Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Annemler kek isteyince bnm kafamda bi ampül yandı dedim neden olmasın 3 yumurta 1 bardak light yoğurt 5 kaşık tatlandırıcı 3 -4 damla aroma 2 paket kabartma tozu (e malum yulaf kepeği anca kabarır 2 paketle) 3/4 çay bardağı zeytin yağı koydum ve kıvam alana kdr da yulaf kepeği çırptım kek kalıbına koydum fırına attım . İçinde zeytin yağı olduğu için annemin kekinden bi ısırık aldım tadı kesinlikle müthişti. Yulaf kepeği böyle değişik bi kıvam ve tat vermiş lakin öyle çok kabarmıyor . Mısır ekmeği kıvamında kepekli ekmek kek tadında birşey olmuş. Neyse annem bana tşk etmeli bol karbonhidrat yerine neredeyse %90 light bir kek yiyor şu an karşımda

:26:ay hic bilmiyorum turkiyede varmi ben burda buluyorum ama ordada vardir diye dusunuyorum
gerci hindide tavukta gerekmeyebilirde dana salamlarda,sosislerde falan yagsiz olmasi onemli..

Büroda yada evde aklıma geliyor marketlerde bulamıyorum burda aradığın her ürünü bulacağın yurt dışı ürünler dahl metro market var ama dukan diyet malzemelerimi toplayacam die bi koşuşturmaya başlıyorum ne light salam kalıyo aklımda ne sosis hepsi uçuyo eve gelince diyorum aaaa ben buna bakıcaktım die inş bi dahaki sefere unutmazsam atıştırmalık alternatif bişi olur bazen açıkınca tavuğun etin pişmesini beklemek eziyet gibi geliyor

onun icin atistirmaliklar var o tariflere bak.boyle cipsimsi seyler yapiyorlar

http://www.annekaz.com/2012/07/dukan-diyeti-atistirmalik-tarifleri-yulaf-kepegi-kraker/ bak mesela yapip bundan hava almaz bir saklama kabindan saklarsin yemek olana kadar birkactane atistirirsin..

Son düzenleme:
Selam Bayanlar,

Bugünkü menümü veriyorum

Sabah 1 dilim dukan ekmeği ve 2 dilim peynir, 1 fincan çay (Kahvaltıyı saat 13.30'da yaptım:))

Akşam 6 adet ızgara köfte, 2-3 kaşık yoğurt, 1 kase light tatlandırıcılı puding

1 litre civarında su

birazdan yeşil çaylarımı da içerim

bugünlük bu kadar

gribim geçti gibi Allah nasip ederse yarın itibariyle sporuma başlayacağım.

evet haftasonu gec uyaninca hep sabah ve ogle birlesiyor ve iki ogunle gecistiriyoruz.peki kahvaltida yedigin ekmegi
sen hangi tarifle yapiyorsun...

merhabalar herkese
benim bikaç ekmek deneyimim olmuştu onları yaziim size :) fotoları da duruyodur pcde, onları da ekliym tipine göre karar verirsiniz :)
isteklerinizi gören arkadaşlar da ek yapar mutlaka zaten:13:

dukan ekmeği(mahlepli) (2 kere yapıp ikinci de çok mahlep sebebiyle acı bi tat alıp bi daha yapmadım)
3yk yulaf kepeği
3yk süt tozu
3yk tepeleme yoğurt
3 yumurta
yarım pktten biraz fazla kabartma tozu
yarım çay kaşığı mahlep (ikinci yapışımda 1 çay kaşığı koydum güzel koksun diye, acı oldu o yüzden yarım çkdan fazla koymayınız:))
yarım çk çörek otu (olmasa da olur)

bütü malzemeleri çırpıp baton kek kalıbına döküyoruz.
180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
soğuyunca dilimleyip yulaf hakkımıza göre paketleyip ister dolaba ister mideye :)
(11 dilim çıkarmışım ben bu tariften)

Bol Kepekli Dukan Ekmeği (bi kere yaptım ama favorim budur hem bereketi hem lezzeti açısından, üstelik süt tozu da yok)

3 yumurta (+1 beyaz)
2yk yoğurt
2yk peynir
10 yk yulaf kepeği
1 çk karbonatı 1 tatlı kaşığı limon suyunda eritiyoruz
1 çk kabartma tozu
az tuz

en son limonlu karboat koyacak şekilde bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
baton kalıpta 150 derecede 50 dk pişiriyoruz.

