Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben kitabı yeni aldım yani yeni derken diyete başlamadan aldım tabi aman kızmayın :) bu yeni basımda eski kitaba ek felan birşeyler yazmış dukan amcam o nedenle son basım olduğu kanısındayım.zayıflamaya yardımcı şeyler vardı arka sayfalarda örneğin bu fransız çakısı dediği egzersiz ve buna ek olarak soğuk ortamlarda bulunmak vücudun sıcak soğuk hassasiyeti en yoğun olan bölgelerine (koltuk altı göğüs gibi ) soğuk su yada buz uygulayarak kalori yaktırmak içecekleri soğuk tüketmek yöntemiyle zayıflamanın mümkün olduğunu yazmış dukan amcam.fransız çakısı isimli egzersizide kafanızın altına bir yastık alıpsırtüstü uzanıyorsunuz yatağa.sonra bacaklarınızı diz kapağınızdan kırıp ayak tabanınız yere basacak şekilde ellerinizle baldırlarınızdan tutup kalkacaksınız göbeği eritmek istiyorsanız kalkarken karın kaslarından kolları sıkılaştırmak istiyorsanız kollarınızdan destek alacakmışsınız bu şeklide birkaç farklı yeri çalıştırabiliyormuşuz kitabı okuyalı biraz zmn oldu yanlış hatırlıyorsam eğer kitaptan bakıp hatalı yerleri düzeltmeye çalışırım.ama genel hatlarıyla fransız çakısı egzersizi buymuş.
callen egzersizine gelince cdyi izledim teyzem dünyanın en basit ve zevkli şeyini yapıyor gibi geldi izlerken.anam dedim bunda ne var yaparım ben bunları yaptımda ama sabahına üstümden kamyon geçmiş gibiydi ölüyorum sandım.tabi hamlığın verdiği bi yorgunluk bu ama utandım kendimden

slm güzeller...

izmirli hatunlar yulaf kepeği bulduğunuz bi yer varmıdır acep?

canım hoşgeldin migroslarda kipalarda falan var yulaf kepeği ama ben hep gurmenet denen siteden aldım.yulaf kepeği olmazsa olmaz,hemen temin etmelisin.gurmenetten sipariş verirsen ertesi gün falan hemen teslim ediyorlar.bu arada biz izmir buluşması yapacağız ,katılmak ister misin ?

Dukanellayı ne kadar da bir yemeyi önerirsin canım o bana çok iyi geliyo ama çok lezzetli diye yemeye korkuyorum yapmakta kolay bi yapınca bi daha yapıp yiyesim geliyor

evet dukanella çok lezzetli ama ben şimdiye kadar 2 kere yedim,labne ve kakaonun kilo vermeyi durdurucu özelliğinden çekiniyorum.hoş ben artık kilo vermiyorum zaten ama sizler için sakıncalı olabilir

ya bu arada ben 52 de takılıp kaldım terazi oynamıyor kaçamak flnda yapmıyorum. imdat ya nolur istikrarımı kaybetmeme az kaldı.acaba diyorum dukan amcam bitki çayına müsade ediyor ya ben hep yeşil içiyorum bu diyete ek olarak birde dokuzlu çaymı denesem forumda bi göz attım işe yarıyor diyenler çoğunlukta siz ne dersiniz.

anam dukanellada neyin nesi ?

winnie kuzum,diyorum ki bu buluşmamızı haftaya ertelesek nasıl olur ?
benim c.tesi evlenen arkadaşım,ç.ba günü artık antalyaya gidecek gelin olarak ve sanıyorum yarın akşam bana gelecekler yatılı
az önce cute ile de konuştum.onun da bu hafta çok yoğunluğu varmış,haftaya olsa daha iyi olacak dedi.hava da korkunç zaten
herkes için uygun olur mu haftaya ?

bende kaçamak yaptım çok pişman oldum daha yolun başındayken ama fazla değil,perşembeyi bekleyemedim dün tartıldım +300 yansımıştı ,ama bunu o kaçamağa bağlamıyorum ataktan seyire geçtiğim için aldığımı düşünüyorum ama tartıyı görünce bir sirkelendim yola devam ediyorum şu an kaçamaksız,bakalım perşembeye az kaldı.:18:

Son düzenleme:
anam dukanellada neyin nesi ?

DUKANELLA(atak hariç)

1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
8 damla sıvı tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir, toz tatlandırıcı da kullanılabilir)
5-6 damla fındık aroması (şart değil)

Hepsini iyice karıştırıyoruz.

yine simlanin sayfasindan ebru ferah isel in tarifi

ALTERNATİF DUKANELLA TARİFİ
(Yukarıdaki tarifi acı bulanlar için)

1 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir)
8 damla vanilya aroması

Hepsini iyice karıştırıp, cam bir kavanozda buz dolabında saklıyoruz.

peki birşey daha sorsam üstteki tarif için toz tatlanırıcıyı ne ölçülerde kullanabiliriz

diş taşı oluşumunu sadece bu diyete bağlamayın. diş eti kanamasını da.dukanın yan etkisi ile dişler daha koyu renk gözükebilir sadece bir de nefes kokusu. bunlar için de zaten diş fırçalamak ve su içmek sıkıntıları oldukça azaltıyor.

