Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Herkese iyi akşamlar!
Bugün sabah krepli ve ekmekli sıkı bir kahvaltıdan sonra aralarda bol çay içerek akşam yemeğine ulaştım: bol peynirli 2 yumurta.
Dukan'ın öğün-zaman sınırlaması yok ama sağlık için 2 öğün en idealidir olayını hem daha önce Karatay-taşdevri diyetlerinden duymuştum. Hem de şu en son okuduğum Müslüman'ın Diyeti kitabından aklımda kaldı, peygamber de 2 öğün yermiş. Acıkmadığım, midemden gar gur sesler gelmediği sürece 2 öğün yapmaya çalışacağım bakalım.

Bugün tatlandırıcı bile kullanmadım, çok temiz ve güzel bir gün oldu. İnşallah her günüm böyle olsun.

Artık kakao, tatlandırıcıya ağır sınır koyuyorum, çünkü bir kere yedim mi ayarı kaçırabiliyorum. Ayar kaçtı mı çok fena duraklama... Kasım sonu güya 60 olacaktım, geçen hafta 65 çıktım tartıda. Seyirci ve nispeten daha yeni arkadaşlara duyrulur: Sınırlı izinlileri çok dikkatli tüketin, aşırı can çekme/"bu olmazsa kötü şeyler yiyeceğim" hissiniz yoksa hiç tüketmeyin!
Kaçamak insanı öldürüyor, o suçu da işlemiş bir seyirciyim evet. Yapmayın, etmeyin! Bir an önce seyiri kazasız belasız tamamlayıp güçlendirmeye geçin, zaten ödülleriniz olacak o kaçamaklar.
Ben ettim siz etmeyin kısacası.

1- dolunay- gelgit olayı sular yukselır..
2- yakın tarıhlı regllerınız..(tarıh yakın degılse bılınkı dolunay) test edıldı.. Ben ettim

Hem dolunay, hem ötekinin gecikmesi derken yarın kimbilir kaç çıkacak tartı. Yuvarlanarak geliyorum tövbe yarabbim.

Güçlendirme 2. kısma erişene kadar kendimi çekirge olarak göreceğim herhalde.

KıZlar diyabetliler için olan sarelle müthiş bişey bir tatlı kaşığı kabızlığınıza çözüm olacak böyle bişey yok bir kilo daha verdim süper...

bi çok arkadaş zaten yeni arkadaşlara uyarıda bulunmuş ama ekleme yapmak adına fikrimi beyan etmek istiyorum.

diyabetik sarelle bu diyette kullanılamaz. zeynepfurkan, size lafım yok. siz isterseniz bütün kavanozu yiyin afiyetle, şifa olsun!
yeni başlayan ya da başlamak isteyen arkadaşlar kullanmasınlar bu ürünü.
bakınız besin değerleri de şu şekilde:

Sarelle Diyabetik Çikolatalı Fındık Ezmesi
Net :350g

Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için

Enerji 458 kcal=1.914 kJ
Protein 6,65 g

Karbonhidrat 14 g
Yağ 32 g

Doymuş Yağ Asitleri 1,8 g
Trans Yağ Asitleri 0
Şeker Alkolleri 43,5 g
Lif 0,60 g
Sadyum 0,10 g

Karbonhidrat değeri ortada. Protein değeri ortada ki karbonhidratın yarısı kadar! Ayrıca yağ oranının %10u geçmemesi gerekiyor kullanılan ürünlerin. Bu ürünün 100 gramında 32 gram yağ varsa 350 gramında yani bütün kavanozda ne kadar yağ vardır buyrun siz hesap edin. ona göre vıcık vıcık yağ ve karbonhidrat yemek isteyen, duraklamak isteyen varsa yesin.

ek olarak, kabızlık için normal yediğinizin iki katı protein tüketirseniz sıkıntı kalmayacaktır. takviye olarak bitkisel birçok çay da mevcut zaten, arkadaşlar yazmış. onları da kullanabilirsiniz.
ama dukan yapıyorsanız bu üründen uzak durun, siz zararlı çıkarsınız.
tekrar söylüyorum, msjım ve söylediklerim zeynepfurkan'a hitaben değil, yeni başlayan ve diyette olan arkadaşlaradır, hepimize başarılar

Merhaba Bayanlar,

Dukan amca ile 24. günüm ve bugünkü menümü bildiriyorum.

