Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Verdim aldım.. Bişeyler bişeyler :)) Devam ediyorum bakalım.. Spora da başladım ama henüz bi faydasını görmedim Bakalım ne olacak..? Ben de heyecanla bekliyorum :) Sen de ipin ucunu kaçırma sakıınn
ipin ucu kaçacak diye korkuyorum ondan biraz buralarda takılsam iyi olur

gerçekten bir şey olmazsa zaten ben yapmam bi daha. bunları da içeriğini bilmeden tadım yediğim için böyle oldu ((

ama çok güzel vermişsin bu hafta... ne yaptın? çabuk sırlarını öğrenelim

bunca yildir hayatimda bir bilemediniz iki kez tiramisu yemisimdir.gercek tiramisunun tadi nasildir unutali yillar oldu.bugun yaptigim bu tiramisu gercegine ne kadar benziyor o yuzden ben bilemedim .gercek tiramisu yiyenler yapanlar daha iyi karsilastirabilir.:)))))aslinda bir fransiz dukan blogunda gordum bu tarifi onu oldugu gibi uygulayacaktim biskuvi kismini aynen uyguladim ama is kremasi kismina gelince tarifteki krema yumurtanin sarisi ve beyazi pisirilmeden yapilan bir kremaydi acikcasi ogle cig sekilde yemek icime sinmeyecegi icin ve damak tadimiza uymayacagi icin ben pisirilerek hazirlanan bir krema yaptim.tadini soracak olursaniz valla ben begendim.diyette tiramisu yemisiz bundan daha buyuk keyif olabilirmi.tek bir sorunu vardi yedigimde biraz sekersiz geldi bana.ben tatlandirici olarak stevia kullaniyorum ve kullananlarda bilirki stevia cok tatli degil hatta tadi hissedilmiyor bile.o yuzden ben olculeri normal yazayim siz elinizdeki daha tatli bir tatlandiriciyla yada stevia ise oranini biraz daha arttirarak kullanin.iste tarif:

malzemeler(biskuvi icin)

-3 yumurta

-2 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (dedigim gibi siz orani arttirabilirsiniz benimki cok sekersiz oldu stevia dan dolayi)

-1/2 paket kabartma tozu

yumurtalarin sarisini ve beyazini birbirinden ayiriyoruz.bir kasede beyazlari mikser ile kar gibi kopurtuyoruz.ayri bir kasede yumurtalarin sarisini ,sekeri,nisastayi ve karbonati iyice karistiriyoruz.sonra kopurttugumuz yumurta beyazlarini da katip iyice birbirine karismasini sagliyoruz.bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.bir firin tepsisine yagli kagit serip hazirlanan karisimi ustune dokup 20 ye 25 gibi bir dikdortgen sekilde yada isterseniz yuvarlak sekilde yayiyoruz.(1 cm kalinliginda bir hamur olacak)isitilmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz.o piserken bizde kremasini hazirliyoruz.

malzemeler(krema icin)

-2 yumurta sarisi (bence 1 tanede olabilir)

-2 cay bardagi yagsiz sut

-1 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (daha fazlada koyabilirsiniz damak zevkinize gore)

-sivi vanilya araomasi 1-2 damla (sart degil)

-3/4 paket yagsiz light labne

labne haric butun malzemeler bir tencereye konulur iyice karistirilir.sonra yarim ateste karistirarak pisirilir.kaynayip bir iki pistikten sonra ocaktan alinir labne eklenir ve iyice labneyle karismasi saglanir.

****birkac tatli kasigi nescafe yada baska bir kahveyi kaynamis bir bardak sicak su ile sulandiriyoruz.

firindan cikan biskuviyi bir iki dakika soguttuktan sonra icine hazirlayacaginiz bardaktan daha kucuk bir bardagin agzi ile daireler kesiyoruz(bardagi ters cevirip agiz kismiyla hamurdan daireler kesiyoruz)
kestigimiz daire biskuviyi kahveye batiriyoruz hizlica cikarip servis yapacagimiz bardagin altina koyuyoruz.(kahveye batirinca elimizde dagilacak gibi oluyor ama korkmayin dagilmiyor)ustune bir kasik krema sonra yine biskuvi sonra yine krema bu sekilde diziyoruz.isterseniz biskuviyi 4 kat isterseniz 3 kat yapin size kalmis.en ustte krema olacak sekilde hazirliyoruz.bu olculerle 3 tiramisu cikiyor.biraz soguduktan sonra ustune sekersiz,yagsiz kakaodan dokup buzdolabinda bir kac saat bekletiyoruz.afiyet olsun...

anlatmaya calistim umarim basarili olmustur.takildiginiz bir yer olursa cevaplarim zevkle..

Son düzenleme:
ama çok güzel vermişsin bu hafta... ne yaptın? çabuk sırlarını öğrenelim

Yok ozel bir sey yaptigim. Benim kilo bi tuhaf, ben hep ayni rejim ve spor duzeniyle gidiyorum, bir iki hafta hic dusmuyo, sonra toplayip dusuyo:)) Ben alistim artik.

