Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bnm susuzluk ezelden beri var cnm diyetle ilgisi yok bi ara günlük 6 lt su içiyordum ben sonra su zehirlenmesi nedeniyle dr yasaklamıştı günlük 2 litreden fazlasını.şimdi dikkat ediyorum 3 litreyi geçmemeye likör kadehiyle su içiyorum 1 bardak içtim die kandırıyorum kendimi en azından her susadığımda içmiş oluyorum böylece ama gel gör ki gündüz o 3 litreyi içmişsem o gece sabah olmuyor

ipek = pksnmz

Maşallahh çok sevindimmm

Bu kiloyla şişko olan tek kişi olacaksın dünyadaa..
Gaza geldin dimiii ??

cnm çok güldüm yine sana.ya varya hani şu göbek kısmını montajla silme imkanım olsa dersin fıstık gibi ne bu diyet ama göbeği görsen ya doğur ya ameliyat ol dersin babam halalarım dayım hepsi çöp gibi bi annemde var göbek bende sülalede başka kimse yok gibi anneme çekmişim göbekten yana. beni diyete mahkum eden tek yerim o lanet göbeğim kahrolsun göbek....

kızlar bu arada ben bu dukan diyetine başlamadan önce regl düzensizliklerim vardı ilk defa çok düzenli ve sıkıntısız geçti bu ay acaba dukanın faydasımı zorunlu kıldığı egzersizlerin faydasımı bilmiyorum ama tşkler dukan amca demek istiyorum

bu arada akşam kendime çikolata yaptım ama başka bişeye benzedi tadı süperdi paylaşmak istedim.2 yk süt tozu 1 tk kakao 2yk light süt 1yk toz tatlandırıcı 2 damla vanilya aromasını karıştırdım sonra silikon muffin kalıplarına döktüm dibine böyle ince olacak şekilde sonra buzlukta dondurdum donunca fırını 150 dereceye ısıtıp 15 dk pişirdim hafif altı yanmıştı anladımki 12 dk fln daha ideal ama suffle ve kurabiye tadında harika bi lezzet oldu. soğuyana kdr fırında bekletmek gerekiyor.bir dahaki sefere bi muffin kalıbını tamamen doldurup suffle tarzı yapmayı düşünüyorum denerseniz beğeneceksinizdir. pişirmeden bile harika oluyor tadı

Merhaba kızlar..

Enerjinize, neşenize hayranım
Burası bana iyi geliyor, terapi mübarek...Oku oku gül
Geliyorum, okuyorum, gülüyorum kendime geliyorum
Dur diyorum ben de bişi yazayım ahanda kala kalıyorum
Resmen düşünüyorum ne yazacağım diye :26: sanki sınavdayım

Ruh halim kötü olsa da işin ilginci dukan iyi gidiyor ...
O kaçamaktan ( ) sonra çok akıllandım çok
Ama yavaş gitmesi delirtiyor ne yalan söyleyeyim...
Bakıyorum da herkes 89,79,69,...vs... görme derdinde...9 larla kafayı yemişiz...
Bendeniz 69 u bekliyorum hasretle, sonra da 59 inşallah...

Bacım süpersin yaaa...
Alt tarafı benden 4 gün önce başlamışsın ama 9 kiloyu da vermişsin...
Maşallah diyeyim de nazar değmesin..
Devam canım devam...İstediğimiz görüntüye ulaşana kadar devam:13:..

Selam kızlarr..ne zamandır uğrayamıyorum yanınıza..herkes iyi mi..yeni arkadaşlar gelmişler hoş gelmişler :)

Ben yaklaşık 10 gündür güçlendirmedeyim..aynı zamanda tatildeyim biraz diyete uygun olmayan zamanlar geçirdim ..yiyecek bir lokmacık protein bulamadığım günler oldu..diyete uygun olmayan derken kaçamak değil,proteinsiz günler..

bütün bi gün sadece kahve içtiğimi biliyorum..ya da sadece salata yediğimi..:S neyseki bitti tatil..

