''şekersiz 2si 1 arada neskafe'' ben bi yeri kaçırmış olabilirim ama bu ürün dukan diyetinde yasak :) içerisinde kahve kremsı var gayet yağlı...
Bana az yedin gibi geldi. Nescafe veya çay ara öğün olarak sayılmaz. Besin var mı orada? Mantık kullanmak zorundayız. Bana göre ara öğün çiğnemelik bi şey olmalı. Sadece bizi şirip tok tutması değil, besinler açısından da faydalı olmalı dır. Sağlımıza zarar vermek istemiyorsak günün menümüzü bilinçli bir şekilde planlamamız şart. Yoksa multivitamin bile bizi kurtaramaz.)
granül olanı fırında kek vs yaparken kullanıyoruz, splendanın granül olanını al, çay, süt vs içinse tablet olanlarından alırsın ama splenda olmak zorunda değil, yani migrosta satılanlar var ucuz ben onlardan kullanıyorum, çay kahve vs içerken...zaten yavaş yavaş şekeri azaltın derim ben şu an çayı çoğu zaman şekersiz içiyorum, eskiden bir bardak bile içemezdim ama alışıyor insan...
valla kızlar özellikle yeni başlayanlar, uzak durun şu kaçamaklardan ya, yok şu ısrar etti, çok açtım dayanamadım, küser diye yedim.... geçin bu bahaneleri, bu diet emek istiyor, kendi yiyeceklerinizi mutlaka yanınızda bulundurmalısınız, sonra gelip burda günah çıkarır gibi yazıyorsunuz üstüne yorum yapıyoruz napıyım canım istedi yedim oluyorsunuz, ye canım kardeşim ye de yedikten sonra etkilemedi beni falan yazarsanız yeni gelenlere kötü örnek olursunuz...
benden size tavsiye midem çok kötü diyerek gelen yiyecek tekliflerini geri çevirmeniz, bugün müdürümle toplantım vardı adam kahve yaptırdı yaptırırken de sormadılar, biliyorum gelen kahve şekerli, ben içemem dedim, neden falan filan hiç dietteyim kısmına girmeyin direk mideme dokunuyor doktor yasakladı deyip kestirip atmanız, ilk başta ayıp oluyor ama sizin o emeklerinize yazık değil mi....
oncelikle merhaba diyet gecmisini okudum.kendine uygun,kendini iyi hissettigin diyeti bulmana
cok sevindim.tecrubeli,bilgili arkadaslardan fazlasi gelecektir (ben henuz 3.haftadayim bu diyette)
ama benimde bildigim bazi seyler var.sen cok fazla deneyip,birakmis hep yeniden yeniden
yapmissin anladigim kadari ile ama dukan derki"beni omrunuz boyunca yanlizca iki kez
yapabilirsiniz"sen vucudunu her defasinda yormus metebolizmani kilitlemis ve hep basa
donmussun.sonra dukan kisa surede ucuk kilolar vermeyi vadetmiyorki.atakta evet vucuttan atilan
su ile birlikte birkac kilo veriliyor ve banada sorarsan bu diyet gercekten uzun zamani olanlar icin
bir diyet.3 ayda 25 kilo falan vermeyi vadetmiyor.sonra anladigim kadari ile sen meyvesiz
yapamiyorsun ama biz yapabiliyoruz ve ordan gelecek vitaminleride destek olarak
aliyoruz.bahsettigin sorunlarin hicbirini kabizlikta dahil yasamadim.enerjigimki gunde 2 saat spor
yapiyorum.bircok arkadas bu diyeti yapip iyi sonuclar aldi ama senin anlattigin gibi degil.tecrubeni
paylasman guzel fakat her rejim herkese uygundur,herkeste tikir tikir isler diye birsey yok.sen
kitabi okudugunda cok sevdigin seylerden mahrum kalacagini bilerek baslamissin bastan hata
yapmissin sanirim.yazdigin hersey senin adina guzel(kendi diyetini buldugun icin)ama basligin
kotu "DUKAN DIYETI YAPMAYIN"..sen senden kaynakli sorunlardan dolayi verememissin dukan
diyeti yuzunden degil.DUKANCANLAR IN SALDIRISINA HAZIR OL :))))))))
aliye ablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
motivasyonum çok düşük bugün çünkü
1) reglim 3-4 gün gecikti çatlamak üzereyim iyice şişti karnım
2) birkaç gündür sürekli bişeyler yiyesim var ama yemiyom merak etme
beni etsen etsen sen motive edersin
Aynen öyle. Herkes kendine uygun olan diyeti yapmalı. Bende yıllardır uğraşıyorum. Gitmediğim diyetisyen kalmadı. Ama formül hep aynı oldu. Sıkıcı oranlar,hesaplar,meyveler,sebzeler....
