merhaba arkadaşlar ben bu diyeti geçen sene yaptım çokta iyi yapmışım hiç yan etkisi filan olduğunu düşünmüyorum sadece bende iltihabi bi durum oldu ama oda tamamen benim eksiğimden bol su içmediğim için olan bişey hepinize kolay gelsin başaracaksınız
kızlar dukan yapmıs bıtırmıs bırı olarak soyluyroum kı gecen yaz sadece 2 ay yaptım 8 kg verdım ... ve proteın persembesını yapmadıgım ve ayı gıbı ydgm halde 2 kg aldım sadece 1 yılda.. aslında onuda almayabılırdım ama kendı ac gozlulugumden oldu... neyse dukanın dr lugu elınden alınmıs ama neden bılıyorusunuz degılmı dıyet yuzunden degıl Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin dediği için. zaten kendısı uzun suredır dr luk yapmıyomus. bende gayet memnunum. ve zyfladıgım ıcın mutluyum.
aynen bitirmiş biri olarak katılıyorum bu sözlerinize 88 den 68 e kadar düştüm ama aç gözlülüğümden 70le korumaya geçtim kitaptada dediği gibi başım sıkıştığında başvuracaklarımı bildiğim için artık kontrol bende
Ya baklava dediniz Antep dediniz evren bana ceza verdi.
Fİrmalarımdan biri Gazi burma göndermiş. Hemde 2 kilo. Ağzıma koymadım şuan masamda personel yiyorr
Herkese merhaba dukana 77,5 kilo başladım bir ayda 7 kilo verdim bu benim için inanılmaz bir şeydi.Kızlar yorumlarınızı diyete başlamadan okudum feyzaldım, benim için yorumlar çok önemliydi.Diyetim bir ay dolunca gidip doktora diyetimi anlattım kan testimi yaptırdım, her şey gayet normal çıktı.Atılan iftiraların sebebi şuana kadar kilolu insanların umutları ile oynayıp para kazanan hem çok diyetisyen gördük hemde sahte ilaçlar, zayıflama ürünlerinin öyle reklamları yapıldı ki bir çoğumuz bu reklamlardan etkilenip yanlış yöntemler kullandık, artık etrafıma bakıyorum her kes diyet yapıyor hapla bantla zayıflamaya çalışan yok, bu da istismarcıların ve çok ünlü diyetisyenlerin hoşuna tabi gitmez.Dünyanın bitki çayları satıldı, vs vs.Bu diyet hem irademin ne kadar güçlü olduğunu bana gösterdi hemde besinleri tanıdım okuduğum kitap bir diyetisyen gibi zaten diyeti bırakırsan ne olacak, proteinden dolayı böbreklerde ürik asit oluşacağı, bunun için 1,5 lt suyun yeteceğini anlatıyor.Ben çok menmun kaldım ben yapıyorum tavsiyede ediyorum...
sağol canım yaaa... yok naneli değil çilekliiiii üstüsünde yeni yazıo ehe
tam olarak adılips coolwave (şekersiz) çilek aromalışekersiz bonbon mmmmmhhh süpper bişi ben bayıldım çayla fln süper gidio haaaa
tavsiye ederim ben migrostan aldım ehuheheeeheuehueheu
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM... DUKANZEDELERİM.....
canlarım ciğerparelerim.....bakın:
1- evet yağsız beslenmeye çalışıyoruz yağsızlık sorun yapablir diyoruz ya hani.....ne yaparsanız yapın yağı 0 yapmanız neredeyse imkansız bacılarım....yumurtada ,yoğurtta,süttü,hele peynirde,hele bizim yağsız zannettiğmiz herçeşit ette yağ var. yani bizi hasta edecek şekilde yağsız beslenmiyoruz....gerekli miktarı hele balık yiyorsak mutlaka alıyoruz.....
2- karbonhidartı minimumda tüketiyoruz diyelim...yulaf kepeğinde var ve yediğimiz gıdalarda az da olsa var....limonda manyak gibi şeker var mesela!
3- evet proteini fazla yiyoruz. yeteri kadar SIVI alınırsa sorun olmayacak birşeyden bahsediyoruz....+ bunu bir ömür boyu uygulamayacağız yahu kilolar gidince herşeyden yiyebileceğiz....SAKIN İDRARINIZI TUTMAYIN BU PROTEİN YEMEKTEN 50 KAT DAHA TEHLİKELİ !
