arkadaşlar günde 1 elma yada 1 mandalin yesek nolur.hem c vitamini ihtiyacımızı karşılar.sizce bozar mı diyeti
Yok samimi ortamdan dolayı olduğunu biliyorum. :))
Ben eşeklik ettim 4 paket aldım sanırım acı benimki.Bayat yani.
Ben ekmeği, mayayı, sütü karıştırarak yapıyorum. Simlanın blogundaki gibi. Aslında yoğurda karıştırıp yerken sorun olmuyor; tek sorun pişirince oluşan acılık. Ben onun önüne geçemedim. Olmadı artık yoğurtla götürücem ama 9 ay da o sıkıntı çekilir mi bilmiyorum.
arkadaşlar günde 1 elma yada 1 mandalin yesek nolur.hem c vitamini ihtiyacımızı karşılar.sizce bozar mı diyeti
Herkese mutlu pazarlar aksam oldu ama neyse..:) is yerindeyim söyle bir bakayim dedim baktim ve gidiyorum firsat buldukca ugrarim yine.
kızlar bende lahana diyetıyle başladım ama 2 gun dayanabıldım. 2 gundur de dukan yapıyorum 1 haftada 1.5 kg gitti. şimdilik çok memnunun bu dıyetten. acıkmıyorum hiç. neden bende anlamadım.. ama memnunum bu durumdn
Anam sosis salam jambon yağsızları varmı bunların
Ahhh ahhhhhhhhhhhhhh........hafta sonu yaptigim kacamaklar yuzunden +2.5 gorunuyorum. Persembeye toparlanmam lazimkacamak da kacamak olsa bari...yarim mandalina, yarim elma ,bir kurabiye yayla corbasi birkac isirik tost...........abovvvvvvvv cok kacirmisim. Yazinca anladim
merhabalar herkese
benim bikaç ekmek deneyimim olmuştu onları yaziim size :) fotoları da duruyodur pcde, onları da ekliym tipine göre karar verirsiniz :)
isteklerinizi gören arkadaşlar da ek yapar mutlaka zaten:13:
dukan ekmeği(mahlepli) (2 kere yapıp ikinci de çok mahlep sebebiyle acı bi tat alıp bi daha yapmadım)
3yk yulaf kepeği
3yk süt tozu
3yk tepeleme yoğurt
3 yumurta
yarım pktten biraz fazla kabartma tozu
yarım çay kaşığı mahlep (ikinci yapışımda 1 çay kaşığı koydum güzel koksun diye, acı oldu o yüzden yarım çkdan fazla koymayınız:))
yarım çk çörek otu (olmasa da olur)
bütü malzemeleri çırpıp baton kek kalıbına döküyoruz.
180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
soğuyunca dilimleyip yulaf hakkımıza göre paketleyip ister dolaba ister mideye :)
(11 dilim çıkarmışım ben bu tariften)Eki Görüntüle 578422
Bol Kepekli Dukan Ekmeği (bi kere yaptım ama favorim budur hem bereketi hem lezzeti açısından, üstelik süt tozu da yok)
3 yumurta (+1 beyaz)
2yk yoğurt
2yk peynir
10 yk yulaf kepeği
1 çk karbonatı 1 tatlı kaşığı limon suyunda eritiyoruz
1 çk kabartma tozu
az tuz
en son limonlu karboat koyacak şekilde bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
baton kalıpta 150 derecede 50 dk pişiriyoruz.Eki Görüntüle 578421
Simla Hn.ın Tarifi Mikrodalga ekmeği (tost için ideal, fakat 2 gün içinde bitiyor :))
1 yumurta
1 yumurta akı
4yk yulaf kepeği
3yk yoğurt
1 çk kabartma tozu
yumurtayı yoğurtla çırpıyoruz.
kepek ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
5 dk dinlendirip borcama döküyoruz.
170 derecede 30 dk pişiriyoruz (normal fırında) (mikrodalgada en yüksek derecede 7dk imiş)Eki Görüntüle 578423
İlkay Hn.ın Tarifi Dereotlu Poğaça Ekmek (çok bereketli ve çok dayanıklı bi tarif, ikinci favorimdir :))
10 yk yulaf kepeği
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
4yk yoğurt
yarım çay b süt
5yk süt tozu
1 pkt kabartma tozu
peynir
tuz
dereotu
1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
kek kalıbına koyuyoruz.
170 derece fırına sürüp iyice kabarınca çıkarıyoruz. yumurtasını sürüyoruz 20 dk daha fırında pişiriyoruz.
bunun fotosu yokmuş malesef :)
tariflerin hepsi ben beceriksizi tarafından denenmiş beğenilmiştir.
sizin profilinizi her gordugumde DUKAN I gormus gibi oluyorum bir tirsiyorum niyeyse
Canım stok yapıyorsan bayatlanmasın diye buzdolabın alt rafında tut kepekleri. Ben bu yaz toptan 15 tane aldım, kurtlanıcağından kortum ve böylece aylardır muhafaza edebildim..Yazlıktayidim, orada kimsecik yulaf keğeğinden duymamış. Gittim oranın en büyük marketine, müdürü buldum ve ona, dukanı da, yulaf kepeğinin de paha biçilmez değerini anlattım. Ağladım adama ve getirtirirse 15 tane alacağımı söz verdim. Adam herhalde çenemden kurtulmak için tamam dedi ve sözünü de tuttu. Ama ben sonra 15 paketi nasıl ziyan edemiyim diye derdime düştüm...
Kesin bayattır diyorsan bütçen de el veriyorsa bence yenisini al ki leziz ekmeklerden mahruz kalma derim.
dukan diyeti ile 1 ayda yaklaşık olarak 8 kilo verdim gerçekten mükemmel bir diyet
Yenisini alıcam ama nereden alacağımı bilemedim kuzu. netten alıp tavsiye edenlerin olduğu bir siteden alsam. :) bir de doğalsan mı dersin ruşeym mi?
irmik tatlısı yaptım yulaftan tatlandırıcıya rağmen acılık hissediliyor.
gorunsunku bizde kafayi yiyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?