Ben dukan egzersizlerini yapıyorum sabah akşam. 5 er dk mı alıyor. Callen de yapıyorum. Birde hafta da 4 gün falan salona gidiyorum. Bu dediğini anımsayamadım. Kitaba bir daha bakacağım. Belkide güncel basımlarda vardır emin olamadım çakı falann...
Ben kesin geliyorummmm ocaktaaa :)
Bu arada kızlar haftaya cumartesi bi buluşma ayarlayalımmıı. İzmir tayfasına inattt. :) Nesss ben levinekoyu ösledim. YİPEKKKKK teyzesi onu yemek istiyorrrr. Hem Aliş le konuşacak şeyler var nede olsa Yalovaya taşıyacağız onu. Sevgide bekarlardann. o Da gelir belkiii. Ness zaten dünden razı Yalovaya yerleşmeye....
dukana yeni başlayan yokmu hiçççç???
kendime yandaş arıyorummm
slm güzeller...
izmirli hatunlar yulaf kepeği bulduğunuz bi yer varmıdır acep?
Dukanellayı ne kadar da bir yemeyi önerirsin canım o bana çok iyi geliyo ama çok lezzetli diye yemeye korkuyorum yapmakta kolay bi yapınca bi daha yapıp yiyesim geliyor
canım hoşgeldinmigroslarda kipalarda falan var yulaf kepeği ama ben hep gurmenet denen siteden aldım.yulaf kepeği olmazsa olmaz,hemen temin etmelisin.gurmenetten sipariş verirsen ertesi gün falan hemen teslim ediyorlar.bu arada biz izmir buluşması yapacağız ,katılmak ister misin ?
evet dukanella çok lezzetli ama ben şimdiye kadar 2 kere yedim,labne ve kakaonun kilo vermeyi durdurucu özelliğinden çekiniyorum.hoş ben artık kilo vermiyorum zaten ama sizler için sakıncalı olabilir
Merhaba kızlarrrr
Güzel bir hafta diliyorum herkesciklere..
Ben şükür ki kaçamaksız bir şekilde devam ediyorum seyre..
Kendimle gurur duyuyorum bu bakımdanumarım hep böyle gider
Tabi yavaş olması çok canımı sıksa da bu duruma bile alışmaya başladım sanırım...
Devamlı kendimi telkin modundayım " acele etme, sabırlı ol " şeklinde...
Şimdi biraz evi süpürelim silelim de hareketlenelim
Yalnız bu kış ayları beni öldürüyor..Kapalı havalar kara olan içimi daha karartıyor yahu
anam dukanellada neyin nesi ?
örgüt kuracak gibi sormuşsun :) yandaş fln derken.
DUKANELLA(atak hariç)
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
8 damla sıvı tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir, toz tatlandırıcı da kullanılabilir)
5-6 damla fındık aroması (şart değil)
Hepsini iyice karıştırıyoruz.
yine simlanin sayfasindan ebru ferah isel in tarifi
ALTERNATİF DUKANELLA TARİFİ
(Yukarıdaki tarifi acı bulanlar için)
1 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir)
8 damla vanilya aroması
Hepsini iyice karıştırıp, cam bir kavanozda buz dolabında saklıyoruz.
dukan dieytiyle toplamda 12 kilo verdim. verdim ama bin pişmanım aşırı protein yüzünden önce diş taşı oluştu ve sonra bu durum diş eti çekilmesine kadar ilerledi doktorum sürekli ilaçmı kulanıyorsun dıye sordu lazer ve ilaç tedavılerınden oluşan sancılı bir süreç geçirdim tedavi sürecinde rejıimimden bahsetiğimde hastalığın nedeni belli oldu.dieti bıraktım 12 kılonun çoğunu sadece normal bir koruma yaptığım halde geri aldım ve hala ara ara diş eti kanamaları yaşıyorum. elbette herkesin bünyesi farklıdır ama benden tavsiye bu diet sürecinde diş eti kanaması yaşan arkadaşlarım hemen diş doktoruna gitsin doktora bu dieti uyguladını sölesin hekimin değerlendşrmesi sonucuna göre kendiniz zaten karar verirsiniz. sonuçta ben ağızımda hiç geri gelmicek bir diş yerine fazla kilolu olmayı tercih ederim
peki birşey daha sorsam üstteki tarif için toz tatlanırıcıyı ne ölçülerde kullanabiliriz
winnie kuzum,diyorum ki bu buluşmamızı haftaya ertelesek nasıl olur ?