4- bir dietisyene gidip sıkı bir diyet istediğinizde önünüze koyduğu liste bundan daha korkunç aslında....korkmayın gerekli şeyleri hazlihazırda tükettiğimiz gıdalardan alıyoruz..dikkat ederseniz aburcubur ve atıştırmalıklar yok.....birçok sağlık uzmanı nişastalı ,yağlı,şekerli, tuzlu besinlerden hergün televizyonlarda bizleri men ediyorlar....ayrıca benim tanıdığım birsürü insan var hayatında ağzına 3 lokma ekmekten başka nişastalı hatta tahıllı bile koymayan geyet sağlıklılar..... bu biraz eskilerin yediğine benziyor gibi...
5-dukan diyeti aslında bir sağlıklı beslenme programı kitapta sizleri kızartmalardan men ediyorum diyor, hem kilo aldırıyorlar hem kanserojenler diyor!dikkat edin sağlıklı şeylerden sizi men etmiyor!
6-çok yakın bir dahiliye uzmanı arkadaşa sordum(kendisi de bu diyeti yapıyor.erkektir ve aynı zamanda tip 1 diabettir kendisi) eğer beyin damarlarınızda tıkanıklık gibi damar rahatsızlıklarınız veya kalp yetmezliğiniz yoksa yapılabilir hiçbir zararı olmaz dedi...aynı zamanda bir intaniyeci arkadaşla da konuştum suyu bol tüketmek yeterli dedi....
7-nişasta yok: çölyak hastaları ve diabet hastaları beyaz unlu yememeli,pirinç patates,hamurişi,ekmek,baklagiller vs. eh onlar da gidici demektir yani.....
8-peygamber efendimiz(s.a.v.) ve ashabı ve eşleri bir hurmayla günlerinin geçirirdi....organ yetmezliğinden vefat etmedi. dikkat edelim....eh onlar belki bizim kadar protein tüketmediler diyebilirsiniz ama bizim gibi sulak bir alanda değillerdi...su altın gibi kıymetliydi azdı unutmayalım....bize ise günde 2 lt. yeterli....zaten az yiyelim öz yiyelim ki ileride bunamayalım bileimsel olarak kanıtlanmıştır arkadaşlarım....
yani bacılarım kolesterol eğiliminiz+kalp ve damar hastalıklarınız yoksa yeterli sıvı tüketilerek yapılablir....korkulacak birşey yoktur .....doğru yaparsanız sizi öldürmez...
sevgiler saygılar öpücükler...........
aynen bitirmiş biri olarak katılıyorum bu sözlerinize 88 den 68 e kadar düştüm ama aç gözlülüğümden 70le korumaya geçtim kitaptada dediği gibi başım sıkıştığında başvuracaklarımı bildiğim için artık kontrol bende
Anlamıyorlar kiii :S Deli ederler insanı. Ben zaten çok fazla sebze yemezdim, bırak 7 günü.. Biraz salata yerdim farklı olarak, çorba içerdim falan.. Değişti ya yeme stilim.. Göze batıyo galiba. Mesela bugün protein günüm olduğu için ızgara tavuğun yanında hiç bişey almadım. Püre, patates, pilav falan koyuyorlar. Onları almamam abes gelmiyo da, yeşillik falan da almayınca.. Yeşillik ne olurmuş... Amaann.. .Onla doyacak mısın, bilmem ne... Ay doymiyim yani ne fark eder. Diyet yapıyorum! Tıka basa doymasam da olur. Hem dün yedim sebzemi gayet güzel.. Doyucaamm dedim, ben de. Midem küçüldü zaten doyuyo, gözüm doymaz en fazla; yiyince, o da geçiyo dedim. Öyle oluyo.. Ama valla yaa... Annem duymuşsa :S ay hele babaaammm :S Zaten akşam gidince aman kızıımmm bu ne hal, ye ye dicek4-5 kilo daha veriyim dicem. Verme vermeeee dicek hihi ama vericem inşalah Elimden gelse 54 olmak istiyorum da :) Heralde 54 olsam babam hastaneye yatıralım seni der hiihihi
dukan kaçamakları affetmiyor ben bir kaç kaçamak yaptım ve bir hafta hiç kilo veremedim.Güçlendirme safhasının hayal edip bozmuyorum hele en son aşamada istediğini yiyececeksin, şu yaşımıza kadar hep yedik iki ayda yemeyelim sabırlı olalım derim...
