Aman Aliyecim!)) Şu "eksik (yetesiz) beslenme" bıraz daha açarsan iyi olur bence.)) Yoksa bazılar bunu düz bi şekilde algılayıp hemen aç kalarak gerçekten yetersiz beslenmeye başlayabilirler. Korktum şimdi.)
t
o başka bu başka, haksızlık etmemek lazım. taylan kümeli'nin kilo fazlası olduğunu düşünmüyorum. neticede 50 yaşında bir kadın ve yaşına göre gayet iyi görünüyor bence. ama taylan kümeli kendi diyet sistemiyle 35 kg verseydi nasıl görünürdü ondan emin değilim
ayyy kafama bir tas degdi sanki :)))))
1) konu başlığı dukan diyeti deneyimleriniz. "Dukan'ı başarıyla ugulayıp sonuç alanların tam motivasyonunu sağlayalım" değil. Ben de kendi olumsuz deneyimimi yazdım.
2) özellikle bu konuya yazdım. Çünkü dukan'la platonik aşk yaşarken en çok girdiğim yer bu konu başlığıydı. Buradaki başarılı insanları görüp ah ben iradesizim diye hayıflanıyordum. Buraya yazma amacım ben gibi iradesizlikle kendini suçlayanlar var ise onlara "bakın bir de böylesi var" demek. Biliyorum ki pasif olarak yüzlerce insan okuyacak satırlarımı
3) başaranları tebrik ediyorum. Yürekten tebrik ediyorum. Lütfen inandığınız şekilde devam edin, bırakmayın.
4) uzlaştığımız bir konu var, herkesin uyum sağlayacağı sistem farklı. Dediğim gibi bu benim olumsuz tecrübemdir. Tekrardan insanlara hatırlatmak istedim bu diyet hakkındaki olumsuzlukları. Ayrıca uyum sağlayamayanlar da kendi kendini yemesin. Her sorunun bir çözümü var yeter ki gönlünüz ferah ve açık olmuş.
5) aldığım yanıtlardan birisi de "buraya böyleleri yazar yazar çıkar" olmuş. Yazdığım ilk yazımdaki yorumumu sık sık tekrarlamayı bir kamu borcu bilirim. 7000 küsür sayfada ara ara görünmeli. Amacım motivasyonu kırmak değil, amacımı tekrar tekrar yazdım yukarıda
6) çok merak ettiğim bir şey var: dukan'ı başarıyla uygulayıp, BİTİRİP en az bir yıldır kilosunu koruyan var mı?
Ben de senelerce diyetisyenleri takmadım. "Bana eşekten düşen" lazım, insanların tecrübeleri, diyetisyenlerin vaatlerinden çok daha fazla ilgimi çekiyor. Dukan tecrübelerini okuduğum çoğunluk (%75 diyelim) 10 günü geçmiyor. Dukan'ın tüm aşamalarını yaptım bitirdim şu kadar zamandır da (3-4 haftadan bahsetmiyorum elbette) hedeflediğim kilomdayım diyene rastlamadım. Tekrar kilo aldım diyen var ama sanırım o da tüm aşamaları bitirmemekten. Bunu gerçekten merak ediyorum
7) taylan Kümeli'yi tanımam etmem, evimde tv bile yok. Magazinden çok uzağım. Ne uygular, nasıl skandalları vardır bilemem. Ayrıca hakkındaki iddiaların içinde medyanın bir düzeni var mıdır onu da bilemem. Hukukçu kimliğimden dolayı mahkeme kararı hadi bilemedin bilirkişi raporuna itibar ederim. Eğridir doğrudur, ayrıca hepinizin diyetisyen tecrübelerine de saygılıyım ben de 4 ayrı diyetisyen görmüş kadınım. Hala da gitmem. Benim hoşuma giden, TK kitabında çok detaylı tarifler vermiş. Bir diyetisyenin yazdığı bir porsiyon et yanına sınırsız salata ifadesini, roka salatası, üzerine iki yemek kaşığı lor peynir gibi detaylandırmış. Protein grubunu açmış, bir haftaya hindi öteki haftaya baklagiller, vs vs. Yazıp gerisini uygulayanın bilgisine bırakmamış. Biliyorum ki tecrübesiz diyetçi gençler, beslenme konusunu pek bilmeyenler var. Diyetisyen metodu kafalarını karıştıyor olabilir. Onlar için oldukça uygun bir sistem
8) bahsettiğim kitabı okuyanlar varsa onlarla tartışmak da isterim. Ben Dukan kitabını okuduğum için bu tartışmayı açıp olumsuz eleştirilerimi yazdım. "Şöyleymiş, böyleymiş" diye kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum
Saygılar
tam uyumaya gidiyordum ama biriki bisey soylemek istiyorum cok fazla degil.6.maddenizle ilgili olarak dukan-ing.com denilen yere bir bakin basaranlarin gorsel olarak ta yer aldigi hikayeleri okuyun.dukan sadece burasi ile sinirli degil ..
