Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

koşu+tempolu çılgın bi yürüyüş tamam..

callen tamam..

yeşil çaylar,su ve gerekli protein tamam..

Motivasyon tavan :)

hazırlıklara devam..

dünkü benden eser yok..hamdolsun..

yarın için ekmek yapıp yanıma alıyım yolda yerim..dukana başladığımdan beri ilk defa yolculuk yapıyorum..heycanlıyım..zorlu engellerle ısrarlarla karşılaşmam umarım..

kimse sınanmadığı günahın masumu değildir ve kimse zorlanmadığı diyetin kahramanı değildir.. ( tamam saçmaladım :)))

bol bol çok zayıflamışsınlar duymayı umuyorum :))

şımarmam umarım

Kızlar harikasınız siz yaaa...

Yorumlarınızla silkelendim biraz...

Bu akşam için ilk defa kendim için farklı bir tarif yaptım...
Yoğurtlu yayla çorbası yaptım...Her zaman yaptığım gibi yaptım çorbayı tek farkı pirinç yerine kepek koymamdı...
Tadı çok hoştu vallahi...Bugün hiç kepek tüketmemiştim...Çorbanın hepsini bitirdim
2 haftadan sonra tavuk ve yoğurt dışında bir şey yemek (dün akşamkiler hariç) iyi geldi...

Sonra Medesa'nın verdiği ilk ekmek tarifini (süt tozu kullanılmasa da olan) yaptım,splendam yoktu ama olsun, oda şuanda fırında pişiyor...
Küçük borcamda yağlı kağıt içinde yapıyorum..Gerçek ekmek gibi olması için 100-150 derecede uzun uzun pişiriyorum...
Umarım tadı güzel olacak...Görüntüsü iyi görünüyor şimdilik...

Bu diyetin yapılmasını zorlaştıran çeşitsizlik sanırım..
Aslında çeşit çokta, emek ve zaman harcamak gerekiyor, anlaşıldı...

Benim kocişbank'tan dukancan tüketim kredisi çekmem farz oldu...
Bu diyet evdekilerle idare etmekle olmayacak...
Dukenalla tarifi çok cezbetti beni...Hemen denemeliyim

Bir sorum olacak, diyelim ki dukenalla yaptım...O ölçülere göre onu ne kadar zamanda bitirmeliyim ya da hafta da kaç kere tüketmeliyim...
Yani sınırlı izinliler kafamı karıştırıyor biraz...:26:

eeo ekmek tarşfşnş bende denedim bugn içine az peynir nane ve pul biber attım müffin kalıplarıma döktüm 8 adet oldu içine tatlandırıcı koymadım 170 dercede fırında süpper oldu.bide ıslak kek tarifi buldum içine az tarcın attım sos içinde pudng tozudan 1 tatlı kaşıgını cezvede sıvı ir sekilde sütle pişirdim sıcakken döktum misss ben bu işi kaptım ya

İyi geceler ahali;
sanırım önümüzdeki hafta şatafatlı bir seyre dönüş operasyonu yapacağımdır..
bi o kadar şatafatlı callan festivaline de hazır olun, ölçün biçin vs

Herkese günaydın.
Dün akşam face'de Melisin grubunda bir kaç kişinin yorumları canımı sıktı. Biri doktora gitmiş doktor kesinlikle bu diyeti bırakıyorsun demiş. Karbonhidratsız ve yağ olmadan diyet yapılamaz bu çok zararlı böbrek hastası olursun demiş. Bu bayan da karar vermiş ve bırakmış. Yine bir kişi aynı şekilde üreyi çok yükslettiği gerekçesiyle bırakmış. bunun gibi bir sürü yazı vardı. Gerçekten canım çok sıkıldı ki benim babam böbrek nakilli. Ama ben kitapta okuduğumu hatırlıyorum ki hatta bana en güven veren şey de bu diyetin böbrek hastaları üzerinde de denenmiş olması ve tahlil sonuçlarının iyi çıktığının yazılı olmasıydı. Ben tabi ki şu hantal kiloyu üstümden atana kadar sağlığım da bozulsa bu diyeti yapacağım. ama bir taraftan bu olumsuz konuşmaları duymak görmek gerçekten can sıkıcı.. önlem olarak bol bol su içelim..

Canım ben de böbrek ameliyatı geçirdim, 3. günüm bi problem yok bol su içiyorum.

Bu ara kızlar çizelge yapamadım ama 2 kilo verdim 2 günde çok mutluyum

Hiç bu kadar iradeli olacağımı zannetmiyordum. Yanımda aşureler , cipseler yeniyor ben sadece kokluyorum :)

Sabah ; yumurta,light peynir, minnacık da light kaşar

Akşam gidip kendime yulaf kepeği ekmeği yapıcam

Küçük kek kalıpları (muffin için) çok mantıklı, teşekkürler...

günaydın

tüm dukancanlara mutlu bir gün diliyorum

sanırım bu haftaki bildirimde hiçbir aşama kaydetmemiş olacağım bir haftadır hiçbir değişme yok...

