Ben de artık kaçamaksız ve sporlu günlerle inatçı lekeleri kırmak istiyorumİzindeyim
böyle durumlarda herkes kendi hayatının ve deneyimlerinin ışığında düşünür. ben de öyle yapıp 2 kelam edeyim. annem babam hayatta değil ve 9 tane kadeşim var. ben istanbulda yalnızım, onlar başka bir şehirde.
..............
Uzun lafın kısası, kardeşin de hayırlısı. Kardeş yapacağım diye kastırmanın da anlamı yok, zira arkadaş kendi seçtiğimiz kardeştir.
Arkadaşlar herkese meraba tekraaar....
dün diyetime başladım.. ve beraberinde sporuma da başladım. dün tam 30 km bisiklet çevirdim. profesyonel bisikletçiyim. bi süre ara vermiştim. herkese güneşli günleri bisikletlerle karşılamayı öneririm müthiş bi özgürlük ve güven hissi veriyor.
henüz yulaf kepeğini almadım ama hemen gidip alıcam. migrosta var diyorlar, doğru mu ?
yumurta-yoğurt ağırlıklı besleniyorum. güzel yeni tarifler varmış yulaf kepekli. ne güzel olur onları bulup hemen yapıcam. ayrıca dün 3.5 litfe su içtimi söylememe izin verin lütfen
öğrendiğim tariflerle yanınıza gelcem ve arkadaşlar incelmek isteyen arkadaşlara callanetics öneriyorum ben 2 yıl once yapıyordum müthiş bi incelme sağlıyor. öperim herkesi.
.ben çok memnunum. 21 gün yaptım. sonra grip olunca ara verdim 10 gün kadar yapamadım. tekrar başladığım zaman, ilk başladığım zamanla arasındaki afrkı daha rahat hissettim. şekillenme de bariz şekilde farkediliyor zaten
böyle durumlarda herkes kendi hayatının ve deneyimlerinin ışığında düşünür. ben de öyle yapıp 2 kelam edeyim. annem babam hayatta değil ve 9 tane kadeşim var. ben istanbulda yalnızım, onlar başka bir şehirde. yaklaşık 1,5 yıldır işsizim. geçici işler yapıp 3-5 kuruş kazanmaya çalışıyor, bir yandan da iş arıyorum. kardeşlerim bir telefon bile etmezler. ben "neden aramadınız" demem, onlar beni azarlarlar "neden bizi aramıyorsun" diye. oysa 1.5 yıldır çalışmayan, geliri olmayan birinin telefon etmesini beklemek çok abes. yanlarına gittiğimde, "bizim olduğumuz şehre taşın" derler. "param yok buraya gelince nasıl ev tutacağım, kiramı nasıl ödeyeceğim" derim, "istanbulda nasıl ödüyorsan öyle ödersin" derler. "burda iş bulmama yardımcı olacak mısınız" derim. "orda nasıl arıyorsan burda da öyle ararsın" derler. en son geçen bayram "madem buraya taşın diyorsunuz, tamam taşınacağımama nasıl yapayım nerden başlayayım bilmiyorum. bana yardımcı olun " dedim. ve tam tahmin ettiğim gibi konu kapandı. bir daha hiç biri konuyu açmadı.
2-3 arkadaşım vardır kiramı öderler, faturalarımı öderler, sürekli bir eksiğin ihtiyacın var mı diye sorarlar, harıl harıl bana iş ararlar. arkadaşlarım kıt kanaat geçinen insanlar, kardeşleriminse 2 tanesi hariç maddi sorunu yoktur. türkiye şartlarında zengin sayılacak insanlardır.
Herkesin hayatı, ailesi, kardeş ilişkileri başka başkadır mutlaka. Eminim şimdi aaa benim kardeşlerim şöyle benim kardeşlerim böyle diyenler çıkacak. Doğrudur amenna, benimkiler de böyle işte.
Uzun lafın kısası, kardeşin de hayırlısı. Kardeş yapacağım diye kastırmanın da anlamı yok, zira arkadaş kendi seçtiğimiz kardeştir.
