Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aliyecim valla çok haklısın. Nasıl yetiştirsen ne yapsan çocukların kaderini de huyunu suyunu da istediğin gibi yapamıyorsun! Benim de küçük ablam annemleri çok üzdü.. Hala da burukluk kırıklık vardır. Üzmeye de devam eder hatta.. ama onun da içinde neler var bilinmez.. Oysa biz eskiden arkadaştık onunla... Canımdı benim, dert ortağımdı... Hala da canımdır.. Ama artık daha uzaktır bizlere.. En basiti bırakın bizi aramayı, annemleri aramaz. 10 yıllık evliler. 1 kere aramamıştır herhalde. Buna doğumgünleri, anneler günü, şu bu dahildir.. Ama annemin babamın yine biricik kızlarıdır.. Benim yine canımdır. O da böyle olsun istemezdi herhalde diye düşünüp, kırılmamaya çalışıyoruz. Annem ne olursa olsun onu ihmal etmemiştir. O aramaz.. Annem aramamazlık yapmamıştır. Maddi manevi desteklerini hiç esirgememişlerdir. Babam kızsa da, aylarca konuşmasa da, sonunda yine gidip görmüştür. Biz amaann diyip geçiştirebiliyoruz kimi zaman.. Ben gitmek istemiyorum deyip gitmiyorum bazen; ama, anne babalar kıyamıyorlar. Hepimizi aynı yetiştirdiler annemler. Birimizden birimizi ayırmadılar. Anne babalık böyle zaten.. Ama 5 kardeşin 5'i bir değil, işte. Daha yazacak çok şey var da... moral bozmaya gerek yok di mi..?

Allah sana kolaylıklar versin.. Seni gerçekten sevenleri yanından eksik etmesin.. Hiç birimizin eksik etmesin.. Dediğin gibi, arkadaşlar bizim seçtiğimiz kardeşlerimiz..

Sen de hoşgeldin. bu azimle başarılı olacaksın eminim..! Yulaf kepeği Migros'da Doğalsan marka var.

.
Teşekkürler..Başlamak farz oldu desene :))) Çünkü vücut yumuşamaya başlıyor D sıkılaştırmak gerek artıkk..

Aliye mesleğin nedir? Eğitim vs durumun ne bileyim buradan belki bi arkadaş vesilen iş için olur.. Ayrıca belli ki çok iyi kalpli birisin.Kimse gerçekten değmeyecek biri için azını paylaşmaz arkadaş bakımından şanslısın tabi ama gerçek bir arkadaş olsan seni böyle seven de olmaz:))

yarimcim yaa soklar icine girdim .. yazik ya nasil bir insan ailesinin kendine yaptiklarini unutabilir. inanamiyorum direk hanim köylü olmus abin yani.

hele dely seninki hepten garip. hadi erkek cocuklar belki uzaklasabilir de kiz cocuklar nasil uzaklasiyor anlamiyorum. tasmi var bunlarin kalbinin yerinde

amin arkadaşım. sağolsın...

yaa çok özür diliyorum allaha güç gitmesin ama sokaktaki köpekten farkı yok benim için... bak o gün facede paylaştığım bişeyi yazıyım size....

Miray Hür
Pazar
Hayatta nasıl bir güç olabilir ki; anne-babanın varlığı yoktan sayılabilsin!!!!! Hangi güç?.. hangi kalp?.. hangi insanlıkta vardır bunun kabulü?... yazık diyorum sadece… bi gün nasılsa herkes anne-baba olup hakettiği yaşatılacak ilahi adalet tarafından…
Beğen ·
Ceren Hür bunu beğendi.