80 uzun süre kaldığım bir kilo... sanırım o yüzden, bu rakamı kırmam zor olacak...

diğerim diğer arkadaşlar bol eksili rakamlar görürler...

ekmek tarifini yazarmısın güzel görünüyorlar eline saglık ekmegi hangi evrede yiyebiliyoruz

Ekmek 3. evreee

Kızlar dukan kitabı ve yulaf kepegini sipariş verdim bugün bende başlıyorumm diyete 13 kilo falan vermeyi düşünüyorum 10 günmü atak evresi uygulamam gerekli.kaç ayda veririm acaba 13 kiloyu

Her kilo 3/4 gün atakkk

Canım geçen oazartesi başladımm canavar gibi devam ediyorum. Çok eğleniyorummm. Vaktim olunca programdan sonra koşu bandı aletler ALLAH ne verdiysee.
700 gr yağ verip 200 gr. kas almışım. Tam 1 haftada....

Özledim buralarda takılmayı İyi sayılırım ben :) Hatırlıyorsunuz dimi beni

Seni unutmaya az kaldıı. Kızıyorum sanaaa

Günaydın canlarım,artık çok sessiz buralar,umarım hepiniz iyisinizdir ve fıstık olma yolunda ilerliyorsunuzdur
dün eve girdim üstümü değiştirmeden kepeklerle kek,poğaça falan yapmaya başladım.sanırım güçlendirme şımarıklığıyla artık kepeklerimi düzensiz tüketmeye başlamıştım.buzluktaki kepek stoğu da bitmişti gerçi zaten 20 tane palamut istila ettiğinden koyacak yerde yoktu ama yaptım kendime güzel kepekli mamalar
bu arada var ya poğaçam yine müthiş oldu,yok böyle bişey
normal unla falan yapsam hayatta bu kadar güzel yapamazdım.üstleri de çatladı böyle tam ev poğaçası oldu misler gibi ay 10 tane yiyebilirdim
ipektoşumun da ıslak kekinden yaptım.yalnız benim elim biraz boldur ama bu her zaman avantaj olmuyor.kızcağız ne güzel fincanda ıslatmıştı keklerinni.ben saf da derin bir salata kasesine batırıp çıkarıp durdum iyice emsin daha güzel olsun diye.sonra bir ısırdım her yerinden sıvı fışkırıyor yahuuuu
benimki fıskiyeli kek oldu ahahaha
en sonunda balkabağı tatlısı ve fırında balkabağını da yaptım.
bir de bisküvi tarifim vardı ama onlar bisküvi gibi değil küçük kekler gibi oldular
bir de fırında omlet gibi bişewyler yaptım,başka da bişey yapmadım.ayy ama haftaya bir daha poğaça yapıcam bayıldım

kuzum iyi yolculuklar,öyle güzel yazmışsın ki valla beni bile motive ettin,bir 5 kilo daha veresim geldi

canım afiyet olsun,inşallah güzel olmuştur ekmeğin
valla dukanella ölçüsüyle ilgili şöyle söyleyeyim;ilk yaptığıımda -zaten 1 dk bile sürmüyor yapması-ben bundan 2 kaşık yiyeyim dedim sonra bir baktım yaptığımdan daha da hızlı şekilde hepsini tüketmişim,müthiş lezzetli olmuştu heleki fındık aroması varsa off diyorum yaaa.ama sana verdiğim ölçüyü sınırlı izinlileri göz önünde bulundurursak 2 kerede yemende fayda var

canım endişe etmeni gerektirecek birşey yok,şöyle ki dukanın zaten kepeğinizi yiyin günde en az 2 litre su için diye bas bas bağrınmasının sebeplerinden biri de böbreklerimiz zarar görmesin diye.yeterli mikrtarda su tükettiğinde sorun olacağını zannetmem.ilk başlarda ben de böbreklerim zarar görür mü diye korkmuştum.4-5 litre su içiyordum,hala da rahat 2-3 litre içiyorum her gün.ayrıca şöyle bir durum var,burdaki pek çok arkadaşımız diyete başlarken ve diyet sırasında kontrollerini yaptırdılar.ve şu ana kadar herkesin değerleri başlangıca göre bile daha iyileşmiş çıktı.ama tabi ailede genetik bir sorunun varsa senin de arada kan tahlillerini yaptırmanı,doktora hikayeni anlatmanı tavsiye ederim.sağlığım bozulsa da bu diyeti yapıcam demişsin ama yok öyle bişey sağlık herşeyden önemli.şişman olduğum zamanlar bu duruma üzülürken,beni zorlayan bir grip bile geçirsem Allahım sağlığımı geri ver de gerekirse 100 kilo olayım razıyım derdim.En güzel olanı sağlığımızı kaybetmeden güzel beslenip sporumuzu yaparak fıstık gibi olmak

