Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

benim cevap yazım sayfası böyle.. burada fazlası seçeneğini göremedim?

Eki Görüntüle 546967

Allah Allah bilmem ki... O kalpli mesaj simgeleri ile beyaz yazı yazdığımız yerin arasında çıkıyor 3 satır halinde suratlar. Mozilla firefox kullanıyorum, onun bir katkısı var mı acaba gözükmelerinde? Bilemedim.

ben de bugün doktora gittim. jinekoloğa. 4 aydır regl olmadım. ilk başta diyetin yan etkisidir geçer falan dedim ama geçmedi. yaş itibariyle menapoz da olabilir ama başka bir belirti yok. hiçbir şikayetim de yok. doktora dedim diyet yapıyorum çok kilo verdim diye. ondan olabilir ama hormonlarınız bi bakalım dedi. ilaç verdi. onu alınca regl olcakmışım. sonra tahliller yapılacakmış. dahiliyeye de gidecektim ama doktor bugün yerinde değilmiş. haftaya tekrar gideceğim. diyetten bahsedip tahlillerimi yaptıracağım. bir şikayetim yok ama baktırmam iyi olur.

tubacım, profil ayarlarında seçenekleri düzenle diye bir yer var orada diğer ayarlar gibi en alttaki bölümde gelîşmiş i tıklarsan çıkıyor.

Hoşbulduk! Anca okuya okuya geldim, bazen dışarda da cepten bağlanıp giriyorum beğenemediklerim oluyor. Arka sayfalardan okuya-beğene geldim. Keyifler iyi mi?

keyifler gıcır, umarım herkesin öyledir bu arada, üre sonucun da iyi çıkmış hadi geçmiş olsun
bi de şu güveçteki yalancı börek tarifini vereydin böreğe hasret bi insan olarak yapar yerdim mis gibi

tam ben de o cümleyi kurdum içimden ki gördüm ki sizde yazmışsınız.. tavuğun da mı varmış light ı... migros mu yine?

markette sadece son tüketime bakıp almştım evde ambalajı açarken farkettim yazıyı, yanlış mı gördüm diye tekrar okudum hatta
migrosa hiç gitmedim dukan boyunca inanır mısınız :) sarıyer marketten almıştım ben, ama pendikteydiniz siz yanlış hatırlamıyosam o taraflarda yoktur muhtemelen sarıyer market ama sarıyer markette varsa migrosta da vardr mutlaka

4 ay çok uzun bir süre aliyecim gitmekle iyi yapmışsın. Umarım düzene girer. Ben de geçen hafta gîttiğimde ateşim vardı ama vücutta herhangi bir iltihap olmadığı için acaba erken menapoz olabilir mî dedi, sonra annemin kaç yaşında menapoza girdiğinî sordu, anneninki ve ananeninki çok belirleyiciymiş. Baktır canım bütün hepsine, ihmal etme.

nesli aradı şimdi. medesa ve cute77 ile buluşmuşlar izmirde. şimdi cute77 misafir kaldığı eve bırakıyormuş onu . selam söyledi. )))

iyi akşamlar arkadaşlar bende bugün itibariyle dukana başladım bakalım nolacak bugün yediklerime bir göz atıp yorum yaparsanız sevinirim
sabah
1 haşlanmış yumurta
1 tane yulaf kepekli krep
peynir
çay
öğle
1 diyet ton balığı
kola
ara
2 tane activia sade yoğurt
akşam
tavuk
yarım kase yoğurt
daha önce diyetisyene gidip 8 kilo vermiştim ama tekara geri aldım
birde bugün yarım saat yürüyüş yaptım

nesli aradı şimdi. medesa ve cute77 ile buluşmuşlar izmirde. şimdi cute77 misafir kaldığı eve bırakıyormuş onu . selam söyledi. )))

Ayy ne güzel, üçlü buluşma olmuş, kaynatmışlardır bir güzel. Sağol canım, görüşürsen sen de selam söyle güldürükçü şirîne:))

