kitapta dikkatimi çeken en önemli şey şu, atak evresi sadece protein (yulaf kepeği var tabi) ama bir yerinde salatalık turşusuna da izin var buna çok sevindim.
ayrıca diyetisyen bir arkadaşımın dukan ile görüşünü de sizlerle paylaşmak isterim. "madem kekik nane kimi otlara izin veriyor o halde aşmamak şartıyla marol maydanoz yeşil soğan salatası da yenebilir, çünkü bunlar (kekik nane düşünüldüğünde) sebze sınıfına girmiyor."
diyetisyen de olsa ben dediklerini yemeye cesaret edemedim dukan bozulur diye :)
Tatlım diyeti sevmediysen yapmazsın ama sana şunu söyleyim iradene hakim olursan tok olarak zayıflarsın kitap insanı gaza getiriyor yeterince herkes bişey diyo ama biz dukan ne derse onu yapıyoruz ben yapmaya çalışıyorum böyle işte
Dukan için bir mucize de beklemiyorum :) 4. günümdeyim ve 2 kilodan fazla verdim. Hepimiz içini hayırlısı artık. Sanırım bu saatten sonra vazgeçersem bu 4 günü heba etmiş olucam kendime saygısızlık :)
Ben ilk defa bu sene yani 30. doğum günümde karışık ızgaranın üzerinde dikilmiş bir mumla kutlama yaptım.
Hala yeşil çay ve su içmekteyim ama patlamak üzereyim bennnnn.
kitapta dikkatimi çeken en önemli şey şu, atak evresi sadece protein (yulaf kepeği var tabi) ama bir yerinde salatalık turşusuna da izin var buna çok sevindim.
Ayrıca diyetisyen bir arkadaşımın dukan ile görüşünü de sizlerle paylaşmak isterim. "madem kekik nane kimi otlara izin veriyor o halde aşmamak şartıyla marol maydanoz yeşil soğan salatası da yenebilir, çünkü bunlar (kekik nane düşünüldüğünde) sebze sınıfına girmiyor."
diyetisyen de olsa ben dediklerini yemeye cesaret edemedim dukan bozulur diye :)
itiraf ediyim ki ben saf protein günlerinde bazen yanında salata yediğim oluyo.kendimi kötü hissedip diyeti bırakmaktansa bugünde - görmem diyorum ama yinede - yi görüyorum bende ters bi etki yapmıyo ama seni bilemem ..mesela bol kıvırcık icine tavuk didekleyip yiyorum.
yani mantıklı duruyor sonuçta ete kekik nane katıyoruz değil mi, onlar da otun kuru hali su kaybetmiş hali. ama yine de atağın bitmesine 3 gün kaldı ben yapmayayım diyorum :)
ben denedim canım ama kuru oldu ben beğenmedim hatta poğaça da yaptım ama yok bana hitap etmiyor, ama haftasonu şu dukanda yazan krebi tatlandırıcıyla yapmayı deneyeceğim eee 11 gün anti kaçamak olarak sabrettim bi tatlıyı hakettim. Toz jelatini aktarlardanmı alıyorsunuz kızlar yoksa markette bulunuyormu, süt tozundan umudu kestim zaten netten sipariş edeceğim haftaya muhallebi yapmak istiyorum bende kendime biraz
Ben de gelem ben deeKızlar nasıldınız ben taş gibiyim valla.saçlarıma fön çektirdim giydim diz altı etek altına çizme üste badi ful makyaj ve ilk iltifat kuaförümden geldi.1ay sonra eski Halime gelicem inş ama giden yağdan gidiyor diye çok inceldim şükürler olsun.herkes yapmalı bu diyeti ben son 7gündür köfte ayran salata yiyorum bi kere canım tatlı istemedi tokum ve fit sayılırım darısı isteyen herkesin başına inş.sağolun kızlar iyi ki varsınız şimdi Ocak'ta kim geliyor buluşmaya bakalım?
Ben de gelmek istiyoomm:26: Yalova'ya yerleşmeye değil ama buluşmayaaa :)........
..........
