Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selam Bayanlar,

Bugünkü menüme geçmeden önce reglimin gecikmesinden dolayı çatlamak üzere olduğumu belirtmek isterim. Karnım şişti 2 gündür ve bu sabah 500 gram fazla çıktım ama biliyorum ki bu normal bir durum.

Şimdi menüme geçmek istiyorum:

Sabah 2 adet yulaf kepeğinden yaptığım dereotlu mufinimsi şey ve 1 bardak çay

ara 1 yeşil çay

öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran

ara 1 fincan biberiye çayı

akşam 1 kase yoğurtlu köfte çorbası, 2 tane tavuk şiş, 1 kase yoğurt

ara 1 fincan yeşil çay, 1 bardak çay

3 tane gofret yedim yalnız. yapacak bişey yok adet öncesi arada sapıtıyorum.

''şekersiz 2si 1 arada neskafe'' ben bi yeri kaçırmış olabilirim ama bu ürün dukan diyetinde yasak :) içerisinde kahve kremsı var gayet yağlı...

Allah yaaa... İşte bu kötü oldu. Peki türk kahvesi yasak mı? Süttozu derken ben o ayrıntıyı atladım. :/

Sabah 7de evden çıkıyorum, öğlene ancak peynir süt vaktim oluyor çünkü ev dışındayım. ama akşam çok muhteşem dehşet bir omlet yaptım onu yedim. Açık konuşayım bu iş beni zorluyor ama ya bu deveyi güdeceğim ya bu diyardan gideceğim. Atak evresinde saf protein olunca tam iyi yiyemiyorum, bugün kendimi zorlayım dedim nahoş olu biraz. ama sebzeyle karıştırınca sıkılmadan yiyeceğimi düşünüyorum. :)

şimdi eksiklerimi hemen sipariş vericem, çok teşekkür ederim. :)

Kızlar merhaba,,,,

Birkaç gündür giremiyordum foruma.. Bugün seyirde 4.günüm bitti. Başlangıçtan beri 1,800 kg verdim.. Biraz yavaş gidiyor sanırım. Hergün tartıda -200 gr görüyorum. Ama ben yinede mutluyum. Yavaş olsun kalıcı olsun.
Diyeti yaparken zorlanmıyorum sayılır çünkü beslenme tarzıma uyuyor. Ben meyve zaten yemiyorum vucudum alışık :))) Tatlıyla aram çok yok. Diyete başladığımdan beri tatlandırıcı kullanmadım..Umarım böyle devam ederim..
Bugün ilk defa öğlen yemeğimi dışarda yedim. Kendimle gurur duydum. Yemeğimi gerektiği gibi hazırlattım. Mesela tereyağlı sos eklenmesi gerekiyordu ekletmedim. Eskiden olsa dayanamazdım. Şimdi kararlı olduğumu kendimde gördüm. Sadece fazladan 1 tane çiğ köfte yedim. O da nazar boncuğu. İyi oldu ama uzun zamandır sıkıntı yaşadığım barsaklarım rahatladı :)))))

valla eskiden azcık saldırıyordum ama artık tıkırıma bakıyorumm. tıkırımda 34 kg yazıyor. :))))) hem de hayatımda ilk kez. hem de bir sürü diyetisyenin hatta doktorun kapısını aşındırdıktan, bir sürü para harcadıktan sonra. defalarca 3-,5 kg verip, çökmüş ve yaşlamış bir suratla dolaşıyordum ortalıkta.

ayrıca taylan kümeli ve daha pek çok diyetisyeni de senelerdir takip ederim. hepsinin son 1 yıldır, eskisinden farklı olarak insanlara protein yedirmeye başladıklarını da görüyorum. yumurta vermezlerdi. haftada 1 yumurta derlerdi. 1 kibrit kutusu peyniri korka korka yerdik. her gün ya 3 köfte ya da avuç içi kadar haşlanmış tavuk göğüs... bunları unutmadım daha. şimdi et yiyin, peynir yiyin yumurta yiyin diyorlar. dukan işi çözdü. diyetisyenler de ekmeğini yiyor. taylan kümeli, yetkisi olmadığı halde, bir hastasına reductil yazmıştı. kadın onu mahkemeye verdi. muzaffer kuşhanın kliniğinde ölen hastası oldu. buna benzer olaylar bir yana, bir sürü başarısızlık hikayesi var. en sağlıklı kalori diyeti yapanların bile, kilo verdiklerinde yüzlerindeki çökmeye dikkat edin. bu kas kaybının en belirgin göstergesidir.

herkes neye inanıyorsa ve nerde başarılı sonuç almışsa orada devam etmeli.

