Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

okudum bitti... şimdi bir daha okuyorum ama işime gelmeyen yerleri beynim kabul etmemiş galiba

şimdi bak, benim arada çalışmaya gittiğim bir yer var. yemekhane falan var ama biraz garip biyer, herkes ne yiyosun, bana da versene diye başına toplanıyor. düşünsene, kendimi hayvanatbahçesindeki maymunlar gibi hissediyorum. buna rağmen yemeğimi yanımda götürüyorum. o ne diyenlere ilk başlarda açıklama yapıyordum. şimdilerde sadece yemeeeeek diyorum. bi bakayım mı tadına diyenlere de ben diyet yapıyorum. bu miktarın tamamını yemek zorundayım, o yüzden veremem diyorum. açıklama bekleyenlere de çok acelem var pozu yapıp yemeğimi yiyorum. dün dukan poğaçamdan tatmak isteyen birine "şimdi sen tadına bakıp ay bu ne iğreeeenç, bunu nasıl yiyorsun falan diyeceksin, benim de içim almayacak senin yüzünden yiyemeyeceğim dedim." üstelik bu insanlar benim iş arkadaşım falan da değil. arada bir gördüüm ve selamlaşma dışında bir muhabbetim olmayan insanlar. üstelik tabağımdaki yemekten başka birinin tatmasından falan da hiç hoşlanmam. bütün bunlar yetmezmiş gibi bi de salak salak laflarını çekiyorum. "ooo kendine iyi bakıyosun. bak bak yoğurt da getirmiş. kola içsene kola bişi yapmaz...." böyle sürüüüüüüüp gidiyor.
insanlar düşüncesiz ben ne yapayım, anca bundan anlıyorlar. orda 4 çeşit yemek 4 çeşit de salata çıkıyor. git ymeğini ye, sana ne benim ne yediğimden... ben orda çıkan yemeklerin hiçbirinden yiyemiyorum. tavuk balık falan çıktığımda bile yiyemiyorum. çünkü hepsi pane şeklinde kızartılıyor. benimki çok uç bir örnek tabi. normalde iş yerinde kimse öyle ne yiyosun, o ne diye başına toplanmaz. soranlara da diyetteyim dersin olur biter. ilk zamanlar ben de dışarı çıkınca ne yapacağımı bilemiyordum ama şimdi avm'lerde dolaşırken bir elimde dukan poğaça diğer elimde su şişesi... millet hamburger kemirirken, dürümleri, çiğköfteleri tıkınırken, bütün ofisi lahmacun kokuturken tuhaf değil de, sen sağlıklı bişeyler yiyince mi tuhaf olacak. orda yemek yenmez de diyemezsin. illaki birşeyler yiyorsunuz öğlende. ya orda çıkan yemekten ya da dışardan söylüyorsunuz. eğer yemek saati dışarı çıkma şansın varsa zaten civarda oturabileceğin bir yer bul. orda ye yemeğini.

sağol Aliyem...

bizim işyeride sizinkinden pek farklı değil aslında...

defalarca başarısız diyetlerime tanık oldukları için, kimeye diyet yapıyorum demiyorum.... sağlıklı olduğu için süt, yoğurt yiyorum diyorum....

artık kimsenin "sen böylesin, kabul et, yıpratma kendini" lafını dinlemek istemiyorum.... acıklı bakış istemiyorum

evet, en iyisi bahçede bir yerde yiyip gelivermek... hem birazda değişiklik olur...

herkese günaydııın
dün callanımı yaptım şükür, belim de ağrımıyo ama bacak hareketleri zorluyomuş benim belimi öğrenmiş oldum dün
10 ekimdeki ölçülerime baktım da benim bi tek belim incelmiş yahu, o da 3 cmcik acaba dün uyku sersemi yanlış mı ölçtüm ki
bi de callan yaparken yürüyüş yapmasak olur mu acaba callan yapan arkadaşlara sorsam yoksa yürüyüşe ek olarak mı yapmak lazım

Dün spor salonuna başlamamın 1. haftası kutlamaları vardı.
Rica ettim tekrar ölçtülerrr :)

Yağdan 700 gr. vermişim
200 gr kasım artmış. Kasım derken aklıma geldi. Kasımda aşk başkadır..

