Ben persembe karsilastirma tablolarini pek seviyorum. kim ne kadar vermis, kac gunde vermis,
E benimki yavas gidiyor, niye yavas gidiyor, satlerce tabloya baki analiz yapabilirim:)
Bi ara Dukan chat okumaya takmistim, baya faydasi oluyordu, gerci bazilari cok kil tuy seyler soruyor ama genelde faydali.
Benim takintilarimda bunlar diyetle ilgili.
Selam herşeye baştan başlamak zorundayım çünkü dukana başladığım kilonun bile üstündeyim
Şimdi önce testi yapıp biran önce başlamam lazım. Kısmet olursa bu akşam ömre poğaçamı yapıp başlamayı planlıyorum.
Merhaba bayanlar;
Bugün atakta 3. günümdeyim. Ama böyle bir ağlama hissi geldii gitti.
Sabah kalktığımda biraz süt ve beyaz peynir yedim; öğlen yine aynısını yedim.
Akşam ise kayısı kıvamında yumurta, 2 yk yulaftan yapılmış tırnaklı pidemin yarısından biraz fazlasını ve birazcık turşu yedim. bir tane salatalık yarım sarımsak ve biber ucu. aşağı yukarı 1 lt su içtim. devamı gelecek.
kızlar ben yulafı ekmek halinde tüketmeye alışamadım bir türlü. içine az tuz katıyorum bu defa şekerli şekerli oluyor.
bir de şekersiz şekerler var ya toffie felan. onlardan gn içide yiyebilir miyiz?
malum kilo çok olunca ben bayılıvericem zannediyorum, aslında halsizlik nadiren oluyor ama işte tedbir olarak.
Selam Bayanlar,
Hem regl oldum hem de klasik öğretmen hastalığı olan faranjit, yutkunamıyorum.
Sabah bişey yok
Öğle 3-4 kaşık yoğurt
Ara 1 fincan yeşil çay
Akşam 1 kase yoğurtlu köfteli çorba, kıymalı yumurta, 1 kase yoğurt, 2-3 kornişon turşu
1 litre kadar su içtim
keyfim yok boğazıma iyi gelsin diye bitki çayı da içerim belki.
yarın kesin + çıkacağım çünkü malum regl in 1. günü.
sağlık olsun
Merhaba canım! Atakta kornişon yasak diye hatırlıyorum. Kitaba bir bak dedirm. Biber ucu da sebze oluyor. O da atakta yasak.
Sabah ve öğlen az yiyorsun bana kalırsa. Yumurta ve kepekli bir şey sabah olsun derim. Öğlene da akşama da et ürünleri kat bence. Tavuk, hindi, kırmızı et, balık, jambon, çemensız pastırma olabilir. Bolca yoğurt de ye.
Yulaf ekmeği nasıl şekerli olabilir ki? Yulaf kepeğinden yapıyorsun değil mi? Atakta iznin 2 değil da 1,5 yemek kaşığı. 1,5 y.k. yulaf kepeği + 1 yumurta + 2-3 y.k. light yoğurt + 1 t.k. kabartma tozu + 1 çımdik tuz. Şeker nerden gelsin ki? Anlamadım gitii.
Tofie denen şeyi bilmem. İlk defa duyorum. Şekersiz de olsa şekere ne gerek var? Zero cola, light ice tea veya şekersız limonata iç daha iyi bence.))
iyi akşamlar kızlarrrr.seyirde 3. günüm de bitti maşallah kazasız belasız :)
bugünkü menümü paylaşayım hemenpro+sebze)
sabah:1 haşlanmış yumurta,süt,yağsız tuzsuz lor (bööh),yarım domates
ara: bol bol yeşil çay,siyah çay,su vs...
öğle:tavuk döner,yoğurt
akşam:dukan usulü yayla çorbası,azıcık etli taze fasulye
bu arada dukan usulü yayla çorbasını denedim harika oldu.yulaf kepeğini kullanabilmek için çok güzel bir yöntem bence.daha önce poğaçasını ve ekmeğini denedim ama bana garip bir kokusu var gibi geldi.çorbayla hiç almadım o kokuyu süper oldu.tavsiye ederimhemencecik tarifi de paylaşayım (dukandiyetitariflerim: YAYLA ÇORBASI den alıntıdır)
MALZEMELER:
-3 kaşık yulaf kepeği (bana biraz fazla geldi bir dahaki denememde 2 kaşık koyacağım)
-2 bardak sıcak su (et haşlamıştım onun suyunu kullandım )
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz
Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.
