canım sen neden 7 gün yaptın atağı,ben 98 iken 6 gün yaptım sen neden 7 gün yaptın ?
diyorum ya kafayi yedim ben :))))daha cok verebilirim diye yaptim ..
atak süresi, senin geçmişine göre belirleniyor...
yaşın, boyun, kilon, diyet deneyimlerin, gördüğün en az ve en fazla kilo, olmak istediğin kilo gibi....
bu yüzden dukanı dinle... zaten bu dönem ödem atacaksın....
asıl kiloyu seyir evresinde vereceksin...
kolay gelsin
çizelgen güncelmi yani o kilodamısın şuan..
yazık değil mi canına
neyse artik oldu bitti ben bugunden itibaren seyire basladim ve cok dikkatli olacagim.tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacagim.kas yaparken goz cikarmak yada sagligimdan olmak istemiyorum.
sabah:krep yaptim light peynir ve 5 ceri domates ile bir guzel yedim..:))))birde ben paristeyim ve dukan in yulaf kepegini eczaneden aldim .kutunun ustundeki tarifte 1.5 kasik yulaf kepegini+1,5 kasik fromage blanc(turkceye cevirmede bu beyaz peynir demek oluyor ama bunlarin fromage blanc dedigi bizim yogurt gibi birsey) ile karistirin ayri bir kapta yumurtanin beyazini kar gibi kopurtup karistirin diyor.sonrada pisirin.onu yaptim aynen ama ilginc oldu.oysa kitapta ki ceviride kolestorol sorununuz yoksa yumurtanin tamami ile yapin diyor .kitaptaki daha keyifli bir krep oluyor.dukan in hazir krepleri icinde 4 kucuk krep var 5 € dan satiliyor marketlerde :)))
evet...
2 kasımda başladım...
bende 5 kasımda başladım genelde ilk ay 10 kilo verenler var ama biz tırt çıktık galba :))) sanırım 2 ayı bulcak 10 kilo vermek..benim yaş 32 ..eskiden çok kolay kilo verirdim artık metabolizma yavaşladı sanırım..seneye bu zamanlarda 2 .çocuk planlarım var kilomu verip biraz sabitlemek istiyorum.1 kızım var 5 yaşında şuan onu doğum yaptığmda yani doğuma gittiğimde 85 kilo falandım ne komik dimi şimdide o kilolardayım ama bi eksik var karnımda bebek yok..72 ile hamile kalmıştım 13 kilo almıştım toplam ideal gibi ama sonra maalisef aldım ...
Başlangıç tarihi: 11.11.2012
Başlangıç kilo: 81.3
Hadef:63
Geçen hafta Perşembe günkü kilo: 78.5
Güncel kilo: 77.5
Boy: 164
bu hafta kızımın diş çıkarma sıkıntıları yüzünden sayfayı hiç takip edemedim. umarım herkes iyidir. aslında 2 gün önce 77.3 tüm ama 2 gündür +100 gördüm ve 77.5 oldum(( bu hafta spor falan da yapamadım hiç. aslında yediğime içtiğime de dikkat edemedim öğlenleri aç kaldım biraz bir yoğurtla geçiştirmek zorunda kaldım çoğu zaman. uyku deseniz o da öyle. çıkamadı da bir türlü dişler (
herkeslere selam kızlar.. çoktandır giremedim.. cuma cumartesi zaten kongre için antalyadaydım.. muhteşem bir otelde muhteşem yemekler arasında diyetimi bozmadığım için kendimi çookk tebrik ediyorum:)
yani ben normalde o günlük 1 kaşık yağ hakkımı da kullanmıyordum çoğunlukla, otelde yediğim tavuklar da sebzelerde peynir süt ve yoğurt da yağlıydı ama en azından meyveler tatlılar makarnalar kızartmalar vs arasında ızgara tavuk yada adana kebap masum sayılırdı sanırım..hele o tatlılardan uzak durmak... yine de dönüşte tartılmadım daha ve 4 gün protein yapacağım..
Arkadaşlar, bedeniniz en uzun süre kaldığı kiloyu hafızasına kaydeder ve o kilodan inmeyi kendine karşı tehdit olarak algılar...
kilo verme durur...
yediklerinizi sonuna kadar kaloriye çevirir....
ancak spora karşı bir hafızası yoktur...