Dışarda vakit geçirmek isteyenler için bi kaç tavsiye:

Starbucks tatlandırıcılı şuruplarıyla çeşit imkanı bol..çalışanlar da zaten güzel güzel yönlendiriyo..çeşit çok ..
Özsüt,kahve dünyası sadece şekersiz türk kahvesi ya da filtre kahve içebilirsiniz..onun harici menüyü boşa incelemeyin..hatta hiç bakmayın menüye fena şeyler var...
Mado ( bu her şeye değer) tamamen sekersiz tatlandırıcıyla yapılmış 4 çeşit dondurma imkanı sunuyor nefis :)

Selam,
yulaf ekmegi nerden cikti. Yulaf ekmegine izin yok ki diyette. Yulaf kepegi, ezmesi bile olmuyor. Yulaf ekmeginin kalori ve karbonhidrat degeri olarak normal ekmekten pek bir farki yok, ama lif olarak daha degerli.

Dukanda meyveye ise izin yok, oldukca karbonhidrat iceren seyler.

Dukan kacamaklara cok hassa bir diyet eger dediklerinizi yapmissaniz, hic vermemenize sasirmadim, gayet dogal.

Dukaknın petiböründen yapıp resmen yarısını yedim ve şu an ne kadar mutlu olduğumu anlatmaya yetecek bir kelime yok. :)

milyonlarca masallahta benden ......gercekten iyi veriyorsun metabolizman super calisiyor.bizimki tingir mingir gidiyor iste bende yilbasina 70 ile girmek istiyorum insallah .umarim hepimiz istedigimiz kilolarla gireriz.burasi banada cok iyi geliyor.hem birsuru sey ogreniyorum hemde cook egleniyorum

tekrar tebrikler sana

birde rica etsem bir gunluk yediklerini yaptiklarini yazarmisin karsilastirmak adina

Son düzenleme:
Canım öyle çok tatlı istiyor ki anlatamam
Regl de bitti sayılır ama tatlısız zor geçiyor ...
Diyete başlayalı da 38 gün oldu...
Bu sürede 4 kere light kola tükettim.. Tatlı ihtiyacını tarçınlı sütle bastırmaya çalışıyorum...
Ben hala tatlandırıcı, süttozu almadım.Alınca devamlı tatlı yapıp yemekten korktuğumdan
Zaten yavaş kilo veriyorum onları da yiyince hiç verememekten çok korkuyorum...

Dayanabildiğim kadar dayanmalı mıyım acaba:26::26::26:

kendine hafif birseyler hazirla bence tatli olarak cunku birikirse bu istegin sonra hata yapma olasiligin artabilir.basit dukan tatlilarindan birini yap bence mesela helva en basiti ve inanilmaz geciriyor tatli istegini

herkese güzel haftasonları :)
1 saat yürümüş olmanın enerjikliği gelmişken hazır, kaçırmadan bi kaç kelime yaziim de sonra düşük enerjiyle yazmak istemiyorum :)
ilkayın minik tava ekmeklerini yapmıştım geçen gün, çok güzel puf puf oluyolar, sanırım kabartma tozu yüzünden:) bikaç günlük de çıkıyo hem, bi tane yemek bile uzun süre bastırıyo açlığınızı, işe okula krebimsi bişiler götürmek isteyenler varsa yapabilirler

son güncellemelere göre süt tozu sınırsız oldu onu kullanabilirsiniz, gerçi ben hala sınırlı kullanmaktan yanayım :) ama Lisabellanın da dediği gibi yemeyip yemeyip sonra nefse hakim olmak daha da zor olabilir. ben olsam bi paket süt tozu bi tane de splenda alır koyardım, acil durumlar için kurtarıcı olur hem

kendine hafif birseyler hazirla bence tatli olarak cunku birikirse bu istegin sonra hata yapma olasiligin artabilir.basit dukan tatlilarindan birini yap bence mesela helva en basiti ve inanilmaz geciriyor tatli istegini

kesinlikle katılıyorum, kaç gündür tatlı istiyodu canım, dün akşam helva yapiim dedim hem tok tutuyor hem lezzetli hem helva resmen hem de kilo aldırmıyo ne güzel bişi şu yulaf kepeği

Kızlar gerçekten yulafı beğendiniz mi? benimkinin tadı rezil ötesi. Ekmek yaptım yiyemedim. Krep desen öyle. Şımarıklık sanmayın nolur; acaba acısı olur mu bu kepeğin.