Aliyecim valla çok haklısın. Nasıl yetiştirsen ne yapsan çocukların kaderini de huyunu suyunu da istediğin gibi yapamıyorsun! Benim de küçük ablam annemleri çok üzdü.. Hala da burukluk kırıklık vardır. Üzmeye de devam eder hatta.. ama onun da içinde neler var bilinmez.. Oysa biz eskiden arkadaştık onunla... Canımdı benim, dert ortağımdı... Hala da canımdır.. Ama artık daha uzaktır bizlere.. En basiti bırakın bizi aramayı, annemleri aramaz. 10 yıllık evliler. 1 kere aramamıştır herhalde. Buna doğumgünleri, anneler günü, şu bu dahildir.. Ama annemin babamın yine biricik kızlarıdır.. Benim yine canımdır. O da böyle olsun istemezdi herhalde diye düşünüp, kırılmamaya çalışıyoruz. Annem ne olursa olsun onu ihmal etmemiştir. O aramaz.. Annem aramamazlık yapmamıştır. Maddi manevi desteklerini hiç esirgememişlerdir. Babam kızsa da, aylarca konuşmasa da, sonunda yine gidip görmüştür. Biz amaann diyip geçiştirebiliyoruz kimi zaman.. Ben gitmek istemiyorum deyip gitmiyorum bazen; ama, anne babalar kıyamıyorlar. Hepimizi aynı yetiştirdiler annemler. Birimizden birimizi ayırmadılar. Anne babalık böyle zaten.. Ama 5 kardeşin 5'i bir değil, işte. Daha yazacak çok şey var da... moral bozmaya gerek yok di mi..?
Allah sana kolaylıklar versin.. Seni gerçekten sevenleri yanından eksik etmesin.. Hiç birimizin eksik etmesin.. Dediğin gibi, arkadaşlar bizim seçtiğimiz kardeşlerimiz..
Sen de hoşgeldin. bu azimle başarılı olacaksın eminim..! Yulaf kepeği Migros'da Doğalsan marka var.
yarimcim yaa soklar icine girdim .. yazik ya nasil bir insan ailesinin kendine yaptiklarini unutabilir. inanamiyorumdirek hanim köylü olmus abin yani.
hele dely seninki hepten garip. hadi erkek cocuklar belki uzaklasabilir de kiz cocuklar nasil uzaklasiyor anlamiyorum. tasmi var bunlarin kalbinin yerinde
Aliye mesleğin nedir? Eğitim vs durumun ne bileyim buradan belki bi arkadaş vesilen iş için olur.. Ayrıca belli ki çok iyi kalpli birisin.Kimse gerçekten değmeyecek biri için azını paylaşmaz arkadaş bakımından şanslısın tabi ama gerçek bir arkadaş olsan seni böyle seven de olmaz:))
merhaba,
ben aranıza daha dün katıldım. bu yüzden mesaj sayım daha yok denecek kadar azdır. msjı 2. çocuğu düşünenler kısmına yazmayı düşünmüştüm. oradaki son msj 2010 yılında yazılmış. uygun bi yer bulamadım. bu yüzden özür diliyorum. aslında bilgisayar başında fazla vakit geçirmiyorum. bir dukancı olarak sizi 1,5 aydır yalnızca okuyarak takip edebiliyorum. ve paylaşımlarınız güzel olduğu için birbirinize destek olduğunuzu gördüğüm için size dün katılmaya karar verdim. içimdeki bi sıkıntıyı paylaşmak istedim hepsi bu. cevap veren vermeyen herkese teşekkürler. benim 3,5 yaşında bir kızım var. çocukları zaten çok çok seviyorum ki ınıf öğretmeniyim. annem ile babam ayrılar ve yalnızlar. bir şey olduğunda yanlarına gitmem için engelim olsun istemiyorum. kızım küçükken uzaklıktan ötürü gidemediğim çok şey olmuştu. hastalık, sağlık, düğün, nişan....
umarım beni anlamışsınızdır.. emin olun bir daha gereksiz konular yazıp kimseyi rahatsız etmem
teşekkürler....
desteğin için çok teşekkürler.. 61.300ile başladım 1 nisanda. şimdi 57 lerde seyrediyorum. 56 800 ü görmüştüm kaçamaklar yapınca 57 e çıktım tekrar. zor kilo veriyorum spor da pek yapamıyorum.hedef 52. çocuk düşünceleri ile kaçamaklara başladım. bırakmalı mıyım diyeti bilemiyorum. daha sık yazmaya çalışıcam tekrar teşekkürler..
yarimcim yaa soklar icine girdim .. yazik ya nasil bir insan ailesinin kendine yaptiklarini unutabilir. inanamiyorumdirek hanim köylü olmus abin yani.