8.madde ile ilgili olarakta eger bahsettiginiz kitabi okumus olanlarla tartismak istiyorsanizda daha oncede dedigim gibi onun yeri burasi degil.taylan kumeli topiginde bu kitabi sizlerle tartisacak bircok insan vardir.eger dukan in kitabi ile ilgili tartisalim derseniz biz burda tartisma kabul etmiyoruz ..DUKAN ile olan karsilikli askimiz (bizimki platonikte degil)bizim gozlerimizi kor kulaklarimizi sagir etti.iyi geceler..
birde farkindaysaniz basarmis tecrubeli arkadaslar size cevap verme geregi bile duymuyorlar.benim gibi yeni dukancanlar kendini savunma geregi duyuyor :))))sanirim 60 a ulasinca bende cevap verme geregi bile duymayacagim :))))
Sevgili kilo veren arkadaşımız Lupa, neden burda olduğunu ilk mesajında gördük, teşekkürler özenmişsin, zaman ayırmışsın yazmışsın, emin ol birçok forum arkadaşımız bunları okuyacak. Arkadaşlarım da sana cevap yazmışlar ki onlarda sana cevap yazmak için vakit ayırmışlar (şu anda benim yaptığım gibi) Ama anlayamadığım şey neden hala burdasın veya neden işi çirkinleştirmeye başladın. Sana en güzel cevabı Aliye ablamız vermiş zaten bu bayan tickerindende anlayabileceğin üzere 35 kilo vermiş ve şu ana kadar bunu hakkıyla devam ettirmiş her ne evrede olursa olsun. Tamam biz seni anladık sen dukan kitabını defalarca okumuşsun, meyve yememeyi kendine sorun olarak görmüşsün, bıraktıktan sonra her yere salatalarını götürmüşsün armutlarınla beraber sonra biz bunları onaylayınca kendini maddeler halinde savunmuşsun ne güzelll. Boşver arkadaşım biz mutluyuz veriyoruz kilolarımızı forumumuzda da birbirimizi destekliyoruz. Yani arkadaşım haticeye değil neticeye bakmalısın. Herkes olmak istediği yerde... sende ver bizde verelim kiloları ne güzel zayıf zayıf bir gelecek bekliyor hepimizi pozitif olmalıyız değilmi?
Sevgili scholarppty,
Burda olma nedenimi açıkladım, bıraktım. daha üstüne yazıyorum, cevap hakkımı kullanıyorum. Neden "buraya" yazdığımı da açıkladım. Hitap ettiğim sizler yani diyetine bağlı azimle devam edenler değil. Ayrıca diyetiniz kötüdür sağlıksızdır de demedim, diyemem haddime düşmez. Ne doktorum ne diyetisyenim. Nacizane fazla kilolarından müzdarip bir biçareyim. Ben de aynı mücadele içindeyim. Benim de dukan hakkında epey bir deneyimim var, onu yazdım. Belki benim yaptığım hatalara düşmeyecekler vardır(3-4 kez atak yapma gibi) faydam olur. Unutmayın ki burada yayındayız, yani özel sohbet ortamı değil. Özel sohbetin içine dalmadım.
Çirkinleşen nokta bana cevap vermeye tenezzül edilmediği ifadesidir.
Tüm samimiyetimle söylüyorum tekrar, tüm merakımla, içtenliğimle. Gerçekten dukan'ı tamamlayıp da kilosunu koruyanı çok merak ediyorum. 1,5 yıldır dukan okuyorum, bir Allahın kuluna rastlamadım. Kriterlerim belli: hedef kiloyu korumak ki zaten hepimizin gönlündeki de bu.
Neyse amacımı daha fazla aşmak istemiyorum. Buradaki kimse üzerine alınmasın, kırılmasın. Güzel güzel diyetini yapana helal, aynen devam! Bn gibi "yahu bu diyeti tam olarak yapabilen var mı ki?" Diyenler, ya da "ben yapamıyorum, ne yapayım" diyenler varsa, onlar için yazdım. Cevapları da merak ediyorum. Sonuçta burası en çok dukan tecrübesi okunabilecek platformlardan birisi.
Sevgili scholarppty,
Burda olma nedenimi açıkladım, bıraktım. daha üstüne yazıyorum, cevap hakkımı kullanıyorum. Neden "buraya" yazdığımı da açıkladım. Hitap ettiğim sizler yani diyetine bağlı azimle devam edenler değil. Ayrıca diyetiniz kötüdür sağlıksızdır de demedim, diyemem haddime düşmez. Ne doktorum ne diyetisyenim. Nacizane fazla kilolarından müzdarip bir biçareyim. Ben de aynı mücadele içindeyim. Benim de dukan hakkında epey bir deneyimim var, onu yazdım. Belki benim yaptığım hatalara düşmeyecekler vardır(3-4 kez atak yapma gibi) faydam olur. Unutmayın ki burada yayındayız, yani özel sohbet ortamı değil. Özel sohbetin içine dalmadım.
