Kızlar harikasınız siz yaaa...
Yorumlarınızla silkelendim biraz...
Bu akşam için ilk defa kendim için farklı bir tarif yaptım...
Yoğurtlu yayla çorbası yaptım...Her zaman yaptığım gibi yaptım çorbayı tek farkı pirinç yerine kepek koymamdı...
Tadı çok hoştu vallahi...Bugün hiç kepek tüketmemiştim...Çorbanın hepsini bitirdim
2 haftadan sonra tavuk ve yoğurt dışında bir şey yemek (dün akşamkiler hariç) iyi geldi...
Sonra Medesa'nın verdiği ilk ekmek tarifini (süt tozu kullanılmasa da olan) yaptım,splendam yoktu ama olsun, oda şuanda fırında pişiyor...
Küçük borcamda yağlı kağıt içinde yapıyorum..Gerçek ekmek gibi olması için 100-150 derecede uzun uzun pişiriyorum...
Umarım tadı güzel olacak...Görüntüsü iyi görünüyor şimdilik...
Bu diyetin yapılmasını zorlaştıran çeşitsizlik sanırım..
Aslında çeşit çokta, emek ve zaman harcamak gerekiyor, anlaşıldı...
Benim kocişbank'tan dukancan tüketim kredisi çekmem farz oldu...
Bu diyet evdekilerle idare etmekle olmayacak...
Dukenalla tarifi çok cezbetti beni...Hemen denemeliyim
Bir sorum olacak, diyelim ki dukenalla yaptım...O ölçülere göre onu ne kadar zamanda bitirmeliyim ya da hafta da kaç kere tüketmeliyim...
Yani sınırlı izinliler kafamı karıştırıyor biraz...:26:
ekmek tarifini yazarmısın güzel görünüyorlar eline saglıkekmegi hangi evrede yiyebiliyoruz
Kızlar dukan kitabı ve yulaf kepegini sipariş verdim bugün bende başlıyorumm diyete13 kilo falan vermeyi düşünüyorum 10 günmü atak evresi uygulamam gerekli.kaç ayda veririm acaba 13 kiloyu
ipeekkkkk, sporu ne yaptın? birlikte başlamıştık spor yapmaya. benim bu gün 9.günüm. 900gr vermişim.koşu bandında 30 dk yürüyüş yapıyorum. sonra da sıkılaştırıcı üç beş hareket yapıyorum. bacaklarımdaki löpürtü gitti biraz. ama kollar ve göbek çok emek ister.
Özledim buralarda takılmayıİyi sayılırım ben :) Hatırlıyorsunuz dimi beni
koşu+tempolu çılgın bi yürüyüş tamam..
callen tamam..
yeşil çaylar,su ve gerekli protein tamam..
Motivasyon tavan :)
hazırlıklara devam..
dünkü benden eser yok..hamdolsun..
yarın için ekmek yapıp yanıma alıyım yolda yerim..dukana başladığımdan beri ilk defa yolculuk yapıyorum..heycanlıyım..zorlu engellerle ısrarlarla karşılaşmam umarım..
kimse sınanmadığı günahın masumu değildir ve kimse zorlanmadığı diyetin kahramanı değildir..( tamam saçmaladım :)))
bol bol çok zayıflamışsınlar duymayı umuyorum :))
şımarmam umarım
Kızlar harikasınız siz yaaa...
Yorumlarınızla silkelendim biraz...
Bu akşam için ilk defa kendim için farklı bir tarif yaptım...
Yoğurtlu yayla çorbası yaptım...Her zaman yaptığım gibi yaptım çorbayı tek farkı pirinç yerine kepek koymamdı...
Tadı çok hoştu vallahi...Bugün hiç kepek tüketmemiştim...Çorbanın hepsini bitirdim
2 haftadan sonra tavuk ve yoğurt dışında bir şey yemek (dün akşamkiler hariç) iyi geldi...
Sonra Medesa'nın verdiği ilk ekmek tarifini (süt tozu kullanılmasa da olan) yaptım,splendam yoktu ama olsun, oda şuanda fırında pişiyor...