merhaba. süt-peynir-yumurta-light olsa da kaşar-şekersiz çay. hemde bir günde. çok az.
diyeti böyle yapmaya devam ederseniz bi günde 500 gr gidebilecek bi vücudunuz olmayabilir, dikkat edin
bende bulsam da alsam keşke, serin bi yerde saklarsınız hiiiç bişicik olmaz

simlanın blogunda kadınbudu köfte tarifi vardı, onu tavuk kıymasından yapmayı düşünüyodum ben. sade tavuk yemekten bıktıysanız, fikir olur size de belki

hgniiz:) okuduysanız bi de herşeye -mümkün olduğunca sıfır kaçamakla- uyarsanız tamamdır bu iş, oldu bilin

ay çok iyi geldi bu

vuhuuuuu

ben evimde bile benzer durumlarla karşılaşıyorum iş yerinde olması çok normal aldırmadan yemege devam sonuç güzel olsun istiyorsak aliyecim yine çok güzel anlatmış benim için ve diğer arkadaşlariçinde yararlı bir paylaşım olmuş:)

Hırpalayın beni, kızın bana ...

Dün çok güzel bir protein günü geçiriyordum...Her şey yolunda gidiyordu...
Ta ki o ana kadar...İşin tuhafı o anı hatırlamıyorum bile...
Kızıma ders çalıştırıyordum...Çalışırken diğer aile fertleri ne yiyorsa yemişim ben de...
Yememem gereken birçok şeyi yedim...Yediğimin farkında bile değildim...
Oruçlu olduğunu unutmak gibiydi...

Olan olduktan sonra ağlamanın bir faydası yok ne yazık ki...
Hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorum...
Ama perşembe günü göreceklerimden de çok korkuyorum...

Daha 3 hafta bile dolmadan bu noktaya gelmek çok kötü...
Umarım çok az bir hasarla atlatırım...
Yerinde saymak dedikleri bu olsa gerek

Kızlar ne zamandır aklımda olan bu tatlandırıcıyı sonunda aldım ve bu konu hakkındaki fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum,
Almamdaki tek sebep bitkisel oluşuydu ve sağlıklı olsun niyetindeydim..öncelikle onu belirtiyim..

tadı splenda gibi değil..daha bağımız bi tat..yani bi parça çikolata tatlı yediğinizde bi bütünlük hissedersiniz ya bi tat senkronizesi :) işte bunda o yok malesef..
tatlı şekerli bişey evet tatlı isteğini bastırır ama ....
aması var..

mesela dukanella yaptım kakao,süt,süttozu bi tarfta..bu tatlandırıcı bi tarafta..tadını ayrı algılıyorum...bağımsız yanii...

kola zerodaki tat gibi aynı...aspartam aspartam...metalsi metalsi...bu paketi kullanırım çok da sıkıntı olmaz ama bi daha almam...

merak edip demek isteyenlerin bilgilerine...

iradesizlik gösteriyorsun. gidişin iyi değil. biraz daha dikkatli ol. bak daha geçn gün kilo yüzünden ne sıkıntılar yaşadığından bahsediyordun. demek o kadar da ciddi değilmiş sıkıntıların. daha 3 haftada unutabildiğine göre:-(

birkaç ay önce bir otobüs yolculuğunda yanımda oturan kadınla sohbet ediyorduk. seneler evvel bi ithalat işi yapıyorlarmış falan. "o zamanlar çok güzel ürünler getirdik. özellikle gıdada. mesela splenda diye bir tatlandırıcı getirmiştik. ama türkiye için biraz pahalı geldi. sonra bıraktık biz o işi" diye anlattı. ben de splenda kullandığımı, çok beğendiğimi falan söyledim. fazla detaylı konuşmadık ama, splendanın hem piyasadaki tatlandırıcılar arasında en zararsızı olduğunu hem de tadının şekere en yakın tat olduğunu falan anlattı. açıkcası ben de tat konusunda aynısını dşünüyorum. sağlık kısmını bilmem...

canımcım yürüyüş ve callen birlikte ciddi süper bi ikili oluyo..yürüyüş yapmadığın günler hareketlerde daha çok zorlanırısn..çabuk yorulursun..
yürüyüşü kesinlikle ihmal etme..fark görme süren yarıya iner..yürüyüş diyetin olmazsa olmazlarından..callen ise extra çabamız..
nerde ne şekilde yaşadığını bilmiyorum ortamın yürüyüş için hava şartlarından dolayı müsait olmayabilir..evde kendi çapında 20-30 dk yürüyebilrsin..sonra da callenini yaparsın miss gibi..

