bunca yildir hayatimda bir bilemediniz iki kez tiramisu yemisimdir.gercek tiramisunun tadi nasildir unutali yillar oldu.bugun yaptigim bu tiramisu gercegine ne kadar benziyor o yuzden ben bilemedim .gercek tiramisu yiyenler yapanlar daha iyi karsilastirabilir.:)))))aslinda bir fransiz dukan blogunda gordum bu tarifi onu oldugu gibi uygulayacaktim biskuvi kismini aynen uyguladim ama is kremasi kismina gelince tarifteki krema yumurtanin sarisi ve beyazi pisirilmeden yapilan bir kremaydi acikcasi ogle cig sekilde yemek icime sinmeyecegi icin ve damak tadimiza uymayacagi icin ben pisirilerek hazirlanan bir krema yaptim.tadini soracak olursaniz valla ben begendim.diyette tiramisu yemisiz bundan daha buyuk keyif olabilirmi.tek bir sorunu vardi yedigimde biraz sekersiz geldi bana.ben tatlandirici olarak stevia kullaniyorum ve kullananlarda bilirki stevia cok tatli degil hatta tadi hissedilmiyor bile.o yuzden ben olculeri normal yazayim siz elinizdeki daha tatli bir tatlandiriciyla yada stevia ise oranini biraz daha arttirarak kullanin.iste tarif:
malzemeler(biskuvi icin)
-3 yumurta
-2 kasik misir nisastasi
-2 kasik toz tatlandirici (dedigim gibi siz orani arttirabilirsiniz benimki cok sekersiz oldu stevia dan dolayi)
-1/2 paket kabartma tozu
yumurtalarin sarisini ve beyazini birbirinden ayiriyoruz.bir kasede beyazlari mikser ile kar gibi kopurtuyoruz.ayri bir kasede yumurtalarin sarisini ,sekeri,nisastayi ve karbonati iyice karistiriyoruz.sonra kopurttugumuz yumurta beyazlarini da katip iyice birbirine karismasini sagliyoruz.bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.bir firin tepsisine yagli kagit serip hazirlanan karisimi ustune dokup 20 ye 25 gibi bir dikdortgen sekilde yada isterseniz yuvarlak sekilde yayiyoruz.(1 cm kalinliginda bir hamur olacak)isitilmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz.o piserken bizde kremasini hazirliyoruz.
malzemeler(krema icin)
-2 yumurta sarisi (bence 1 tanede olabilir)
-2 cay bardagi yagsiz sut
-1 kasik misir nisastasi
-2 kasik toz tatlandirici (daha fazlada koyabilirsiniz damak zevkinize gore)
-sivi vanilya araomasi 1-2 damla (sart degil)
-3/4 paket yagsiz light labne
labne haric butun malzemeler bir tencereye konulur iyice karistirilir.sonra yarim ateste karistirarak pisirilir.kaynayip bir iki pistikten sonra ocaktan alinir labne eklenir ve iyice labneyle karismasi saglanir.
****birkac tatli kasigi nescafe yada baska bir kahveyi kaynamis bir bardak sicak su ile sulandiriyoruz.
firindan cikan biskuviyi bir iki dakika soguttuktan sonra icine hazirlayacaginiz bardaktan daha kucuk bir bardagin agzi ile daireler kesiyoruz(bardagi ters cevirip agiz kismiyla hamurdan daireler kesiyoruz)
kestigimiz daire biskuviyi kahveye batiriyoruz hizlica cikarip servis yapacagimiz bardagin altina koyuyoruz.(kahveye batirinca elimizde dagilacak gibi oluyor ama korkmayin dagilmiyor)ustune bir kasik krema sonra yine biskuvi sonra yine krema bu sekilde diziyoruz.isterseniz biskuviyi 4 kat isterseniz 3 kat yapin size kalmis.en ustte krema olacak sekilde hazirliyoruz.bu olculerle 3 tiramisu cikiyor.biraz soguduktan sonra ustune sekersiz,yagsiz kakaodan dokup buzdolabinda bir kac saat bekletiyoruz.afiyet olsun...
anlatmaya calistim umarim basarili olmustur.takildiginiz bir yer olursa cevaplarim zevkle..
Tebrik edeeerr, başarılarınızın devamını dilerim
Eki Görüntüle 576029
Merhabalar;
Arkadaşlar yaklasık 5 aydır Dukan yapmaktayım.
ilk 2 ayı feci bir şekilde istikrarlı 3. ayda biraz kacamaklarla devam ettim.
Ama artık dukan bana yanıt vermiyor kanaatindeyim
insan 1.5 ay durgunluk durumunda kalabilirmi?