4 gün boyunca 60 dakika yürüyün... siz kazanın
mrb arklar....öncelikle benım hedefım 10 kılo vermek dahasıda var ama ben verebılecegım kadarıyla baslamak ıstıyorum.dukan kıtabı elımde yok.çünkü daha önce canan karatayı aldım.eşim böyle şeylerı elımde gördukce sinirlenıyor ve psikolojimin bozuldugunu düşünuyor...
size sormak istediğim bundan aylar önce dukan kıtabını yazan doktorun lisansının elinden alındıgına dair haberler cıkmıstı...birçok kişinin rahatsızlandıgı vs haberlere konu olmustu....
bir diğer sorum bu diyet sanırım biraz masraflı...sizler ne yiyorsunuz..yeni başlayan biri için örnek bir menü yazar mısınız?
ve evliler için özellikle sorun teşkil etmiyor mu evde? düşünsenize dolabınız sebze-meyve dolu oluyor nasıl hareket ediyorsunuz? cevaplarsanız çok sevinirim...
yine kimsecikler yok. bi karabulutlar dolaşıyo forumun tepelerinde ama hadi bakalım hayırdır inşallah:44:
kıdemli çekirge ifadesine çok güldüm bu aradatecrübeli arkadaşlar muhtemelen çok yoğunlardır iş vb sebeplerle. yoksa burayı bırakmazlar merak etmeyin
hepinize güzel haftalar diliyorumm
bence hiç protein yapmayın, yani siz bilirsiniz ama sonuçta makarna tatlı ya da kızartma yememişsiniz ki. proteini feci duraklamalar için saklasanız daha iyi olur sanki :)
evet kesinlikle doğru, o yüzden iki haftadır 70lerdeyim bi 60lı rakam göremedim ya of bana oflar bana
cornella hoşgeldin canım.
dukanı kitapsız yapamazsın, yürütemezsin çünkü kitap ciddi anlamda motivasyon sağlıyor. acıkınca bişiler atıştırmak yerine yanına bi kupa bitki çayını ve kitabını alıyosun o atıştırma açlığın gidiyo okuyunca mesela.
eğer kitapsız başlayıp kitapsız yapmaya devam edersen korkarım ki eşini haklı çıkarırsın.
eşinin görmesini istemiyorsan internetten indirebilirsin, pdf halleri de var kitabın bazı arkadaşlarda. bende yok ama olanlar yardımcı olurlar mutlaka :)
karatayın içeriğini pek bilmiyorum ama madem kitabı var elinde, onu da yapabilirsin pekala. sonuçta hedef ikisinde de kilo vermek ve sağlıklı beslenmek :)
tabi bunlar benim fikirlerim, dikkate alıp almamak sana kalmış, başarılar
Evet... Az önce kargocu kitabımı getirdi. Enteresan bir şekilde heyecanlandım...Bugün 1. günüm..
Öğlen : Tavuk göğsü ızgara ve yoğurt yedim.
Umarım en kısa zamanda bu kilolardan kurtuluruz hepberaber..
Akşam ne yesem aceba?? Fikir verebilir misiniz ?
Bayanlar arkadaşların yaptığı bir tavuk yemeği vardı şımşırmıydı adı neydi ben şımşır diye nette aratınca şimşir tarak çıkıyor bitki çıkıyor forumda da arayamıyorum ismini bilmediğimden eski sayfalara da baktım karıştırdım bulamıyorum. Yardımcı olabilecek biri varmı
herkeslere selam kızlar.. çoktandır giremedim.. cuma cumartesi zaten kongre için antalyadaydım.. muhteşem bir otelde muhteşem yemekler arasında diyetimi bozmadığım için kendimi çookk tebrik ediyorum:)
yani ben normalde o günlük 1 kaşık yağ hakkımı da kullanmıyordum çoğunlukla, otelde yediğim tavuklar da sebzelerde peynir süt ve yoğurt da yağlıydı ama en azından meyveler tatlılar makarnalar kızartmalar vs arasında ızgara tavuk yada adana kebap masum sayılırdı sanırım..hele o tatlılardan uzak durmak... yine de dönüşte tartılmadım daha ve 4 gün protein yapacağım..
Evet... Az önce kargocu kitabımı getirdi. Enteresan bir şekilde heyecanlandım...Bugün 1. günüm..
Öğlen : Tavuk göğsü ızgara ve yoğurt yedim.
Umarım en kısa zamanda bu kilolardan kurtuluruz hepberaber..
Akşam ne yesem aceba?? Fikir verebilir misiniz ?
arkadaşlar merhaba ben de katıldım aranıza:)) dukan diyeti atak dönemine sabah başladım 5 kilo wersem coook mutlu olcam ınsallah...umarım werebilirim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?