Fıstığım hoşgeldin,
Gözün aydın, darısı başımıza inşallah
Bu arada ben geçmişi okuyamadım babanla konuşma işini halletmişsindir sorunsuz geçtiğini düşünüyorum ve üstünden büyük bir yük kalkmıştır.
Canım valla yiyorum baktım durmadan eksi gösteriyor ne bulursam yiyorum dün gece 1 paket cips yiyip bu kiloyu gördüm ama cidden korkuyorum fazlasından ..
Tatlım inan benim çok az gidiyordu atakta bile 200 gram vermiştim ama acelem yok 55 olacağım nasıl olsa diyordum geçen haftaki stres derken şimdi durduramıyorum yavaş gitse sorun yok da korkuyorum bu sefer 1 haftada 3.1 kg gitmiş ki ben bunu 1 ayda zor veriyordum inşallah herkes ulaşır hedefine ..
geri sayfaları okuyamadım inşallah hepiniz için herşey yolundadır.....burası bir soğuk bir soğuk donuyorum heeeee......kış geri geldiben şimdiden iyi hafta sonları dileyeyim ve kaçayım kızım biraz ateşlendi gene keyfim kaçtı.....görüşürüz inşallah pazartesi günü bol - lerle gelelim inşallah öptüm tek tek......
canım bence sen geçen haftaya kadar çok gergin ve tedirgindi yaa nolcak acaba diye demekki ondan kilocuklar da içinde gerilmişler :))
stresi atlattıktan sonra demekki kilolar da senin yakanı bırakmaya karar vermişler :))
e madem geç sen artık güçlendirmeye,inşallah en kısa zamanda biz de geliriz yanına :))
bitanem zaten ankaradan bakıyoruz iş :) hani belki ocak gibi filan oraya geçebilirim diye konuşuldu... ve burda aldığım maaşın 2-2,5 katı maaş. ama ingilizcemi yetersiz gördüğümden sanki haketmiyormuşum gibi hissediyorum
Ben de size onu soracaktım sizce güçlendirmeye mi geçeyim yoksa tartıyı kontrol ederek bir süre kaçamaklı mı besleneyim çünkü bu hafta çok yememe rağmen çok gitti kilolar güçlendirmeye geçersem devam ederse düşmeye kötü olacak ama geçmezsem de bir anda alır mıyım ki hoş her gün tartılıyorum ama ?
hmm demekki neymişşşşşşşşş, eksi görmek için simit ve helva yiyecekmişizzzzzzzz
ben bugün 15 kilo vermemin şerefine kıymalı pide yedimmm umarım yarın eksi görürüm olmadı simitde yerim akşama bide helva olay kesinleşirr
tatlım bende aynı durumdayım senle..26 mayısda seyirim bitiyo normalde ama daha 7 kilom var hedefe..kararımı verdim.01 temmuzda güçlendirmeye geçeceğim, kilo versemde vermesemde benim hedefim 1 temmuz..
Nilescim ingilizce kursundan öte bence senin ingilizce pratik yapabileceğin şeylere ağırlık vermen gerek... Film ve gazeteler evet işe yarar ama sana özgüven vermez onlar bence... Ben anadolu lisesi mezunuyum eğitimim ağırlıklı ingilizceydi... Lisede de bölümüm dildi...Üniversiteyi de turizm rehberlik okudum...Kpds den de yüksek puan almıştım anlayacağın grammer ya da anlamam da hiç bir sıkıntım yoktu...Okuldan mezun oldum bir otelde resepsiyonistlik yapmaya başladım...Bu kadar ingilizceyle haşır neşir olan ben müşteriyle tek kelime konuşamıyordumİlk başlarda yanımda ben zorlandığımda yardımcı olacak biri vardı ama gidince iş başa düştü... Şu an kendimi oldukça iyi ifade ediyorum... Sana tavsiyem boş oldukça gel sultanahmete takıl bir turistin peşine para istemediğini sadece ingilizceni geliştirmek için sohbet etmek istediğini söyle eşlik et gezerken onlara zamanla ingilizcen ilerler ve özgüvenin gelir kendine Ay bu arada tazminatını da almadan çıkma
Ben de size onu soracaktım sizce güçlendirmeye mi geçeyim yoksa tartıyı kontrol ederek bir süre kaçamaklı mı besleneyim çünkü bu hafta çok yememe rağmen çok gitti kilolar güçlendirmeye geçersem devam ederse düşmeye kötü olacak ama geçmezsem de bir anda alır mıyım ki hoş her gün tartılıyorum ama ?
sen ne zamandır seyir evresindesin şekerim. acaba normalde seyir evresinde bir süre sonra vücut daha mı çabuk kilo vermeye başlıyor. bir anlatırmısın kısaca nasıl geçti seyir evren. bende yarın seyir evresine geçiyorumda. bugün atakta 5. günüm. 2.5-3 kilo verdim. sonra nasıl devam edeceğim çok bilemiyorum.