Erdem Hür Hayırdır?
Pazar, 18:00 mobil ile · Beğen

dingil adam olmuş bide hayırdır diyo... sonraki gün çok afedersiniz ama öküz gibi ellerini kollarını sallayarak geldiler... sen o yazdığını bana mı yazdın dedi... alınması gereken adam alınıyo zaten... ama benim bile abimin üzerinde hakkım var... çok çekicek o... hele ki evlatları olursa... zehir olucak ona herşey...
yüzüne de söylüyorum hep erkek olmuşsun ama adam olamamışsın diye... malesef adamlık o iki bacak arasındakiyle olmuyo... biraz da karakter lazım!!!

Son düzenleme:

güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. inşallah dediğin gibiyimdir.
kurumsal iletişimciyim. iyi bir okuldan mezunum. 14-15 yıllık iş deneyimim var. biraz da ingilizcem var. istanbul'dayım.

Hakkinda hayirlisi olsun tam birakmada hafif hafif uygula eger bebek düsünüyorsan ama simdilik planda yoksa bence birakma..

croiselle zerdacal'in almancasi cury mi.?Birde ben kohlrabi yiyorum aralarda ama hem sebze gününde hemde protein gününde bu konuda bilgin varmi canim.

Ah canım valla bir bilsem.. Öyle değildir aslında. O kadar da sevgi doludur ki... Ama işte.. Ne oldu ne bitti bilmiyoruz.. Yanlış seçimler bu sonuca getirdi. Kocasından dolayı yani aslında. Ama ben ne olursa olsun öyle yapmazdım. Kocamı bırakır, yine yapmazdım.. Anne babamın emeklerine, sevgisine değişir miyim hiç.. Ama işte, kendi içinde neler yaşıyor, bilmiyoruz.. O da üzülüyordur herhalde ama bi şekilde kopamıyordur diyoruz. Zaten 2 tane çocuğu var. Kopmasın etmesin ama.. Bir telefon da edemicek durumda mı... bunları da düşünmüyoruz artık. Annem "benim çocuğum safmış demekki, o da öyleymiş" deyip kabul ediyo. Elinden gelse yapmaz mı diyo, ne akdar kızsa da. Babalar biraz daha katı. Ama bneim babam da öyle katışarın yumuşağıdır... Kıyamıyo. Atsan atılmaz.. Canından parça. Onlar sahip çıkmasalar, daha neler olurdu kimbilir.. Hatırlamamaya çalışyıorum ben de çoğu zaman. Yoksa acıyor içi insanın. anne babasına üzülüyor en çok..

Hayat işte.. Hepimizi bir şekilde sınıyor..

nasıl güzel söylüyosun... benim annem de hep böyle temiz düşüncelerle yaklaşır... benim haksızlığa asla tahammülüm yok hayatta... dayanamıyorum... resmen deliriyorum... bi telefon yaa... bikaç saniye en fazla bikaç dakikanı alıcak... ben yarın öbür gün gidicem aklım hep burda onlarda kalıcak... ben de ablam da eşlerden dolayı şanssız olabilirdik... kötü adamlara rastlamış olablirdik... anne-babamızın bi ayağı çukurda (babam 63 yaşında ve felçli-anacım 56 yaşında babamla uğraşmakta)... sen ailemizin tek erkeğisin nasıl olur da iki kız kardeşini ilginden mahrum edersin... allah korusun bişey gelse başlarına kim korur onları yaa... kime anlatabiliriz derdimizi... elin oğlu demezmi nasılsa kimseleri yok bunların diye... allahımıza binlerce kez şükür olsun ki helal süt emmiş insanlarla karşılaşmışız... allah beni abim ve onun gibilerden uzak etsin inşallah...

allah yar ve yardımcın olsun herşeyin hayırlısını dilemek lazım. allah hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

valla iyi yapiyosun miray. lafini esirgeme. belki akli basina gelir. annecinde yazik napsin cocugumdur diyo biryerde

canim zerdecal - curcuma olarak bakabilirsin. hatta ben gecen hafta penny den cin- asia ürünlerinin orda buldum. asia gewürz filanda aldim hatta baharat olarak.

kohlrabi yi neden protein günlerinde yiyorsun ki canim? sebze o. sadece sebze günlerinde tüket ben öyle yapiyorum.

insallah esi tarafindan zor durumda degildir. baska bisi gelmiyo aklima valla cu durumda. Allah yardimciniz olsun cok zor.

