Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yarin baslayacaksan kitabin vardir sanirim.yoksa okumadan baslama.simlanin adresi dukandiyetitariflerim

simdiden kolay gelsin ve aramiza hosgeldin :)))

hoşbuldum lisa çok teşekkür ederim. geçen sene almıştım kitabı ama yapamam diye attım bir kenara; bu sene ikinci kere okudum ve yakın bir arkadaşıma da verdim, aklını çeleim birlikte yapalım diye.

Çok teşekkürler tekrar. :)

az önce denemek için 1,5 yk yulaf kepeği, 2 yumurta ve 1 bardak süt ile krep yapmaya çalıştım çok rezil oldu. (
umarım hoş tarifler bulabilirim. :)

rica ederim ne demek.kitabinin olmasi guzel ama eger kitabin varsa tarif orda var zaten senin yaptiginin olmamasi cok normal cunku yanlis yapmissin.sen yine kitabina iyi bak sayfa 78 de tarif:
1.5 corba kasigi yulaf kepegini bir kaseye koy ve icine 1.5 corba kasigi yagsiz beyaz peynir(yada lor)veya yogurt ekle kolesterol sorunun varsa 1 yumurtanin beyazini yoksa tamamini ekle.sekerli olsun dersen 1 corba kasigi toz tatlandirici ile tuzlu olsun dersen birazcik tuzla tatlandir.hepsini karistir.bir teflona bir damla yag damlat onuda kagit havlu dagit tavaya.sonra karisimi dok ve her iki yuzunu 2-3 dakika pisir.ben bunu yapip peynir koyup arasina zevkle yiyorum :))))

bir şeyi yanlış yaptığıma hiç bu kadar sevinmemiştim. :)
kitap haftasonu için arkadaşta o yüzden tariflerden uzak kaldım ama hızır gibi yetiştin :)

çok teşekkür ederim :)

Merhaba hanımlar,
arkadaşların bahsettiği bol yeme işine cidden katılıyorum bu hafta kendimi ölçme haftam oldu diyebilirim ilk 7 gün atakta çok fazla yemememe rağmen (biraz baş ağrısı problemi çekmiştim kolestrol var sandım bol süte yoğurda suya çaya yüklendim) güzel kilolar verince ha böyle olacak diye az yemeyi düşünüyordum ama bu hafta malum doğumgünümde falan bol bol et yedim ve sabahına -sayıların fazlalaştığını görünce menüleri fazlalaştırdım. Söyle de bir durum var insan alıştıkça yeni yeni tatlar denemeye başlıyor mesela krebin iki şeklini de denedim az tuzlu olan bana hitap ediyor e alışınca bugün sabah bol bol yedim akşamada bir çipura bir de light kola içtim bundan sonra bu saate kadar bol su ve yeşil çay içtim ama öğlenki kilomla hala aynıyım mesela yarın sabaha uygun bir şekilde tartıldığım zaman yine - göreceğimi umuyorum. Yani az yiyerek kendimize eziyet edeceğimize Dukanın dediği gibi müsadeli gıdalardan bol bol yiyip bünyemizi şaşırtmalıyız diye düşünüyorum.

yarın sebze günüm kızlar güzel önerileri olan var mı canım kabak çekiyor kabak ogreten yapmayı düşünüyorum ama yinede ben böyle yaptım iyi oldu derseniz deneyebilirim. Birde ben sebzeyi tek öğün ve tek çeşit yemeyi uygun görmüştüm kitaptan bu üçte ikisini üçte birini sebze yapın ibaresini gördükten sonra zaten çalıştığım için de tek akşamları yiyordum ama farklı sebzeler farklı öğünlerde yeniliyorsa bende yanıma öyle alayım yarın öğlene krebimin yanına.
Birde light nescafe ben şimdiye kadar ağzıma sokmadım nescafe su tutuyor diye ama baktım bol bol içiyorsunuz bende yapayım bari her ne kadar kendimi tutsamda ders çalışırken insan istiyor sütümü termosa koyup gideyim bari bende.

Dukanellanın tüketimi konusunda çok fikir vardı siz ne kadar tüketiyorsunuz kakao olduğu için ben şüpheliyim o konuda.

Yeşil çay olarak bugün yaseminli ve ballıdan sonra gingogmuydu öyle birşey denedim hoşuma gitti size de tavsiye ederim.
Bundan sonra cebe zarar vermeyecek yemeklerimden bol bol foto eklemeye karar verdim yarınki menü değişmezse ve tabi Allah yarını görmemizi nasip ederse kabak ogretenimin fotosunu da paylaşacağım kızlar sizden de bekliyorum görüntü insanı cezbedince iyi oluyor (poğaçalarım hala revaçta mutlu oluyor insan)

ilk başlarda rezil olur ama sonra alışırsın. krep için 1,5 kaık kepek, 1 yumurta ve 1 çay bardağı kadar süt yeterli. br de kesnlkle yapışmayan iyi bir tavanın olması lazım. eskimi teflonlar falan işe yaramıyor ne yazık ki

sınırlı izinlileri ne kadar az tüketirseniz o kadar iyi olur... sebzede miktar ve çeşit konusunda kitap yeterince aydınlatıcı zaten. benim özellkle vurgulamak istedğim şu; zaten sebze tüketimimiz sınırlı. o yüzden yedğimiz sebzeleri mümkün olduğunca çiğ ya da fazla hıralanmadan pişmiş olarak yemeliyiz. haşlayıp suyunu dökmek, ezmek vb yöntemler yerine, kendi suyuyla hafif sotelemek vb piirme yöntemleri daha iyi olacaktır. ograten için şmdiden afiyet olsun.

