Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ton balığı ve hindiyi denicem canım iyiki varsınız fikirleriniz benim için cok değerli :)

İyi geceler kızlarr
Pazartesi akşamı yaşadığım vukuatın zararını kapatabilmek için dün ve bugün protein günü yaptım...
Umarım hasar az olur...Kafamı nerelere vursam acaba ama ders olsun bana...
Boşa mı diyorlar "yapmayın etmeyin, balona iğneyi batırmayın" diye...
İlla hatayı sen de yapacaksın, denenmişi denemenin ne anlamı var...Zaten 7 günlük atak ve sonraki hafta zor verdiğini gördün...
Neyse yarın ola hayrola diyorum...

Dün yaptığım ekmek pişerken mükemmel görünüyordu fakat sonrası hüsran oldu...
Üstü kepek altı yumurta şeklinde pişmiş.
Bir de çok tuzluydu ( normalde az tuzlu tüketirim, tuz koymasam iyiymiş)sabah yedim biraz ama midem bulandı çok...

Bugün arada fırsat buldukça girdim, okudum ama yorum yapamadım hiç...
Misafirim vardı bu akşam yemeğine, hazırlıklarla meşguldüm...Yeni gitti misafirlerim...
Yorgunum uykum var...Yarın görüşmek üzere...

canım ablam ya hızır gibi yetiştin valla düşünüyordum kara kara ne yesem ne yesem diye
yarın şıpsı deneyeyim ben bayılırım zaten ona mısır unu yerine yulaf kepeği koydun sanırım

evet canım, mısır unu yerine yulaf kepeği koyuyorum ben. zaten gerisi soğan ve sarımsak.onları da az az koydun mu, bir de köri atıp tavukları da içine didikledin mi süper oluyor. kesinlikle öneririm.

gur bende suan atagin 3.gunundeyim yeni olmama ragmen elimde kitap oldugundan soruna cevap vermeye calisayim.kitabin cevrilisinde sorunlar tutarsizliklar var bence .soyledigin kismi buldum kitapta ama arkada seyir doneminin ozetinde ise her ogunde tuketmemek kaydiyla havuc ve pancar turleri diyor.bence her ogunde tuketmeyin dedigi bu ikisi cunku seker icerdiginden.simdi sen soyleyince baktim bende cunku ben sirayla okuyorum atakta oldugumdan atak okudum seyire gecmedim henuz.sanirsam en iyi cevabi tecrubeli arkadaslar verecektir..ornek menulerede baktigimda sabahlari hic sebze goremedim.bak simdi benimde kafam karisti ((yardimci olmaya calistim ama bende cevap bulamadim :))))

ama kilonun duraksamasina cevap verebilirim.dukan amca derki "yeri gelmisken ,yanlizca protein iceren diyetten sebzelerin de eklendigi diyete gecis sirasinda rastalanan bir tepki konusunda sizi uyarmaliyim...kilo verme ilk evre boyunca mukemmel ilerlerken ,sebzelere baslanmasiyla yavaslar,hatta bir miktar kilo geriye bile alinabilir.ama korkmayin,(sana diyor burda)kotu bir inise geciyor degilsiniz.oyleyse ,neler oluyor?Atak evresi sirasinda yanlizca protein alimiyla sinirli olan beslenme vucuttaki yaglarla birlikte suyunda atilmasini saglamsiti.baskulun ibresinin o kadar hizli inmesinin nedeni buydu.anacak sebzelerin proteinlerin yanina eklenmesiyle ,vucuttan atilan bu su yeniden geri alinir.kilo verme surecindeki anlasilmaz duraganligin nedenide budur.vucutta yaglara bagli olarak gerceklesen dogru kiloya inmeye yonelik kaybi surmekte,ancak bu durum sebzelerden gelen su yuzunden kamufle olmaktadir.yeniden saf protein gunlerine dondugunuzde ,vucudunuzdaki su atilacak ve gercek te ne kadar kilo vermis oldugunuzu gorebileceksiniz.

senin icin yazdimki umutsuzluga kapilma diye.motivasyonun kirilmasin normalmis ...

Son düzenleme:
çıktım eliptik bisikletin tepesine açtım "Aşk Tesadüfleri Sever"i 26 dakika hızlı tempoda yürüyüşümü yaptım.
26 dakika=6.57 km=493.4 kalori
hem filmi izledim, hem sporumu yaptım :)
bugün görevimi yerine getirmiş olmanın mutluluğuyla daha huzurluyum Allah bozmasın.

Tubacım bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim..öpüyorum seni çook,iyiki varsın

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canım..ellerine sağlık..

