amann diyeyimm kuzu eti yasaaaaaakbu son kuzu eti yemen olsun kuzu
1- dolunay- gelgit olayı sular yukselır..
2- yakın tarıhlı regllerınız..(tarıh yakın degılse bılınkı dolunay) test edıldı.. Ben ettim
hala mı çekirgeyiz
tecrübeye saygımız büyük.... hele uzun başarılı bir yol katetmiş olanlara...
mest çayını okumuştum ama yakınlarda A101 yok... 3-4 market gezdim onlarda da bulamadım...
neyse bulcaz artık...
KıZlar diyabetliler için olan sarelle müthiş bişey bir tatlı kaşığı kabızlığınıza çözüm olacak böyle bişey yok bir kilo daha verdim süper...
1- dolunay- gelgit olayı sular yukselır..
2- yakın tarıhlı regllerınız..(tarıh yakın degılse bılınkı dolunay) test edıldı.. Ben ettim
selam kızlar bugunkü menüm
sabah:1yumurta 1çorba kaşığı yulaf kepeği ve peynirden oluşan omlet sekersiz çay
öğlen:1kase yogurt ve biraz kuzu eti 1çorba kaşığı yulaf
ikindi:sütlü kahve
akşam:yağsız tavada pişmiş 1 parça tavuk
1 bardak light kola
1 kase yogurt
benim menülerim pek değişmiyorum dukan ekmeği fiyaskosundan sonra çesaretim yok yeni seyler denemeye
hafta sonu kacamak yapanlar dokulmus:))
ben bir haftadir protein sebze yapiyorum her gun. moralim yerinde degil, bi de inanilmaz vitamin eksikligi oldum, dudaklarim patliyor cildim kuruyor, sanirim sonbahar carpmasi yasadim, motivasyon dusunce tabi bu hafta ne spor, ne de hakkiyla diyet.
Ama protein sebze gununun disina cikmadim hic. Tabi aslinda asil sorumlu annemin yaptigi balkabagi keki(dukan usulu). ayni havuclu pasta olmus bu kadar mi guzel olur ya. her gunun sebze gunu olmasinin gercek sebebi aslinda:))
neyse yarindan itibaren rutine donuyorum insallah. persembe artiyi gorcem galiba(
Herkese iyi akşamlar!
Bugün sabah krepli ve ekmekli sıkı bir kahvaltıdan sonra aralarda bol çay içerek akşam yemeğine ulaştım: bol peynirli 2 yumurta.
Dukan'ın öğün-zaman sınırlaması yok ama sağlık için 2 öğün en idealidir olayını hem daha önce Karatay-taşdevri diyetlerinden duymuştum. Hem de şu en son okuduğum Müslüman'ın Diyeti kitabından aklımda kaldı, peygamber de 2 öğün yermiş. Acıkmadığım, midemden gar gur sesler gelmediği sürece 2 öğün yapmaya çalışacağım bakalım.
Bugün tatlandırıcı bile kullanmadım, çok temiz ve güzel bir gün oldu. İnşallah her günüm böyle olsun.
Artık kakao, tatlandırıcıya ağır sınır koyuyorum, çünkü bir kere yedim mi ayarı kaçırabiliyorum. Ayar kaçtı mı çok fena duraklama... Kasım sonu güya 60 olacaktım, geçen hafta 65 çıktım tartıda. Seyirci ve nispeten daha yeni arkadaşlara duyrulur: Sınırlı izinlileri çok dikkatli tüketin, aşırı can çekme/"bu olmazsa kötü şeyler yiyeceğim" hissiniz yoksa hiç tüketmeyin!
Kaçamak insanı öldürüyor, o suçu da işlemiş bir seyirciyim evet. Yapmayın, etmeyin! Bir an önce seyiri kazasız belasız tamamlayıp güçlendirmeye geçin, zaten ödülleriniz olacak o kaçamaklar.
Ben ettim siz etmeyin kısacası.
Hem dolunay, hem ötekinin gecikmesi derken yarın kimbilir kaç çıkacak tartı.Yuvarlanarak geliyorum tövbe yarabbim.
Güçlendirme 2. kısma erişene kadar kendimi çekirge olarak göreceğim herhalde.
Ben biraz panik durumundayım sanırım onu yesem olmaz bunu yesem olmaz diye kendimi kısıtlayıp duruyorum. Atıştırma hususunda daha ikinci günüm olduğu için biraz kafam karışık arkadaşlar akşamın o saatinde birşey yenmeyeceğini unutmuşum, atıştırma yoook kilo vermek istiyorsam tavsiyeniz gibi sıvı şeyler tüketeceğim muhakkak nescafe demiş arkadaşlar süt tozu falan diyet süt tozumu var tatlandırıcıların hepsini biliyorum şeker geçmişim olduğu için ama süt tozunu yeni duydum şu marketlerde light satılan yerlerden bulabilirmiyim yada organik stantlardan.
pkoslu kilo verebilen dukan neferi arkadaşlar varmı acaba 8000 e yakın sayfa var dün bugün sanırım sadece 300 sayfa okuyabildim forumda, sizleri tanımak sizlerle yazışmak istiyorum ama biraz zor olacak sanırım hepinizin hikayelerini öğrenmek.
selam canım hoşgeldin öncelikle..zamanla tanırsın herkesi..ben mesela merve :) diyomuşum
canım pkos vakası sanıyorum ki bende de var..tıp öğrencisi olan ev arkadaşım koymuştu teşhisi kendi çapında..şimdi doktora gitmem için ve adı jasmin olan d.kontrol hapı kullanmam için baskı yapıyo ama ben kilo aldırdığı için kullanmak istemiyorum..
sen kaç yaşındasın?pkosun ne durumda..yani adet düzensizliği,çocuğun olmama gibi durumların mı var..istersen özelden yazışalım da sayfa kalabalığı yapmayalım pkoslular olarak :)
her beş kadından birinde olan bi hastalık olduğunu da hatırlatayım..