Dukanı duymuştum ama bir fikrim yoktu. Kardeşim tavsiye edince kitabı okumaya karar verdim. Kurallar bana çok uygun. Proteyin ağırlıklı,sebze kısıtlı ve meyve yok. Ve kararlı bir şekilde başlamaya karar verdim. Bu formunda katkısını göz ardı edemem. Sizlerde bu yolda baya yol gösterdiniz..Teşekkürler!!!!
Bir hafta bitti...Devamı gelir umarım..
üzerine bollaşan kıyafetlerini deneçok işe yarıyor motivasyon için. elinin altında sürekli atıştırabileceğin zararsız şeyler olsun. mesela peynir, süzme yoğurt falan. kepekle de atıştırmalık bişeyler yap. ama en etkilisi bol gelen kıyafetler ))))
bi de regl bitince birden bire gidecek kilolar.
valla eskiden azcık saldırıyordum ama artık tıkırıma bakıyorumm. tıkırımda 34 kg yazıyor. :))))) hem de hayatımda ilk kez. hem de bir sürü diyetisyenin hatta doktorun kapısını aşındırdıktan, bir sürü para harcadıktan sonra. defalarca 3-,5 kg verip, çökmüş ve yaşlamış bir suratla dolaşıyordum ortalıkta.
ayrıca taylan kümeli ve daha pek çok diyetisyeni de senelerdir takip ederim. hepsinin son 1 yıldır, eskisinden farklı olarak insanlara protein yedirmeye başladıklarını da görüyorum. yumurta vermezlerdi. haftada 1 yumurta derlerdi. 1 kibrit kutusu peyniri korka korka yerdik. her gün ya 3 köfte ya da avuç içi kadar haşlanmış tavuk göğüs... bunları unutmadım daha. şimdi et yiyin, peynir yiyin yumurta yiyin diyorlar. dukan işi çözdü. diyetisyenler de ekmeğini yiyor. taylan kümeli, yetkisi olmadığı halde, bir hastasına reductil yazmıştı. kadın onu mahkemeye verdi. muzaffer kuşhanın kliniğinde ölen hastası oldu. buna benzer olaylar bir yana, bir sürü başarısızlık hikayesi var. en sağlıklı kalori diyeti yapanların bile, kilo verdiklerinde yüzlerindeki çökmeye dikkat edin. bu kas kaybının en belirgin göstergesidir.
herkes neye inanıyorsa ve nerde başarılı sonuç almışsa orada devam etmeli.
Sevgili arkadaşlarım,
Bundan iki sene önce hamilelik sebebiyle 25 kilo aldım. İlk 6 hafta içinde 10 kilo düşerek eskiye göre 15 kilo fazlayla yaşamaya başladım. Eskiden görenin dönüp tekrar baktığı, okulda mahallede kadınların bile hayran kaldığı çok güzel bir kızken bir anda kilolu ve bir hayli yıpranmış bir kadın oluverdim.
Emzirme dönemi içinde yediklerime dikkat ettim. Ancak benim yediklerime dikkat etmem demek kilomu korumak anlamına geliyor. Yani hiç bir değişiklik olmadı bende. Artık aynalara küs, üstü başı hırpani bir ev kadını olup çıkmıştım. Bu durumun en önemli sebebi, kilolarımdı. Kendime güvenimi tamamen kaybetmiş, hayata küsmüştüm.
Emzirme dönemimde bir diyetisyene de gittim. Ama yine başarısızdım. 3 porsiyon etten, 8 porsiyon ekmekten hiç bir şey anlayamıyor, sürekli bir matematik hesabı içinde kayboluyordum. Üstelik de kilo verişim 100 gr gibi komik rakamlar oluyordu. Bütün bir hafta uğraşıp, alışverişler yapıp, yemeklerimi hazırlayıp sonra da 100 gr vermek beni iyice yormuş ve kendime güvenimi daha da zedelemişti.