Bir de nolur bana yardım edin. Dışardaydık annemle eve geldim ne göreyim. Komşum koca bir tabak kuru dolması göndermiş... En sevdiğim yaaa. Şu an odama kaçtım ama gidip saldırmamak için tabağa zor tutuyorum kendimi.

canım bende 2 farklı markayı kullandım , ilk başta rusheim aldım ama felaketti , sonra doğalsan aldım çook memnun kaldım

seninki hangi marka ?

hem bırak o kuru dolmaları , onların tadı senin kilo vermenden daha tatlı değildir , emin olabilirsinn

kızlar az önce mükemmel ötesi bir kek yaptım ama kremada başarısız oldum sanırım şu an buzlukta kek için:

4 yk yulaf
1 yk süt tozu
2 yk yogurt
1 yk tatlandırıcı
kabartma tozu
vanılya aroması

borcama koydumm mikrodalgaya postaladım mikrodalgada en düşük ayarda 9 dakika kadar pisti buzluga koymadanki halıyle sosumla ıslattım şimdi tezgahta bana geeeel diyor ama kremalı fotosunu da paylaşmak adına sabrediyorum bugün kepek hakkımında yarısını yemiştimmmmm akşama misafirlerle çay keyfi yapacağııııııımmmmm onlarada benimkinin dukansızını yaptımm
krema
1.5 su bardagı süt
2 yk süt tozu
1.5dan az fazla yk jelatin bakalım neticenin fotosunu arzedecem AZZ SONRAAA....

ben aktardan aldım sonra içime sinmedi 4 paket ruşeym aldım
aferin bana

olmadı bir de doğalsan alayım.

resmen mikrodalgada harikalar yaratıyorsunuz ya. ben de mikro dalga almayı düşünüyorum ama annem çok zararlı deyip vazgeçiriyor her defasında.

Ben daha önce ne bu kadar dirayetli olmuştum ne de bu kadar umursamıştım. Bu defa bedenim nedense gözüme batıyor. Kendimi yetersiz hissettiriyor ve 6. günümde bırakırsam kendime olan tüm saygımı yitireceğimi biliyorum. Kendimi dirayetsiz ve nefsine yenik düşen biri olarak göreceğim. Evet; şu an kurularla mücadele ediyorum ama ben onlardan daha önce yedim ve bundan daha sonra da yiyeceğim. Ama şu an nefsime yenik düşersem bir daha asla kendime güvenemem. :)

Oh. Biraz su içeyim en iyisi. :)

canım rusheimi kullanırken elersen daha iyi randuman alabilirsin , çünkü içinde çıtır çıtır bişeyler var , onlar beni rahatsız etti

bence sık dişini verme canını , yaparsın
, hem sen öğretmen değilmiydin yaa ,aaa nasıl bu kadar dirayetsiz oluyorsun , yapma lütfen şekeriiimm

dimi :) ben ki yerli malı haftasında bile kendimi tuttum; öğrencilerimin verdiği yiyecekleri başka sınıflarda dağıttım. :)

bu arada tamam canım elerim. ama acılık var onu nasıl gidereceğim?

