Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba kızlar ben internete giriyorum ama sadece son yorumları okuyup çıkıyorum,2 çocuklu,yoğun çalışan yüksek lisans yapan biri olarak ancak vakit bulabiliyorum, ben bişey merak ettim eşim saf arı poleni almış acaba yenebilir mi seyirde 1 çay kaşığı?Kitabım yarın elimde olacak daha bilinçli yapıcam diyetimi inşallah,sevgiler...

yahu bu çiçek dilligil dukan yapmıyor muydu? aman da çok güzel kilo veriyorum diye ortalarda dolaşmıyor muydu? gerçi ben pek anlamamıştım ama televizyonlarda anlatmamış mıydı bilmem kaç kilo verdim, aslında incecikim ama ekran şişman gösteriyor diye?
eeeeee, benim dandik, eski usul tüplü televizyon, olsun olsun 3 kg fazla gösterir. yani ben şimdi merak ettim, et burdaysa kedi nerde?... :)))

Merhaba Arkadaşlar,

Hafta sonu İzmir'de olduğum için size oradan yazamadım. Hemen cumartesiyi özetliyorum.

Cumartesi sabahı 85,600 gram geldim. 89,600 ile başladığım atak devresini 85,600 ile tam 4 kiloyu geride bırakarak bitirdim çok şükür.

Bugün itibariyle seyir devresine geçmiş bulunuyorum.

Ve inanır mısınız artık öğlenden sonra acıktığımı hissetmiyorum çok şükür.

Cuma günü sabah 1 bardak süt
öğle lorlu omlet, tatlandırıcılı çay, peynir ve 1 dilim dukan ekmeği (dukan ekmeğim süper oldu içinde 9 kaşık yulaf vardı. bende piştikten sonra metre ile ölçüp 9 eş parçaya böldüm. 1 kaşık yulaf eşittir 1 dilim dukan ekmeği olarak tüketiyorum:))
akşam tavuğun beyaz eti bol yoğurt 1 dilim dukan ekmeği

Bugün ilk sp günüm ve çooooooooooooooooooook mutluyum çok şükür
sabah lorlu omlet, tatlandırıcılı çay, peynir ve 1 dilim dukan ekmeği, 1 domates
öğle 1 fincan yeşil çay (canım yemek istemedi)
akşam tavuğun kalan beyaz eti, yağsız yumurtalı pırasa kavurması, yoğurt marul satalası

Rabbim yeşilliklerini bizden eksik etmesin...
Yaşasın sp günleri :)

Şimdi merakla yarın sabahı bekliyorum. Aynı tartıda, aynı saatte, aynı kıyafetle bakalım kaç kilo geleceğim.

Görüşmek üzere.

Millet kilo vermeye uğraşır sen de kilo vermeni durdurmaya Güçlendirmenin 2. yarısında birkaç kilo alınıyor deniliyor ama bende güçlendirmede kilo veriyordum bayramda sapıtınca +3 olarak geri döndü bana şimdi onlarla uğraşıyorum...Birde bişey soracağım tüm herşeyi yapıyorsun dimi, yağlı peynir,meyve,nişasta öğünü, ödül öğünü,iki dilim tam tahıllı ekmek... Birde ben şuna dikkat ettim, şimdi biz protein+sebze yiyebiliriz her gün, ama güçlendirmede protein ağırlıklı beslenmeye devam edersem kilo vermeye engel olamıyorum...O yüzden her öğünde bol sebze tüketmeye başladım ben...Seyirdekinin tersi proteini azaltıyorum....

Valla tavuk ızgara, dana külbastı ya da balık yediğim şeyler...hele sebze+protein günlerimdeysem yanlarında haşlanmış sebze istiyorum..birazcıkda yoğurt..gayet doyuruyor beni...Ama dışarda garsonu çok uyarmak gerekiyor...Biraz bezdireceksin...işte doktor bana yasak koydu..kesinlikle yememem gerekio...diye yüzlerce kez söylüyorum...tamam abla anladık deyinceye kadar

adamın balıkla pek arası yok..dışarda yemeyi tercih edeceğini pek sanmam

En masumu balık dicektimki sana uymuyomuş....Ya tavuk tercih edeceksin ya da ızgara köfte...gideceğin yer iyiyse biftek(ızgarada), dana külbastı(ızgarada) yiyebilirsin...O günü sebze+proteine denk getir çok sorun yaşama...saf proda dışarda yemek çok can sıkıcı oluyor....Geliyor tek tavuk şiş ödüyorsun 10 tl...ben doymuyorum açıkcası o tek şişle 2 porsiyon istiyorum ama içimdende geçiriyorum ahh bu paraya evde olsam kaç kilo tavuk alırdım diye

Bugün doymak bilmedim ben ya...Neler yaptım kendime bir bilseniz...Tüm dukan ahalisi doyar herhalde bu yaptıklarımla

Güçlendirme poğaçalarım, unsuz kek, şirin kek, rulo pasta, bol malzeminos mudur nedir edanın yeni ürettiği pizza Mutfağın bir kısmını topladım ama saatlerce ordayıdm hala savaş alanı gibi Favoriim kesinlikle rulo pasta ve şu malzeminos pizza...Rulo pastada kepek yok valla nişasta çok olmasa hepsini yerdim o derece güzeldi..birdaha dışardaki pastalara ağzımı sürmem yap pastayı ye hergün....

iyi aksamlar dukancanlar.