Sabah 1 bardak süt

Öğle 1 kase dana eti kavurması, 2-3 kaşık yoğurt, 1 sütaş light meyveli yoğurt

Ara 1 fincan yeşil çay

Akşam 1 tabak yoğurtlu tavuk suyuna çorba (bu çorbayı tuttum, kesinlikle her hafta yapacağım, 3 gün içiyorum :)) ,fırında çipura, 1 tane soğan

Su şimdiye kadar 1 litre, daha da içerim.

Şimdi Beşiktaş maçını izliyorum, o bitince yürüyüşümü de yapacağım inşallah :)

şekerim şıpsı biliyorsun değil mi hani bizim yemeklerden, onun dukan usulünü yaptım harika oldu.
sonra tavuk suyuyla yoğurtlu çorba da denediğim ve süper bulduğum 2. tarif. hem etli, hem zararsız. bence dene.
istersen yazarım nasıl yaptığımı:)

canım nerelerdesin? üç gündür göremedim sitede seni. neyse yarın bildirim var.uğrarsan görüşürüz.Toparlayabildin mi kendini? Bu arada balkabaklı kekin tarifini de istiyoruz. deneyelim biz de

ahh ahh ben de bu aralar fene durakladım canım. yani duraklama demeyim de kaçamak diyelim. sporla biraz dengedim de bu hafta - gördüm. benim de tatlandırıcıya bir dur demem lazım. tatlandırıcı niye duraklama yapıyor ki??

pcos için ilaç kullandığında kilo vermen zorlaşacak mervecim. ben yaklaşık 10 sene pcos tedavisi gördüm daha yeni bıraktım tedaviyi. tedavi öncesinde sadece ekmeği keserek hemen 1-2 kilo verirken tedavi sırasında ilk başta 5 kg aldım sonrasında da abur cubur ekmek vs hiç bişey yokken veremiyordum.
ama aslında ilacın esas özelliği iştah açması, vücutta su tutması .biraz da amaan zaten bu ilaç bana kilo aldırıyor düşüncesi ile yediklerine daha az dikkat etmek demişti gir doktor arkadaşım.
yasmin yerine myralon-diane35 gibi daha hafif ilaçlar da var ama açıkçası onlarda da aynı sıkıntı var.
ama sonuçta pcos varsa tedavisi de gerekli, kıllarda artma, düzensiz regl dönemleri, regl dönemlerinde aşırı ağrı sadece hissedilen sıkıntılar. tedavi edilmediği süreçte gebelik sıkıntıları yaşama riski arttığı gibi diabet hipertansiyon kemik erimesi gibi sıkıntıların yaşanma riski de artıyor.
en kısa zamanda bir jinekoloji ziyareti yapsan iyi olur.regl döneminin 2. ya da 3. gününde kan tahlili yaptırman gerekiyor. bir de idrara sıkışık bir şekilde ultrason. ihmal etme derim. sonuçta sen iştahına sahip çıktıktan sonra 5 gün geç verirsin ama yine verirsin kiloyu

ilk pcos teşhisim lise 1 de iken koyuldu. yani 2000 de.. 10 sene aralıksız ilaç tedavisi uygulandı. arada ilaçlarda değişiklik yapıldı. bir ara kistlerim büyüdü endişelendik. sonra bir ara bir doktor sana niye pcos demişlerki sende yok öyle bir şey dedi 2010 da ve ben tedaviyi bıraktım.sonra 2011 başında yeniden şikayetlerim başladı yine kontrol hoşgeldin pcos :) üstelik bu sefer ilaç kullanmama rağmen 40 ile 60 gün arası bir dönemde regl olabildim. doktorum kilo vermemi söyledi. -ki o zaman 159 boy ile 65 kilo olmuştum-
siz de zayıfladığınız zaman rahatlayacaksınız merak etmeyin