Küçük borcamda yağlı kağıt içinde yapıyorum..Gerçek ekmek gibi olması için 100-150 derecede uzun uzun pişiriyorum...
Umarım tadı güzel olacak...Görüntüsü iyi görünüyor şimdilik...
Bu diyetin yapılmasını zorlaştıran çeşitsizlik sanırım..
Aslında çeşit çokta, emek ve zaman harcamak gerekiyor, anlaşıldı...
Benim kocişbank'tan dukancan tüketim kredisi çekmem farz oldu...
Bu diyet evdekilerle idare etmekle olmayacak...
Dukenalla tarifi çok cezbetti beni...Hemen denemeliyim
Bir sorum olacak, diyelim ki dukenalla yaptım...O ölçülere göre onu ne kadar zamanda bitirmeliyim ya da hafta da kaç kere tüketmeliyim...
Yani sınırlı izinliler kafamı karıştırıyor biraz...:26:
Herkese günaydın.
Dün akşam face'de Melisin grubunda bir kaç kişinin yorumları canımı sıktı. Biri doktora gitmiş doktor kesinlikle bu diyeti bırakıyorsun demiş. Karbonhidratsız ve yağ olmadan diyet yapılamaz bu çok zararlı böbrek hastası olursun demiş. Bu bayan da karar vermiş ve bırakmış. Yine bir kişi aynı şekilde üreyi çok yükslettiği gerekçesiyle bırakmış. bunun gibi bir sürü yazı vardı. Gerçekten canım çok sıkıldı ki benim babam böbrek nakilli. Ama ben kitapta okuduğumu hatırlıyorum ki hatta bana en güven veren şey de bu diyetin böbrek hastaları üzerinde de denenmiş olması ve tahlil sonuçlarının iyi çıktığının yazılı olmasıydı. Ben tabi ki şu hantal kiloyu üstümden atana kadar sağlığım da bozulsa bu diyeti yapacağım. ama bir taraftan bu olumsuz konuşmaları duymak görmek gerçekten can sıkıcı.. önlem olarak bol bol su içelim..
Canım ben de böbrek ameliyatı geçirdim, 3. günüm bi problem yok bol su içiyorum.
Bu ara kızlar çizelge yapamadım ama 2 kilo verdim 2 günde çok mutluyum
Hiç bu kadar iradeli olacağımı zannetmiyordum. Yanımda aşureler , cipseler yeniyor ben sadece kokluyorum :)
Sabah ; yumurta,light peynir, minnacık da light kaşar
Akşam gidip kendime yulaf kepeği ekmeği yapıcam
Küçük kek kalıpları (muffin için) çok mantıklı, teşekkürler...
çok uykum vaaaaaaaaaarrrrrve grip oluyorumm
cnm benim de kolestrerolüm 375 çıktı,oldukça kötü yani
tekrar yaptırmamı istedi dr,yine yüksek çıkarsa ilaca başlayacakmış
çok geçmiş olsun tatlım ,bir de sigara sebepmiş bu kolestrole sigara kullanıyormusun ?ben biraz da sigaradan ve yumurtadan şüpheleniyorum ,bir de az hareket
sigara mı hımmm bak ben bunu hiç düşünmemiştim,öyle mi oluyormuş.aslında çok az içiyorum ama onu da bırakmak istiyorum valla bu bahaneyle bırakabilirim belki
bak benim değerleri söyleyeyim :
kolesterol 325
ldl 247.4
hdl 66
Medesanin verdigi motivasyonla mutfaga daldim.bissuru dukan mamasi hazirladim. Firinda mantar ve tavuk sote aksam yemegimdi. Yarin icin de tost ekmegi uaptim.ve de havucli tarcinli kek. Tatlarina yarin bakacagim artik. Yarim saat kosu bandi ve dukan hareketleri...ee simdi keyif vakti.ancelina juli sevenlere ajan salt var televizyondo. Optum sizi...
canım benim yaa size azıcık bile faydam olduysa ne mutlu bana,siz isteyin ben başka tarifler de paylaşırım sizinle
Herkese günaydın.