hoşgeldin canım ,afiyet olsun

çok uykum vaaaaaaaaaarrrrr ve grip oluyorumm

dikkat et kuzum kendine,yarın güzel eksiler bekliyorum senden

Canım benim bu tamamen dukan diyetini bilmeyen birinin yorumu gibi duruyor. SP günlerinde sebze yiyoruz ki.. Ayrıca tükettiğimiz şeyler tamamen yağsız değil AZ YAĞLI. Yani yine yağ alıyoruz vücudumuza. Ayrıca kitabı iyi okuyan arkadaşlar hatırlayacaktır, dukan vitamin alınmasını da öneriyor.

Haa tabi sabah akşam haşlanmış tavuk,yumurta ve yoğurt yiyen var ise bu onların suçudur.

çok uykum vaaaaaaaaaarrrrr ve grip oluyorumm

Geçmiş olsuun kuzuu..

Bu arada herkeşlere günaydın..
Ben hala haftasonu kaçamağını toparlamaya çalışıyorum

Unutmadan medesa ile gündemimizde ufak çaplı bir İzmir buluşması var katılmak isteyen arkadaşlara duyurulur.

Arkadaşlar benim gibi gaz sorunu yaşayan var mı...

işyerinde beni sıkıntıya sokacak duruma geldi de...

normal de hiç olmayan birşeydi ama şimdi 10-15 dakika da bir sırf bu yüzden tuvalete gitmek zorunda kalıyorum... bir de sürekli şiş bir karın...

böyle birşey başına gelen ve buna çözüm bulan var mı?

canım endişe etmeni gerektirecek birşey yok,şöyle ki dukanın zaten kepeğinizi yiyin günde en az 2 litre su için diye bas bas bağrınmasının sebeplerinden biri de böbreklerimiz zarar görmesin diye.yeterli mikrtarda su tükettiğinde sorun olacağını zannetmem.ilk başlarda ben de böbreklerim zarar görür mü diye korkmuştum.4-5 litre su içiyordum,hala da rahat 2-3 litre içiyorum her gün.ayrıca şöyle bir durum var,burdaki pek çok arkadaşımız diyete başlarken ve diyet sırasında kontrollerini yaptırdılar.ve şu ana kadar herkesin değerleri başlangıca göre bile daha iyileşmiş çıktı.ama tabi ailede genetik bir sorunun varsa senin de arada kan tahlillerini yaptırmanı,doktora hikayeni anlatmanı tavsiye ederim.sağlığım bozulsa da bu diyeti yapıcam demişsin ama yok öyle bişey sağlık herşeyden önemli.şişman olduğum zamanlar bu duruma üzülürken,beni zorlayan bir grip bile geçirsem Allahım sağlığımı geri ver de gerekirse 100 kilo olayım razıyım derdim.En güzel olanı sağlığımızı kaybetmeden güzel beslenip sporumuzu yaparak fıstık gibi olmak

Aslında yanlış ifade etmişim. sağlığımın bozulma riskini göze alıp bu diyete devam edicem demek istedim. tabi ki sağlık en önemlisi. benim babamın nakli genetik durumla ilgili değil Allahtan. Zaten doğum yaptığımda da bu durum araştırılmıştı. Umarım biran önce toparlar ve kiloları veririz. insülin direncime bile iyi geliyor bu diyet. sanırım bu zarar günde birkaç kilo et tüketen, herşeyin aşırısana kaçan yani limitsiz denilen kavramı sonuna kadar kullananlar için geçerli. sildim gitti kafamdan. herkese sağlıklı bol eksili kilolar dilerim:)

Haklısın bende aynı şekilde düşünüyorum zaten . ancak dün gerçekten bunları okumak sinirimi bozdu bu arada ne vitamini alsak??

gunaydın millet!! gercekten cok sessiziz bugun..umarım ıyısınızdır.

melis kim ? grubunun adı ne?

afiyet olsun fiskiyeli kekin medesam

Kuzum senin boy kaç?? Anneme gösterdim 45 kilo mu bu kız diye sordu

ahahahahahaa annene söyle onu çoook sevdimmmm,güzel teyzecim ellerinden öpüyorum onun yaa
ayyyy çok tatlısınız,1.76 kuzum boyum kilo da 69.9 işte gerçi istanbul dönüşü 70.2 olmuştu ama sorun yok,çok şükür halimize
darısı başına en kısa zamanda

Merhaba,
Seyir evresi için, 5/5 yada 1/1 genelikle hangisini tercih ediyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…