Bu arada kızlar haftaya cumartesi bi buluşma ayarlayalımmıı. İzmir tayfasına inattt. :) Nesss ben levinekoyu ösledim. YİPEKKKKK teyzesi onu yemek istiyorrrr. Hem Aliş le konuşacak şeyler var nede olsa Yalovaya taşıyacağız onu. Sevgide bekarlardann. o Da gelir belkiii. Ness zaten dünden razı Yalovaya yerleşmeye....
Selam kızlarr , ben geldiimm
bugün biraz karın ağrım , bağırsak problemim vardı geçti çookk şüküür , sizler nasılsınızz ???
...........
ehehe farkettim canım farkettim , neyin kafasını yaşıyosam bilemedim valla , sanırım aklım 80lerde kaldı ondan yazdım sanırsam , neyseki sen doğrusunu anlamışsın kuzumm , liste içinde ellerine emeğine sağlıkk , öpüyorummm
canım benim 69 benim için ütopik bi kilo , diyetisyen 70-80 aralığını ideal gördü bana , 54 kilo kas-kemik ağırlığım varmış , çok zor dedi 60lar için ama ben yinede deniyecem , senimi kırayım kuzummm , ayıpsın , 69 olsun 68,5
...............
[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
Adamın başının etini yedim doğrudur, sen çok verdin kendini bu diyet olayına diyor bana az benle ilgilen diye mızmızlanıyor ama şöylede bir durum var ben 1,79 eşim 1,75 o 88 kilo ben 98dim yani az daha büyüsem annesimisin diye soracaklardı bana evlendiğimiz de ben 68 kiloydum kayınpederim söz yüzüğü takılcağı zaman oğlum eminmisin bak bu kız manken gibi kıskanırsın huzursun olursun demiş :)))))
annemde kızım yeter iri duruyorsun kocanın yanında diyince donk etti. Sanki keyfi aldım bu pkos yokmu bu pkos hap al map al adet olama şiştim iyice az daha olmazsa zaten tek ameliyatlık işim kaldı sonra hollandaya göç etcez (östorojen bombası oldum)
yediklerime gelince ben sabahları yoğurt yiyorum felaket tok tutuyor onun dışında hep bu kadar yiyordum ben, diyetin bir etkisi bitki çayı olayını fazlalaştırdım. Aradaki çayları yazsam hak verirsin.
BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM....
Bakalım tartı bana ne hediye verecek :)
İradeni sevemBen ilk defa bu sene yani 30. doğum günümde karışık ızgaranın üzerinde dikilmiş bir mumla kutlama yaptım. Arkadaşlar diyetime tam destek oluyorlar saolsunlar :))))
Yediklerim:
Sabah: Süt ve yoğurt (4 kaşık kadar)
bitki çayları ve bir bardak form çayı bir şişe su
öğlen: kepekli galetam, az bişi hindi füme, light peynir
ara: doğumgünü pastam yani tavuk ızgara, pirzola ve bir tane de kanat (azap içindeyim ama yapacak birşey yok dayanamıyorum tavuk olayına)
serçe parmağımın ucu büyüklüğünde çikolata kırıntısı.
Hala yeşil çay ve su içmekteyim ama patlamak üzereyim bennnnn.
Aktarlarda satılanın tadı marketlerde satılanlardan daha kötü oluyomuş diye bir duyumum var. Bi de evet.. Belki bozulmuş olabilir. Gerçi o tarz şeylerin tadı bozulmaz. Hani küflenir kurtlanır falan da... O şekilde bozulmaması lazım.. Yine de sen yeme onu boşver..süpersin valla cnm ben akşam mutfağa bi girerim bunları yaparım sonrada büroda aç kalmaktan kurtulurum sayende tabi.ya bu arada ben yulaf kepeğini böyle trifler bilmediğim için yoğurtla karıştırıp yiyordum.biraz fzla aldım sanırım aktardan başlarda tadı iyiydi ama geçen gün çok acı ve değişik geldi bozulmuş bayatlamış olabilirmi böyle bi sorun yaşayan varmı aranızda
yani mantıklı duruyor sonuçta ete kekik nane katıyoruz değil mi, onlar da otun kuru hali su kaybetmiş hali. ama yine de atağın bitmesine 3 gün kaldı ben yapmayayım diyorum :)
Site bana da 7 gün ataktan sonra 148 gün ideal kiloya (-18 kg yazıyor) ulaşma süresi verdi. Ben biraz hayal kırıklığına uğradım. Ortalama 150 günde yani 5 ayda 18 kilo verebileceğimi söylüyor bu da ayda ortalama 4.5 kilo ediyor. Yani diğer diyetleri yapınca da ayda ortalama 4 kilo kadar veriliyor ki ideal olanı da bu sağlık açısından.