Sporda yapıyorum üstüne hiç bırakmadan
Bir haftadır 1 kilo aldım. Hiç bir anlam veremedim.
Bu akşam kendimce bir karar verdim, Dukan artık metabolizmamı yavaslattı kilo bu sebeple veremiyorum.
Yeni bir içinde bol sebzeli proteinli diyet aranıyorum. Sanırım Karatayı düşüneceğim.
Bu zaman içerisinde 7 kilo verdim. Kısa bir süre ara vermek zorunda kaldım (oğlum hastanede yattı uygulayamadım)
Bu durum bana 10 günlük hareketsizlik ve abartı olmamak kaydıyla herşeyden yemek 2 kilo olarak döndü.
1 aydır tamamen dukana teslim olmus vaziyetteyim ama tık yok
Sizlerede danısmak istedim. Aranızda çok uzun zamandır yapanlar var okuduğum kadarıyla bana ne önerirsiniz
Winnie tatlım ice tea ve limonata meyve suları içermediklerini biliyorum. Tamamen kimyasal onlar.:)) Hatırladığım kadak Dukan bütün light içecekleri (gazlı-gazsız) her evre için izin veriyor. Burda önemli olan içeceğin gerçek şeker içermemesi. Meyveler zaten da şeker dolayından yasaktır. Her türlü tatlandırıcıya (aspartam ve sorbitol bile) iznimiz var, yanılmıyorsam günde 8 t.k. kadar serbesttir. Hoş, eskiden günde 3 kutu light içecek içebilirsiniz derdi şimdi ise günde 1 kutu diyor.:)))
Şekersız şekerleri yemediğimden dolayı ne bilgim ne de tecrübem var. O yuzden bişey diyemem.)) Ama eminim araştırmışsındır.
Limon suyunde şekerin olduğunu sanmıyorum. Benim için limon, sebzedir.:)) Atakta zaten ancak bir kaç damla izinlidir. Seyirde 1 y.k. olarak sınırlandığını hatırlamıyorum. Ama haklı olabilrsin benim kitaba tekrar göz atmam lazım demek ki...
Tebrik edeeerr, başarılarınızın devamını dilerim
Eki Görüntüle 576029
iyi geceler,
sanırım son 12 yıldır görmediğim bir kiloyu gördüm bugün. evet yıllara sonra 80l kiloları da gördüm. 89.8 kiloooo. harika yaa ben dukanı seviyorum yaaa.....
bende 1 yemek kaşığına yakın izin var diye biliyorum limon suyunu ,sodaya sıkıyorum meyve suyu niyetine içiyorum.
okurken gozume takilmisti ama bulamadim hatirladigim kadari ile domates sosu,puresi bir miktara kadar serbestti PS de.ama salcalar genelde tuzlu oluyor ya daha az tuzsuzu olabilir birde tatli kasigin ucuyla ve haftada bir sanmiyorum duraklamayi bunun yaptigini..sabah iccamasirlari ile tartilmak yeter aksam tartilmak hata.tum gun yiyorsun su iciyorsun normaldir fazla cikmasi bence tartinda sorun yok sadece aksam tartilmayi birak...
oy oy ooyyyy bu ne güzel şey!!! Tiramisu sevmediğim halde ağızımdan sular aktı resmen.:)))) Dukan bize her tadının değerini bilmesini öğretiyor demek ki.))) Ellerine sağlık canım!
Lisabella, bugün senin helvanı yaptım. O neydi yahu!!..))) Gerçek helva yediğim gibi oldum. Çok teşerkkür ederim! Bu yulaf kepeği ne kadar da çok yönlü bişeymiş. Geçenlerde resmen irmik tadını aldım, bugün ise resmen helvaydı.:))) Yoksa o kadar mı gerçeklerin tatları unuttuk mu.. bilemedim şimdi..:)))
Selam kızlar. Bu aralar çok yoğun olduğumdan uzun zamandır uğrayamadım buraya. Bu sabah tartıldım aynada karnımı görünce.
ve çok mutlu oldum. 57.6kg çıktım. hemen defterime not ettim. ve ne göreyim birden ?!?! benim ilk not ettiğim kilo ile şuan ki
kilom arasında 5 kilo fark var, hatta 5.1ben 5er kilo hedefi koydum kendime ve böylece ilk 5 kiloyu potaya indirmiş bulunuyorum.