Benim de aklım onlarda hep. 2-3 saat mesafedeler ama Allah korusun bir şey olur da yetişemezsem diye ödüm kopuyor Aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum. Benimkiler seninkilerden de büyük. Allah hepimizin ailesine sağlık versin güç versin huzur versin! Gerçekten de şanslıymışsınız.. Dediğin gibi Allah kötü insanlardan korusun bizi.. Çocuklarımızı..

insallah esi tarafindan zor durumda degildir. baska bisi gelmiyo aklima valla cu durumda. Allah yardimciniz olsun cok zor.

Yok canım. Onları da çok düşündük. Ama zaten kocasının anne babası ve kardeşiyle yaşıyorlar ve Allah'dan onlar çok iyi insanlar. Oğullarını onlar bile anlamıyolar.. Öyle bir şey olmadığı sonucuna vardık, eğer çok fazla gizli bir şey yoksa. Karı koca seviyorlar da birbirlerini zaten.. Biz bu işin içinden çıkamadık. Öyle bıraktık artık.. Yoksa zaten hasta olur insan, ki annemin de babamın da sağlığı biraz bozuldu haliyle.. Büyük ablam evlerine gitmiyor, affetmiyor. Annemlere gelirlerse bayramlarda falan görüşüyor ancak. Ama o da çok üzülüyor tabi.

Amaaaan kasvetlendik..! Napalım, alışmak zorundayız.. Allah beterinden korusun!! Geçsin gitsin sıkıntılar!!

Son düzenleme:

