bir haftadir degismeyen bir kilom vardaha once bir yerde duraklama donemi icin gunde 1 tane mandalin yenildigini okudum (dun arkadasa meyve yemek istedigi icin fircayi kayip bugunde bunu sormak ilginc ya )bilginiz varmi arkadaslar ise yariyormu gercekten ?
*mandalina ile duraklamayı kırmak
bundan iyisi, şamda kayısı
hadi biri, ben yaptım oluyo desin
Ne kadar guzel, umarim iyi verirsin. benim de aklima tatlandiricisiz gunlerim geldi:))
Azar azar eklersin diyetine bakarsin duraklama yapiyosa vaz gecersin, duraklama yapmiyorsa devam edersin.
Ilk tatlandiricili yaptigim tarif
nutella
1 kaşık light yoğurt,1 kaşık kakao,yarım paket light labne,tatlandırıcı,fındık aromasıı,işte hepsi buuu*
Dondurunca harika sonuclar veriyor. light labne bulamazsan, light sutu activiayla mayalayip, yogurt yaptiktan sonra suzersin. Suzme yogurdu, light labne yerine kullanabilirsin.
Bazi arkadaslar, ogunlerine bir mandalin katiyorlar. soylediklerine gore mandalinin zayiflatma ozelligi varmis, bazi arkadaslarin duraklamalarini kirmakta ise yaradigini soyluyorlar.(kaynak Aliye)
Ben sebze gunlerimde bir kivi yiyorum onun yerine. Dukan chatte, kabizlik sorunu cekiyosaniz, ve rhubarb bitkisi bulamiyorsaniz yemek icin, bir kivi yiyebilirsiniz denmis. ben biraz kotuye kullansam da her sebze gunumde tuketiyorum.
Ama yine de senin meyve eklemen icin daha erken gibi. biraz daha ozle sonra eklersin, duraklama yapmazsa.
istede kanitibide parantez icinde kaynak aliyede yazmislar.aliyeki en cok kiloyu veren arkadaslardan deilmi
bir haftadir degismeyen bir kilom vardaha once bir yerde duraklama donemi icin gunde 1 tane mandalin yenildigini okudum (dun arkadasa meyve yemek istedigi icin fircayi kayip bugunde bunu sormak ilginc ya )bilginiz varmi arkadaslar ise yariyormu gercekten ?
eh işte şimdi süper oldu...
meyveler ile platonik aşk yaşıyorduk son günlerde...
kaçamak bakışlarımız bu ayrılığın uzun sürmeyeceğini söylüyordu zaten...
eh, en olmadı... kaçıracaktım, canım mandalinamı
yuppiiiii
Günaydın kızlarrr
Umarım çok güzel bir hafta daha geçireceğiz...
Ben bu hafta çok heyecanlıyım :18:..
Cuma günü mezuniyet törenim var
Gitmemeyi düşündüm bir ara üstüme olan bir elbisem olmadığı için...
Ama bu yaştan sonra başka bir mezuniyet töreni görememe ihtimaline karşı gitmeye karar verdim...
Bu hafta içinde fırsat bulup elbise almam lazım kendime
istede kanitibide parantez icinde kaynak aliyede yazmislar.aliyeki en cok kiloyu veren arkadaslardan deilmi
herkese günaydınlarr
bugün benimde ilk günüm inşallah güzel sonuçlar almak dileğiyle
yulaf kepeği bulamadım nerden alıyorusunuz
gezmediğim dolaşmadığım market kalmadı
heryerde yulaf ezmezi var ama kepek yok
int sipariş veren var mı?
günaydın kızlar,migrostan tahssildaroğlu sürülebilir lor peynir aldım,bunu yiyebiliyormuyuz.
besin öğeleri şöyle
enerji:226.25/938.41
protein:12.36
yag:18.53
karbonhidrat:2.50
arkadaşlar en beğendiğiniz kek tarifini verebilir misiniz...
çok deniyorum ama çok sevmeme rağmen, yulaf kepeği ile kek konusunda çoook başarısızım...
acemlerin bile yapabileceği bir tarif lütfen
:)
Ay çok sevindimm böle popüler tarif sahibi olunca.
Aslında bu ıslak kek bence ama arasını kesip dukan usulu muhallebi yapıca oluyor sana pasta...
2 yumurta 4 kaşık takita ve 1 kaşık süt tozu ile çoooooook çırpılırr.
İÇine 8 kaşık kepek, kabartma ve kakao konur..
Kek kıvamını bulana kadar da süt konurrr
Hopp fırına 20 dk falan. içine çatal sokup, çatal kuru çıkıyorsa yada yanmışsa dışı :) pişmiş demektir..
Tam 8 muffin kalıbına tam geldi. Yani 1 kaşık 1 kekcik .
Şekil 2A
Eki Görüntüle 557403
Kekler çıktından sonra nescafe fincanlarına aldım.
1 bardak süte kakao ve 1 çay kaşığı tatlandırıcı karıştırdım. Fşncaların içinde kekleri ıslattım. Yaaa muhteşem oldu
Dediğim gibi yuvarlak borcam kapağına yada küçük pasta kalıbında pişirip arasına üstüne krema sürersekk olur bize muhteşem bir çikolatalı pastaa.
Afiyet Olsun :)
Ben denemedim hiç:26:...
Cesarette edemem şahsen bu kadar yavaş verirken...
Her bünye farklı sonuçta, deneyen de işe yaramış olabilir..
Ama ya sen de işe yaramazsa ve daha da duraklarsan ne olacak???
Göze alabilen yesin bacım...