Bir arkadaşımdan duyduğum Dukan diyetine dört elle sarıldım. Önce kitabı aldım ve satırı satırına OKUDUM. Hatta başucuma mutfağa gittiğim her yere götürüp dönüp dönüp okuyordum. Yani bana "kitabı okumadan konuşma" gibi bir eleştiriyi şimdiden kabul etmiyorum.
Sonra başladım. 1. Gün atak harika, 2. Gün atak yine güzel ama 3. Günde bende ısırıklar başlıyordu. Sonra sonra eh artık bu öğünlük kaçamak olsun diyordum. Ve diyet 5. Gününde nihayetine eriyordu. Tabi rakamlar çok sevindirici, bir iki gün içinde aylarca uğraştığım kiloyu atıyordum ama sebebini(o zamanlar) açıklayamadığım şekilde atak döneminde sebzelere meyvelere saldırıyordum. Yemek konusu resmen işkenceye dönüştü.
Kaç kere internetten araştırdım, kaç kere söz verdim kendime bilmiyorum. Her türlü eleştirisine rağmen dukan'a takmıştım kafayı. Ama her seferinde en fazla bir hafta dayanıyordum. Defalarca denedim dukan diyetini. Bir türlü olamadı.
Bu arada bir beslenme uzmanı gibi besin gruplarını tanır ve glisemik indeksine kadar besinlerin içeriğini bilirim. Bu dukan yuzunden aylarca evime meyve girmedi. Artık armudu elmayı güçlü antioksidandan öte uzak durulması gereken bir düşman olarak görüyordum
Her başarısız diyet sonrası kendime güvenim daha da gitti. Yeni hiç bir giysi almıyor, hüzünlü hüzünlü dolabıma astığım giysilerime bakıyordum.
Dukan'la dansımız 1 yıldan uzun sürdü. Meyve sebze yemeyince daha hızlı yaşlanacağımı, sağlığımı kaybedeceğimi, karbonhidratlar olmadan bu kadar uzun süre dayanamayacağımı bile bile ara verip yeniden yeniden atak yaptım. Sonuç olarak kilo veriyor, ama hızla o son rakama dönüyordum:75 kg
Artık canıma tak etmişti bu durum, dukan'dan sonuç alamıyor her seferinde "iradesizsin kızım sen, azıcık sık dişini diyerek geri dönüyor, dukan'a alternatif bir şeyler arıyordum
Bu arada karaty denemişliğim de var. Ama onda da psikolojimin zayıf olduğu bir anda yeme krizine giriyordum
Derken günlerden bir gün internette "nasıl zayıfladım" diye arama yaparken onunla tanıştım: taylan kümeli
Bir diyetisyen olduğu için başta uzak durdum. Çünkü onun da diğerleri gibi klasik tavsiyelerini kamu bilgisine açıp, asıl sırlarını danışanlarıyla paylaştığına inanıyordum. Ama o gece sabaha kadar TK sistemini okuyunca kararımı verdim ve gidip kitabını aldım.
Ve başladım.
Ben bile inanamıyorum kendime. Tam 3 hafta oldu başlayalı ve ben bir iki kez fire verdim. O da sırf merak ettiğim için, yani yemeklere saldırarak filan değil. O kadar uyumlu oldum ki yeni beslenme sistemime, rahatlıkla önüme konan harika yemeklere hayır diyebiliyor, çocuğumun tabağından kalanlara "dökülmesin!" Muamelesi yapmıyordum. Üstelik gelsin armutlar, gitsin salatalar şeklinde çok güzel ve sağlıklı besleniyordum. O kadar konsantre oldum ki bu beslenmeme gittiğimiz en şık restoranlarda bile sadece su alıp, yanımda taşıdığım salatamı yiyebildim. Çünkü o restorandaki yemeklerin tadını zaten biliyordum. Ama ellerimle hazırladığım lezzetli salatamın tadı onlardan kat be kat güzeldi. O şık yerlerde bile o tadı bulamazdım.
Unutmadan sonuçlarımı da yazayım, 72,4 ile başladığım yolculuğumda pazartesi günü 68 kiloyu gördüm. 3 haftada 4,4 kilo! Üstelik hiç sığamadığım gebelik öncesi pantolonum bugün ayağımda. Biraz sıkıyor ama önünü kapattığım anda dünyalar beim oldu. Tartı dukan'da olduğu gibi hızla inmiyor ama benim "sadece 3 ay dayanacağım, sonra geçecek" diye umduğum dukan sürecim tam 1,5 yıl sürdü.