hahhahahhaha öldüm gülmekten demek simit ve helva
helva yok da evde simit vardı gideyim yiyeyim hatta azıcık da yaşpasta var onu da yiyim ki daha çok - göriiim dimi aaaaa
mutlu ben de senin gibiydim,otelciyim.ilk yıllarımda resepsiyonistken her ne kadar ingilizce konuşabiliyor olsam da yanımda başka resepsiyonist arkadaş yada müdürüm falan olduğunda utanırdım,hiç bir müşteriyle telefonda bile ingilizce konuşamazdım rahat rahat.özgüvenim henüz oluşmamıştı da ondan böyleydi.oysaki yanımda konuşan diğer resepsiyonist tarzanca ingilizcesiyle pek de güzel iletişim kurardı müşteriyl:) ama zaman geçtikçe,iş başa düştükçe ve konuşmaya başladıkça özgüven de oluştu.inanır mısınız sonraki yıllarda tur otobüsleri gelirdi,hepsini lobiye toplayıp 50 kişiye falan bağıra bağıra ingilizce info verirdim.ilk yıllardaki acemiliğimle kıyaslanırsa epey yol katetmiştim.
selincim bence de kesinlikle en güzel yol birileriyle konuşarak dilini geliştirmek,bunun daha mantıklı ve hızlı başka bir yolu yok.
hem kurs paraları da cebine kalır :)
Canım konuştuğum için evet üstümden bir yük kaldı ama babam hala düşünüyormuş haftası oldu neredeyse hiç bir şey sormuyorum ben de öyle veya böyle olacak inşallah sorunsuzca olur diyorum ne kadar takmıyorum desem de onun gerginliği hala üstümde ne yazık ki.
Canım, elbette canı gönülden evet dememiştir okulun olduğu için bunu sen de beklemiyordun ama itiraz etseydi zaten hemen tepkisini gösterirdi.
Zor bir karar, kabul etti ama detayları düşünüyor bence, sen iyi düşün, takma.
Ben yaklaşık 1 ay kadar yaptım dukanı çünkü artık diğer türlü gitmiyordu kilom son kilolar olunca dedim dukanı deneyeyim.
yaklaşık 3 haftada 1.5 kg gitti ( boyum 170 57 kg ile başladığımdan zor gittiğini düşünüyorum.)
Sonra bu hafta birden 3.1 kg gitti ..
Çok güzel vermişsin bence atakta seyirde de proteini fazla tutarak sebzeleri eklersen gayet güzel gidecektir ..
vee en sonunda diyetten psikolojisi bozulan kızlar delirdiiii
mutlu ben de senin gibiydim,otelciyim.ilk yıllarımda resepsiyonistken her ne kadar ingilizce konuşabiliyor olsam da yanımda başka resepsiyonist arkadaş yada müdürüm falan olduğunda utanırdım,hiç bir müşteriyle telefonda bile ingilizce konuşamazdım rahat rahat.özgüvenim henüz oluşmamıştı da ondan böyleydi.oysaki yanımda konuşan diğer resepsiyonist tarzanca ingilizcesiyle pek de güzel iletişim kurardı müşteriyl:) ama zaman geçtikçe,iş başa düştükçe ve konuşmaya başladıkça özgüven de oluştu.inanır mısınız sonraki yıllarda tur otobüsleri gelirdi,hepsini lobiye toplayıp 50 kişiye falan bağıra bağıra ingilizce info verirdim.ilk yıllardaki acemiliğimle kıyaslanırsa epey yol katetmiştim.
selincim bence de kesinlikle en güzel yol birileriyle konuşarak dilini geliştirmek,bunun daha mantıklı ve hızlı başka bir yolu yok.
hem kurs paraları da cebine kalır :)
canım bence hemen güçlendirmeye geçmelisin.sonuçta sen tecrübelisin yani kitapta da ne yazıyor hedef kilona inince hemen güçlendirmeye geçmelisin diyor.adam dememiş ki hedef kilonuza inince artık rahatça kaçamak yapabilirsiniz,hiç bir sorun olmaz diye bişey dememiş.biliyorsun bu kiloları nasıl verdiysek güçlendirmeye geçmezsen aynı şekilde geri alma ihtimalimiz çok yüksek.zaten güçlendirmeye geçtiğinde eklenen besinler,ödül öğünleri derken legal yoldan kaçamak yapıyor olmayacak mısın ama kurallara uygun kaçamak olacak gibi düşün,anlatabildim mi ?
evet,bence de bu daha doğru olur.bir geç bakalım güçlendirmeye noluyor.vücudun nasıl tepkiler veriyor,ona göre karar verirsin napmak gerektiğine.güçlendirmeye geçmeden kilo vermeni durdurmak için olur olmaz kaçamaklar yapmamalısın bence.şöyle düşün,bunu hepimiz yaşadık zaman zaman bir süre bir bakıyoruz bol bol _ler sonra bir bakıyoruz hobbaa nolmuş birden +lara dönüşmeye başlıyor.sen 1 hafta güçlendirmeye geç derim ben.tabiki yine son karar senin .