hele dely seninki hepten garip. hadi erkek cocuklar belki uzaklasabilir de kiz cocuklar nasil uzaklasiyor anlamiyorum. tasmi var bunlarin kalbinin yerinde
Ah canım valla bir bilsem.. Öyle değildir aslında. O kadar da sevgi doludur ki... Ama işte.. Ne oldu ne bitti bilmiyoruz.. Yanlış seçimler bu sonuca getirdi. Kocasından dolayı yani aslında. Ama ben ne olursa olsun öyle yapmazdım. Kocamı bırakır, yine yapmazdım.. Anne babamın emeklerine, sevgisine değişir miyim hiç.. Ama işte, kendi içinde neler yaşıyor, bilmiyoruz.. O da üzülüyordur herhalde ama bi şekilde kopamıyordur diyoruz. Zaten 2 tane çocuğu var. Kopmasın etmesin ama.. Bir telefon da edemicek durumda mı... bunları da düşünmüyoruz artık. Annem "benim çocuğum safmış demekki, o da öyleymiş" deyip kabul ediyo. Elinden gelse yapmaz mı diyo, ne akdar kızsa da. Babalar biraz daha katı. Ama bneim babam da öyle katışarın yumuşağıdır... Kıyamıyo. Atsan atılmaz.. Canından parça. Onlar sahip çıkmasalar, daha neler olurdu kimbilir.. Hatırlamamaya çalışyıorum ben de çoğu zaman. Yoksa acıyor içi insanın. anne babasına üzülüyor en çok..
Hayat işte.. Hepimizi bir şekilde sınıyor..
böyle durumlarda herkes kendi hayatının ve deneyimlerinin ışığında düşünür. ben de öyle yapıp 2 kelam edeyim. annem babam hayatta değil ve 9 tane kadeşim var. ben istanbulda yalnızım, onlar başka bir şehirde. yaklaşık 1,5 yıldır işsizim. geçici işler yapıp 3-5 kuruş kazanmaya çalışıyor, bir yandan da iş arıyorum. kardeşlerim bir telefon bile etmezler. ben "neden aramadınız" demem, onlar beni azarlarlar "neden bizi aramıyorsun" diye. oysa 1.5 yıldır çalışmayan, geliri olmayan birinin telefon etmesini beklemek çok abes. yanlarına gittiğimde, "bizim olduğumuz şehre taşın" derler. "param yok buraya gelince nasıl ev tutacağım, kiramı nasıl ödeyeceğim" derim, "istanbulda nasıl ödüyorsan öyle ödersin" derler. "burda iş bulmama yardımcı olacak mısınız" derim. "orda nasıl arıyorsan burda da öyle ararsın" derler. en son geçen bayram "madem buraya taşın diyorsunuz, tamam taşınacağımama nasıl yapayım nerden başlayayım bilmiyorum. bana yardımcı olun " dedim. ve tam tahmin ettiğim gibi konu kapandı. bir daha hiç biri konuyu açmadı.
2-3 arkadaşım vardır kiramı öderler, faturalarımı öderler, sürekli bir eksiğin ihtiyacın var mı diye sorarlar, harıl harıl bana iş ararlar. arkadaşlarım kıt kanaat geçinen insanlar, kardeşleriminse 2 tanesi hariç maddi sorunu yoktur. türkiye şartlarında zengin sayılacak insanlardır.
Herkesin hayatı, ailesi, kardeş ilişkileri başka başkadır mutlaka. Eminim şimdi aaa benim kardeşlerim şöyle benim kardeşlerim böyle diyenler çıkacak. Doğrudur amenna, benimkiler de böyle işte.
yaa çok özür diliyorum allaha güç gitmesin ama sokaktaki köpekten farkı yok benim için... bak o gün facede paylaştığım bişeyi yazıyım size....
Miray Hür
Pazar
Hayatta nasıl bir güç olabilir ki; anne-babanın varlığı yoktan sayılabilsin!!!!! Hangi güç?.. hangi kalp?.. hangi insanlıkta vardır bunun kabulü?... yazık diyorum sadece bi gün nasılsa herkes anne-baba olup hakettiği yaşatılacak ilahi adalet tarafından
Beğen ·
Ceren Hür bunu beğendi.
Erdem Hür Hayırdır?
Pazar, 18:00 mobil ile · Beğen
dingil adam olmuş bide hayırdır diyo... sonraki gün çok afedersiniz ama öküz gibi ellerini kollarını sallayarak geldiler... sen o yazdığını bana mı yazdın dedi... alınması gereken adam alınıyo zaten... ama benim bile abimin üzerinde hakkım var... çok çekicek o... hele ki evlatları olursa... zehir olucak ona herşey...
yüzüne de söylüyorum hep erkek olmuşsun ama adam olamamışsın diye... malesef adamlık o iki bacak arasındakiyle olmuyo... biraz da karakter lazım!!!