kızlarrr alın bakalım size tarif

ıspanaklı muffin
2 yumurtayı mikserde beyazlaşıp köpürene kadar çırpın,içine 1 çay bardağı süt,4 çay bardağı yani yaklaşık 8 kaşık kepek,kabartna tozu ve tuz ekleyip 1-2 dk.daha karıştırın.200 gr doğranmış ıspanak ekleyip muffin kalıplarına paylaştırın.180 derecede pişirin,afiyet olsunnnn

kızlar spor cok önemli diyette bu sabah bende erken kalkıp 45dk hızlı tempoyla yürüdüm ve karar verdim bundan sonra sabah akşam 45er dk yürücem o nazik yerlerimi kıpırdatmadıkça büyüyorlar çünkü:)

Yapacağınız yürüyüşünüzün her dakikası hayatınıza ortalama 1.5-2 dakika ekler. Buda sizin bir taşla iki kuş vurabileceğiniz anlamına gelir.

.. Her gün 20 dakika fazla yürüyüş yapmak yılda 7 kilo vermenizi sağlar.

.. Sadece 1 paket jelibon şekerini eritmeniz için bir futbol sahası kadar alanı yürümeniz gerekir. Bir dahaki sefere elinizi bir şeker tabağına daldırmadan önce bunu hatırlamalısınız. Çünkü etkili kilo vermek ve zayıflamak için yürüyüşün yanında yediklerinizi ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.

sanırım henüz adapte olamamışsın diyete..ilk günler daha çok kaçamak yapılıyo nedense..işin kötüsü tat almıyosun yediklerinden..tadını çıkara çıkara keyfini süre süre yemiyosun yediklerinin..yemesen daha mutlu olmaz mısın..olursun..bu diyet işi tamamen psikolojik bi iş..

kendini biraz daha sevmek istiyosan kendine verdiğin sözü tutmalısın..yoksa özgüvenini kaybedeceksin..

ben seni görmedim kilonu da bilmiyorum..sadece yaşadığın sıkıntıları senden duydum..belki de kilo vermeye ihtiyacın yoktur..ama sen memnun değilsin bu halden..
seni senden başka kimse iyileştiremez..

sen hiç kendin için dukan tarifi yaptın mı..pasta börek çörek ne seviyosan canın ne istiyosa bu diyette var.. patetes kızartması bile var :)

çok şanslıyız canım..kıymetini bilelim ihanet etmeyelim bu diyete..

bu diyetle 30-40 kilo verenleri gördüm duydum biliyorum :) ve hiç biri de 1 yıldan fazla sürmemiş..hadi 1,5 yıl olsun..çok mu..

bi daha tembellik yapma(kaçamak demiyorum kaçamak olmamış seninki,üşengeçlik boşvermişlik olmuş)

kendin için bunu yapmaz mısın? iradeden ziyade disiplin çok önemli..bu son olsun senin için..

canlar benim iştah gitti ya normal mi sizce küçük iki parça haşlanmış dana vardı birini anca yedim ligh yoğurtla

başka bişi yemiyorum, dün de tavuk şiş yedim yine yoğurtla öğle

akşam yemedim hiçbişi..biras önce de 1 kaşık yulaf kepeği attım ağzıma, suyla yedim öle :)

yanlış mı yapıyorum

Çok haklısın Aliye...
Gerçekten iradesizlik gösteriyorum...
Balık hafızalı mıyım ne?
Ağla ağla bunalıma gir..
Ama icraata gelince yolun başında teklemeye başla...
Kendime gelmeliyim...
Sigarayı bırakan ben neden bu konuda yeterli iradeyi gösteremiyorum ki??

Selam şekerler,

Nasılsınız, iyi misiniz? Çoluk çocuk nasıl diye de devam eder mişim:))

kızlar benim toplantılarım var 3 gün, teyzemden gidip gelicem callan a başlayamadım. Siz ne yaptınız?

Delycim ankara nasıl? Soğuk mu?

Medosum işlerini bitirdin mi?

Hepinizi öpüyorum kızlar.

Sen de haklısın canım yaa..
Ben hiç tarif yapmadım şimdiye kadar...
Elimdekilerle idare etmeye çalışıyorum...
Tatlandırıcı, süttozu almamış olmam tarifleri yapmamı engelliyor...
Diyeti ve kendimi revize etmeliyim en çabuğundan...

ekmeklerin çoğunda bu ikisi olmadan da tarifler var... bunlar çoğunlukla tatlı tariflerinde yer alıyor... yulaf kepeğin varsa, süt, yumurta, yoğurt ile ekmek yapabilirsin en azından... ben beceriksiz olduğum için yapamadım ama sen bir dene en azından...

ve lütfen iradesizlik gösterme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…