Simla Hn.ın Tarifi Mikrodalga ekmeği (tost için ideal, fakat 2 gün içinde bitiyor :))

1 yumurta
1 yumurta akı
4yk yulaf kepeği
3yk yoğurt
1 çk kabartma tozu

yumurtayı yoğurtla çırpıyoruz.
kepek ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
5 dk dinlendirip borcama döküyoruz.
170 derecede 30 dk pişiriyoruz (normal fırında) (mikrodalgada en yüksek derecede 7dk imiş)

İlkay Hn.ın Tarifi Dereotlu Poğaça Ekmek (çok bereketli ve çok dayanıklı bi tarif, ikinci favorimdir :))

10 yk yulaf kepeği
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
4yk yoğurt
yarım çay b süt
5yk süt tozu
1 pkt kabartma tozu
peynir
tuz
dereotu

1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
kek kalıbına koyuyoruz.
170 derece fırına sürüp iyice kabarınca çıkarıyoruz. yumurtasını sürüyoruz 20 dk daha fırında pişiriyoruz.
bunun fotosu yokmuş malesef :)

tariflerin hepsi ben beceriksizi tarafından denenmiş beğenilmiştir.

cok tesekkurler arkadasim ,denemis olan birinden yorumuyla almak daha iyi.en azindan senin favorin olanlari oncelikli deneyebiliriz..

evet haftasonu gec uyaninca hep sabah ve ogle birlesiyor ve iki ogunle gecistiriyoruz.peki kahvaltida yedigin ekmegi
sen hangi tarifle yapiyorsun...

tarifimi nereden hangi siteden aldım hatırlamıyorum ama defterimde var yazıyorum

9 yk yulaf kepeği
2 yumurta
2 yk yoğurt
5 yk süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tk kuru maya
1 çk tatlandırıcı (ben koymuyorum)

hepsini çırpıp dikdörtgen baton kek kalıbına döküyorum 180 derecede pişirip 9 a bölüyorum (cetvelle ölçüp bölüyorum:))
1 dilim 1 kaşık kepek ihtiyacıma denk geliyor

Anam sosis salam jambon yağsızları varmı bunların

şarküteri ürünleri yasak aslında, sadece tavuk - hindi sosis izinli onlar da sınırlı izinli, 50 gr, seyirde kullanılmaya başlanıyor onlar da.
yani ben 50 gr tavuk sosis yemek yerine kakao ya da mısır nişastası kullanırım mesela :)
jambon yağsız ya da az yağlıysa yenebiliyor, az yağlı ve yağsızı mevcut yani ama içeriğine bakın ki nişasta eklenmiş olmasın :) pınarın light hindi etli salamı da jambonu da vardı, sanırım migrosta görmüştüm.
valla en iyisi kullanmayın bence ama siz bilirsiniz tabii :)

ay canım banada ver şu ekmağin tarifinide bende yapayım ama bende öyle süttozu felan yok klasik malzemeler var,her abah krep yapmaktan gına geldi,yapıp buzluğa atayaım 2 hafta yetsin.

Hashish uzun uzun yazmış cevabı :) Benim yaptığım şu (onun mesajından alıntı yapıyorum):

"dukan ekmeği(mahlepli) (2 kere yapıp ikinci de çok mahlep sebebiyle acı bi tat alıp bi daha yapmadım)
3yk yulaf kepeği
3yk süt tozu
3yk tepeleme yoğurt
3 yumurta
yarım pktten biraz fazla kabartma tozu
yarım çay kaşığı mahlep (ikinci yapışımda 1 çay kaşığı koydum güzel koksun diye, acı oldu o yüzden yarım çkdan fazla koymayınız:))"

Süt tozum varsa ekliyorum, yoksa eklemiyorum. Süt tozu eklemediysem toplamda sadece 4 kaşık yulaf ekleyip yapıyorum. Bu aralar 2 kaşık maya da eklemeye başladım, daha tıkız bir ekmek çıkıyor ortaya. Tabii maya ekleyince otomatikman bekleme süresi de ekleniyor, yarım saat kapta yarım saat de pişireceğim kalıp içinde bekletiyorum. Gerçi yumurtalar ağırlık yapıyor olduğundan gerek, yumurtasız poğaça tarifindeki gibi ek bir kabarma sağlamıyor sanki maya. Gene de o tıkız his için ekliyorum.
Mahlebi az ekliyorum, seviyorum ben o tadı. Ama tabii fazla kaçarsa acılık oluşuyor.
Tost ekmeği gibi dilimlemek yerine (aşırı kabarmadığı için ufacık yamyassı dilimler oluyor ) dikdörtgen borcama döküp pişirmek sonra kesmek daha mantıklı. Şanslıysak ve kabarırsa pastaban gibi yanlamasına kesmek de mümkün oluyor, daha çok ekmeğe benzeyen dilimler çıkıyor insanın gözü de doyuyor. :)
Fazla yulaf kepekli tarifleri sevmiyorum açıkçası, yeme hakkımı parça parça kullanmak istiyorum. :) Başka türlü gözüm doymuyor, en büyük problemim zaten gözümün doymaması.

Son düzenleme:
oku babam oku bitmiyo bu gıcık kitap biskrem yerken okuyorum bu arada

yedigin son biskremler olacagi icin soyle keyfini cikara cikara yeeeekitabida hemen bugun bitirecek degilsin basini oku atagi oku sonra atak yaparkende kalanini okursun

gicik kitap falanda deme carpilirsin

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim kuzucum

O yulaf kepeği bayatlamışsa eğer değil süt tozu hiçbirşey fayda etmiyor. Ben armak zorunda kaldım şimdi kapalı paketlerde alıyorum en fazla 1 hafta gidiyor bayatlamayada fırsat bulamıyor.

sevgili jeo; sen nereden alıyorsun kepeklerini? ben netten aldım ama şans yüzüme gülmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…