İyi geceler kızlarr
Pazartesi akşamı yaşadığım vukuatın zararını kapatabilmek için dün ve bugün protein günü yaptım...
Umarım hasar az olur...Kafamı nerelere vursam acaba ama ders olsun bana...
Boşa mı diyorlar "yapmayın etmeyin, balona iğneyi batırmayın" diye...
İlla hatayı sen de yapacaksın, denenmişi denemenin ne anlamı var...Zaten 7 günlük atak ve sonraki hafta zor verdiğini gördün...
Neyse yarın ola hayrola diyorum...

Dün yaptığım ekmek pişerken mükemmel görünüyordu fakat sonrası hüsran oldu...
Üstü kepek altı yumurta şeklinde pişmiş.
Bir de çok tuzluydu ( normalde az tuzlu tüketirim, tuz koymasam iyiymiş)sabah yedim biraz ama midem bulandı çok...

Bugün arada fırsat buldukça girdim, okudum ama yorum yapamadım hiç...
Misafirim vardı bu akşam yemeğine, hazırlıklarla meşguldüm...Yeni gitti misafirlerim...
Yorgunum uykum var...Yarın görüşmek üzere...

bugün kendime 40 beden bi elbise aldım baya bi dar geliyo şu an ama onu giymek istiyorum sanki bana biraz gaz vercek gibi geliyo ama ya popom küçülmezse!orası cok dar zatieşim gördü cook güldü bu ne ya dedi senin bunun içine girmen için kırk fırın ekmek yemen ay pardon yememen gerekir dedi .değiştiriyim bari bir beden büyüğünü alıyım dedim ama kararsızım bi kaç gün bekliyim bari..1 ocak benim doğum günüm 23 gün oldu 5 kilo verdim 1 ocak kadar toplamda 10 kilo versem ne güzel olur o elbiseyi giyer eşimin gözüne sokarım

canım nerelerdesin? üç gündür göremedim sitede seni. neyse yarın bildirim var.uğrarsan görüşürüz.Toparlayabildin mi kendini? Bu arada balkabaklı kekin tarifini de istiyoruz. deneyelim biz de

kac gundur ugrayamiyorum gercekten, ben de tez izleme tutusmasi basladi, bir bucuk ay kaldi, hic bir gelisme yok, tabi oyle olunca, biraz calismak zorunda kaliyorum.

Bal kabagi keki olmadigi zaamn iyiyim ben, gerci annem bu ara costu, simdi ciger pisirmis, ama icine ne katmis bilmiyorum, benim yaptigim yaninda cok tatsiz tuzsuz kaldi.

valla balkabagi kekini sordum ogrendim, yarim kilo kabagi rendeliyormus. 3 kasik tatlandiriciyla, pogaca tarifinin aynisi dedi. ama inanilmaz guzel evde de paylasilamadi, benim yulaf kepegimi bitirceksiniz diye kizdim ama bosa.

Bu da pogaca tarifi
POĞAÇAAAA
8 KSK Yulaf kepegi (ben 6 kasık yulaf+2 ksk bugday kepegi koyuorum daha lezzetli oluyor)
3 yumurta (birinin sarısı üzerlerine sürmek içn)
1 pkt kabarma tozu
az tuz
1/3 pkt yörsan böreklik lor (istersen daha fazlada koyabilirsin arzuna göre)
3 ksk Pınar tatlılar için süt tozu (dün ilk kez kullandım cok ii oldu)
1*yemek*kasıgı yogurt
istege göre yarım demet kıyılmıs dereotu (ben bulursam koyuorum daha lezzetli oluor ama bulamazsanda sorun deil)

seker koyuna pogaca hamurundan daha sivi oluyo dedi, ben formtat kullaniyorum belki o yuzdendir. ama bunlar yuzunden nerdeyse bir paketi bitircem.

gerci sut tozu kisitlanabilir, bence de sinirsiz yapilmis faaln deniyor ama cok da gerek yok. tarif onsuz da oluyo.

Itiraf ediyorum benim nazarima gelmis olabilirsin, ne guzel veriyor diye ic gecirmisligim vardir. bence ilk bastaki kararligina geri donersen cok cabuk verirsin.

iki ogun de ben cok acikiyorum, daha cok yiyorum. bir de metabolizmani yavaslatabilir sanki. zaten karatay da onu sevmemistim. ama tabi denemek istiyorsan, biz de sen de sonuclarini goruruz.