diş taşı oluşumu siz bu diyeti yapmış olmasanız da olacaktı ve siz o taşları temizletmediğiniz zaman yine diş eti çekilmesi yapacaktı. burada sizin hatanız diyet yapmak değil taşları zamanında temizletmemek. hekiminiz diyetinize bahane bulmuş sadece.
ben de diş hekimiyim ve 1 ayı geçti bu diyeti yapıyorum. üstelik ne diş taşım ne diş eti kanamam var.
diş eti kanaması olduğu zaman kesinlikle ihmal edilmemeli ve bir kontrole gidilmeli ,diş taşı oluşumu sadece kötü görüntü değil ağız kokusu diş eti çekilmesi vs bir çok soruna sebep oluyor bunda haklısınız ama diş taşı oluşumunun sebebini diyete bağlamak hata olur.

kiminin tükürük yapısı diş taşı oluşturmaya daha müsaittir dişlerini 3 yerine 4 kere fırçalaması diş ipinin günde 1 kere yerine 2-3 kere kullanması gerekir, kiminin tükürük yapısında kalsiyum daha azdır ve günde 1 kere de fırçalasa daha az diş taşı oluşur.
sizinki bu vücut yapısı ile ilgili bir durum olmalı. tabi dişlerinizi günde en az 3 kere fırçalıyor ve günde 1 kere diş ipi kullanıyor olduğunuzu farz ediyorum.

diş taşları diş etlerine baskı yapmadan temizlenirse diş eti çekilmesi diye bir sıkıntı da diş kaybı da olmaz.önemli olan dikkat etmek kendiniz fark edemiyorsanız bile-ki tartarlar genellikle fark edilir zaten- 6 ayda bir düzenli kontrol olmak. diş eti kanamalarını önemsemek.

peki birşey daha sorsam üstteki tarif için toz tatlanırıcıyı ne ölçülerde kullanabiliriz

cnm tatlandırıcıyı 4 kaşık kadar kullanabilirsiniz ama tadına bakarsın az gelirse biraz daha eklersin.
gerçi ben o tariflerdense kendi tarifimi kullanıyorum daha güzel oluyor :
yarım paket light labne,yağı azaltılmış kakao,tatlandırıcı ve fındık aromasıyla yapıyorum harika oluyor.
istersen süt tozu da koyabilirsin ama ben koymuyorum.süzme yoğurt da ekleyip çoğaltabilirsin.2 dakikada hazır oluyor ve çok lezzetli

evet evet ben her türlü şartı zorlayacağım ama yinede haftaya pazartesi yapsak daha bir rahat huzurlu otursak
ha yok biz organize olduk derseniz haftaya pazartesi de olur musunuz kızlar desek

alternatif lezzetler için seni takip etmeye devam etsem iyi olacak akşam iş dönüşü evde ziyafet var yemekten sonra tatlı :) çoooookkkkk tşk ederim

Diş taşınız yoksa ve eski ve kötü durumda dolgularınız ya da kaplamalarınız varsa onlar da diş eti kanaması yapar ve zamanla onlar da diş eti çekilmesine sebep olabilir.
Doktorunuz diş taşı temizliğine gerek görmediğine göre kaplamalarınızı değiştirin, dolgularınızdan röntgen çektirin taşkın dolgu varsa altta çürük başlangıcı varsa onları değiştirin. Dişlerinizi fırçalarken sert davranmayın, sağa-sola doğru değil diş etinden dişe doğru fırçalayın.
Dukan dişler için zararsız bir diyet. Dişlere Bu saydığınız şikayetler siz diyette olmasanız da başınıza gelecek olan şeyler..ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz.
yüklenmeyin garibim dukana..
dişlerinizi günde en az 3 kez fırçalayın, günde en az 1 kere diş ipi kullanın 1 hafta günde 3 kere ağız çalkama suyu /oralb-colgate-listerin alkolsüz gargaralarından biri ya da eczanede ki gargaralardan kullanın. dolgu ya da kaplama kaynaklı bir sıkıntı değilse diş taşlarınız da yoksa geçer diş eti kanamanız.

evet evet ben her türlü şartı zorlayacağım ama yinede haftaya pazartesi yapsak daha bir rahat huzurlu otursak
ha yok biz organize olduk derseniz haftaya pazartesi de olur musunuz kızlar desek

kuzum winnipooh'da çok müsait değilmiş zaten bu hafta,o sebepten haftaya pazartesi de hemfikiriz tümümüz

alternatif lezzetler için seni takip etmeye devam etsem iyi olacak akşam iş dönüşü evde ziyafet var yemekten sonra tatlı :) çoooookkkkk tşk ederim

canım elimden geldiğince seve seve yardımcı olamaya çalışırım.uzun bir yolculuk bu,keyifli hale getirmek bizim elimizde.izinli yiyecekler belli,bunları birbiriyle karştırıp değiştirerek çok güzel yiyecekler hazırlayabilirsiniz kendinize kendi adıma söyleyeyim 23 kiloyu hiç sıkılmadan verdim,darısı hepinizi başına inşallah

Dişlerimiz yaşlandıkça kötüleşiyor genelde implant var çok şükür çok gelişti herşey takma diş kullanacak değiliz ya kilolu olmak daha büyük bir sorun ben tüm vücuduma iyilik yaptım yediğim çikolatalar karbonhidratlar dişlerime daha zararlıdır bence.burda uzmanımız var o ne der buna bilemem ama düzenli ve doğru fırçalama bence önemlineyse siteye ne oldu böyle giremedim anam elim kolum burası benim.

İnan belli oluyordur. Bazılarınında işine gelmez bu gerçek
Benim ilk 5 kilomda babam belinmi vardı senin dedi.
İş yerinde her gün birisi söylüyor artık
Ayrıca callen acayip bişey.
Bu haftya kilo vermedim ama pantolanlar nanayyyy.
Ölçtüm biçtimmm 3-4 cm goooo...

Çakı falan değil bildiğim ve yaptığım dukan egzersizleri bunlar :)
Yapmaya devammmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…