Yumurta sınırlaması sadece kolestrolü yüksek olanlara, kolestrol sorununuz yoksa yumurta da sınırlama yok, ama tabi 4 tane yumurta vücuda dokunabilir diye düşünüyorum ama atakta yumurta sana duraklama yapmamışsa 4 tane yediğin halde bence yiyebilirsin...

ayy kızlarr çok acaip bişey oldu yaaaaa,ben az önce çok tesadüfi şekilde yolda bir çocukla tanıştım ve beni işe bıraktı arabasıyla falan,nolduğunu anlamadım sersem gibiyim yahuuuuuu

Medesam valla okurken benim bile heyecandan kalbim pıt pıt yaptı, seni düşünemiyorum.... birde o kadar güzel ve içten anlatmışsın kiiii

Kendinde söylemişsin bir haftalık emeğin boşa gitti... bir lokmalık bir şey yesen hani dicem olmuştur ama sen bilerek onları nasıl yiyebildin ki o içindeki canavardan bende de var ki güçlendirmedeyim ben ama bu dönemde bile dikkat ediyorum ki sen daha yoluuunnnn çooook başındasın...Sana nacizane tavsiyem kitabı edin, ben de öğretmenim okulda bir şekilde okursun.... boş dersler vs...yaptıklarının da telafisi bence yok... yani un kurabiyesi, cevizli pestil... üstüne armut....yarın tartıda artı görmessen çok sanslısın ama genede bu yediklerin sende uzun bir süre duraklama yapacaktır... Kitabı sindire sindire bir oku, aradığın cevapları zaten orada bulacaksın ama takıldığın yerler varsa da biz her zaman burda yardıma hazırız....

Yeni gelen arkadaşlar bence bozup tekrar atak yapmakla hata yapıyorsunuz...Vücudunuza büyük zarar...Latte sözüm tek sana değil yanlış anlama ama son zamanlarda sürekli atağı bozdum tekrar başladım tarzında çok yazan var...Yapmayın arkadaşlar, hepimiz kaçamak yaptık ama en azından atakta yapmadık yani...Daha durun dietin başındasınız , kendinizi önce bir hazırlayın bu diet psikolojisine sonra kesin olarak başlayın....

10 gün bile çok fazla ki bence sakın 11 güne çıkartma arkadaşım....yaptığın kaçamak o 20 kilo vermene şöyle bir engel oluşturuyor... uzunca bir süre duraklama yaşıyorsun....Süren uzuyor yani....Nolacak uzasın diyorsan da seyirin son dönemlerine geldiğinde bu duraklamanın nasıl başa bela olduğunu anlayacaksın....

Bir kat ıspanak, bir kat beyaz peynir, üstüne tekrar ıspanak kaplayıp biraz pişirdim 180 derece ısıtılmış fırında. Sonra da üstüne 1 yumurta+2 kaşık yoğurttan kabuk yaptım, kızarana kadar pişirdim. O kadar. Her türlü sebzeyle yapılabilir, tavuk et konabilir... Yoğurt-yumurta kabuğu herşeye çok yakışıyor.

bazen fake bı nıck alıp kıtap okuma konusunda sana sardırasım gelıyor... kıtabı mutlaka okumalı mıyım sorusunu gorunce ana dedım

Selam arkadaşlar ;
ben geçen yıl 27 eylül de dukan amcanın diyetine başlamış, 3,5 ayda 23 kilo vererek 93'ten 70'e inmiş, Nisana kadar dişimi sıkmış sonra da salmış ve şu anda yeniden 90 kilo olaraktan bu pazar itibarıyla yeniden dukana başlamış bir insan evladı olarak şunu söyleyebilirim dukan diyeti kesinlikle işe yarıyor ama koruma devresini yapmazsanız kesinlikle geri alıyorsunuz kiloları :) bana şans dileyin arkadaşlar pes etmeyeyim :)

teşekkür ederim, yarın da ps günümdü zaten oh oh da oh oh mis mis

Tariflerini not aliyorummm :) aliye sen ne becerikli hatunsun ya maşallah sana..keşke komşu olsaydık :))-

Siteden kaynaklı da olabilir canım,bakım onarım var sanırım..