Bir de duraklamanizin belli bir nedeni yoksa, bir kac gun kalori sayarak beslenin demis blogun birinde. ben genelde hic takmiyorum ama az yedigimde sanki gercekten daha hizli veriyorum, ama tabi bir kac gun sonra normal duzenine donuyosun.

sakın vazgeçme
benim de bu zayıflama çabam "zayıflayamazsın" diyenlere "bak nasıl da zayıfladım" demek için
sakın vazgeçme
aralıktan 4 hafta, ocaktan 4 hafta eder mi sana 8 hafta.
normal şartlarda dukan amca haftada 1-1,5 kilo verirsin diyor. yani 8 haftada 8 kilo gidebilir eğer kaçamak yapmaz ve 20 dk yürüyüşünü ihmal etmeyip su ve yeşil çay içersen.

bence kendine vereceğin en güzel hediye o elbiseyi doğum gününde giymek olmalı.
hadi arkadaşım, başarabiliriz.

aliye ablammmmmmmmmmmm
sporumu yaptım, sözümü tuttum.

çıktım eliptik bisikletin tepesine açtım "Aşk Tesadüfleri Sever"i 26 dakika hızlı tempoda yürüyüşümü yaptım.
26 dakika=6.57 km=493.4 kalori
hem filmi izledim, hem sporumu yaptım :)

flaş flaş flaş.... yeni dukan chatlerine göre süt tozu limitsizmiş, valla şaşırdım ama feyse öle yazıyor...bilgilerinize....

Evett bende okudum. İlkayin sayfasi. Hatta, enginar/balkabagi izinli, seyirde portakal kabugu izinli ancak duraklatirsa birakilmaliymis. Bugday kepegi yulaf kepegine ek olarak yeneniliyormus ama tolere gidaymis. Son olarak ille de meyve diyorsaniz 2-3 cilek ve 4-5 yaban mersini ezip yogurtla karistirilabilirmis. (Her zaman degil, seyirde!)Face'de uye olmTan olabilir dusuncesiyle paylastim. İlkay'in Dukan guncellemesi!!

kilolarımız yakın görünüyor, bende 89,600 ile başladım dukan amcaya ve bugün 24. günüm 84,100 geldim sabah. toplamda 5.5 kilo verdim yani. ve hedefim 75, sonra da 70 :)

gel beraber başaralım arkadaşım :)

40-50 gun arayla bile olsam keske canim ben bir sene regl olmdigimi biliyorum artik haplardan da biktim durum ortada umarim dedigin gibi olur dukn syesinde ideal kiloma doner saglikli bir kadin olurum
Yarin atak 3 olacak dayanamadim tartildim yaklasik 2 kilo eksik gorunuyor ama simarmak yok tam gaz devammmm

Pko'lu hatunlar bende de var aynı sorun, 6 7 ay regl olmadığımı bilirim. Kilo verdikten sonra düzeldi diyebilirim, diyete başladığım zaman ilaç kullanmıyordum düzensizlik devam ediyordu, şimdi ise geçen ay, bir önceki ay ve bu ay maşallah diyeyim bir sorun yaşamadım...

Masallah bunlari duyunca hirslaniyorum ben atacagim yuklerimi uzerimden :)

Bayanlar,
Ben ne Manisa'daki ne de İzmir'deki birçok markette süt tozu bulamadım.
Siz nereden alıyorsunuz?
Aktarlarda varmış ama o olur mu bilmiyorum.

herkese huzurlu geceler
yarın bol eksili bi sabaha uyanalım inşallah her birimiz :)

1 ocağa kadar toplamda 10 kilo demişsiniz, 5 verdiğinize göre geriye 5 kalıyor ki onu ocağa kadar verirsiniz bence :)
kaçamak yapmayın, sınırlı izinlileri de kullanmamaya çalışın daha çok bile verirsiniz belki :)
ama kesinlikle gidip bi beden büyüğünü almayın, nasıl olsa zamanla 40 beden bile bol gelcek :)
sonra gelsin 40 beden elbise gelsin doğum günü gelsin iltifatlar, tabi birazcık sabır ve emek lazım

Bayanlar,
Ben ne Manisa'daki ne de İzmir'deki birçok markette süt tozu bulamadım.
Siz nereden alıyorsunuz?
Aktarlarda varmış ama o olur mu bilmiyorum.

pınarın süttozu var migrosta, bazen beklemediğiniz marketlerde de olabiliyor ekstra bi reyon koyuyolar falan. ben öyle tesadüfi almıştım sarıyer market diye bi yerden.
googleın görsellerinden pınar süt tozu diye aratırsanız tipi hakkında bi fikriniz olur daha kolay gözünüze çarpar :)
aktarlardaki olur mu onu bilemiyorum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…