miraycım yaa çok üzüldüm,inan bana seni çok ama çok iyi anlayabiliyorum.
herkesin bir hikayesi var yaa benim de var ama burada anlatmaya sayfalar yetmez şimdi.
özetle şunu söyleyeyim,ne yazık ki benim de kardeşimi ve beni haketmeyen bir anne-babamız var.bunlar 2004'te falan boşandılar,bir sürü can sıkıcı şey yaşandı.Sonra annem de babam da başkalarıyla evlendiler.İkisi de ne kardeşimi ne beni arayıp sormadılar bile.Biz de onlarla görüşmeye can atmıyorduk,küsmüştük kırılmıştık bi yerde ama benim aklım almıyor bir anne baba nasıl evlatlarından vazgeçebilir ? Nasıl kendilerine yeni hayatlar kurup evlatlarını eski hayatlarında bırakabilir ki.Tamam başta biz de görüşmek istemedik ama onlar da hç ısrarcı olmadılar zaten.Herkes kendi hayatını yaşamaya başladı.Modern bir ailede büyüdüm aslında ama babamın yerine göre kıskançlıkları vardı.Mesela ben boğaziçi ingilizce öğretmenliği istedim falan istanbula yollamadı o zamanlar beni dizinin dibinde olayım diye.Sonra ben de belki babama inat turizmci oldum ve bodrum,antalya,marmaris her yere gittim çalışmak için yıllarca.
hep merak ettim ya beni o kadar kıskanan,yeri geldiğinde okul çıkışlarımda bile takip eden babam şimdi ben nerde napıyorum diye hiç mi merak etmiyor diye.10 seneyi aşkın süredir yalnız yaşıyorum,istesem istediğim her haltı yerim peki şimdi nerde babam ? yok işte yeni hayatında ve yeni eşinin çocuklarına babalık yapıyor.inanın yıllar vardır yüzünü görmeyeli.annem deseniz ona keza.evlendi başla bir adamla,geziyorlar tozuyorlar,tatillere gidiyorlar.neden bizim başımızda değil,çok mu şarttı başka bir adamı hayatına sokması hadi soktun bizden nasıl vazgeçebiliyorsun.ama hep diyorum Allah çok büyük,bunlar elbet yaşlanıp elden ayaktan düşecekler.o zaman o adam yada o kadın mı bakacak bunlara,yine evlatlarına muhtaç olacaklar.o zaman mı hatırlayacaklar bizi acaba ?
o kadar çok istiyorum ki yuvamı kurayım çoluğa çocuğa karışayım.özellikle onlara göstermek istiyorum nasıl aile,nasıl anne olunurmuş.
çok büyük ahım vardı ne cenazelerine,ne düğünüme diyordum.hiç bir türlü yüzlerini görmek istemiyordum.ama gelin görün ki belki de hiç sevmediğim bir özelliğim hiç kin tutamıyorum,yelkenlerim hemen suya iniyor.bundan 7 ay kadar önce annem benim evime gelmişti,yüzüne bile bakmıyordum.sonra rahatsızlandı falan kıvranıyor,dayanamadım yaa hastaneye falan götürdüm ettim.sarıldı bana,ağladı,çok özlemişim seni kızım dedi.ben içimden katılarak ağlıyorum ama dışardan dimdik ve sert durmaya çalışıyorum.beni affet dedi.çünkü hiç yaşatılmayacak şeuler yaşattılar bize ne yazık ki.o an için çok kolay durmuyordu ama ben salak barıştım napayım yaaa.Allah şu içimdeki merhameti alsın diye hep dua ediyordum ama onlardan çıkmama rağmen onlara benzememişim demekki napayım yani.şimdi iyiyiz.eskisi gibi mi bilmiyorum,kırgınlık içimde hep olacak belki ama eskiye yakınız.düşünsenize ben nerdeyse 8 sene sonra falan ilk kez anneler gününü kutladım annemim.normalde anneler,babalar gününde sokağa bile çıkmazdım.babamdansa hala haberim yok.neyse o da karısıyla mutlu olsun da o da yeter bana.neyse uzatmayayım dedim ama uzamış yine,insan içini dökmeye başlayınca arkası geliyor.demek istediğim şu ki miray seninki yada abininki gibi bir annem babam olsa ayaklarının altına dünyaları sererdim,gözlerinin içine bakardım,başımın tacı ederdim.ama çok yazık işte Allah her kulunu o kadar şanslı yaratmıyor.Allah anne babanın da,kardeşinde,evladın da hayırlısını nasip etsin.Ama işte kocanı,arkadaşını seçme şansın var ama onları seçme şansın olamıyor

güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. inşallah dediğin gibiyimdir.
kurumsal iletişimciyim. iyi bir okuldan mezunum. 14-15 yıllık iş deneyimim var. biraz da ingilizcem var. istanbul'dayım.

Aliyecim İstanbulun neresindesin çalıştığım firmada bir pozisyon açılacak gibi gözüküyor. maaş çok vermezler ama kendini çevirirsin sanıyorum.

Canım işte insan dökülmeye başladı mı durammıyor... Böyle anlatılınca insana ne kadar garip geliyor. Filmlerde izlesek böyle şeyleri, amaann film işte, deriz. Oysa hepimizin içinde neler saklı. Gerçekten benim de aklım almadı... Sen yıllarca anlayamamışsın, zaten biz nasıl anlayalım, bir anne- baba nasıl böyle olsun!!??? Allah'ım senin başına kötü işler açmamış.. Seni sağlam karakterli yapmış. Kötülüklerden korunmuşsun!! Düşünüyor insan, neler gelebilirdi başınızaaa Anneni affetmen gerçekten çok büyüklük. 8 sene yaaa!! 8 sene ne demek..!! Cami avlusunda bulsan böyle davranamzsın!! Bir bağ kurarsın, ki o senin canından bir parça... Ama biliyorsun bu dünyanın öbür tarafı da var. Sen içini ferah tut!! Herkes ettiğini bulacak!! bu iyi niyetinden dolayı da melekler hep senin yanında olacak!! Yine de Allah kardeşini ve anneni sana bağışlasın. Bundan sonra mutlu olun inşallah!! Baban için de mutlu olsun diyemicem... allah onu da nasıl bilirse öyle yapsın.. Herkes önünde sonunda hakettiğini yaşayacak... Çok üzüldüm canım... Ama inşallah geride kalmıştır her şey.. İzleri de silinsin ve çok mutlu olun inşallah!! Sarılasım geldi valla sana... Ağlayasım geldi...