Son düzenleme:
aliye ablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

motivasyonum çok düşük bugün çünkü
1) reglim 3-4 gün gecikti çatlamak üzereyim iyice şişti karnım

2) birkaç gündür sürekli bişeyler yiyesim var ama yemiyom merak etme

beni etsen etsen sen motive edersin

üzerine bollaşan kıyafetlerini dene çok işe yarıyor motivasyon için. elinin altında sürekli atıştırabileceğin zararsız şeyler olsun. mesela peynir, süzme yoğurt falan. kepekle de atıştırmalık bişeyler yap. ama en etkilisi bol gelen kıyafetler ))))
bi de regl bitince birden bire gidecek kilolar.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Herkes kendine uygun olan diyeti yapmalı. Bende yıllardır uğraşıyorum. Gitmediğim diyetisyen kalmadı. Ama formül hep aynı oldu. Sıkıcı oranlar,hesaplar,meyveler,sebzeler....

Dukanı duymuştum ama bir fikrim yoktu. Kardeşim tavsiye edince kitabı okumaya karar verdim. Kurallar bana çok uygun. Proteyin ağırlıklı,sebze kısıtlı ve meyve yok. Ve kararlı bir şekilde başlamaya karar verdim. Bu formunda katkısını göz ardı edemem. Sizlerde bu yolda baya yol gösterdiniz..Teşekkürler!!!!
Bir hafta bitti...Devamı gelir umarım..

benim başladığım yerdesin. önünde temiz 1 sene var. ama sen kararlı ve azimli olursan, sonuç iyi olacak emin ol. ne diyelim, gazan mübarek olsun ...

süpersin ablacım

ihtiyaç anında camı kırınız yazar ya yangın dolaplarında bende ihtiyaç anında sana başvuruyorum.

teşekkür ederim.

ya evet siz uzun zamandir burdasiniz ve bu tur durumlarla cok karsilasmissinizdir.bu tarz mesajlar sizin gibi denemis basariya ulasmis insanlarin gulup gectigi tarzda ama yeni baslayanlarin kafasini karistirmayada gerek yok.burda olan herkes okumus,inanmis gelmis.

simdi dediginiz gibi hangi rejime bakarsaniz bakin gercekten hepsi proteine yoneldi.DUKAN gibi insanlar iyi bir sey yaptiginda dogal olarak onu takdir etmek yerine meslektaslari topa tutuyor burda bile ayagini kaydirmak icin ugrasanlar var.ama yinede onun verdigi taktikleride musterilerine hastalarina onermedende geri kalmiyorlar.dukandan sonra protein bu kadar populer olup her rejimin icine girdi.

evet herkes inandigi yerde devam etmeli ama yanlis uygulandigi kendisinden kaynakli hatalar yuzunden basarisizliga ugramissa baskalarini suclayarak,kotuluyerek te insanlarin kafasini karistirmaya calismamali.

Merhaba, nihayet kendinize bir çözüm bulduğunuza ve başardığnıza çok sevendim! Tebrik ederim! Ben şahsen bir tek şeye inanırım, araç (diyet dahil) ne olursa olsun ilk önce kesin bir karar vermek gerekiyor. Ancak bu, öyle "tamam düşündüm taşındım, Pazartesiden itibaren diyete başlıyorum" her zaman tutmuyor malesef. Kendimizi hazır olduğumuzu zannedip yanılıyor olabiliyoruz ne yazık ki. O karar, ancak zihnimize kazılırsa gerçekten bir karar verdiğimizi kabul edebiliriz.

Benim şahsi firkim şu, karar alma aşamada bir süreç yaşamanız gerekiyoru ve bu süreç sizin için neredeyse 1 sene sürmüştü. Olabailir. Bazılar için birkaç sene bile sürebilir.)) Bu zarfın içinde de karşınıza Dukan çıkmış tır. Başka herhangi bir diyet de olabilirdi. Hiç farketmez. Fakat zihniniz bu zayıflama işine hazır değilmiş. Eğer içten kesin bir karar almış olsaydınız hiç br kuvvet sizi yolunuzdan alı koymazdı. Şimdi "o kadar denedim uğraştım olmadı" deseniz bile anlattıklarınız bunu demiyor.)) Ama siz hakkikaten hazır olduğnuzda karşınıza Taylan çıkmış ve siz, artık her şey yerine oturduğu için o işte başarılı oldunuz. Hepsi bu! Taylan olmayabilirdi, başka bir sistem olabilirdi, eminim yine de başarırdınız... çünkü zamanınz geldi, artık hayatınızı değiştermeyi gerçekten hazırdınız.))