Çirkinleşen nokta bana cevap vermeye tenezzül edilmediği ifadesidir.
Tüm samimiyetimle söylüyorum tekrar, tüm merakımla, içtenliğimle. Gerçekten dukan'ı tamamlayıp da kilosunu koruyanı çok merak ediyorum. 1,5 yıldır dukan okuyorum, bir Allahın kuluna rastlamadım. Kriterlerim belli: hedef kiloyu korumak ki zaten hepimizin gönlündeki de bu.
Neyse amacımı daha fazla aşmak istemiyorum. Buradaki kimse üzerine alınmasın, kırılmasın. Güzel güzel diyetini yapana helal, aynen devam! Bn gibi "yahu bu diyeti tam olarak yapabilen var mı ki?" Diyenler, ya da "ben yapamıyorum, ne yapayım" diyenler varsa, onlar için yazdım. Cevapları da merak ediyorum. Sonuçta burası en çok dukan tecrübesi okunabilecek platformlardan birisi.
günaydın günaydın günaydınnnnnn herkeseee :)))
80,7 :)) dünkü hezimete rağmen 400 gr eksideyim oley diyorum. akşam yürümeden yarım saat önce lecarnitine içtim, dolabımda tesadüfen buldum 9-10 tane. spor yaşamımdan arta kalanlardıkiminin zamanı geçmiş kimi tam sınırda. içtim ve yürüdüm sanırım onun da etkisi ile -400 oldu :)
9. günümdeyim hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım daha doğrusu kilolu olmamıştım "bu kadar" dememem gerek, ilk defa da diyet yapıyorum bu kadar hızlı sonuç vereceğini en güvendiğim söylese inanmazdım. deniyorum ve görüyorum
inşallah hepiniz benim gibi mutlu ve eksili başlarsınız güne)
Kardeş sana hergün tartışma diyecem yine ters tepecek bişey yazacaksın olmayacak diyet deneyimin yok ya o yüzden bu kadar hızlı gitmeyecek bu kilolar bilesin neden şişmanladın onu merak ettim
Kardeş sana hergün tartışma diyecem yine ters tepecek bişey yazacaksın olmayacak diyet deneyimin yok ya o yüzden bu kadar hızlı gitmeyecek bu kilolar bilesin neden şişmanladın onu merak ettim[/QUOTE
Neden şişmanladığımın hikayesi biraz uzun. 3 sene önce neredeyse milli sporcu olacaktım serbest dalış ve tüplü dalış branşında, antremanlardan birinde ciddi bir kaza geçirdim tam yarışmaya 2 gün kalmıştızira o zamana kadar her gün en az 6 saatimiz denizde ya da havuzda geçerdi ve biz 10-12 bin kalori tüketirdik günde :) ara öğünlerimiz dondurma ile geçerdi düşünün kalorileri :) yemeden kısamazsınız çünkü kat kat yakıyorsunuz yemek şart.
kazadan sonra bırakmak zorunda kaldım yeme alışkanlığı bir yana hareket durumum kısıtlandı ve kilo olmaya başladım. 58 kiloydumgeçen sene de ayağımı çatlatınca gerisi geldi.
ben sizinle tartışmak ya da polemiğe girmek istemiyorum zeynep hanım zira ilk gün forma girdiğimde tavrınızdan dolayı size saygım var. zira kaybetmek istemem o saygıyı gerekiyorsa formdan tamamen çıkarım ki sanki bu isteniyor hissediyorum :) sorun değil :)
Allah yaaa... İşte bu kötü oldu.Peki türk kahvesi yasak mı? Süttozu derken ben o ayrıntıyı atladım. :/
tartılma mı :)))))))))) "tartışma" ya göre yazdım yorumumu ben de :)))))))) o halde düzelteyim, dukan kitapta isterseniz her dakika başı tartılabilirsiniz yazıyor ben de ona uyuyorum :)
Günaydın canlarım
Ankara bugün çoook gri hele sabah hava hiç aydınlanmayacak gibiydi
Dün akşam dışardaydık, geldim balık ızgara yaptım bugüne bilmiyorum tadı neye benzer soğuduktan sonra ama bugün öğle yemeğine en basit onu buldum salata yapıcam birazcıkta.. Aşçı gayet pirinç ağırlıklı ıspanak yapacak mış
Suyla aram çok iyi maşallah dün 3 lt bittirdimYarın inşallah yüzüm güler
Türk kahvesi içilebilir zati onuda tatlandırıcı ya da şekersiz içeceğin için... Ama hazır kahvelerdeki krema ve süt tozu birbirinden farklı şeyler, dikkat etmek gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?