DUHANUN DOHTORLUĞİ ELİNDEN ALUNDUUUUUUUU!
ammanın napcez biz şimdik!
ne yapacağımızı sööliim:
evet şekil -1a da görüldüğü üzre bu sorunun cevabını vermişiz ....ne yapıoruz güsssselce okuyoruz hadi bakim muck
geçen sene 8kilosunu kendi mücadelemle verdim mayısta dukana 80le başladım 2ayda 9kilo verdim kaçamak çok yaptım aldım verdim derken kasımda 68oldum aralıktada 69olunca güçlendirmeye geçtim 4ay sürdü 70le bitirdim şimdi aldığım 2kiloyuda 3günlük atakla çöpe yolladımNe kadar zamanda verdin bu kiloyu..
ya valla kuzucan baktın çok vırvır ediyor çevrendekiler,iyi tamam yapmıyorum de ama çaktırmadan yapmaya devam et.ailen zaten sık görmüyor seni onun için anlamazlar.geri kalan iş arkadaşı vs onları da boşver yaa.bunu neden yapıyolar biliyor musun,bence herkes kilo vermek,kilosunu korumak ister ama kimsenin bi tarafı yemiyor dişini sıkıp irade gösterip diyeti uygulamayı,onun için de hasetleniyorlar resmen,bunu ben kendi çevremde de hissediyorum ve resmen çelme takmaya çalışıyorlar.yee bi lokma yaa nolcaak,amaaan bi lokmayla mı bozulcak hiç de böyle saçma şey duymadım vss diye insanın asabını bozuyorlar.sen de iş yerinde diyetten dolayı değil de salata sevmediğim için almadım diyebilirsin mesela.yada atıyorum az önce süt içmiştim tıkadı heralde ondan çok yiyemedim,bu porsiyon yeterince doyurdu falan de geçiştir.sonucu görünce hepsi şaşıracak ne de olsa.ayrıca inanın bana bir sürü laf edenler şimdi kendileri çaktırmadan soruyorlar nasıl yapılıyordu falan diye.hiçç takmayın kafanıza hiç bişeyi,yola devam :)
Çok haklısın!! Zaten öyle bağır bağır diyet yapmıyorum ama; bir kere öğrendiler ya tamam.. Hepsi de öyle değil tabi.. Tatlı alıp, yanlış anlama sana teklif etmiyorum ama.. diyenler var, ya da, aferin yeme yeme diyenler.. Saygı duyan ve beni gerçekten düşünen.. Bu saatten sonra diyet yapmıyorum olayına inanacaklarını sanmam ne yazık ki.. Ama; ben iyiyim, doydum.. yooo, canım hiç çekmiyoo, falan diyorum. Takmamaya da çalışıyorum doğrusu.. Biraz moralim bozuluyo ama, elimde değil. Yine de tabi ki zayıflıcaammm ve görecekler ki hiç bir şey boşa değilmişZaten inceldin, zayıfladın diyorlar.. Daha da fazlasını görsünler bakalım hihi
kızlar dukan yapmıs bıtırmıs bırı olarak soyluyroum kı gecen yaz sadece 2 ay yaptım 8 kg verdım ... ve proteın persembesını yapmadıgım ve ayı gıbı ydgm halde 2 kg aldım sadece 1 yılda.. aslında onuda almayabılırdım ama kendı ac gozlulugumden oldu... neyse dukanın dr lugu elınden alınmıs ama neden bılıyorusunuz degılmı dıyet yuzunden degıl “Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin dediği için. zaten kendısı uzun suredır dr luk yapmıyomus. bende gayet memnunum. ve zyfladıgım ıcın mutluyum.
Herkese merhaba dukana 77,5 kilo başladım bir ayda 7 kilo verdim bu benim için inanılmaz bir şeydi.Kızlar yorumlarınızı diyete başlamadan okudum feyzaldım, benim için yorumlar çok önemliydi.Diyetim bir ay dolunca gidip doktora diyetimi anlattım kan testimi yaptırdım, her şey gayet normal çıktı.Atılan iftiraların sebebi şuana kadar kilolu insanların umutları ile oynayıp para kazanan hem çok diyetisyen gördük hemde sahte ilaçlar, zayıflama ürünlerinin öyle reklamları yapıldı ki bir çoğumuz bu reklamlardan etkilenip yanlış yöntemler kullandık, artık etrafıma bakıyorum her kes diyet yapıyor hapla bantla zayıflamaya çalışan yok, bu da istismarcıların ve çok ünlü diyetisyenlerin hoşuna tabi gitmez.Dünyanın bitki çayları satıldı, vs vs.Bu diyet hem irademin ne kadar güçlü olduğunu bana gösterdi hemde besinleri tanıdım okuduğum kitap bir diyetisyen gibi zaten diyeti bırakırsan ne olacak, proteinden dolayı böbreklerde ürik asit oluşacağı, bunun için 1,5 lt suyun yeteceğini anlatıyor.Ben çok menmun kaldım ben yapıyorum tavsiyede ediyorum...