Yukarıda detaylı anlattığım gibi defalarca bu topice girip yüzlerce sayfa okudum. Dukan yapanları takdir ediyorum benim gösteremediğim iradeyi gösteriyorlar. Benim sözün ben gibi dukan la platonik aşk yaşayanlara. Sadece dışarıdan okuyup bu işi araştıranlar varsa buraya küçücük bir not da ben ekleyeyim istedim.
Sizlere kısaca şimdiki sistemimi de açıklamak istiyorum.
* kendinizi sürekli tok hissediyorsunuz, o sebepten de hiç bir yemek gözünüzde büyümüyor.
* bu beslenme tarzı sayesinde hem kilo verme, hem tok kalma, hem de kan şekeri istikrarını bir arada yaşıyorsunuz. TK'nın verdiği küçük ipuçları bu işin sırrıymış. Örneğin meyveleri kefir ile yediriyor. Böylece kan şekeri aiden fırlamıyor, kefir ile bağırsaklarınıza can geliyor, üzerine serptiğiniz tarçın ile tokluğunuz harekete geçiyor. Tarçın meyve kefir üçlüsünün fonksiyonlarından ben sadece bu kadarını biliyorum. Kimbilir daha ne gibi faydası vardır.
* beden enerjiniz düşmüyor. Ben gibi küçük çocuğu olanların bir hayli ihtiyacı var, gece uykusuzluk gündüz çocuk ev bakımı insanı perişan ediyor.
* zihin kapasiteniz düşmüyor. Dukan da yaşadığım en önemli sorun işimin zihnen de enerji istemesi. Yani sınav döneminde olanlar ya da kafa işi yapanların," şu dönemi atlatayım yazın/kışın/... Ay sonra diyete başlarım" demesine gerek yok, benim zihin fonksiyonlarım aksine daha da arttı.
* kabızlık kesinlikle yaşamıyorsunuz. Her gün düzenli olarak dışarı çıkarsınız.
* emzirme döneminde olanlar: rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ben çok üzüldüm daha önce tanışamadığıma. Çünkü bu şekilde çok daha zengin besleniyorum. Ne kuru baklagiller, ne mineraller eksik kalıyor.
* veee en önemlisi: gayet güzel kilo veriyorsunuz. Dukan'ın vaadettiği 3 haftada 6-7 kilo yerine burda verdiğim 4,4 kiloyu tercih ediyorum. (Belirteyim spor yapmıyorum) Çünkü işim en fazla bir aydaha fazla sürer. Ama geri alma riskim yok, böbrek fonksiyonlarımı bozma riskim yok, metabolizmamı mahvetme riskim yok. Karbonhidratlara geri döndüğümde iliklerime kadar karbonhidrata susamış bir bedenim yok. Karbonhidratın da kalitelisini tüketiyorum. Yani şeker gibi basit karbonhidratlardan uzak durup, asıl ihtiyacımız olan tam buğday ekmeği gibi kaliteli karbonhidrata yöneliyorum.
Şimdi "bacım iyi söylüyorsun da nasıl olacak bu iş?" dediğiniz duyar gibiyim.
Şöyle:
* gidebilenler bir diyetisyene gitsin. Diyetisyenle uyumlu olabilirseniz aslında sisteme girmiş olursunuz. Hem de sağlığınıza hangi diyet uygunsa onu uygularsınız.
* benim anlattıklarımın yol haritasını ise arama motoruna "taylan kümeli nin kızı" yazarak bulabilirsiniz. O gece benim dünyamı değiştirio sabaha kadar okutan sihirli kelimeler bunlardı. Gerisini açıklamayı doğru bulmuyorum (forum kuralları gereği)
Ben bu insanları tanımam, diyetisyeni tv'lerden izledim o kadar. Sadece bu kilo zaliminin insanı nasıl yıktığını bilen genç bir kadınım. Yüksek eğitim gördüm, sağlık konusuna takıntılıyım. Kafamın çalışması, unutkanlık yaşamamak evde enerji dolu çocuğumla oynamak, sofraya oturdum mu sadece yemekler odaklanmayıp sohbete ve mekana odaklanmak benim için çok önemli. Ee dahası emeğimin karşılığını alıyorum. 3 haftada 4,4 kilo az mı yahu?