Aliyecim İstanbulun neresindesin çalıştığım firmada bir pozisyon açılacak gibi gözüküyor. maaş çok vermezler ama kendini çevirirsin sanıyorum.

hadımköy'de oturuyorum. iyi bir iş bulursam taşınacağım buradan. sadece kiralar ucuz olduğu için burdayım.

kuzuuum yaaa bak şimdi senn yazdıklarınla da benim gözler doldu,al benden de o kadar benim da şöyle sımsıkı bir sarılasım geldi.
ya aslında bu konular işte hep insanın sırları,kimseye güvenip de konuşamayıp içinde biriktirdikleri yaa,burda böyle paylaşınca sanki biraz olsun içimin yağları eridi.ya aslında detayına insem o kadar iğrenç,o kadar nefretten de öte yaşanmışlıklar var ki inanın bazen diyorum kendi kendime ya sinemada böyle bir filme gitsem amma da abartmışlar,saçmalamışlar böyle şey mi olur der yarıda bırakıp çıkarım.ama işte her şey insanlar için.ben bunları da yaşamamızın hep bir sebebi olduğunu düşünüyorum.belki de bu yaşadığımız olumsuzluklar güçlendirip büyütüyor bizi.ama ne olursa olsun bir anne babanın her ikisinin de bu kadar duyarsız,umursamaz ve bencil olmasını kabul edemiyorum.yani hani baba yaramaz çıkar da anne kolkanat gerer yada tam tersi.bizdeki şans al birini vur öbürüne.
neyse dediğin gibi bunun öbür tarafı da var.artık zaten bize değil Allaha versinler hesaplarını.ama yine de çok kötü bişey söyleyemiyorum onlar için.ne olursa olsun annem babam.ikisi de uzakta olsalar bile hiç görmesem bile sağlıklı ve mutlu olduklarını bilmek bana yeter,mutsuzlukları yine de beni üzer.bazen şükrediyorum hakikaten ikisi de böyle çekip gitti ben farklı yollara da sapabilirdim,kardeşim it kopuk da olabilirdi.ama neyse ki ikimiz de üniversitelerimizi bitirdik,işimiz gücümüz var,onlara muhtaç olmadan bir şekilde hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz iyi yada kötü,çok şükür buna da.hep diyorum biz onların gurur duyacakları evlatlar olduk ama onlar ne yazık ki bizim gurur duyabileceğimiz anne babalar olamadılar.
neyse yaa bugün de burası diyetten çok terapi merkezine döndü vallahi ama olsun ohhh döktüm içimi kesin en az 500 gr gitmiştir,eve gidince tartılcam hemen :)))))

Canım çok geçmiş olsun umarım herşey gönlünce olur..çocuklar hayatın anlamı bana göreyse yaşama sebebim ki ben 6 defa hamilelik yaşamış her defasında aylarca yatıp sonrada kötü sonu yaşayan birisiyim rabbime binlerce şükürki 19 yaşında bir kızım ve 4 yaşında dünya tatlısı bir oğlum var.hemde ikiside erken doğdu kızım 15 gün oğlumsa 2 ay yoğun bakımda küvözde kaldı yok felç olma ihtimali yok kör olma ihtimali var deyip durdu dr lar ben vazgeçemedim ondan şimdi her bakışımda şükrediyorum onları verene allahım dileyen yaşamak isteyen herkese tattırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…