Dün akşam face'de Melisin grubunda bir kaç kişinin yorumları canımı sıktı. Biri doktora gitmiş doktor kesinlikle bu diyeti bırakıyorsun demiş. Karbonhidratsız ve yağ olmadan diyet yapılamaz bu çok zararlı böbrek hastası olursun demiş. Bu bayan da karar vermiş ve bırakmış. Yine bir kişi aynı şekilde üreyi çok yükslettiği gerekçesiyle bırakmış. bunun gibi bir sürü yazı vardı. Gerçekten canım çok sıkıldı ki benim babam böbrek nakilli. Ama ben kitapta okuduğumu hatırlıyorum ki hatta bana en güven veren şey de bu diyetin böbrek hastaları üzerinde de denenmiş olması ve tahlil sonuçlarının iyi çıktığının yazılı olmasıydı. Ben tabi ki şu hantal kiloyu üstümden atana kadar sağlığım da bozulsa bu diyeti yapacağım. ama bir taraftan bu olumsuz konuşmaları duymak görmek gerçekten can sıkıcı.. önlem olarak bol bol su içelim..
çok uykum vaaaaaaaaaarrrrrve grip oluyorumm
Medesa
kuzum sen gerçek misiin :)
Süpersin süper
Ellerine sağlık
Canım benim bu tamamen dukan diyetini bilmeyen birinin yorumu gibi duruyor. SP günlerinde sebze yiyoruz ki.. Ayrıca tükettiğimiz şeyler tamamen yağsız değil AZ YAĞLI.Yani yine yağ alıyoruz vücudumuza. Ayrıca kitabı iyi okuyan arkadaşlar hatırlayacaktır, dukan vitamin alınmasını da öneriyor.
Haa tabi sabah akşam haşlanmış tavuk,yumurta ve yoğurt yiyen var ise bu onların suçudur.
Geçmiş olsuun kuzuu..
Bu arada herkeşlere günaydın..
Ben hala haftasonu kaçamağını toparlamaya çalışıyorum
Unutmadan medesa ile gündemimizde ufak çaplı bir İzmir buluşması var katılmak isteyen arkadaşlara duyurulur.
hehehehe gerçek değilim ben arı mayayım kanatlarım pervanelerim var benim
Herkese günaydın.
Dün akşam face'de Melisin grubunda bir kaç kişinin yorumları canımı sıktı. Biri doktora gitmiş doktor kesinlikle bu diyeti bırakıyorsun demiş. Karbonhidratsız ve yağ olmadan diyet yapılamaz bu çok zararlı böbrek hastası olursun demiş. Bu bayan da karar vermiş ve bırakmış. Yine bir kişi aynı şekilde üreyi çok yükslettiği gerekçesiyle bırakmış. bunun gibi bir sürü yazı vardı. Gerçekten canım çok sıkıldı ki benim babam böbrek nakilli. Ama ben kitapta okuduğumu hatırlıyorum ki hatta bana en güven veren şey de bu diyetin böbrek hastaları ..
normal unla falan yapsam hayatta bu kadar güzel yapamazdım.üstleri de çatladı böyle tam ev poğaçası oldu misler gibi ay 10 tane yiyebilirdim
ipektoşumun da ıslak kekinden yaptım.yalnız benim elim biraz boldur ama bu her zaman avantaj olmuyor.kızcağız ne güzel fincanda ıslatmıştı keklerinni.ben saf da derin bir salata kasesine batırıp çıkarıp durdum iyice emsin daha güzel olsun diye.sonra bir ısırdım her yerinden sıvı fışkırıyor yahuuuu
benimki fıskiyeli kek oldu ahahaha
en sonunda balkabağı tatlısı ve fırında balkabağını da yaptım.
Kuzum senin boy kaç?? Anneme gösterdim 45 kilo mu bu kız diye sordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?