Hakkinda hayirlisi olsun tam birakmada hafif hafif uygula eger bebek düsünüyorsan ama simdilik planda yoksa bence birakma..
croiselle zerdacal'in almancasi cury mi.?Birde ben kohlrabi yiyorum aralarda ama hem sebze gününde hemde protein gününde bu konuda bilgin varmi canim.
Ah canım valla bir bilsem.. Öyle değildir aslında. O kadar da sevgi doludur ki... Ama işte.. Ne oldu ne bitti bilmiyoruz.. Yanlış seçimler bu sonuca getirdi. Kocasından dolayı yani aslında. Ama ben ne olursa olsun öyle yapmazdım. Kocamı bırakır, yine yapmazdım.. Anne babamın emeklerine, sevgisine değişir miyim hiç.. Ama işte, kendi içinde neler yaşıyor, bilmiyoruz.. O da üzülüyordur herhalde ama bi şekilde kopamıyordur diyoruz. Zaten 2 tane çocuğu var. Kopmasın etmesin ama.. Bir telefon da edemicek durumda mı... bunları da düşünmüyoruz artık. Annem "benim çocuğum safmış demekki, o da öyleymiş" deyip kabul ediyo. Elinden gelse yapmaz mı diyo, ne akdar kızsa da. Babalar biraz daha katı. Ama bneim babam da öyle katışarın yumuşağıdır... Kıyamıyo. Atsan atılmaz.. Canından parça. Onlar sahip çıkmasalar, daha neler olurdu kimbilir.. Hatırlamamaya çalışyıorum ben de çoğu zaman. Yoksa acıyor içi insanın. anne babasına üzülüyor en çok..
Hayat işte.. Hepimizi bir şekilde sınıyor..
nasıl güzel söylüyosun... benim annem de hep böyle temiz düşüncelerle yaklaşır... benim haksızlığa asla tahammülüm yok hayatta... dayanamıyorum... resmen deliriyorum... bi telefon yaa... bikaç saniye en fazla bikaç dakikanı alıcak... ben yarın öbür gün gidicem aklım hep burda onlarda kalıcak... ben de ablam da eşlerden dolayı şanssız olabilirdik... kötü adamlara rastlamış olablirdik... anne-babamızın bi ayağı çukurda (babam 63 yaşında ve felçli-anacım 56 yaşında babamla uğraşmakta)... sen ailemizin tek erkeğisin nasıl olur da iki kız kardeşini ilginden mahrum edersin... allah korusun bişey gelse başlarına kim korur onları yaa... kime anlatabiliriz derdimizi... elin oğlu demezmi nasılsa kimseleri yok bunların diye... allahımıza binlerce kez şükür olsun ki helal süt emmiş insanlarla karşılaşmışız... allah beni abim ve onun gibilerden uzak etsin inşallah...
insallah esi tarafindan zor durumda degildir. baska bisi gelmiyo aklima valla cu durumda. Allah yardimciniz olsun cok zor.
yaa çok özür diliyorum allaha güç gitmesin ama sokaktaki köpekten farkı yok benim için... bak o gün facede paylaştığım bişeyi yazıyım size....
Miray Hür
Pazar
Hayatta nasıl bir güç olabilir ki; anne-babanın varlığı yoktan sayılabilsin!!!!! Hangi güç?.. hangi kalp?.. hangi insanlıkta vardır bunun kabulü?... yazık diyorum sadece… bi gün nasılsa herkes anne-baba olup hakettiği yaşatılacak ilahi adalet tarafından…
Beğen ·
Ceren Hür bunu beğendi.
Erdem Hür Hayırdır?
Pazar, 18:00 mobil ile · Beğen
dingil adam olmuş bide hayırdır diyo... sonraki gün çok afedersiniz ama öküz gibi ellerini kollarını sallayarak geldiler... sen o yazdığını bana mı yazdın dedi... alınması gereken adam alınıyo zaten... ama benim bile abimin üzerinde hakkım var... çok çekicek o... hele ki evlatları olursa... zehir olucak ona herşey...
yüzüne de söylüyorum hep erkek olmuşsun ama adam olamamışsın diye... malesef adamlık o iki bacak arasındakiyle olmuyo... biraz da karakter lazım!!!
güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. inşallah dediğin gibiyimdir.
kurumsal iletişimciyim. iyi bir okuldan mezunum. 14-15 yıllık iş deneyimim var. biraz da ingilizcem var. istanbul'dayım.
miraycım yaa çok üzüldüm,inan bana seni çok ama çok iyi anlayabiliyorum.
herkesin bir hikayesi var yaa benim de var ama burada anlatmaya sayfalar yetmez şimdi.