Dukan diğer diyetlere göre sıkıntılı ve tek farkı sıkıntılı olması yukardaki hesaba göre. Normal diyetle de 4 kilo veriyorsun dukanla da. Bu çıkarımım yanlış mı acabadukana olan inancımı kaybetmek istemem, kısa sürede çok kilo veren var mı bayanlar aranızda.
abovvv hedefin 46 kilo muAbovvvv ölürsün kız!
Bunun için spor yapsan.. Yani ben göbeğim eriyene kadar diyet yapsam, heralde 50 kilo olmam lazım; ama 50 kilo olunca kemik kalıyorum zaten bi tek. Onun yerine sporla karın kaslarımı çalıştırıp 55 kilo civarı falan olmak istiyorum. Sen de bari 50 civarı olsan da, spor yapsan.. Tabi vücudunu yine sen bilirsin.cnm ben kendimi bildim bileli hep 46 kiloydum 47 demezdi tartı.bakma şimdi diyet peşine koştuğuma o zmnlar kilo almak için ne pekmezler ne balık yağları ne iştah açıcılar denedim sonuç sıfır makarnayı ekmeğin arasına koyupta yerdim kilo alcam die. ama kullandığım allerji ilacı böyle bit kdr bişi görsen bumu dersin onca kilonun sebebi bir ayda bomba gibi yaptı beni.en kötüsüde göbeğim.bu kiloyu ilk olarak 2007 de aldım sonra sporla zayıfladım tabi he türk kadını gibi bnmde yığılma göbekteydi göbek sıfır olana kdr ben geri 46 kiloya düştüm.yani anlayacağın 47 kilo olsan o bir kilo göbekte toplanıyor başka yerde yok.ilk göbeğe alıyor ve ne yazıkki en son göbekten veriyorum.böyle hiç doğuramayan hamileler gibiyim.aslında şu anki kilom boyuma göre iyi ama göbek müsade etmiyoki bi ohhh çekeyim
Kitabı okumuşsun madem, buyur dalmerhabalar,ben dukana yeni başlıcam bu topiği okumaya çalışıyorum ama maşallah 7000 sayfa oku oku bitmiyor.napsam araya dalsammı
itiraf ediyim ki ben saf protein günlerinde bazen yanında salata yediğim oluyo.kendimi kötü hissedip diyeti bırakmaktansa bugünde - görmem diyorum ama yinede - yi görüyorum bende ters bi etki yapmıyo ama seni bilemem ..mesela bol kıvırcık icine tavuk didekleyip yiyorum.
Evet evet.. Yapmayın etmeyin.. Böyle yazınca yeni başlayacaklar yanlış anlar sonra hem. Öyle bişey yok. Size zararı olmamıştır da başkasına zararı olabilir. Hiç bir şeyin başını sonunu okumadan, burdan bi satırı okuyup sonra, "ben görmüştüm şu şu serbestmiş, yedim ama kilo veremediimm" falan diyen insanlar var inanaın. Protein günlerinde çeyrek soğan falan böyle bazı şeyler küçük küçük izinli, yemeklere tat vermesi için. Kitapta yazıyor bunlar. Ama dediğiniz şey doğru değil. Kurusunu yemek başka, sebzeyi öyle yemek başka şeyler. O zaman diyetin yapısı farklı oluyor. Burada önemli olan hayatımıza bazı şeyleri yavaş yavaş sokmak. Her gün sebze de yiceksek, o zaman bu diyet, "karbonhidratı yağı kes, zaten zayıflarsıınn" diyetine döner, ama öyle değil.yani mantıklı duruyor sonuçta ete kekik nane katıyoruz değil mi, onlar da otun kuru hali su kaybetmiş hali. ama yine de atağın bitmesine 3 gün kaldı ben yapmayayım diyorum :)
wALLA MEDESAM geçen sefer geldi İstanbula sağolsun.