Verdigin haftalar iyi de, veremedigin haftalar cok moral bozucu oluyor:))

Kızlar diyetimi bozmadan tatlıma kavuştum eve girer girmez mutfağa geçtim süzdüğüm light yoğurduma ( 1 su bardağı ) 5 damla vanilya 2 damla limon 3 yk toz tatlandırıcı 3 yk süt tozu ekledim çırptım çırptım karıştırdım ve kendimi onunla yatıştırdım. Buzluktada bi 10 15 dk durunca enfes bişey oldu. Yarısını yedikten sonra kepeğimi yemediğim için kalan yarısına kepek ekledim 2 yk oda fena değildi ama kepeksiz daha lezzetti. Ben bu yulafkeprğine alışamadım diyenlere tavsiyemdir deneyin. Vanilya ve limon aroması ortaya değişik bir lezzet çıkardı kepek daha istekli yenir hale geldi.yalnız kokusunu artırcam die aromayı çok kaçırmayın acı oluyor

Yok ozel bir sey yaptigim. Benim kilo bi tuhaf, ben hep ayni rejim ve spor duzeniyle gidiyorum, bir iki hafta hic dusmuyo, sonra toplayip dusuyo:)) Ben alistim artik.

Verdigin haftalar iyi de, veremedigin haftalar cok moral bozucu oluyor:))

Seninki verdimi güldüren vurdumu öldüren cinstenmiş bnmde göbek kısmı öyle başladığımdan beri 5 kilo verdim göbeğin umrunda değil top gibi duruyo hepi topu 2 cm incelmiş insaf dedirtiyo bazen

Ya ben bazen çok az böyle tatlı kaşığının ucuyla salça kullanıyorum haftada 1 kez felan ama katkısız salça kullanıyorum sorun olurmu bu ara terazi ne 53 diyor 50 51 52 arası gidip geliyorum ondanmı ki acaba. Ha bide bnm terazi kafayı yedi herhalde sabah aç karnına da 51 52 oluyorum akşam tok karnınada acaba teraziyi mi değiştirmeyelim

Seninki verdimi güldüren vurdumu öldüren cinstenmiş bnmde göbek kısmı öyle başladığımdan beri 5 kilo verdim göbeğin umrunda değil top gibi duruyo hepi topu 2 cm incelmiş insaf dedirtiyo bazen

Senin olculerin zaten incedir, o yuzden o kadar az fark goruyorsundur.

Oyle bolgesel fazlaliklar, sporla desteklemediginde cok inatci oluyolar.

gobek malesef gec gidiyor.onun tek cozumu var mekik...

elinize sağlık güzel görünüyor bir dahaki tatlı krizinde denemeye değer duruyor :) tabi önce nişasta ve aroma almak gerek.. bir de süt tozu bulsaydım.. gerçi ısrarla da aramıyorum hani tatlılara çok yüklenmeyim diye :)

mükemmel görünüyor, ellerinize emeğinize sağlık vallahi

Senin olculerin zaten incedir, o yuzden o kadar az fark goruyorsundur.

Oyle bolgesel fazlaliklar, sporla desteklemediginde cok inatci oluyolar.

Benim şu anki kilom ideal dukan amcama göre ama o bnm göbeği bilmiyor sporla zayıflamayı denedim yinede 46 ya düşmeyince göbek gitmiyo en son ordan eriyo malesef ölçülerimde şu şekilde 46 ken 90 73 85 ti 57 iken 92 94 96 idi şu anda 90 92 93 ölçülerim üst ve alt ideala yakın ama göbek farkında deil giden 5 kilonun hayır üstüm ve altım 100 ün üstünde olsa hiç deilse göbekli deil iri kıyım olucam ama yok bir yıldan fazladır hamileyim ve doğuramıyorum izlemini veriyor her görene. Spor yapıyorum asansör yok her sabah 5 kat inip 4 kat çıkıyorum akşamsa tam tersi. 30 dk yürüyorum sabah 15 dk bisiklete biniyorum 5 dk 4 kiloluk dambıllarla çalışıyorum. Ve her sbah işe gitmeden 20 mekik çekiyorum. Ama yanıltıcı olmasın die belirtiyşm asansör ve yürüyüş hariç diğer sporlara 5 kiloyu verdikten sonra başladım yani o beş kiloya katkısı yok duraklama yaşadığım için yeni egzersizlere ihtiyaç duydum

okurken gozume takilmisti ama bulamadim hatirladigim kadari ile domates sosu,puresi bir miktara kadar serbestti PS de.ama salcalar genelde tuzlu oluyor ya daha az tuzsuzu olabilir birde tatli kasigin ucuyla ve haftada bir sanmiyorum duraklamayi bunun yaptigini..sabah iccamasirlari ile tartilmak yeter aksam tartilmak hata.tum gun yiyorsun su iciyorsun normaldir fazla cikmasi bence tartinda sorun yok sadece aksam tartilmayi birak...

Son düzenleme:
Hatunlar size bir soru..
ben hep iyi yiyorum az değil diye düşünüyordum ama bugün ne yediğimi bir düşününce acep az mı ki diye bir ses geldi içerlerden derinlerden..:)

bugün bu saate kadar 2 lt kadar su içtim o tamam daha da içerim.
1 bardak yeşil çay içtim.
3 tane (1 kilo civarı ediyor) çupra ızgara
kepek hakkımı yemedim daha ekmek yapmıştım eve gidince ondan yiyeceğim bir de tavuk sote yaparım diyorum

ne diyorsunuz az mı bunlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…