Şimdi ikinci 5 kilo etabına geçiş yapıyorum. sizlerle paylaşmak istedim. neyse. ben yarına kütüphane için birşeyler hazırlıyorum şuan
dukan yemek kitabından. yarından sonra yine 5günlük protein günüm başlıyor. Vallah aç kalmıyorum ve zayıflıyorum, biri bana bunu
geçen sene deseydi deli bu derdim ve gülüp geçerdim vallah. neyse iyi geceler ve şimdiden günaydın herkese. öpüldünüz
dukan arkadaşlarım
Merhaba, menünüz olmadam bir öneri vermek zordur. 3 aydır ne tür kaçamakları yaptınız? 1 aydır gerçek dukan'ı yapıyorsanız ve hiç kilo kaybınızı yoksa yediklerinizi gerçekten merak ettim. Hastaneden kaldığınız sürede (çok geçmiş olsun bu orada!) 2 kg almışsınız. Gayet olabilir çünkü ondan önce sadece 2 ay gibi kısa bir süre diyeti takip etmişsiniz. Anladığım kadar sporu en az 5 aydır aksatmadan yapıyorsunuz. O zaman kas ağırlığın artık oturması lazım.. Yoksa son 1 hafta güç antremanlara mı başlamışsınız?.. Genelde Dukan metabolizmayı yavaşlatmaz. Metabolizma ancak harcadığımızdan enerjiyi daha az alırsak (beinler sayısinde) yavaşlar normalde ki bu da sırf Dukan değil her diyet için geçelidir. Yani durum yine yediklerinize bağlıdır..
Canım eline sağlık ben birşey sorucam labne ne kadarlık kutunun 3/4u benim labnem 500 gr
Canım benim spor yapmaya üşeniyorsan (benim gibi) başka yöntemlerde var.. Bilmiyorum ne kadar doğru olur söylemem ama ben bölgesel incelmeye gidiyorum.. Günlük yürüyüşümü yapıyorum ama spor için ne dışarda zaman ayırabiliyorum ne de evde ufaklıktan fırsat kalıyor..Belki bahane bilmiyorum ama..
Sonra fırsat sitelerinin güzellik bölümlerini takip etmeye başladım. kendi iş yerime yakın uygun fiyatlı bir yer buldum.. Bence denemeye değer..
Benimde ölçülerim biraz ilginç.. benimde bel ile kalça arasında 10 cm ya var ya yok.. dümdüz duruyor..
Ellerine sağlık canım bir sonraki tatlı krizime saklıyorum tarifini.. Muhteşem görünüyor valla eminim tadı da öyledirr..
winnie bana bunlarla gelme bacım bende ölçtüm yine senden daha fazla çıktı
bel 93 en kalın yeri,göğüs 93,kalça 98 demekki ben 70 kiloya denk geliyorum
iç bacak 57 cm
cnm spor yapıyorum sabah gerekirse 5 te kalkıyorum evim ztn spor salonunu aratmaz koşu bandı mekik sehpası kürek bisiklet dambıllar plates topu hepsi var.uzun zmndır karşıdan seyrediyordum çoğunu koşu bandı fln sevmiyorum hep aynı yerde yürünce sıkılıyorum önce dışarda yürüyüş yapıyordum ama malum ankarada kış bir başkadır.şimdi evde kalkar kalkmaz elimi yüzümü yıkayıp kahvaltımı yapıp aletlere saldırıyorum.spor bana fayda veriyor ama sadece göbekten deil heryerden gidiyo yani incelmek yerine zayıflıyorum direk.yani şu anki kilom acaip ideal ama gel görki bu kiloyla göbek çok uyumsuz onu eriticem derken bende eriyip bitiyorum işte ortası yok bunun
Winnie tatlım ice tea ve limonata meyve suları içermediklerini biliyorum. Tamamen kimyasal onlar.:)) Hatırladığım kadak Dukan bütün light içecekleri (gazlı-gazsız) her evre için izin veriyor. Burda önemli olan içeceğin gerçek şeker içermemesi. Meyveler zaten da şeker dolayından yasaktır. Her türlü tatlandırıcıya (aspartam ve sorbitol bile) iznimiz var, yanılmıyorsam günde 8 t.k. kadar serbesttir. Hoş, eskiden günde 3 kutu light içecek içebilirsiniz derdi şimdi ise günde 1 kutu diyor.:)))
Şekersız şekerleri yemediğimden dolayı ne bilgim ne de tecrübem var. O yuzden bişey diyemem.)) Ama eminim araştırmışsındır.
Limon suyunde şekerin olduğunu sanmıyorum. Benim için limon, sebzedir.:)) Atakta zaten ancak bir kaç damla izinlidir. Seyirde 1 y.k. olarak sınırlandığını hatırlamıyorum. Ama haklı olabilrsin benim kitaba tekrar göz atmam lazım demek ki...
bu ara cnm çok tatlı istiyo şu şekersiz şekerlerden yesem zararı olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?