-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
bu arada birşey sormak istiyorum.dün sabah tartıda 72 çıktım fakat bu sabah 72.6.tamam protein sebze günleri fazlalık yaratabiliyor fakat bu kadar fazla olması normal mi ki? neyse bozmadım psikolojimi aynen devam :)
bir de şalgam suyu içiyor musunuz?ben dün akşam baya içtim fakat sabah kalktığımda baya şişlik hissettim.fazlalığın nedeni bu da olabilir mi?
selam kızlar 1 aydır dukan diyeti yapıp grubu takip ediyordum ama sinirim bozuklukları ve diş eti kanamalarıyla karşılaştım bir yakınımda dukan yapıp kilo vermişti tesadüfen karşılaştık bağırsak problemi cektiğini anlattı 2 gündür dukan yapmıyorum ve inanın düzene girdi vucudum yüzüm pul pul dökülüyordu şimdi iyi sükürler olsun dukanla birlikte 4 kilo verdim 1 ayda simdi kalori sayım yöntemiyle devam edicem bu yolculuğu hepinize başarılar dilerim herkesin metobolizması farklı sonuçta dukan bana yaramadı ama memnun olanlarınız olabilir fakat benim karşılaştığım problemlerle karşılaşıyorsanız mutlaka doktara gidin
Herkese iyi geceler :)
Ben de yeni başladım Dukan diyetine, atak döneminin 3. gününe giriyorum, (aslında 5. gün olması gerekiyordu ama ilk iki günün akşamı dayanamayıp bozdum o yüzden sil baştan başlamam gerekti) 85 kilo ile başladım ve boyum 170cm..
İş arkadaşlarım ilk iki günün akşamı diyetimi bozmam konusunda oldukça teşvik edici oldular ne yazık ki.. ben de dayanamadım. Sanırım iradem gerçekten çok zayıfŞimdi biraz da pişmanlığın verdiği etkiyle bozmadan yoluma devam etmeyi istiyorum. Çok fazla diyet geçmişim olmadığı için, ilerleyen günlerin neler getirebileceğini merak ediyorum.
Giderek daha da güçleniyorum. Geçen gün karşımda çok sevdiğimi bilmelerine rağmen iştahla ve özendirerek künefe yemelerine bile dayandığıma göre, gerçekten birşeyler başarabileceğime inancım da artıyor, umarım herkes için güzel günler yakındadır, bol keyifli, huzurlu diyetler dilerim :)
iki soum vardı ama kimse bakmamış
birincisi şekersiz şeker yani toffie tarzı şeyler yiyebilir miyiz öteki de dijital tartıda ne önerirsiniz?
arkadaşlar perşembe çizelgesi nedir?
Bu senin ikinci ve son hakkın olacağını hatırlıyorsun umarım. Bundan sonra asla Dukan diyetini yapamazısn.(( Bilyorsundur. Yerinde olsam baştan başlamazdım. Başka daha kısa süren diyetlere bakardım. Biraz disipline alışınca ve kafam yerine oturunca bu çok uzun vadeli süren Dukan diyetine geri dönerdim. Benden söylelmesi.
iki soum vardı ama kimse bakmamış
birincisi şekersiz şeker yani toffie tarzı şeyler yiyebilir miyiz öteki de dijital tartıda ne önerirsiniz?
Selaam, benim uc ay doldu.Ben ilk once 5 kilo verdim. sonra 3 hafta durakladim. Hic kilo gitmedi. sonra 7-8 kilo verdim. galiba bir uc hafta oluyodur durakladigim. galiba yine vermeye basladim.
Dukan oyle cizgisel gitmiyo gercekten. bi bakiyosun cok hizli veriyosun. bi bakiyosun, oldugun kiloda haftalarca kaliyosun. O yuzden sebat cok onemli. bir sene yapip 35 kilo veren var daha nolsun. onlari ornek almak lazim, duraksadiginda.
Bi de burdan cok ayrilmamak lazim. suruden ayrilani kurt kapar:))
Merhabalarr
Bende dün dukan diyetine başlamaya karar verdim ve gittim dukan diyeti ve tarifler kitaplarını aldım
hemen okumaya koyuldum
henüz evleneli 3 ay olmasına rağmen 6 kilo almayı başardım
bu uzun yolda sizlerle olmak isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?