- 4 Aralık 2012
- 2.995
- 4.437
- 333
- 39
İnsan haftada bir tartılınca motive oluyor o yüzden yazdım.kimsenin haddine düşmez forumdan çık demek yada birini beğenmemek ben 1 ay bu forumda tek takıldım küçük bir yanlış anlaşılma yüzünden ben kimseyi bu hale getirmek istemem.herkes birbirine destek deneyimlerini paylaşsın isterim ama dukan deneyimlerini araya birileri girince konu dağılıyor şimdi gelir uyarır abla.pcnin başında hissedemeyiz bence Ocak'ta görüşelim inş.
Ankara gerçekten bugün çooook kasvetli:44:
tam bir uyku havası.... cık cık cık..gayet iç karartıcı bir hava
ama her haliyle seviorum Ankara'yı
OO baya Ankara li varmis. sevindim
Baslaayyim o zaman, Ankara'da asik olmak zor iki gozum:)
Aman Aliyecim!)) Şu "eksik (yetesiz) beslenme" bıraz daha açarsan iyi olur bence.)) Yoksa bazılar bunu düz bi şekilde algılayıp hemen aç kalarak gerçekten yetersiz beslenmeye başlayabilirler. Korktum şimdi.)
ayyy kafama bir tas degdi sanki :)))))
Kardeş sana hergün tartışma diyecem yine ters tepecek bişey yazacaksın olmayacak diyet deneyimin yok ya o yüzden bu kadar hızlı gitmeyecek bu kilolar bilesin neden şişmanladın onu merak ettim[/QUOTE
Neden şişmanladığımın hikayesi biraz uzun. 3 sene önce neredeyse milli sporcu olacaktım serbest dalış ve tüplü dalış branşında, antremanlardan birinde ciddi bir kaza geçirdim tam yarışmaya 2 gün kalmıştızira o zamana kadar her gün en az 6 saatimiz denizde ya da havuzda geçerdi ve biz 10-12 bin kalori tüketirdik günde :) ara öğünlerimiz dondurma ile geçerdi düşünün kalorileri :) yemeden kısamazsınız çünkü kat kat yakıyorsunuz yemek şart.
kazadan sonra bırakmak zorunda kaldım yeme alışkanlığı bir yana hareket durumum kısıtlandı ve kilo olmaya başladım. 58 kiloydumgeçen sene de ayağımı çatlatınca gerisi geldi.
ben sizinle tartışmak ya da polemiğe girmek istemiyorum zeynep hanım zira ilk gün forma girdiğimde tavrınızdan dolayı size saygım var. zira kaybetmek istemem o saygıyı gerekiyorsa formdan tamamen çıkarım ki sanki bu isteniyor hissediyorum :) sorun değil :)
atakta sık sık tartılmanın sakıncası yok.. seyirde her gün tartılmak bazen moral bozucu olabiliyor. bunu diyorum ama sor bakalım, ben 1 yıldan daha uzun süredir bu diyeti yapmama rağmen, ne yapıyorum? evet bildiiiiin, her gün tartılıyorum.
eski sporcu olman işini çok çok kolaylaştırıyor aslında.. vücudunda kas oranı yüksektir. ne kadar kas, o kadar hızlı kilo verme. çabuk sonuç alacaksın.
OO baya Ankara li varmis. sevindim
Baslaayyim o zaman, Ankara'da asik olmak zor iki gozum:)
Aaa ben bu havada da aşık olabilirimmm.
Henüz değilim ama yılbaşında aşk başkadır.
Ankara candır.
En yakın dostu almıştır
Yinede sevilir ara sıra gidilirr :)
Tavuk göğüsünden gına gelen dukancanlar için hindi butu tarifi vereyim.)) Aynen tandır gibi oluyor. Fakat vaktınız çok olmalı, malum 1.5-2 saat pişiyor.))
Malzeme:
- koca bir hindi butu (göğüsü değil aman dikkat!)
- biraz soya sos
Hindi butunu ikiye kesip drumstick ve kalça olarak ayırıyoruz ki tavaya sığsın.)) Derisini çıkarıyoruz. Kızarmış yapışmaz tavaya az zeytinyağ koyup her iki tarfından çok az kızartıyoruz. Sonra kapağını kapatıp aygazın en küçük gözünde en hafif ateşte en az 1.5 saat uzunca pişiriyoruz (butun boyutuna göre 2 saat de olabilir). Hindi kendi suyunu salıcak ve böylece nar kızarana kadar pişicek. Arada bir çevirelim. 10 dakika kala üstüne çok az soya sosunu düzgünce gezderilim ve kapağını kapatalım.
Netice olarak elimizde pamuk gibi ve tandır tadı olan bir et olur. Affiyet olsun!))
ipek ya birsey soracagim bende su suratlar cikmiyor oynayan ziplayanlar.nerden bulacagim onlari.malum bazen sozler yeterli gelmiyor :))))
atakta sık sık tartılmanın sakıncası yok.. seyirde her gün tartılmak bazen moral bozucu olabiliyor. bunu diyorum ama sor bakalım, ben 1 yıldan daha uzun süredir bu diyeti yapmama rağmen, ne yapıyorum? evet bildiiiiin, her gün tartılıyorum.
eski sporcu olman işini çok çok kolaylaştırıyor aslında.. vücudunda kas oranı yüksektir. ne kadar kas, o kadar hızlı kilo verme. çabuk sonuç alacaksın.
bende hergün tartılıyorum...
beni motive ediyor... sırf bu yüzden tartını pilini bile bitirdim ama olsun değdi...
kişi bu seçimi kendisi yapmalı... nasıl motive oluyorsa onu kullanmalı.... her birey farklı, ruh yapısı farklı, etkilenmesi farklı...
Kardeş sende daha yeni başlamışsın diyete daha seninkide ispatlanmamış dene bakalım ne oluyor ben 1senedir yapıyorum bi zarar görmedim henüz 1sene sonunda bakalım tamam ama sende bu yöntemi yeni seniyorsun 4kilo her şekilde verilir 10olsun gel konuşalım ama burda deil başka konu aç dukanla diyetini kıyasla yeni başlayanlar var onların motivasyonu kırılmasın sana cevap vermek deil sorun kime cevap yazılıyorsa burda hele gelen yeniyse ters tepiyo ben bunu duymak istemiyordum,beklediğim cevap bu deildi falan oluyor yoksa sen öyle zayıfla ben böyle ne fark eder kime ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?