Hayırlı olsunn canimm..üzücü bi tecrübe olmuş o kadar kiloyu verip sonra da geri almak...insallah bu kez cok daha sabırlı ve bşarılı olursun bu diyette..

Sana tavsiyem sık sık aramıza katil..hergün muhakkak paylasilanlari oku..burası sana yanlız olmadigini hatırlatacaktir :)

kacamaklar konusunda aliyeyi dinleyin!

Ve dukan i... Balon igne konusunu hatirlayin.

Son 1.5 ayda toplamda 2 kg kadar kuruyemis yani findik badem vs yedim. Onun haricinde dukani bozmadim. Sonuc= hic kilo veremedim.

Yalniz...
Sevgili dukancilar. Size karatay, tas devri ve alkali diyetlerini de okumanizi tavsiye ediyorum.
Dukan, "bu siskolardan her seyi kesersem diyet uygulanabilir olmaktan cikar" deyip tatlandiriciya ve kolaya izin veriyor bence. Bunlar cok cok zararli. Kiloya cok etkisi olmuyor ama direkt kanserojenler. Buna dikkat etmeye calisin lutfen.
Ve, her gun sebze yememe meselesi.
Dukan, bence bunu da "bu siskolar yaninda salata bile olmayan etten bikar, oyle cok yiyemezler. Hem bozarlarsa ilk olarak pp gununde sebze ile bozarlar" diyerek soyluyor.
Seytani zekaya sahip bir adam oldugunu ve bize bildiklerinin yuzde 3unu soyledigini dusunuyorum dukan'in.
Size nacizane tavsiyem, sebzeyi her gun yemeye calismaniz, ama domatesler havuclar fasulye vb seklinde degil. YESIL sebzeleri etin yanina eklemeniz. En kolayi ve hatta dukana uygunu maydonoz. Ben bol bol haslanmis ispanak, brokoli ve marul yiyorum. Bagirsak aktivitem harika oldu buna basladiktan sonra.
Bir diger tavsiyem, pisirme yontemine de dikkat etmeniz. Ben bir ara hep tavada omletler, tavuklar yiyordum. Pisirdigim her sey tavada yuksek isida pisiyordu. Bu da kanserojenmis... Simdi firinda veya buharda pisiriyorum. Hem daha yagsiz oluyor.

Yagsiz yogurt vs hakkinda:
ben artik tam yagli evde kendim acik sut ile yaptigim yogurdu tuketiyorum. Cunku hazirlarda cesit cesit antibiyotik var. Bunlar otoimmun hastaliklara zemin hazirliyorlar. Hasimoto tiroidi gibi. Ev yogurdu ise tam tersi etki yapiyor.

Sut hakkinda: sutte "insuline benzeyen buyume hormonu" var. Amac, sutu icecek yavrunun cabuk buyumesi ve kilo almasi. Insan icin faydali bir gida degil imis. Ben tamamen biraktim ve cok faydasini gordum. Cok halsizdim bu duzeldi.

Spor hakkinda:
cok uzuuun uzun yavas yuruyusler faydali degil.
kalp atisinizi oldukca artiracak, kisa, 10 dk civari surecek, ve ter fiskirtacakk egzersizler yapmalisiniz. 10 15 sn suren surat kosulari gibi. Ip atlamak gibi. "air Squat" egzersizi (google da arayin) yapmak gibi.

Son olarak. Ekim idi sanirim, biriniz tiroid hastasi oldugunu, doktorun dukan tavsiye ettigini yazmisti. O arkadastan ricam, bu algisi acik doktorun ismini bana mesaj atmasi. Ben de tiroid hastasiyim.

En en son olarak. Kefir mayasina ihtiyacim var. Istanbulda nereden bulunacagini bilen biri belki vardir, sorayim dedim.

Herkese selamlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…