son olarak da splendanın sınırı nedir? :)

bende yerli malında bi kaç kaçamak haricinde başka bi suç işlemedim , komşularımada doktor yasakladı diyorum oluyo bitiyooo

haaaa şööyyllleeee , örtmenimm bizler dirayetli , kararlı insanlarız , lütfen sende kendine yakışanı yap , iki tanecik dolmanın kurbanı ollmmaaa

acılığı gidermek için ben 12 kaşıklık ölçüye 3 kaşık süttozu 1 çay kaşığından az tatlandırıcı ekliyorum , daha güzel oluyor ,ama benimde mikrodalgam yok , acaba o olsa dahamı güzel olacak ekmeklerimm ??

canım splendayı çok kullanmamaya özen göster , duraklama yapabilirr...

işte sınırlı izinliler listesi ;

[h=3]Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler[/h]

‘’TOLERATED FOODS’’ seyir evresinden itibaren kullanmaya başlayabileceğiniz liste dışında kalan yiyeceklerden oluşur.Bu ürünleri tüketirken kendinizi iyi tahlil etmeniz,kilo vermenizi engelledikleri anda kesmeniz öneriliyor.(Atak ve Koruma Evresinin SP günlerinde kullanılması önerilmiyor.)

Kitapta yer almamalarının sebebi yazıldıktan sonra birçok yeniliğin diyete eklenmiş olması ve kitabın henüz güncellenmemiş olması.Gojiberry gibi ürünlerin de yer almaması bu yüzden.

Bu liste Dukan’ın resmi sitesindeki forum sorularına Dukan yetkililerince verilen liste.Çoğu zaten bizim kullanmaya alışık olmadığımız ürünler.Fakat yurtdışında yaşayanlar o yiyeceklere daha kolay ulaşabilirler.

Aşağıda iki liste olarak sınırlı izinli yiyecekleri görebilirsiniz.

İlk listedeki ürünlerden SEYİR EVRESİNDE günde yalnızca 2 tanesini,GÜÇLENDİRME EVRESİNDE ise 3 tanesini seçebilirsiniz(Veya seçtiğiniz 1 taneyi seyirde 2,güçlendirmede 3 ölçü olarak da kullanabilirsiniz.)
KAKAO(1 tatlı kaşığı)Kakao en çok kullanmaya eğimli olduğumuz ekstra.Özellikle çikolata düşkünlüğü olanlar için bence biraz yavaşlamayı göze alabilecekleri kakao için hoşgörülebilecek çeşidi %10’dan az yağlı olanlar.Piyasada yağı azaltılmış ibaresiyle pek çok markanın kakaosunu bulabilirsiniz.

MISIR NİŞASTASI(20gr=1 yemek kaşığı)Özellikle sos kalınlaştırmakta çok faydası olan bir ekstra.(ATAK TARİFLERİNDE DE SIK OLMAMAK KAYDIYLA 1 TATLI KAŞIĞI KADAR KULLANILABİLİR)

GOJI BERRY Kitapta adı geçmediğinden tereddüt duyulan bir meyve olsa da Dukan chat’te sık sık yer alıyor.Kullanımı şu şekilde ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığıSEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık,GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.

YAĞSIZ MEYVELİ YOĞURT1 kutuBu da tatlı krizlerinde hayat kurtarıcı oluyor.Yaratıcı arkadaşlarımız yağsız yoğurt ve splenda ile çoğaltıp yiyerek zararı azaltıyorlar.İyi fikir)

SURIMI(günde 8 adet)Surimi çubukları çok pratik ve lezzetli atıştırmalıklar.Yanınızda rahatlıkla taşıyıp sade olarak tüketebileceğiniz gibi salata ve değişik mezelerde de kullanabilirsiniz.

SUSAM,ÇÖREKOTU,KETEN TOHUMU(1 tutam)
TATLANDIRICILI ŞEKER veya SAKIZLAR4-5 adet)
RHUBARB(100gr)Daha önce de bahsetmiştim rhubarb’dan.Özellikle kabızlığa çok iyi gelen bir sebze.

EXTRA LIGHT PHILIDELPHIA(30gr)Bizde bu marka satılıyor mu bilmiyorum.Belki ithal ürünler satılan butik marketlerde bulunabilir.