Alisim insallah güzel sonuclar alirsin sinavdan ben bu aralar yine böbrek agrisi cekiyorum su icemiyorum fazla hava soguk olunca canim istemiyor.Dün gece sirtimdan vurdu kiz kardesim hemsirelik okuyor onu uyandirdim buramda feci agri ne olabilir oda böbreklerin agriyordur orda böbrek var dedi.Bugün zorla 2 litre su ictim insallah gecer..Yarinda randevu alabilirsem mutlaka doktoro görünmek istiyorum öyle böyle degildi nefes aldirmadi.

üzüldüm senin adına canım böyle durumlarda insansağlığının degerini daha iyi anlıyor inşallah cabucak iyileşirsin

Canım uyguluyorum ödül yemeklerini filan. Bugün kahvaltıda muz bile yedim artık düşün, muz ki bize en yasak olan şeylerden.Ürktüm bildiğin. Dün bir arkadaşımla görüştüm. Ya kızım abartmışsın zayıflama işini deyince üzüldüm bir an. Dedim bu kadar kötü mü görünüyorum.Ya da onlar eski halimle kıyasladıkları için böyle söylüyorlar. Hele annem... Dediğin doğru. Sebzeyi artırmalı. Protein zaten çok sevdiğimden ister istemez daha fazla tüketiyorum sanırım. Son zamanlarda çok hareketliyim belki yediklerim yanıyor, metabolizmanın hızlandığı kesin. Bugün saçma sapan şeyleri aşırı kilo kaybetmek istemediğimden yedim ama yarın yapmam böyle. Yeşil çayımı içip bünyemi dinlendiriyorum şimdi. Bu arada sağlık sorunum yok. Değerlerim normal. Her şeyin başı sağlık, şükür.

Son düzenleme:
güzell zarif incecik bayanlar bu meyveli yoğurt tercihiniz nedir yani içinde şeker yokmu onların ???lütfen cevap verirmisiniz..bide hangisini tercih ediyosunuz mesela aktiva olurmu kabızlık başladı malum....

Geçmiş olsun canım.

bugün atağımın 5 .günü geride kaldı..yaaa cçok ilginç elime bi çanta verseler al bunu taşı 4kg akşama kadar yere bırakma diye ah elim kolun derim ..ama ne kadar fazladan yük taşıyoruz dimmii..işte bu 5 gün sonucunda o 4 kiloluk yükten kurtuldum iyi sayılır sanırım ama dayanamayıp atağı 1 gün erken sonlandırcam midem çok kötü resmen aç yaşıyorum ..yarın tavuklu kabak yapıcam ooohhh bide sarımsaklı yoğurt ay şimdiden canım çekti valla..

güzell zarif incecik bayanlar bu meyveli yoğurt tercihiniz nedir yani içinde şeker yokmu onların ???lütfen cevap verirmisiniz..bide hangisini tercih ediyosunuz mesela aktiva olurmu kabızlık başladı malum....

Activialar yasak, üstünde %0 şeker, %0 yağ diye belirtilen light meyveli yoğurtlardan yiyenler var. Gene de fazla önerilmiyor, malum duraklama sebebi olabilir.
Kabızlık için su bol içilmeli, yeşil çay ihmal edilmemeli. Seyirdeki sebze günlerinde yeşillikler de tüketilmeli. Hareket etmenin de faydası oluyor. Çok acil durumlarda mest çayı, form çaylar tüketilebilir. Light kefirin de faydasını gördüm.
Bağırsak biraz alıngan, problemli yaşlı bir teyzeye dönüyor bu diyette. Gönlünü hep hoş tutmak lazımmış, en ufak birşey olursa hemen küsüyor. Tecrübe ettim ben de.

Bu hafta sebzeyi arttır, bir öyle dene hala kilo vermeye devam ediyorsan, güçlendirmenin 2. yarısına geç derim ben...Ama sebzeyi çok yediğimde kilo veremedim ben, bir de şu sınırlı izinlileri sınırsız tüketince kilo vermen duruyor kakao, nişasta, süt tozu.....şu aralar nişastayla kafayı bozmuş durumdayım ben...Çoğu yemekte sosa güzel oluyor ya da kek pasta, puding vs...

ben hiç yemedim ama sütaş light olanlar vardı, aktivanın lightı var mı bilmiyorum ama kabızlık için başka alternatifler mevcut...yeşil çayı artırın ya da mest çayı için...Bol su için vs...Bir süre sonra kendiliğinde vücut alışıyor...