çok teşekkür ederim aliye:) çift taraflı balık tavası almayı düşünüyorum :)

çok teşekkür ederim aliye:) çift taraflı balık tavası almayı düşünüyorum :)

iyi kalite teflon, hatta daha iyisi döküm ya da beyaz teflon dedikleri cinsler olmalı. sıradan teflonlar birkaç kullanımdan sonra yapışıyor. fırında yapılacak hamur işleri içinse silikon kalıplar çok işe yarıyor. dğerler illaki yağlanmak istiyor ya da yağlı kağıt

Bugün vicdanım rahat deil hamsi tava yedim peçeteyle kuruladım ama üzerindeki Mısır unuda fazlaydı yapılacak bişey yok yedim bikere hayırlısı

7 dediyse 7 yeter. 10 gün yapınca daha fazla vermeyeceksin emin ol.

Günaydın kızlarr..
Hepimize bol bol eksili süper bir hafta diliyorummmm

Nasıl geçti hafta sonunuz fıstıklar? Kaçamak yoktur umarımmm..
Kendi adıma 0 kaçamak diyebilirim ancak biraz sınırlıizinlilere ve tatlandırıcıya yüklenmiş olabilirim..
Sabah tartıda dedi aynısını azıcık + verdi bana.. Neyse biraz daha dikkatle toparlarım perşembeye kadarrr..

PŞŞŞtt kıslar özelliklede izmirlilerr..
Buluşmayı unutmayın bakimmmm

11 Aralık Salı saat 18:30
Peksimet Kafe (sevinicin yanından azıcık gündoğduya(denize) doğru yürüyeceksiniz.)

Katılımcı listesi yazayımm mı??

winniepooh
medesa
magrenta
Egotrik
cute77

İzmirli İzmirsiz tüm forum davetliiidirr..

dün akşam misafirim vardı onlara çeşit çeşit yemekler yaptım pasta da, hiç birinden yemedim ama arkadaşın getirdiği un helvasına dayanamayıp iki tane atıverdim özel günümdeyim canım çok tatlı istiyordu. bu sabah tartıya çıktığımda dün tartıldığım kilonun aynısı çıktı üzüldüm çok pişman oldum onları yediğime ve atak evresini 7 günden 10 güne çıkarmaya karar verdim. bugün 7. günüm. 7 günün sabahı itibariyle 3,7 kg verdim (dün de aynıydı )

yemeseydın ıyıymıs canım daha yolun basında kaçamak yakısmıyor.. ama bunun ıcın atagını 10 gune cıkarmana gerek yok. dukan amcam kaç verdıyse aynen uygula.. atakta verılen kılo yagdan degıl sudan gıdıyor. asıl sımdı baslıyorsun dıyete. bundan sonra daha dırayetlı ol ve guzelce ver kılolarını.. unut o yedıgın seyı yemedın sen oyle bısey.. yarın seyırıne basla ve sabret

Günaydın kızlar ben hamsi tavanın derdindeyim un helvasını düşünemiyorum 40 beden rahat oluyor 38 olunca güçlendirmeye başlıcam sanırım 5kilo yeter bu Halim bile güzel ama 38. Daha iyi olur inş.

Günaydın kızlarrrr, dün gecenin 2sinde mutfaktan çıktım ama harika dukan mamaları yaptım kendime....İlk olarak şu dukan petit beuurre bisküvisini kesinlikle denemelisiniz.... Yavru dukan yapmış ve ilkayın dukan lezzetleri sitesinden alıntıdır:
Malzemeler
1 yumurta
4 yk süt tozu
2 yk splenda
4-5 damla vanilya aroması
4-5 damla petit beurre aroması

Yapılışı
Hepsini bir karistir ve kasikla uzunlamasina şekil vererek yağlı kağıt üzerine dok onceden isitilmis 180 derece fırında kizarana kadar pişir çok güzel oldular bisküvi ihtiyacımı giderdiler vallahi afiyet olsun ))

Çok hoşuma gitti benim, valla 2 güne bir yapabilirim, aromalara takılmayın petit beurre aroması yoktu bende, vanilyayı bir tüp olarak artırdım... tadı gene enfes oldu...
2. favori tarifim ise simlanın kıymalı poğaçası, içinde süt tozuda yok üstelik, tarifi resimli olarak kendi sitesinden ulaşabilirsiniz kızlar, ilkayın sitesinde de petit beurre nin resimleri mevcut....Hala ne yiyeceğimi bilmiyorum, kepeği tüketemiyorum diyorsanız eda,ilkay ve simlanın sitelerini mutlaka gezin.....
Bu hafta çok yoğun benim için, toplantı, seminer ve üstüne dersler....O yüzden cephaneliklerimi fazlaca tuttum, kaçamak yapan okyanus arkadaşımdı sanırım...Sakın olarak atağı uzatma, metabolizmana yazık, kaldığı yerden devam et ve spor, yeşil çay tüketimini artır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…