benim c.tesi evlenen arkadaşım,ç.ba günü artık antalyaya gidecek gelin olarak ve sanıyorum yarın akşam bana gelecekler yatılı
az önce cute ile de konuştum.onun da bu hafta çok yoğunluğu varmış,haftaya olsa daha iyi olacak dedi.hava da korkunç zaten
herkes için uygun olur mu haftaya ?
cnm tatlandırıcıyı 4 kaşık kadar kullanabilirsiniz ama tadına bakarsın az gelirse biraz daha eklersin.
gerçi ben o tariflerdense kendi tarifimi kullanıyorum daha güzel oluyor :
yarım paket light labne,yağı azaltılmış kakao,tatlandırıcı ve fındık aromasıyla yapıyorum harika oluyor.
istersen süt tozu da koyabilirsin ama ben koymuyorum.süzme yoğurt da ekleyip çoğaltabilirsin.2 dakikada hazır oluyor ve çok lezzetli
son zamanlarda sürekli diş eti kanamasından muzdaribim. yirmilik dişimin de çıtır çıtır kırıldığını görünce hemen doktora koştum. dolgu yaptı. dişeti kanaması için de hiçbirşey söylemedi. belki kaplamalar ve dolgular neden oluyordur dedi.dişlerimi kaybetmek istemiyorum ama vermem gereken 12 kilom daha var
bizim burda diş hekimimiz var, söylesin fikrini :)
evet evet ben her türlü şartı zorlayacağım ama yinede haftaya pazartesi yapsak daha bir rahat huzurlu otursak
ha yok biz organize olduk derseniz haftaya pazartesi de olur musunuz kızlar desek
alternatif lezzetler için seni takip etmeye devam etsem iyi olacak akşam iş dönüşü evde ziyafet varyemekten sonra tatlı :) çoooookkkkk tşk ederim
11 kiloya yakın verdim ama bir Allahın kulu çıkıpta zayıflamışşın demedi neden acaba çok belli olmuyo.
önceden derdim 5 kilo versem yeter ne güzel olurum derdim.
11 kilo verdim nafile.
sizde nasıl ya var mı farkeden.bir eşim diyo.zayıflamışşın diye.
ben kitabı yeni aldım yani yeni derken diyete başlamadan aldım tabi aman kızmayın :) bu yeni basımda eski kitaba ek felan birşeyler yazmış dukan amcam o nedenle son basım olduğu kanısındayım.zayıflamaya yardımcı şeyler vardı arka sayfalarda örneğin bu fransız çakısı dediği egzersiz ve buna ek olarak soğuk ortamlarda bulunmak vücudun sıcak soğuk hassasiyeti en yoğun olan bölgelerine (koltuk altı göğüs gibi ) soğuk su yada buz uygulayarak kalori yaktırmak içecekleri soğuk tüketmek yöntemiyle zayıflamanın mümkün olduğunu yazmış dukan amcam.fransız çakısı isimli egzersizide kafanızın altına bir yastık alıpsırtüstü uzanıyorsunuz yatağa.sonra bacaklarınızı diz kapağınızdan kırıp ayak tabanınız yere basacak şekilde ellerinizle baldırlarınızdan tutup kalkacaksınız göbeği eritmek istiyorsanız kalkarken karın kaslarından kolları sıkılaştırmak istiyorsanız kollarınızdan destek alacakmışsınız bu şeklide birkaç farklı yeri çalıştırabiliyormuşuz kitabı okuyalı biraz zmn oldu yanlış hatırlıyorsam eğer kitaptan bakıp hatalı yerleri düzeltmeye çalışırım.ama genel hatlarıyla fransız çakısı egzersizi buymuş.
callen egzersizine gelince cdyi izledim teyzem dünyanın en basit ve zevkli şeyini yapıyor gibi geldi izlerken.anam dedim bunda ne var yaparım ben bunları yaptımda ama sabahına üstümden kamyon geçmiş gibiydi ölüyorum sandım.tabi hamlığın verdiği bi yorgunluk bu ama utandım kendimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?