ya evet siz uzun zamandir burdasiniz ve bu tur durumlarla cok karsilasmissinizdir.bu tarz mesajlar sizin gibi denemis basariya ulasmis insanlarin gulup gectigi tarzda ama yeni baslayanlarin kafasini karistirmayada gerek yok.burda olan herkes okumus,inanmis gelmis.
simdi dediginiz gibi hangi rejime bakarsaniz bakin gercekten hepsi proteine yoneldi.DUKAN gibi insanlar iyi bir sey yaptiginda dogal olarak onu takdir etmek yerine meslektaslari topa tutuyor burda bile ayagini kaydirmak icin ugrasanlar var.ama yinede onun verdigi taktikleride musterilerine hastalarina onermedende geri kalmiyorlar.dukandan sonra protein bu kadar populer olup her rejimin icine girdi.
evet herkes inandigi yerde devam etmeli ama yanlis uygulandigi kendisinden kaynakli hatalar yuzunden basarisizliga ugramissa baskalarini suclayarak,kotuluyerek te insanlarin kafasini karistirmaya calismamali.
Arada geliyorlar böyle yazıp çıkıyorlar pek duygusal pek iyi niyetliler mail. Bizde yedik ah ah daha neler gördük.aliye bu ne şimdi bacım Taylan kümeli kendi fazlalıklarını eritse daha iyi olacak
4-5 ay önce bi şey duydum ve şok oldum!. Bir arkadaşımın arkadaşı diyetsenmış. Hatırlarsınız baharda bir çok TV kanallarda güçlü bir Dukan anti-propaganda vardı. Arkadaşım da gerçekten bu kadar zararlı mı diye merak edip neymiş şu Dukan diye kıza sormuş. Diyetsen kız da ona demiş ki.. yaaa bize artık kimse gelmiyor herkes Dukana sarılmış eeeeh biz n'apalım, kendimizi korumak zorundayız, müşterleri kendimize doğru çevirmemiz lazım... Bu kadar açık ve net. İnanabiliyormusunuz?! Pes valla
4-5 ay önce bi şey duydum ve şok oldum!. Bir arkadaşımın arkadaşı diyetsenmış. Hatırlarsınız baharda bir çok TV kanallarda güçlü bir Dukan anti-propaganda vardı. Arkadaşım da gerçekten bu kadar zararlı mı diye merak edip neymiş şu Dukan diye kıza sormuş. Diyetsen kız da ona demiş ki.. yaaa bize artık kimse gelmiyor herkes Dukana sarılmış eeeeh biz n'apalım, kendimizi korumak zorundayız, müşterleri kendimize doğru çevirmemiz lazım... Bu kadar açık ve net. İnanabiliyormusunuz?! Pes valla
ben diyetisyenlere güvenimi kaybedeli çok oldu. yalnız şunu da her zaman söylüyorum;
vücudun depodakilerden harcaması ve biriktirdiği yağı yakması için, günlük ihtiyacından daha az besin alması, yani eksik (yetersiz) beslenmesi gerekir.
malum, "yeterli ve dengeli beslenme" diye bir şey de var. bu gerçekten yola çıkarak, rahatlıkla hiç bir diyet sağlıklı değildir diyebiliriz. sağlıklı olan en baştan aşırı kilo almamaktır. ama madem bunu yapamadık, o zaman eklem hastalıklarından kansere kadar pek çok derdin sebebi olan fazla kilolardan kurtulmamız lazım. herkes kendinde işe yarayan bir yöntem bulup ona sarılıyor.
bu kadar ciddi mevzular beni bozar diyerek sözlerimi şu meşhuuuuuur türkümüzdeki gibi bitirmek istiyorum.rakı içenler öldü de su içen ölmedi miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tey tey tey.... hem de halay çekeriz spor niyetine
1) konu başlığı dukan diyeti deneyimleriniz. "Dukan'ı başarıyla ugulayıp sonuç alanların tam motivasyonunu sağlayalım" değil. Ben de kendi olumsuz deneyimimi yazdım.
2) özellikle bu konuya yazdım. Çünkü dukan'la platonik aşk yaşarken en çok girdiğim yer bu konu başlığıydı. Buradaki başarılı insanları görüp ah ben iradesizim diye hayıflanıyordum. Buraya yazma amacım ben gibi iradesizlikle kendini suçlayanlar var ise onlara "bakın bir de böylesi var" demek. Biliyorum ki pasif olarak yüzlerce insan okuyacak satırlarımı
3) başaranları tebrik ediyorum. Yürekten tebrik ediyorum. Lütfen inandığınız şekilde devam edin, bırakmayın.
