Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selam Bayanlar,

Bugünkü menümü bildiriyorum

Bugün ps günümdü ama
Sabah 2 yumurta ve lor ile yaptığım omlet, 1 light üçgen peynir, 1 bardak süt, 1 kaşık yulaf kepeği

Ara 1 fincan yeşil çay

Öğle yok çünkü kahvaltıyı 12 de yaptım

Akşam bol tavuklu çerkez çorbası (tafimiz mısır unuyla ama yulaf kepeğiyle de oluyor.yaptım oldu:)), yoğurt, azıcık turşu

Ara 1 fincan nescafe, 1 şütaş light meyveli yoğurt

Bugün malzemelerimi aldım, ayıkladım, haşladım, yarın aşure yapıyorum, buyrun gelin derdim ama dukan amca izin vermiyor

yarın nasıl dayanacağım bilmiyorum ama buzluğa atıp 3. evrede doya doya yemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

yan yatırıp süzerek içindeki yağın akıp gideceğini hiç sanmıyorum:44: keşke öyle olsaydı...

içine işlemiş olan yağ, yine balıkta kalacaktır bence

O zaman sadece yağsız satılan ürünleri yada lightları tercih edebiliriz. (Benim tercihim light ve yağsız tekli ambalajlar)

Bu arada normalde açık balık alırken yağlımı yağsızmı bakmıyorum. Ayrıca dukan amca balık yağını yiyebilirsiniz diyordu (hatta omega-3 haplarını alabilirsiniz gibi bir şeyde online chatte geçiyordu sanki).. daa!?! Light olan ile olmayan ton balığının fakı nedir bilen var mı? Balığın yağlı/yağsız yerinden mi yapılıyor acaba? Yoksa içine eklenen maddelerle mi ilgili?

Durun ben bir araştırma yapayım..

Selam Bayanlar,

Bugünkü menümü bildiriyorum

Bugün ps günümdü ama
Sabah 2 yumurta ve lor ile yaptığım omlet, 1 light üçgen peynir, 1 bardak süt, 1 kaşık yulaf kepeği

Ara 1 fincan yeşil çay

Öğle yok çünkü kahvaltıyı 12 de yaptım

Akşam bol tavuklu çerkez çorbası (tafimiz mısır unuyla ama yulaf kepeğiyle de oluyor.yaptım oldu:)), yoğurt, azıcık turşu

Ara 1 fincan nescafe, 1 şütaş light meyveli yoğurt

Bugün malzemelerimi aldım, ayıkladım, haşladım, yarın aşure yapıyorum, buyrun gelin derdim ama dukan amca izin vermiyor

yarın nasıl dayanacağım bilmiyorum ama buzluğa atıp 3. evrede doya doya yemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

slm dukancılar sizce bu diyet hamileykende yapılırmı ????
Hamilelik süresince ideal sayılan kilo alımı yaşa boya ve kilo seviyesine göre değişmekte 8-12 kg arasındadır. Obezite eğilimindeki bayanlarda daha fazladır. Dukan Diyeti'ne uyarlanabilirliği sayesinde kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
Gebelik Sırasında
*Takip ve Basit Önlem
önceki gebeliklerden verilememiş kilo varsa, diyabet hastaları yada yalnızca form korumak için en iyi yöntem gebelik sırasında olabildiğince erken bir dönemde, diyetin üçüncü evresini hamileler için yapılmış aşağıdaki üç düzenlemeye dikkat ederek uygulamaktır.
günde bir yerine iki porsiyon meyve, hiç yağsız değil, yarım yağlı %20 süt ve süt ürünleri, saf protein perşembelerini kaldırmak
önceden varolan fazla kilo; güçlendirme evresini bütün nişastalı yiyecekleri ve iki ödül yemeğini çıkarıp yalnızca protein perşembelerini koruyarak uygulamaktır.
ileri obezlik durumunda; genetik nedenlerle veya gebeliğin özel durumları nedeniyle kilo alındığında, diyetin seyir evresini, hatta atak evresini uygulamalısınız. tabii her durumda sürdürdüğünüz beslenme düzeninin bebek için yarar ve zararlarını doktora danışıp iyi değerlendirerek karar vermelisiniz.
diyor Dukan Bey...
uzun oldu ama tam yazmaya çalıştım. Umarım işine yarar.

ozaman pazartesi eczaneye gidiyorum :) tesekkür ederim..bulundugum bölgede carrefour yok ama merkezde vardır umarım :S

bu sabah _600 olarak çıktım 80ile başlamıştım şu an 75.700 pazartesi 1ay olacak 5kiloya tamamlarım inşallah pazartesi yarında ölçüm günüm inşallah santim olarakta incelmişimdir

ben pınarın light ton balığını alırken normaline de bakmıştım
onda karbonhidrat değeri çok yüksekti onu hatırlıyorum, yağ da hemen hemen 3 katıydı. bakiim nette bulabilcek miyim vardır belki.