bozma moralini yaaa,benim artık cidden canım pek de bişey çekmez oldu,gerçekten hiç krize falan girmiyorum.insanlar yiyip içiyor yanımda ben rahatsız olmuyorum artık.çok canım çekerse kokluyorum :)
mesela geçen gün annem çilek kompostosu yapmış,bıkana kadar kokladım ve sonra bıkıp bıraktım.yemiş gibi oluyorum,sanki nefsim köreliyor.arada çikolata falan da kokluyorum,kendi içimde garip bir psikoloji geliştirdim heralde :)))
Merhaba Arkadaşlar,
Çok yoğunum ama iki kelam etmeden yapamayacağım.
Destek olan, tecrübeli arkadaşlara çok teşekkürler.
Ben tiroid hastasıyım ve hormonlarım sürekli dengesiz. Kilo aldırıcı şeyleri yemediğim halde metabolizmam normalden çok çok yavaş çalıştığı için sürekli kilo alıyordum. Diyetisyene gittim ve 1 ay sonunda harfiyen uymama rağmen 1 kilo almıştım. Yaklaşık 15 gün üye olmadan bu siteyi takip ettim. Sonrasında da yaklaşık 2 ay kadar önce kitabı okuyarak diyete başladım. Kitap son derece net, kararlı isen doktoruna danışarak başla diyor. Ve 2 ay gibi sürede 8 kg verdim ve şu an kendimi çok daha iyi hissediyorum. Zaten sürekli doktor kontrolündeydim ve geçen hafta daha kapsamlı yaptırdım kontrollerimi ve sonuç eskisinden çok daha iyi. Böbrekler tertemiz ve kolestrol eskisinden daha düşük. Her diyet herkese uygun olamaz zaten, deneyip rahatsız olanlar tabiki bıraksınlar ama kimse çamur atmasın.
Buradaki arkadaşların hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.
iyiki cevaben yazdınız, yorum için teşekkür.Bir tiroid hastasının kiloları ne kadar zor verecğini hepimiz biliyoruz helal olsun iki ayda 8 kilo süper.Değerlerinizin iyi çıkmasınada ayrıca sevindim.
kesinlikle kontrol bizde sıkıştığımızda ne yapacağımızıda biliyoruz çevremde biçok insanda başladı diyete beni görüp kilo veremediğimiz duraksama yaşadığımız zamanlarda bile içten içe bi erime yapmaya devam ediyor ben neysede bi arkadaşım tam 8ayda 30kilo verdi 100kiloydu şimdi 70kilo kızkardeşim 78den 66ya düştü hemde 40günde şimdi güçlendirmede ve 1kilo daha vermiş tabiki benim gibi kaçamak yaparak değil ve yaklaşık 1yıldır bu kilodaydı yerleşik kilo değildi onun için güzel verdiÇok teşekkür ederim. Bu diyette gerçekten kontrol bizde, yediklerimizden zevk almayı, kilo aldığımızda ne yammamız gerektiğini de öğreniyoruz aynı zamanda. Hepimizin yolu açık olsun.
bozma moralini yaaa,benim artık cidden canım pek de bişey çekmez oldu,gerçekten hiç krize falan girmiyorum.insanlar yiyip içiyor yanımda ben rahatsız olmuyorum artık.çok canım çekerse kokluyorum :)
mesela geçen gün annem çilek kompostosu yapmış,bıkana kadar kokladım ve sonra bıkıp bıraktım.yemiş gibi oluyorum,sanki nefsim köreliyor.arada çikolata falan da kokluyorum,kendi içimde garip bir psikoloji geliştirdim heralde :)))
aa valla bende çok sevdiğim bir şey varsa tabi özellikle pastalar çikolatalar bende kokluyarum, yemiş kadarda oluyorum o şeyi daha önce çok kez yediğim için eskiden yediğim tadı sanki damağımda hissediyorum.
kesinlikle kontrol bizde sıkıştığımızda ne yapacağımızıda biliyoruz çevremde biçok insanda başladı diyete beni görüp kilo veremediğimiz duraksama yaşadığımız zamanlarda bile içten içe bi erime yapmaya devam ediyor ben neysede bi arkadaşım tam 8ayda 30kilo verdi 100kiloydu şimdi 70kilo kızkardeşim 78den 66ya düştü hemde 40günde şimdi güçlendirmede ve 1kilo daha vermiş tabiki benim gibi kaçamak yaparak değil ve yaklaşık 1yıldır bu kilodaydı yerleşik kilo değildi onun için güzel verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?