4) uzlaştığımız bir konu var, herkesin uyum sağlayacağı sistem farklı. Dediğim gibi bu benim olumsuz tecrübemdir. Tekrardan insanlara hatırlatmak istedim bu diyet hakkındaki olumsuzlukları. Ayrıca uyum sağlayamayanlar da kendi kendini yemesin. Her sorunun bir çözümü var yeter ki gönlünüz ferah ve açık olmuş.
5) aldığım yanıtlardan birisi de "buraya böyleleri yazar yazar çıkar" olmuş. Yazdığım ilk yazımdaki yorumumu sık sık tekrarlamayı bir kamu borcu bilirim. 7000 küsür sayfada ara ara görünmeli. Amacım motivasyonu kırmak değil, amacımı tekrar tekrar yazdım yukarıda
6) çok merak ettiğim bir şey var: dukan'ı başarıyla uygulayıp, BİTİRİP en az bir yıldır kilosunu koruyan var mı?
Ben de senelerce diyetisyenleri takmadım. "Bana eşekten düşen" lazım, insanların tecrübeleri, diyetisyenlerin vaatlerinden çok daha fazla ilgimi çekiyor. Dukan tecrübelerini okuduğum çoğunluk (%75 diyelim) 10 günü geçmiyor. Dukan'ın tüm aşamalarını yaptım bitirdim şu kadar zamandır da (3-4 haftadan bahsetmiyorum elbette) hedeflediğim kilomdayım diyene rastlamadım. Tekrar kilo aldım diyen var ama sanırım o da tüm aşamaları bitirmemekten. Bunu gerçekten merak ediyorum
7) taylan Kümeli'yi tanımam etmem, evimde tv bile yok. Magazinden çok uzağım. Ne uygular, nasıl skandalları vardır bilemem. Ayrıca hakkındaki iddiaların içinde medyanın bir düzeni var mıdır onu da bilemem. Hukukçu kimliğimden dolayı mahkeme kararı hadi bilemedin bilirkişi raporuna itibar ederim. Eğridir doğrudur, ayrıca hepinizin diyetisyen tecrübelerine de saygılıyım ben de 4 ayrı diyetisyen görmüş kadınım. Hala da gitmem. Benim hoşuma giden, TK kitabında çok detaylı tarifler vermiş. Bir diyetisyenin yazdığı bir porsiyon et yanına sınırsız salata ifadesini, roka salatası, üzerine iki yemek kaşığı lor peynir gibi detaylandırmış. Protein grubunu açmış, bir haftaya hindi öteki haftaya baklagiller, vs vs. Yazıp gerisini uygulayanın bilgisine bırakmamış. Biliyorum ki tecrübesiz diyetçi gençler, beslenme konusunu pek bilmeyenler var. Diyetisyen metodu kafalarını karıştıyor olabilir. Onlar için oldukça uygun bir sistem
8) bahsettiğim kitabı okuyanlar varsa onlarla tartışmak da isterim. Ben Dukan kitabını okuduğum için bu tartışmayı açıp olumsuz eleştirilerimi yazdım. "Şöyleymiş, böyleymiş" diye kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum
Saygılar
ben diyetisyenlere güvenimi kaybedeli çok oldu. yalnız şunu da her zaman söylüyorum;
vücudun depodakilerden harcaması ve biriktirdiği yağı yakması için, günlük ihtiyacından daha az besin alması, yani eksik (yetersiz) beslenmesi gerekir.
malum, "yeterli ve dengeli beslenme" diye bir şey de var. bu gerçekten yola çıkarak, rahatlıkla hiç bir diyet sağlıklı değildir diyebiliriz. sağlıklı olan en baştan aşırı kilo almamaktır. ama madem bunu yapamadık, o zaman eklem hastalıklarından kansere kadar pek çok derdin sebebi olan fazla kilolardan kurtulmamız lazım. herkes kendinde işe yarayan bir yöntem bulup ona sarılıyor.
bu kadar ciddi mevzular beni bozar diyerek sözlerimi şu meşhuuuuuur türkümüzdeki gibi bitirmek istiyorum.rakı içenler öldü de su içen ölmedi miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tey tey tey.... hem de halay çekeriz spor niyetine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?