Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben rysheim sipariş verdim gurmenet'ten... 3 paket... acaba ne kadar zamanda biter? hani tadını beğenmeyeceksem ne kadar katlanmak zorunda kalacağımionu öğreneyim:)

amaniiin sen kitapsizmi yapiyorsun?
gozumden kacmis vallahi.hic okumadan hemde oylemi ?

sanada gunaydin arkadasim(bilgi bankam benim )afiiiiyeeet olsun eminim guzel olmustur.paylasayim demissin tarif bekliyoz hala :26:

Kitabı aldım aslında.. ama güçlendirmedeyken. Ben aslında Dukana 1 gecede karar verdim. O da, kızım (henüz 16 yaşında iken) Şubatın başında bana gelip yarın Dukana başlıcağına söylemesiyle oldu. Hikayemi hatırlıyorsan, o dönemde sağlıklı kilo verme konularda yoğunlaştım ve kendime uygun bir diyet arıyordum. Kızımın çikolataya karşı aşkı ile başım bayağı dertteydi.:18:O da, meğer benden etkelenip internette araştırmış ve dukanı yapmaya karar vermiş. Bunları duyunca bende da onun beslenmesini kontrol edebilmek adına dukana katılmaya zorunda hisettim kendimi. Gece boyunca yabanci siteleri okuyup durdum. Onlar, dukanı bizden çok önce tanıdıkları için diyeti çok güzel özetlemişler ve her türlü sıkıtıları da paylaşmışlar. Evet, kitabı okumadan başladım ama bir gecede diyetle ilgili çok fazla bilgi topladım. O da yetti bana.Güçlendirmeye geçince de internete fazla giremediğimden kitabı almıştım.

Canımsın!Aslında tarifi değil de tavayı paylaşmak istedimPankeklere bayıldığım halde büyük tavada beceremiyordum bi türlü. Tarif konusunda çok kötüyüm.. Uydurukçuyum ve göz kararı ile yapıyorum.Ama bügünkü şöyleydi...
- 2.5 y.k. yulaf kepeği (sen 2 kaşığa göre ayarla)
- 1 yumurta
- 3 y.k. tepeleme lor peyniri (sırf sevdiğim için bu kadar fazla:))
- 1 yumurta
- 2 y.k. susuz kısmından yoğurt
- 1 t.k. kabartma tozu
- 2 y.k. tepeleme splenda
- sulanmdırmak için biraz light süt (krepten çok daha koyu kıvamında, kek hamurundan da çok az daha koyu olmalı)

Genelde kepekten tatlı yaptığımda önce kepeğe yoğurt ve splendayı karıştırıp tadına bakarım, yeterince tatlı ise kalanları da ilave edip çırpıyorum. En son de sütü koyurum, kıvamı tutsun diye. Kızgın sahana (10 cm'lik gibi bişeydi benimki) 1 kepçe döktüm ki 1 cm'lik kadar kalın oldu. Hemen ateşini kıstım ve 2-3 dk bekledim. Spatula ile altına bakıp dikkatle çeverdim. Bi müddet sonra spatula ile hafifçe bastırdım ve altının kızarmasını biraz daha bekledim. 6 tane çıktı bende... piştikçe teker teker nescafemle sıcak sıcak götürdüm yarısını.

8 kilo verdiğimde o tartının üzerinde 62 kiloyu gördüğümde sevinçten havalara uçuyordum görmeniz lazım. neden dedim neden daha önce başlamadım

kilo insanın hayatında o kadar önemliymiş ki bunu zayıflayınca anladım. boyum çok kısa olduğundan dolayı 70 kilo bende 90 kilo duruyordu.

Yeni gelenler/yazmaya başlayanlara ufak bir öneri:

- Her cümleden sonra "gönder" tuşuna basmak yerine cümleleri tek bir mesajda toplayıp ondan sonra "gönder" tuşuna basarsanız daha verimli olur.
- En basit-temel şeyleri önce herhangi bir arama motorunda (örneğin google) aratırsanız kısa yoldan sorunuza cevap alabilirsiniz. (mesela google sitesine girip aranacak kelime yazan yere "Dukan diyeti nedir?" diye yazıldığında pek çok site çıkabiliyor.)

Herkese iyi geceler, kaçamaksız günler

Bu arada bir şey daha eklemek istiyorum. Eskiden 1 saat bisiklete binebilirken şimdi maksimum 40 dk sonra tükeniyorum. gerçi sauna eşofmanı da kullanıyorum ama. sizce normal mi?

sauna eşofmanı niçin kullanıyorsun? bırak ta ter bezlerin rahat çalışsın, bedenin ısını kendi ayarlasın cildin de gereken nefesini alsın.

karışmış gibi olucam ama kesinlikle doğalsan alın bence :)

bebişimm ellerini sağlık , süper görünüyorlar , 2. si benim tarifime benziyor , birde seninkini yapayım ama önce baton kek kalıbı alayım en iyisi

canım teflonmu kullanıyon kalıbı , silikonmu ??

aafiyet bal şeker bol bol eksi olsun canıııım teflondu benimki hiç yağsız yağlı kağıtsız olmasına rağmen yapışmadı da

Tirsmaniza gerek yok sadece yaziyi okumani tavsiye derim. Yeme anam yeme gülüm.!!

ben onu hiç farketmemişim ya, iyi güldüm gece gece valla

Yapma yaaa.. Haddime değil tabii ama o kadar merak ettim ki ben de bi araştırayım.. Malum bizim drlara da pek güvenmiyorum Geçmiş olsun tatlım!

hikayen cok etkileyici vallahi ..hem kizi icin fedakarlik yapan bir anne hemde sonucta kendiside bundan fayda gormus bir kadinarastirmaci yanin bayagi gelismis senin her konudaki mantikli aciklamalarinda bunun bir ispati.tebrikler canim.eee kizini merak ettim o ne yapti yaptimi oda dukan?Ve sonuc ne oldu?Tarif icinde tesekkurler

Anam sosis salam jambon yağsızları varmı bunların

Sosis salam yok bildiğim kadar ama jambon var. Pınar'ın delight ve migrosun mlife serisine bak.

kesinlikle haklisin bende her sabah galet yapmaktan SIKILIYORUM.soyle ekmek yapalim yetsin bize .bir arastirayim bakayim tarifi sende bulursan banada ver

Benim ekmek tarifim çok basit.
- 8 y.k. yulaf kepeği (2 kişilik ve 2 günlük bu)
- 3 yumurta
- 3 y.k. yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- kek kıvamına getirmek için biraz süt

Baton kek kalıbı kullanıyorsan pişirme kağıdını yugunca kes ve altını-etrafları kaplıyacak şeklinde kenarlarda katlayarak ser. Yuvarlak kalıbı kullanırsan peçete ile zeytinyağını sür dağıt. 200 derecede ısınmış fırına koy 35-40 dk üstün kabaran ve kızarana kadar pişir.

sağol canım benim , bende alayım bi teflon kalıp , birde öyle deneyeyimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…