evet,bence de bu daha doğru olur.bir geç bakalım güçlendirmeye noluyor.vücudun nasıl tepkiler veriyor,ona göre karar verirsin napmak gerektiğine.güçlendirmeye geçmeden kilo vermeni durdurmak için olur olmaz kaçamaklar yapmamalısın bence.şöyle düşün,bunu hepimiz yaşadık zaman zaman bir süre bir bakıyoruz bol bol _ler sonra bir bakıyoruz hobbaa nolmuş birden +lara dönüşmeye başlıyor.sen 1 hafta güçlendirmeye geç derim ben.tabiki yine son karar senin .
Yani tabiki eveti bayılarak demesini beklemiyordum ama istemeyerek de olsa evet demedi ki henüz :26:
Yüzük takalım falan dedi bir de son anda benim hassas bir noktama deyince tartıştık biz o yüzden iyice acaba diyorum açıkçası ..
Çok teşekkür ederim açıkçası kararsız kalmıştım bu şekilde yapayım ne durumu görelim yine bildiririm burada ona göre fikir verirseniz sonrasında öyle devam ederiz.
Canım valla yiyorum baktım durmadan eksi gösteriyor ne bulursam yiyorum dün gece 1 paket cips yiyip bu kiloyu gördüm ama cidden korkuyorum fazlasından ..
Tatlım inan benim çok az gidiyordu atakta bile 200 gram vermiştim ama acelem yok 55 olacağım nasıl olsa diyordum geçen haftaki stres derken şimdi durduramıyorum yavaş gitse sorun yok da korkuyorum bu sefer 1 haftada 3.1 kg gitmiş ki ben bunu 1 ayda zor veriyordum inşallah herkes ulaşır hedefine ..
hmm demekki neymişşşşşşşşş, eksi görmek için simit ve helva yiyecekmişizzzzzzzz
ben bugün 15 kilo vermemin şerefine kıymalı pide yedimmm umarım yarın eksi görürüm olmadı simitde yerim akşama bide helva olay kesinleşirr
hahhahahhaha öldüm gülmekten demek simit ve helva
helva yok da evde simit vardı gideyim yiyeyim hatta azıcık da yaşpasta var onu da yiyim ki daha çok - göriiim dimi aaaaa
bitanem zaten ankaradan bakıyoruz iş :) hani belki ocak gibi filan oraya geçebilirim diye konuşuldu... ve burda aldığım maaşın 2-2,5 katı maaş. ama ingilizcemi yetersiz gördüğümden sanki haketmiyormuşum gibi hissediyorum
Ben yaklaşık 1 ay kadar yaptım dukanı çünkü artık diğer türlü gitmiyordu kilom son kilolar olunca dedim dukanı deneyeyim.
yaklaşık 3 haftada 1.5 kg gitti ( boyum 170 57 kg ile başladığımdan zor gittiğini düşünüyorum.)
Sonra bu hafta birden 3.1 kg gitti ..
Çok güzel vermişsin bence atakta seyirde de proteini fazla tutarak sebzeleri eklersen gayet güzel gidecektir ..
çok sağol. moral oldu yazdıkların valla.seyir evresi için daha önceki sayfalarda gördüm her öğün sebze yemeğin falan yazmıştı arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam. kitapta sadece sebze yemeğin protein ekleyerek yiyin diyordu. yani bu durumda her öğünde hem sebze hem protein tüketeceğiz değil mi? sadece proteini sebzeden fazla tüketeceğiz ögünlerde. doğru mu anlamışım.
bu arada bence telaşlanma. kuvvetle muhtemel senin vücudunda su vardı şimdi bir anda gitti hepsi. normale dönecektir sonraki günlerde merak etme şekercim :)
Canım, merak etme sen, içini ferah tut. İstemeyerek de olsa evet demek kolay değil canım, babalar kızları ne kadar büyüse de hep küçük sanır, yuvadan uçacağını ancak evleneceğini söyleyince anlar ve bu hiç kolay değil. Biraz zaman ver ama sen de bu arada strese girme lütfen.
Annenle de konuşmuyor mu hiç, sordun mu?
anlaştık,hem bizim için de yol gösterici olur
Bence çok ciddi güçlendirme yapma canım. Arada istediğin şeylerden de küçük küçük yiyerek git. O kadar yemeye bak hala almamışsın. Zaten kontrollü gidiyorsun. Her gün de tartılıyormuşsun. O yüzden, baktın alıyorsun dikkat edersin bi kaç gün, eski haline dönersin zaten. Ama şimdi güçlendirmede de kilo verirsen, ki verecek gibi görünüyorsun, sağlığından olursun Allah korusun. Görüntüyü geçtim, görüntün belki kötü olmayacaktır o kadar ama; bağışıklık sistemin çökerse bak, çok kötü olur. Dikkat et kendineee!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?