Canım benim ekonomik durumunu da ulaşıp ulaşamama durumunu da bilmiyorum ama pişiremesen de hazır bir iki şey ile menünü genişletebilirsin.
Mesela M marka (migrosun kendi markası) hindi füme var düşük sodyumlu içeriğinde de öyle nişasta un falan filan yok.. Kahvaltı için et takviyesi olur.
Ayrıca çeşitli markaların light ton balıkalrı var. Süperfreshin hatta light yağı süzülmüşü bile var.
Bir de kola yerine uludağ yada çamlıca light gazozları da tavsiye ederim.

ay varya migrosun kendi markası ifadesini migrosun kendi makarnası okudum kaç saattir deliriyorum makarna nasıl önerebilir diye
halbuki önerdiğiniz hindi fümeymiş

haklisin bence benim onceki rejimle sular falan atildi o yuzdendir.seni tebrik ediyorum umarim hedefledigin kiloya erisirsin ve gorenleri daha cok cok sasirtirsin.ben henuz tartilmadim pazartesi tartilma gunlerim :)))))bol sans diliyorum sanada banada yeni baslayan ve devam edenlere...

Su tutuyormuş vücutta.
Bir de tabii genel kötü özellikleri var, yedikçe yiyesin geliyor, bağımlılık yaptığı da söyleniyor. Ne kadar az o kadar iyi kısacası, çok zor anlarda başvurabileceğimiz son çıkış haline getirsek problem hiç olmayacak. :44:

light reçel ile yoğurdu (meyveli yoğurt yerine) kullanan benim. bunu burda dile getiren de benim. kimseye önermedim. ama soran arkadaşlara anlattım. light reçelde meyve var ama bizim de sınırlı izinli meyveli yoğurt hakkımız var. onun yerine light reçel ve yoğurt tüketebiliriz düşüncesindeyim ama herkesin kendi insiyatifindedir bu konu. light sarellelerde sadece şeker yok. değrelerini bilmiyorum. hiç yemedim de. ama içinde hatırı sayılır miktarda yağ olduğuna eminim. muhtemelen bağarsaklarını çalıştıran da bu yağdır.

kizlar bikac sorum var ama hemen demeyin kitabi okumadinmii? Diye. okumadim cünkü nerden alabilirim bilmiyorum.ben almanyada yasiyorum.internette arastirdim ve basladim bir hafta oldu bes gün atak yaptim iki bucuk kg verdim. üc gündür ayni ama hicbir degisiklik yok.neyse daha bir hafta oldu oda iyi.merak ettigim seyse seyir döneminde sebze protein gününde sebze icin her ögünde olmamak kaydiyla deniyo nasil yani sabah kahvaltida yedisek diger ögünlerde yiyomuyomuyuz? LÜTFEN KITABI OKUYANLAR DAHA AYRINTILI ACIKLAMA YAPABILIRMI...?Simdiden tesekkürler...

Facebookta dukan diyeti tariflerini takip edenler varsa şu an yaşanan parti havasını görmüşlerdir: Live chatte koçlardan yeni güncelleme müjdesi almışlar, yağsız süt tozu limitsiz hale gelmiş.

Bu güncellemelere benim aklım ermiyor açıkçası. Gittikçe daha bir serbestlik, daha bir özgürlük geliyor. Özgürlük geldikçe de duraklama artıyor, başarısızlık artıyor. E ben ne anladım bundan? Belki de benim bünye-kişilik bir garip, bilemiyorum. :44:

:26::26::26::26::26:
Ben de anlamıyorum...
Hoş yeni başladım ama, geçen günkü vukuatıma bakarsak ben yeterince özgür davranıyorum, bir de onları kullanırsam işim iş desene...

canım ablam ya hızır gibi yetiştin valla düşünüyordum kara kara ne yesem ne yesem diye
yarın şıpsı deneyeyim ben bayılırım zaten ona mısır unu yerine yulaf kepeği koydun sanırım

flaş flaş flaş.... yeni dukan chatlerine göre süt tozu limitsizmiş, valla şaşırdım ama feyse öle yazıyor...bilgilerinize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…