Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Teşekkürler bulaşık suyu...
Sen içinden geldikçe yazmaya devam et lütfen...
Çünkü en azından ben çok motive oluyorum böyle şeyler okuduğumda ve kendimi hep zayıf hayal etmeye başlıyorum ve bunun olacağına olan inancım daha da artıyor...
Sen ve senin gibi birçok kilo veren arkadaşın deneyimlerinden her zaman yararlanmak isteriz...

Bir pazar gününün daha sonuna geliyoruz...

Herkes poğaçaları-ekmekleri depoladı mı? Hareket-spor planları yapıldı mı yeni hafta için?
Buzlukta ekmeğim var, bir de tavuk suyunu buz küpleri halinde dondurdum. Canım çektikçe çıkarır yoğurtlu çorba yaparım diyorum.
Bu haftadan itibaren de düzenli spor salonuna gitmeyi (aletlerden anlayan insan değilim, yürüyüş-bisiklet karışımı yapıyorum daha çok) ve callan yapmayı hedefliyorum. İnşallah olur.

Dukan'ın kasım sonu hedefini tutturamadım ama elbet ulaşacağım, ümitliyim kendimden.
Herkese şimdiden iyi haftalar :)

çok tatlı anlatmışsın canım.sen beni güldürdün allah da seni güldürsün . bu aralar ben de umutla çıkıyorum tartıya ama malesef hüsranla sonuçlanıyor. bir an önce toparlamam lazım
teşekkür ederim canım güldürebildiysem ne mutlu bana. benim moralim perşembe günü çok bozuldu o 59.3kg görünce, ki geçen hafta 58.0 idim. spor için zamanın varsa, evde bile olsa, bir kaç hareket yap, bak çok faydasını göreceksin. zaten baksana, 3 gün içinde 59.3den 57.8e inmişim, ki normal şartlarda imkansız..tabii özel günüm de vardı, onun payı da var. ama bu forumlarda bir yerde özel günlerde daha fazla kilo verme ihtimali olduğunu okumuştum, ben de haftaiçi sporuma pek vakit bulamadığımdan bugün 1 saat yaptım. İnan karnımde fark hemen belli oldu. Bir şişlik vardı, spordan sonra gitti en azından. yani sporla daha güzel ve çabuk sonuçlar alınıyor ve vücut daha güzel, sıkı görünüyor.
Mutlu sonla biten hikayelere bayılırım...
Ahh ne güzeldi...Bir gün benim de böyle bir hikayem olacak (inşallah)...
Ay sağol Egotrikciğim ama benim daha mutlu sonum değil yani var biraz daha, ama ne zaman 57.8kg tartıyordum en son bilmiyorum:26: bu rakamı görmek bile güzel yani. Eminim sen de günün birinde başarı hikayeni haykıracaksın dünyaya.
Ben de daha yolun ortasındayım ama en azından biliyorum artık yapmam gerekenleri. Sana da evde bile olsa zaman buldukca spor yapmanı tavsiye ediyorum. Ben senin başarı hikayeni okumak için de sabırsızla bekliyorum şimdiden...seni takip edeceğim bundan sonra,
bunu bil :90:

çorba tarifini bekliyorum ...
Önce az yağlı dana kıymasının içine ben yaklaşık 300 gr. dan yaptım bir yumurta ve bir çorba kaşığı yulaf kepeği koydum küçük misketler şeklinde top top yaptım. Teflon tavanın dibini azıcık zeytinyağla yağlayıp peçeteyle yaydım fazlasını attım sonra toplarımı pişirdim. Küçük köftecikler oldu.
Tencereye 2 kaşık light yoğurt, 1 çorbar kaşığı yulaf kepeği ve bir yumurta kırdım çırptım çırptım çok çok az tuz koydum çeyrek çay kaşığı kadar, sonra bunları sulandırdım 2 subardağı kadar su koydum kaynattım. En sonunda yağlarını kağıt havluda aldığım top köftelerimi içine koyup kaynattım özdeşleşti azıcık.
Çok dağınık bir tarif oldu ama tam verdim sanırım yapılışını an an yaşatayım dedim, güzel birşey oldu kepekten dolayı sanki irmikle pişirmişsin hissi veriyor ama sıcak sıcak yenince normal bir çorba gibi yani fazla fark yok.
:)
Tarifleri denedikçe yazarım

Ben de dukana başlamak istiyorum ama korkuyorum. İşe yaramamasından korkuyorum, uyamamaktan kaçamak yapmaktan korkuyorum. Diyeti yanlış anlayıp yanlış uygulamaktan korkuyorum. Kitabı ikinci kere okuyorum ama anlayamıyorum işte :S

teşekkür ederim salı günü mutlaka deneyeceğim yarın çalışıyorum da

kızlar size bir soru, şimdi ben mart ayına kadar dukan diyeti uygulasam 6 kilo vermiş olacağım, yani ideal kiloma ulaşacağım, yalnız ben nisan ayında bebek düşünüyorum, bu nedenle Allah nasip ederse ve bir gebelik sürecine girersem, vücudumu acaba çok mu yormuş olurum, ve dukan sanırım insan hayatı boyunca sadece 2 kez yapılabilirmiş, ben yoksa bu halimle gebe kalıp, doğum yaptıktan sonra mı dukan diyetine başlasam? bana yardımcı olur musunuz tecrübeli dukancılar lütfen yarın başlayacağım acil cevaplar rica ediyorum:26::26::26:

Merhaba gençler son bir sorum olacak, ben de bir adet adet düzensizliği mevcut. bu aralar olmam gerekirdi ama olamayacağım sanırım. 10 gün kadar olamayı bekleyim mi yoksa haydi bakalım deyip başlayım mı?