Ben İZmire gelmek için havaların düzelmesini bekliyorum. Mayıs gibi falan ilk tatilime çıkarım benn o tarafa. Denizden de yararlanmak lazımm malumm dal olacağızz o tarihe kadar İNŞ.
Eğer fırsatınız olursa sizleri de bekleriz. ben hemen organize olurummm herkeside ayaklandırırımm. Face de gurupta resimlerimiz var her buluşmadan. Çok keyifliiii olduuu...
Bu arada ben Yalovadayımm ama evrenselim her yerde olabilrimm :)
Mesela Yılbaşında ANKARA planım var . Eğer olursaa ayarlayalım bişeyler :)
Bir terslik olmazsa ben de gelmek istiyorum...
Küçük kızı bırakabilecek yer bulursam orada olacağım ...
Tabi Alsancak'ın neresinde olacak buluşma (hiç bilmiyorum desem yeridir..)
Dukan hem kuru hem taze otlara izin veriyor (bir cimdik kadar ve sırf tat vermesi için). Marul ise bir sebze dir.)) Sebzelerde de karbonhidrat var. Hızlı kilo kaybı için karbonhidratları en aza indiriyoruz. O yuzden saf protein günlerde sebzelerden uzak durmak lazım.)
acıktım ben yaaaa... evden birşey hazırlayamadan çıktım bugün.. muayenehanede de bir tek yoğurt kalmış..eve gitmeye de daha çook var bir de kınaya gideceğim şimdi.. pooffffff
Tabiki canım seve seve ayarlarızz.. Ya medesa da zaten 45 kilo bişey uçar gelir heryere (annem medesanın fotosunu görünce bu kız 45 kilo galiba dedi dukan mucizesi işte..)
Önümüzdeki hafta medesamdan tüm dukan inceliklerini öğreneceğim.. Zaten birsürü enfes tarif gönderdi bana hmm..
İnanılır gibi değil mucize gibi ye ye sonra zayıfla
Kocam ilk gördüğünde böyle zayıflanmaz demişti, sonra baktı kilolar aldı başını gidiyor, birden bir sıkılaşma falan onunda hoşuna gitmeye başladı..
Tamam listeye seni de ekliyorum o zaman.. Merak etme kolay ve dukana uygun bir yer ayarlayacağızz..
Kızın kaç yaşında bu arada? benim de bir oğlum var 3 yaşında..
11 Aralık Salı - İzmir Buluşması 19:00 Alsancak
winniepooh
medesa
magrenta
Egotrik
Tamam listeye seni de ekliyorum o zaman.. Merak etme kolay ve dukana uygun bir yer ayarlayacağızz..
Kızın kaç yaşında bu arada? benim de bir oğlum var 3 yaşında..
11 Aralık Salı - İzmir Buluşması 19:00 Alsancak
winniepooh
medesa
magrenta
Egotrik
Kızlar derin bi nefes alıyoruz ve düşünüyoruz duyduğumuz anladığımız hiçbirşeyi sebepsiz değil.canımızı sıkan bişeyse duyduğumuz yaratan nasip etti duymamızda hayır vardır diye yorumluyoruz kullara kızmaya gerek yok bu an bunun olması hayırlıydı öfkelenmemiz gerekiyordu bitti uzatmayalım.Herkese güzel günler Allah her işimizde kolaylık versin bacılar
fazla kaderci bir çözümleme olmamış mı bu
yani kişiden kişiye değişir ama ben bu yönde kaderciliği enteresan buluyorum
neden böyle bir güdümleme??
kilolarımızda kaderimizdi şimdi bunları yaşıyoruz :)
kızlar kızlar azıcık buraya giremiyoruz valla görmesem haber vermiyorsunuz
hani bende geliyordum o yüzden 7den sonraydı içlendim şimdi
alsancakta nereye gidiyoruz :))
ben karşıyakadan gelicem biraz geç kalırım hemen dağılmazsınız herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?