Ayrıca sizin, sağlık konusuna takıntılı biri olarak Dukan beslenme sistemini tam olarak araştırıp incelmediğnizi düşünüyorum. Evet, bizim diyetsenler'in alıştığı ve kalıplaştığı bildikleri ile ters düşen bir sistemi dir ama çok mantıklı, sağlıklı ve dengeli bir sistemdir. Karbonhidrattan bahsetmek gerekiyorsa.. Ben şahsen TVde Dukanı karaladığı bir çok ünlü diyetsenlerimizin halkımıza karbonhidratın yulaf kepeğinde ve değişik oranda olsa da bütün sebzelerde bulunduğunu söylemedikleri için kınıyorum. Siz, yüksek eğitim almış biri olarak karbonhidrat konusunda en azından bunu bilmeniz gekertiğini düşünüyorum.

Arada geliyorlar böyle yazıp çıkıyorlar pek duygusal pek iyi niyetliler mail. Bizde yedik ah ah daha neler gördük.aliye bu ne şimdi bacım Taylan kümeli kendi fazlalıklarını eritse daha iyi olacak

4-5 ay önce bi şey duydum ve şok oldum!. Bir arkadaşımın arkadaşı diyetsenmış. Hatırlarsınız baharda bir çok TV kanallarda güçlü bir Dukan anti-propaganda vardı. Arkadaşım da gerçekten bu kadar zararlı mı diye merak edip neymiş şu Dukan diye kıza sormuş. Diyetsen kız da ona demiş ki.. yaaa bize artık kimse gelmiyor herkes Dukana sarılmış eeeeh biz n'apalım, kendimizi korumak zorundayız, müşterleri kendimize doğru çevirmemiz lazım... Bu kadar açık ve net. İnanabiliyormusunuz?! Pes valla

Arada geliyorlar böyle yazıp çıkıyorlar pek duygusal pek iyi niyetliler mail. Bizde yedik ah ah daha neler gördük.aliye bu ne şimdi bacım Taylan kümeli kendi fazlalıklarını eritse daha iyi olacak

o başka bu başka, haksızlık etmemek lazım. taylan kümeli'nin kilo fazlası olduğunu düşünmüyorum. neticede 50 yaşında bir kadın ve yaşına göre gayet iyi görünüyor bence. ama taylan kümeli kendi diyet sistemiyle 35 kg verseydi nasıl görünürdü ondan emin değilim

Son düzenleme:

inanirim bu heryerde vardir insanlar herkes tarafindan kabul gormus islerin ustune basarak,kotuleyerek kazanmaya calisiyorlar.binlerce insan var bu rejimi uygulayan sonuclar zaten en buyuk reklam oluyor.taylan kumelinin rejimini bilmiyorum kotulemekte istemiyorum ama boylesine surekli basin tarafindan bilinen insanlarin gundemde olma cabalari vardir surekli.simdi ortaya cikmak icin kizi uzerinden giris yapiyor.cunku cok hassas bir nokta.vermek istedigi mesaj cok icten ama bir o kadarda politik.

ben diyetisyenlere güvenimi kaybedeli çok oldu. yalnız şunu da her zaman söylüyorum;
vücudun depodakilerden harcaması ve biriktirdiği yağı yakması için, günlük ihtiyacından daha az besin alması, yani eksik (yetersiz) beslenmesi gerekir.

malum, "yeterli ve dengeli beslenme" diye bir şey de var. bu gerçekten yola çıkarak, rahatlıkla hiç bir diyet sağlıklı değildir diyebiliriz. sağlıklı olan en baştan aşırı kilo almamaktır. ama madem bunu yapamadık, o zaman eklem hastalıklarından kansere kadar pek çok derdin sebebi olan fazla kilolardan kurtulmamız lazım. herkes kendinde işe yarayan bir yöntem bulup ona sarılıyor.

bu kadar ciddi mevzular beni bozar diyerek sözlerimi şu meşhuuuuuur türkümüzdeki gibi bitirmek istiyorum. rakı içenler öldü de su içen ölmedi miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tey tey tey.... hem de halay çekeriz spor niyetine

ciddi mevzular bilgilendirici ama sonuc supeeeeer :)))bende yataga halayla gidiyorum :))))iyi geceler ,sevgiler...

1) konu başlığı dukan diyeti deneyimleriniz. "Dukan'ı başarıyla ugulayıp sonuç alanların tam motivasyonunu sağlayalım" değil. Ben de kendi olumsuz deneyimimi yazdım.

2) özellikle bu konuya yazdım. Çünkü dukan'la platonik aşk yaşarken en çok girdiğim yer bu konu başlığıydı. Buradaki başarılı insanları görüp ah ben iradesizim diye hayıflanıyordum. Buraya yazma amacım ben gibi iradesizlikle kendini suçlayanlar var ise onlara "bakın bir de böylesi var" demek. Biliyorum ki pasif olarak yüzlerce insan okuyacak satırlarımı

3) başaranları tebrik ediyorum. Yürekten tebrik ediyorum. Lütfen inandığınız şekilde devam edin, bırakmayın.