Kitabı okudunmu bilmiyorum ama dukanin hamleler icinde tavsiyeleri var şimdi dukana başla sonra hamilelik dönemini yaparsın dukanin yoksa yok hamilelik sonra aman emziriyorum diye boyuna kilo alıyoruz tecrübeyle sabittir

[table="width: 500"]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
Canım eczane yokmu orda olur mutlaka

splenda eczanelerde satılıyor.. sarı bir kutusu var...

biraz pahalı ama ben tadını sevdiğim için hep splenda alıyorum...

Selam kızlar,

Dukan diyetini baya araştırdım hatta 1 hafta kadar da yapmıştım. Bana en mantıklı gelen diyettir. Henüz kitabı bitiremedim.
İlk fırsatta bitireceğim. Umarım sizlerin yardımı ve desteği ile daha iradeli ve kararlı bir tutum sergileyebilirim.
Kendime öyle kızıyorum ki ne kadar iradesizmişim diye size kısaca kilo verme ve alma öykümü aktarmak istiyorum.
2009 da doğum yaptım. 93 kilo ile doguma girdim. 10 gün içinde 83 kiloya düştüm ve birkaç ay içinde tekrar 87 kilo oldum.
Sonra diyet, spor derken 66 kiloya kadar indim. Bu süreç ciddi bir mesai gerektirdi tabi. Tekrar aynı konsantrasyonu yakalamam şart!
şu an doğum öncesi kilomda yani 71-72 kilo arasındayım ve takıldım kaldım sanki. Sürekli başlayıp biten bir diyet halindeyim..
60 kilo olmak istiyorum ve bu gerçekten önemli benim için. Hem saglık açısından hem de olması gereken bu.
Şimdi çıkıyorum. Tekrar gelicem, görüşmek üzere..

Son düzenleme:
gunaydin kizlar ;
dun atagin 7.gununu bitirdim ve bugun seyire basladim.7 gunde sadece 1.5 kilo vermisim (((cok az ama yaa.deli gibide spor yaptim bu 7 gunun 5 gununde ona ragmen verdigim kilo cok az geldi bana.bakalim ilerleyen gunlerde neler olacak.simdi 70 i gormeyi hayal ediyorum.kendime kucuk kucuk hedefler koyuyorum ve simdiki hedefim 70 i gormek.keske 15 gunde 4.5 kilo verebilsem ne guzel olur.

Günaydınnn Herkeşeee..
Musmutlu haftalarr olsunnn..
Tartılar hep eksileri göstersinn..

Bu haftasonu oldukça tuzaklarla doluydu ancak bana birşeyler oldu ki kaçamaksız atlattım tüm haftasonunu..

Önce cumartesiden başlayalım.. Akşamüstü ailecek gidilen kafece cheesecake ısmarlanır.. Aha dedim şimdi gitti senin rejim..
Ancak öyle olmadı, tatlandırıcı çayımı içerken oğluma bizaat ben yedirdim tüm dilimi(kendisi 3 yaşında) ama tek lokma bile tadına bakmadım..
İşin ilginci canım da istemedi.. Hadi dedim ilk Raund başarılı..

Sonra hepberaber birkaç saat yürüyüş yaptık.. Acıkmalar başladı ve hamburger yiyelim diye bir karar çıktı..
Şimdi battın dedim bitti dukan maceran.. Derken aklıma nescafe içmek geldi.. Az sütlüsünden (sanırım sütü light değidi)
Yanında da çantamdaki krebi yedim.. Ve 2. Raundda başarılı!

Cumartesi gününü kazasız atlatmıştım ki.. Pazar günü kayınvalidem elinde döndermelerle geldi..
Bilen bilir çiğ börek benzeri yağda kızarmış hamurlu bir çeşit börektir.. Patatesliymiş üstelikte..
Ah ah canım cekti sandınız değil mi??

İlginç ama yine hayır.. Yağın kokusu tam tersi midemi bulandırdı ve yiyemedim..

Umarım hep böyle devam eder.. Bakalım perşembeye tartıda ne göreceğim.. (kırmızıların son günü diye daha cesaret edip tartılamadımm)

Tartıyı aldığımdan beridir ben sürekli tartılıyorum kızlar ya 400 yukarı 700 aşağı aha one midem su kaynıyor 1 yukarı ama en doğrusu sabah ihtiyaç sonrası olduğuna göre bu sabah, evdeki tartı krizinden sonra önceden belirttiğim kilonun 400 gr daha altına indiğimi görmüş bulunmaktayım 98 ile başladığım atak evrem 6 gün sonunda 93,500 ile devam edip bugün sonunda bitecek, yarın seyir evresine geçiyorum ve nöbetçiyim bu yüzden nasip olursa yarın akşam geçen hafta da yaptığım gibi tavuk döner yiyeceğim (okul kantininde sadece bu var bana uygun) yanına da domates yemeyi düşünüyorum.
Şimdi soruyorum bayanlar dukanın kitabını 2 kez hatmettim ama kafam karıştı ben seyirde 1+1 yapmayı planlıyorum ama mesela sadece domatesmi yiyeyim bir günde yoksa salatalık da ekleyimmi. Yani sebzeleri siz çeşitlendiriyormusunuz. Tanıyan tanır yeni bir döneme gireceğim ve erken panik durumunu yaşıyorum yine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…