LIGHT LA VACHE QUI RIT(30 gr)Gülen inek logolu krem peynir.Bunun da light’ını hiç görmedim reyonlarda.Gözümden kaçmış olabilir.Muadili olan bir peynirden de arada bir yenebilir.

KIRMIZI ŞARAP(3 yemek kaşığı)Hemen sevinmeyelim zira sadece alkolü uçacağından pişirme amaçlı izin var şaraba.

SOYA SOS(1 yemek kaşığı)Lezzetli bir seçenek.Piyasada az sodyumlu olanı mevcut.Onu tercih ediyorum ben.

TAVUK-HİNDİ SOSİSİ(50 gr)

KEÇİ SOSİSİ(50gr)

%3 YAĞLI KREMA(30gr=1 yemek kaşığı)

SADE SOYA YOĞURDU(1 adet)

SOYA SÜTÜ(15 cl)

%7 YAĞLI PEYNİR(30gr)

GAZPACHO(bir çeşit domates çorbası)(1 bardak)

CUSTARD TOZU (1 yemek kaşığı)(bir çeşit krema tozu)

İkinci liste ise hergün kullanabileceğimiz fakat miktarı sınırlı olanlar:

YULAF KEPEĞİ:ATAK 1,5-SEYİR ve GÜÇLENDİRME 2 tepeleme yemek kaşığı

BUĞDAY KEPEĞİ:1 yemek kaşığı kadar buğday kepeğini yulaf kepeğinin 1 kaşığıyla yer değiştirmek kaydıyla kullanabiliyoruz.(kabızlık durumlarında öneriliyor)

YAĞSIZ SÜT (1 su bardağı):İçerdiği laktoz nedeniyle 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.

ZEYTİNYAĞ(1 tatlı kaşığı)Sprey yağdanlıklar çok işe yarıyor.Çok gerektiğinde iki fısla yağlama işlemi tamam.

DOMATES(1 yemek kaşığı)Atakta ve saf protein günlerinde ister ufak doğranmış taze domates,isterseniz şeker ve yağ katkısız olmak şartıyla püresini kullanabiliyoruz.

YAĞSIZ SÜTTOZU3 yemek kaşığı)Birçok tarifte kullanılabilen bir ürün.Bizde PINAR markasının süttozu kullanılabilir.Kahve beyazlaştırıcı ürünlerle karıştırmayın sakın çünkü içerikleri tamamen farklı.Eğer 0 yağlı süttozu ise sınırsız kullanılabilir.

SURIMI(günde 8 adet)Surimi çubukları çok pratik ve lezzetli atıştırmalıklar.Yanınızda rahatlıkla taşıyıp sade olarak tüketebileceğiniz gibi salata ve değişik mezelerde de kullanabilirsiniz.

Heran yeni besinler eklenebilir bu listeye.Ben takipteyim merak etmeyinD

Bu arada tüm evrelerde sınırsız tüketebileceğiniz bir yiyecekten de sırası gelmişken bahsetmeliyim.Bu ürünün ismi SHIRATAKI NOODLES.Dukan.US sayfasında olarak satılmaya başlandı bile.
Bu ürün klasik Japon noodle’ın ince ve sıfır karbonhidratlı bir versiyonu.Yer elmasına benzeyen bir sebzeden yapılıyor ve kalorisi 0.Kullananlar kendine has bir kokusu ve dokusu olduğundan bahsediyor ve çeşitli soslarla yendiğinde makarna ihtiyacını karşıladığı gibi tok tutma özelliği de mevcut.Kolestol ve şeker için de çok faydalı olduğu, menüye eklendiğinde günlük lif ihtiyacını da önemli ölçüde sağladığı söyleniyor.Şimdilik sadece uzaktan bakabildiğimiz bu ürün yine girişimlerimiz sayesinde yakında Türkiye sınırlarından girebilir.Beklemedeyiz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…