4) uzlaştığımız bir konu var, herkesin uyum sağlayacağı sistem farklı. Dediğim gibi bu benim olumsuz tecrübemdir. Tekrardan insanlara hatırlatmak istedim bu diyet hakkındaki olumsuzlukları. Ayrıca uyum sağlayamayanlar da kendi kendini yemesin. Her sorunun bir çözümü var yeter ki gönlünüz ferah ve açık olmuş.

5) aldığım yanıtlardan birisi de "buraya böyleleri yazar yazar çıkar" olmuş. Yazdığım ilk yazımdaki yorumumu sık sık tekrarlamayı bir kamu borcu bilirim. 7000 küsür sayfada ara ara görünmeli. Amacım motivasyonu kırmak değil, amacımı tekrar tekrar yazdım yukarıda

6) çok merak ettiğim bir şey var: dukan'ı başarıyla uygulayıp, BİTİRİP en az bir yıldır kilosunu koruyan var mı?

Ben de senelerce diyetisyenleri takmadım. "Bana eşekten düşen" lazım, insanların tecrübeleri, diyetisyenlerin vaatlerinden çok daha fazla ilgimi çekiyor. Dukan tecrübelerini okuduğum çoğunluk (%75 diyelim) 10 günü geçmiyor. Dukan'ın tüm aşamalarını yaptım bitirdim şu kadar zamandır da (3-4 haftadan bahsetmiyorum elbette) hedeflediğim kilomdayım diyene rastlamadım. Tekrar kilo aldım diyen var ama sanırım o da tüm aşamaları bitirmemekten. Bunu gerçekten merak ediyorum

7) taylan Kümeli'yi tanımam etmem, evimde tv bile yok. Magazinden çok uzağım. Ne uygular, nasıl skandalları vardır bilemem. Ayrıca hakkındaki iddiaların içinde medyanın bir düzeni var mıdır onu da bilemem. Hukukçu kimliğimden dolayı mahkeme kararı hadi bilemedin bilirkişi raporuna itibar ederim. Eğridir doğrudur, ayrıca hepinizin diyetisyen tecrübelerine de saygılıyım ben de 4 ayrı diyetisyen görmüş kadınım. Hala da gitmem. Benim hoşuma giden, TK kitabında çok detaylı tarifler vermiş. Bir diyetisyenin yazdığı bir porsiyon et yanına sınırsız salata ifadesini, roka salatası, üzerine iki yemek kaşığı lor peynir gibi detaylandırmış. Protein grubunu açmış, bir haftaya hindi öteki haftaya baklagiller, vs vs. Yazıp gerisini uygulayanın bilgisine bırakmamış. Biliyorum ki tecrübesiz diyetçi gençler, beslenme konusunu pek bilmeyenler var. Diyetisyen metodu kafalarını karıştıyor olabilir. Onlar için oldukça uygun bir sistem

8) bahsettiğim kitabı okuyanlar varsa onlarla tartışmak da isterim. Ben Dukan kitabını okuduğum için bu tartışmayı açıp olumsuz eleştirilerimi yazdım. "Şöyleymiş, böyleymiş" diye kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum
Saygılar

tam uyumaya gidiyordum ama biriki bisey soylemek istiyorum cok fazla degil.6.maddenizle ilgili olarak dukan-ing.com denilen yere bir bakin basaranlarin gorsel olarak ta yer aldigi hikayeleri okuyun.dukan sadece burasi ile sinirli degil ..

8.madde ile ilgili olarakta eger bahsettiginiz kitabi okumus olanlarla tartismak istiyorsanizda daha oncede dedigim gibi onun yeri burasi degil.taylan kumeli topiginde bu kitabi sizlerle tartisacak bircok insan vardir.eger dukan in kitabi ile ilgili tartisalim derseniz biz burda tartisma kabul etmiyoruz ..DUKAN ile olan karsilikli askimiz (bizimki platonikte degil)bizim gozlerimizi kor kulaklarimizi sagir etti.iyi geceler..

birde farkindaysaniz basarmis tecrubeli arkadaslar size cevap verme geregi bile duymuyorlar.benim gibi yeni dukancanlar kendini savunma geregi duyuyor :))))sanirim 60 a ulasinca bende cevap verme geregi bile duymayacagim :))))

Son düzenleme:

Aman Aliyecim!)) Şu "eksik (yetesiz) beslenme" bıraz daha açarsan iyi olur bence.)) Yoksa bazılar bunu düz bi şekilde algılayıp hemen aç kalarak gerçekten yetersiz beslenmeye başlayabilirler. Korktum şimdi.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…