vallahi de buldum :)
proteini 16.31miş
yağ 0.32
karbonhidrat 17.46ymış diğerinde karbonhidrat 0dı yanlış hatırlamıyosam. o etkiliyodur muhtelemen ama tabi içeriğini bilemicem :)

ozaman pazartesi eczaneye gidiyorum :) tesekkür ederim..bulundugum bölgede carrefour yok ama merkezde vardır umarım :S

rica ederim canım ama carrefour konyada yok sanırım ben baktım netten şimdi de bulamadım yok galiba
internetten sipariş verirsin o zaman mecburen, dukanda çareler tükenmez :)

slm dukancılar sizce bu diyet hamileykende yapılırmı ????
kitapta hamileler ya da emzirenler için özel anlatılan bölümler vardı yanlış hatırlamıyosam, illa da yapıcam diyosanız kitabın ilgili bölümlerini okuyup yapın derim ben ama şahsi fikrim hamileyken bırakın diyet yapmayı diyet yapma fikri bile olmasın aklınızda, bebişiniz sağlıkla doğsun sonra bakarsınız kiloların çaresine. önce sağlık :)

bugün ilk kaçamağımı yaptım maalesef( kayınvalidem geldi memleketten. karadenizliler bilir kara lahana yemeği yaparlar, içinde fasulye,mısır,pirinç falan da vardır. sağolsun yapmış getirmiş ben seviyorum diye. ee yemek zamanı gelince ısıttım koydum kadın bekliyo yiyeyim de yorum yapayım diye gözümün içine bakıyo. napçaktım mecbur 5-6 kaşık yedim tabiii. gerçekten de çok güzel yapar. ( bir de sarmasını yapar ki aman aman yıkılıyo...allahtan onu yapmamış...)tabii ellerine sağlık anne çok güzel olmuş dur ben mutfaktan eksikleri getireyim deyip kaçtım daha fazla yememek için. sonuçta bugün ps günümdü artık kadını kırmaktansa gerekirse birkaç günlük duraklamayı göze aldım....

rica ederim canım ama carrefour konyada yok sanırım ben baktım netten şimdi de bulamadım yok galiba
internetten sipariş verirsin o zaman mecburen, dukanda çareler tükenmez :)

evet mecbur canım simdi internetten bi arastırma yapıyorum bakalım :) buarada ben dukan testini yaptımaz önce ve kilon uygun gerek yok dedi bana ya :) ama kilom var boyum1.71 kg 74 ben 60 olmak istiyorum

ilgin için teşekküğr ederim ...

herkese günaydınlar, güzel kaçamaksız pazarlar olsun hepinize

evet mecbur canım simdi internetten bi arastırma yapıyorum bakalım :) buarada ben dukan testini yaptımaz önce ve kilon uygun gerek yok dedi bana ya :) ama kilom var boyum1.71 kg 74 ben 60 olmak istiyorum

o sistemde bi hata var galiba diyodu geçen gün arkadaşlar, belki öyle bişi olabilir.
herşeyi doğru yaptığından emin olarak tekrar dene bence :)
bi de kitabı okudun di mi :44:

mutlu pazarlar kızlar,bugün çok sevinçliyim,6 gün atak yaptım ve bu sabah tartıldım ,3.200 gr gitmiş,çok mutlu oldum,inşallah seyirimde güzel geçer.

herkeslere iyi pazar, güzel bir tatil günü olur umarım... gerçi kimseler yok buralarda

ben 2 gündür böbrek ağrısı çekiyorum, dün gece hiç uyumadım neredeyse normal de bir böbreğim de küçük bi taş var ama 2 gündür herk ikisi birden ağrıyor.. kızlar sizce diyet ile ilgisi var mıdır. umarım yoktur.. üstüne çok fena üşütmüşüm.. yarın dr. gidecem.. benim halim hal değil anlayacağınız..
-

o sistemde bi hata var galiba diyodu geçen gün arkadaşlar, belki öyle bişi olabilir.
herşeyi doğru yaptığından emin olarak tekrar dene bence :)
bi de kitabı okudun di mi :44:[/QUOTE]

denedim yine aynı sonuç çıktı :) dukan amca beni kilolu bulmuyomuş:))) kitabı alalı 2 gün oluyo her fırsatta okuyorum canım

Ben de aynı fikirdeyim...Sebze günlerinde ve tavuk bittiğinde günü kurtarıyor ton balığı...
Salataya nane,kekik gibi birçok baharatı da ekleyince yanına ayranla mükemmel bir öğün oluyor....
Oyy canım çekti..Acıktım sanırım...

bu sabah _600 olarak çıktım 80ile başlamıştım şu an 75.700 pazartesi 1ay olacak 5kiloya tamamlarım inşallah pazartesi yarında ölçüm günüm inşallah santim olarakta incelmişimdir

Tebrik ederim...Bir ay için çok güzel ve ideal bir kilo vermişsin...
4.5 bile olsa üzülme çok iyi bir rakam...İyi seyirler...

mutlu pazarlar kızlar,bugün çok sevinçliyim,6 gün atak yaptım ve bu sabah tartıldım ,3.200 gr gitmiş,çok mutlu oldum,inşallah seyirimde güzel geçer.

Tebrikler...Çok güzel bir atak geçirmişsin...
Ama yarın biraz artıyla karşılaşacaksın biliyorsun, hazırlıklı ol...
Kaçamaksız su gibi bir seyir dönemin olsun inşallah...

Çok geçmiş olsun..Umarım önemli bir durum yoktur:18:...
Doktor kontrolünden sonra lütfen bizi haberdar et durumundan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…