Ben de öğrenmek istiyorum :)
Merhaba Merve, Pkos vakası kendimi bildim bileli var en erken teşhisim lisans zamanında konulmuştu, artık getirtmeye yardımcı ilaçlar veya doğum kontrol hapları falan kar etmiyor. Geçen ay soğan kürü yaptım ve kendiliğinden regl olmuştum ve bu ay geçen ayki sürede oldum gibi oldum ama tam değil akıntı şeklinde... Bunu söylememdeki sebep benim pkosum artık iki tarafımıda kaplamış durumda çok şükür ki kistlerimin boyları ufacık birde asla geçilmeyecek bir konu benim bir evladım var ve tedaviye falan gerek kalmadan oldu şuan paşam 4,5 yaşında. Şu aralar belki tekrar anne olmak istediğim için belki de artık giyim mağazalarında olmadı giremedim üzütüsünü yaşamamak için kilo vermek istiyorum. Ben uzun zamandır kiloluyum boyum 1,79 kilo gitti gider. Daha önceden kendi kendime uyguladığım bir açlık orucuyla 6 ayda 30 kilo vermiştim ama biraz fazla uçmuşum ki düğün zamanımda stresinde etkisi var tabi doktor kontrolünde kilo almak durumunda kaldım.
Ya benim çenem biraz fazla düşüktür yazdıkça yazarım bu forum için fazla uygun şeyler yazmadım ama kendimi tanıtmak adına yapabileceğim birşey yok sanırım.
Ayrıca şuan işyerindeyim acıkmaya başladım şekere bağlıyorum ama inanın koca kampüste zero veya light kola falan bulamadım. Durum biraz vahim yaniii(((
selam kızlar bugunkü menüm
sabah:1yumurta 1çorba kaşığı yulaf kepeği ve peynirden oluşan omlet sekersiz çay
öğlen:1kase yogurt ve biraz kuzu eti 1çorba kaşığı yulaf
ikindi:sütlü kahve
akşam:yağsız tavada pişmiş 1 parça tavuk
1 bardak light kola
1 kase yogurt
benim menülerim pek değişmiyorum dukan ekmeği fiyaskosundan sonra çesaretim yok yeni seyler denemeye
Canım benim ekonomik durumunu da ulaşıp ulaşamama durumunu da bilmiyorum ama pişiremesen de hazır bir iki şey ile menünü genişletebilirsin.
Mesela M marka (migrosun kendi markası) hindi füme var düşük sodyumlu içeriğinde de öyle nişasta un falan filan yok.. Kahvaltı için et takviyesi olur.
Ayrıca çeşitli markaların light ton balıkalrı var. Süperfreshin hatta light yağı süzülmüşü bile var.
Bir de kola yerine uludağ yada çamlıca light gazozları da tavsiye ederim.
harbidenmi,bak şimdi dahada motive oldum şimdi,öpüyorum seni
aynıyız o zaman canım,kitapdakileri aynen uyguluyorum,vede rahat 3.3,5 lt su içiyorum,birde benim doğum kiloları,sanırım ödem attı vucut öyle düşünüyorum ,daha tartılmadım,pazarı bekliyorum,belki 3 kilo gider en fazla ama bir hafiflik var bendesen tartıldınmı,birde sen 5,5 kilo vermişsin yeni belki onunda etkisi olmuştur:26::26::26:
ahh ahh ben de bu aralar fene durakladım canım. yani duraklama demeyim de kaçamak diyelim. sporla biraz dengedim de bu hafta - gördüm. benim de tatlandırıcıya bir dur demem lazım. tatlandırıcı niye duraklama yapıyor ki??
Geçen hafta burada light reçel konuşuluyordu light reçel de meyve var ve oda ishal yapıyor önerende gayet deneyimli bir arkadaşımızı.bilginiZe arkadaşlar dünyada rahatlık varmış bu ne ya adeta detoks yaptım
Facebookta dukan diyeti tariflerini takip edenler varsa şu an yaşanan parti havasını görmüşlerdir: Live chatte koçlardan yeni güncelleme müjdesi almışlar, yağsız süt tozu limitsiz hale gelmiş.
Bu güncellemelere benim aklım ermiyor açıkçası. Gittikçe daha bir serbestlik, daha bir özgürlük geliyor. Özgürlük geldikçe de duraklama artıyor, başarısızlık artıyor. E ben ne anladım bundan? Belki de benim bünye-kişilik bir garip, bilemiyorum. :44:
şekerim şıpsı biliyorsun değil mi hani bizim yemeklerden, onun dukan usulünü yaptım harika oldu.
sonra tavuk suyuyla yoğurtlu çorba da denediğim ve süper bulduğum 2. tarif. hem etli, hem zararsız. bence dene.
istersen yazarım nasıl yaptığımı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?