özetle şunu söyleyeyim,ne yazık ki benim de kardeşimi ve beni haketmeyen bir anne-babamız var.bunlar 2004'te falan boşandılar,bir sürü can sıkıcı şey yaşandı.Sonra annem de babam da başkalarıyla evlendiler.İkisi de ne kardeşimi ne beni arayıp sormadılar bile...........................
neyse uzatmayayım dedim ama uzamış yine,insan içini dökmeye başlayınca arkası geliyor.demek istediğim şu ki miray seninki yada abininki gibi bir annem babam olsa ayaklarının altına dünyaları sererdim,gözlerinin içine bakardım,başımın tacı ederdim.ama çok yazık işte Allah her kulunu o kadar şanslı yaratmıyor.Allah anne babanın da,kardeşinde,evladın da hayırlısını nasip etsin.Ama işte kocanı,arkadaşını seçme şansın var ama onları seçme şansın olamıyor
Aliyecim İstanbulun neresindesin çalıştığım firmada bir pozisyon açılacak gibi gözüküyor. maaş çok vermezler ama kendini çevirirsin sanıyorum.
Canım işte insan dökülmeye başladı mı durammıyor... Böyle anlatılınca insana ne kadar garip geliyor. Filmlerde izlesek böyle şeyleri, amaann film işte, deriz. Oysa hepimizin içinde neler saklı. Gerçekten benim de aklım almadı... Sen yıllarca anlayamamışsın, zaten biz nasıl anlayalım, bir anne- baba nasıl böyle olsun!!??? Allah'ım senin başına kötü işler açmamış.. Seni sağlam karakterli yapmış. Kötülüklerden korunmuşsun!! Düşünüyor insan, neler gelebilirdi başınızaaaAnneni affetmen gerçekten çok büyüklük. 8 sene yaaa!! 8 sene ne demek..!! Cami avlusunda bulsan böyle davranamzsın!! Bir bağ kurarsın, ki o senin canından bir parça... Ama biliyorsun bu dünyanın öbür tarafı da var. Sen içini ferah tut!! Herkes ettiğini bulacak!! bu iyi niyetinden dolayı da melekler hep senin yanında olacak!! Yine de Allah kardeşini ve anneni sana bağışlasın. Bundan sonra mutlu olun inşallah!! Baban için de mutlu olsun diyemicem... allah onu da nasıl bilirse öyle yapsın.. Herkes önünde sonunda hakettiğini yaşayacak... Çok üzüldüm canım... Ama inşallah geride kalmıştır her şey.. İzleri de silinsin ve çok mutlu olun inşallah!! Sarılasım geldi valla sana... Ağlayasım geldi...
Herkese Günaydın...
çocuk hakkında yazan arkadaşın konusunu yanlış yere yazmasından ve mesaj sayısınında az olmasından ötürü yorum yapmayacağım siz gerekli açıklamaları yapmışsınız ama hikayenin gerçek olduğuna pek inancım yok benim...
24 yaşındayım ve bende sadece anne olmak için evliliğe sıcak bakıyorum hemde belki olmama ihtimaline karşın.
bu düşünce aklıma geldikçe isyan ediyorum yaşadıklarıma... ama Allah büyük diyorum inş olucak diyorum ve öyle yaşamıma tutunuyorum.
üniversite ilk senemde iett şoförünün biri kediyi ezmemek için öyle bir frene abandıki ben kasık bölgemi demirlere çarptım...
hikayenin devamı kılcal damar çatladı + sol yumurtalığa baskı yaptı + ve kanın temizlenmesi için amelliyat oldum...
tabiki doğurganlık yüzdende diğer insanlara göre azaldı...
ama inançlıyım evleneyim hiç korunmıcam. hayatta en çok istediğim şeye kavuşmak içinde elimden geleni maddi - manevi yapıcam...
şimdi geçelim diyete
kaçamaklarım ufaldı sanırım iyi yolda ilerliyorum. dün dişimi hallettik onun için teeee 21de yemek yedim biraz rahatsız oldm geç yemekten ama yapacak birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?