Şimdi öncelikle kitabı okudunuz mu diye sorasım geliyor..Bu diette aç kalma diye bir şey yok ki...Ataktada yiyebileceğiniz sayısız lezzetli yemek var....

Light meyveli yoğurt konusunda unutmadan şunları da yazayım, sonra uyumaya kaçayım:

Markete gidip para vermek yerine şunları yapmak daha güzel oluyor:
- Az suyla koyu bir şekilde meyveli çay demlemek, o demi alıp yoğurda karıştırmak ve tatlandırıcı eklemek
- Yoğurda aroma ekleyip (favorim Dr Oetker'in limonlu aroması) gene tatlandırıcı ile yemek

İnsanın içi rahat oluyor böyle yapınca, hem de o satılan ufak boyutlu şeylere nazaran bol bol yiyebiliyor (elbette fazla tatlandırıcının genel sağlığa zararlı olabileceğini ve aşırı süt ürünü tüketmenin kilo vermeyi durdurup ters yönde etkileyebileceğini unutmadan)

Herkese iyi geceler :)

İyi geceler diliyorum herkese...

Atak bitip seyire başlayınca yazacaktım ama artık dayanamadım...
Kendimce azimli ve kararlı olduğumu hissetmek istedim herhalde diye düşünüyorum...
Umarım bana da yer vardır bu forumda...Ve umarım sonuna kadar gideceğim...

Başlangıç kilom 76...
Dukan Bey bana 7 gün atak önerdi (bu dönemde 2,5 kg verirsin dedi)...
Seyir dönemi 9 marta kadarmış (ve o dönemde de 13,7 kg vereceksin dedi)..
Sonrası güçlendirme ve koruma malumunuz...
Toplamda yaklaşık 16 kg verecekmişim ve 59 olmalıymışım...
Ben 59 u orta 1 veya 2 deyken görmüştüm en son yaa...Hoş benim istediğim 55 ama, hele bir bakalım sürece değil mi?
Görüşmek üzere...

Süper bir rakam, çok kıskandım
Bugün atağın 4. gününü bitiriyorum ben...76 ile başladım, son üç gündür de 75.7 üm...
-300 yani...Şaka gibi...
Dukan 2,5 dedi ama bilemiyorum artık...Her bünye farklı öyle değil mi?:18:
Ne olursa olsun moralimi bozmayacağım...Çabalayacağım...Çünkü sürekli artış halinde olan bir kilo grafiğim var...

Bakalım yarın sabah kaç olacak:44:

Your true weight

Congratulations! You are already at your True Weight!
If the information that you have given is correct, your true weight is 0, and you do not need Dukan Diet coaching. Your weight is right for you.

Dukan sasırmış olmalı bana testten bunu dedi

canım yaa allah razı olsun... çok teşekkür ediyorum... gelmek istememdeki sebepler; seni çok merak ettim ne aşamada olduğunu ve tahmin ettiğim gibi süper devam ediyorsun... ve tabi bir de hazımsızlıktan yapılan yorumların yersiz olduğunu taa o zaman da söylemiştim ama görsünler istedim...

ayrıca selin (niless) dukanı bıraktı bikaç farklı diyet de yaptı... şimdilerde fazla kilo şikayeti yok aslında... bu arada işten ayrıldı DGS ile ODTÜ'de burslu okuyor şu an... hemde dereceyle kazandı... yani Ankara'da sevdiceğinin yanında yakınında :)

ömür (ommur)'e gelince o devam ediyor... güçlendirmede ... ve gayet de iyi gidiyor...

bu arada bende son 1 haftadır iştahsızlık başladığından bende zayıflıyorum... sabahları midem bulanıyor bişey yiyemiyorum...

seni çok öpüyorum kendine iyi bak...

merhaba;
hem iyi dilekleriniz için hem de bu güzel önerileriniz için çok teşekkür ediyorum... evet diş sağlığı normalde çok önemli... fakat hamilelikte çok çok daha önemli... çok şükür diş sağlığımı çok dikkate alıyorum ve birkaç yıl önce uzun süreli bir ttedavi sonrasında rutin kontrollerimle devam ediyorum... aynı zamanda diş bakımımı ihmal etmiyorum... ne yersem yiyeyim mutlaka hemen fırçalıyorum... yada yanımda fırça yoksa hemen birkaç dakika şekersiz sakız çiğniyorum ve rahatlıyorum... tekrar teşekkürler...

GÜnaydınnnn
Kerkese iyi haftalar...

Ahh canım benim. Afiyet olsun. Çok sevindim güzel olmasına. Ben 2. kere yaptığımda normal usul yaş mayayla yaptım. İğrenç oldu. Maya tadı geldi gerçekten bol bol. En güzeli ilk yaptığım usul. Mahlep süper fikir mis kokar misss.
ALLAH RAZI OLSUN demene bayıldımmm. Çok şekerrr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…