Sen bi denesen de bize de haber versen
Malum denek sayısı artıkça güvenirliği artacağından siz deneyin de görelim sonuçları
mezuniyete gitmeden olmaaaaaz
vücuduna yakışan bi elbiseyle harika görünebilirsin eminimsadece biraz deneme yapman lazım o da en eglenceli kısmı zaten işin
öyle bi durum olmuştu evet, hatta aliye abla söyleyip söylememekte tereddüt bile etmişti yanlış anlaşılır mı acaba diye. ben duraklamayı kırdım ama sizde aynı etkiyi yapar mı bilemiyorum demişti. deneyin isterseniz ama sonuç olumsuz da olabilir hepimizin metabolizması farklı sonuçta :44:
bence dukanın duraklamayı kırma yöntemlerini deneseniz daha iyi olur, yeşilçay - yürüyüşü 4 günlük 60 dkya çıkarmak gibi gibi
merhabalar, hoşgeldiniz :)
yulaf kepeği migros ve carrefourda var, doğalsanı tavsiye ederim ki netten de alabilirsiniz, gurmenetten :)
yulaf kepeksiz daha zor olur, o tokluk sağlıyor çünkü, bir an önce edinin ki kolay olsun herşey :)
başarılar
süt ürünlerinde izin verilen %2 malesef, et ürünlerinde de %10
hele bu değerler 100 gr içinse kullanmanız ultraimkansız oluyor, üzgünüm ama mümkün değil
merhabalar fıstıklar....
biraz düşük motivasyonlu bir haftadan sonra kendimi toparlayarak haftaya başlamış bulunuyorum... tabi bunun sonucunu perşembe günü görecez... aslında moralim çok bozuk.. söylendim söylendim sonunda hemoroid oldum... onun için verdiğim kiloların pek anlamı kalmamış oldu ama artık yapacak bişey yok.... perşembeden sonra güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum.. en azından meyve hakkımı kuru incir veya kayısıdan yana kullanacam...
canım ben bunu denedim, başta tadını sevmedim ama kakolu sütte beklettikten sonra inanılmaz lezzetli oldu... en azından ben çok beğendim.. ayrıca tarifi veren arkadaşımıza da çok teşekkürlerr
mezuniyete gitmeden olmaaaaaz
vücuduna yakışan bi elbiseyle harika görünebilirsin eminimsadece biraz deneme yapman lazım o da en eglenceli kısmı zaten işin
öyle bi durum olmuştu evet, hatta aliye abla söyleyip söylememekte tereddüt bile etmişti yanlış anlaşılır mı acaba diye. ben duraklamayı kırdım ama sizde aynı etkiyi yapar mı bilemiyorum demişti. deneyin isterseniz ama sonuç olumsuz da olabilir hepimizin metabolizması farklı sonuçta :44:
bence dukanın duraklamayı kırma yöntemlerini deneseniz daha iyi olur, yeşilçay - yürüyüşü 4 günlük 60 dkya çıkarmak gibi gibi
merhabalar, hoşgeldiniz :)
yulaf kepeği migros ve carrefourda var, doğalsanı tavsiye ederim ki netten de alabilirsiniz, gurmenetten :)
yulaf kepeksiz daha zor olur, o tokluk sağlıyor çünkü, bir an önce edinin ki kolay olsun herşey :)
başarılar
süt ürünlerinde izin verilen %2 malesef, et ürünlerinde de %10
hele bu değerler 100 gr içinse kullanmanız ultraimkansız oluyor, üzgünüm ama mümkün değil
ama zaten gunde 3 fincan yesil cay iciyorum,sporsa haftaici hergun 1-1.5 saat spor yapiyorum .buna ragmen tik yok.baska oneri varsa onlarida yapayim ama olanlari yapiyorum zaten.2-3 gun saf proteinde yapabilirim belki yada iste o bir mandalini
ben kendimi feda ediyorum arkadaşlar
nasıl olsa 3-4 gündür aynı gramlarda geziniyoum....
1 taneydi diiimi....
çok yiynce, daha çok veriliyo diye bir duyum yokmuyduşööle bir daha düşünseniz
bi tane olması lazımdı aliye abla olsa net cevaplardı ama ben bi tane diye hatırlıyorum valla
çok yemeyin aman
3-4 gün için demişsiniz, değer mi bilemedim vallahi, ben de geçen perşembeden beri 69.9-70.5 arasında değişip duruyorum, hiç takmıyorum niyeysebende mi var acaba bi problem
o zaman yumruk harekatıyla hepsini birleştirip yapmak lazım :44:
her gün mineral içerikli en az iki litre su
tuzu azaltıp uykunuzu düzenleyin ki ben uyku olayına çok inanıyorum
4 gün saf proteinlerle atak uygulaması (ki bunu da sadece beyaz et-balık-yumurtanın beyazı-yoğurt şeklinde uygularsanız daha da hızlı olur sonuç)
ve hepsine ek 4 gün boyunca 60 dk yürüyüş - normalde 1-1.5 yaptığınız için 2 saate çıkarın isterseniz :)
ama tabi bu yumruk olayı en az 15 gün duraklama söz konusu olduğunda uygulanıyor biliyosunuzdur, 1 hafta oldu demiştiniz sanırım, bence az daha sabredin kırılmak üzeredir belki
canım, ben 3-4 gün takıldıysam bu istisnasız 15 günü buluyor...deneyimle sabit..
o yüzden beklemeyip deniycem...
zaten cumartesiyi kayıp gün ilan ettim.... inanılmaz dukan günahları işledim(sakın siz yapmayın )
eh mandalinada artık, bunların tepesine tüy olur
simdi sunlardan biri suclu olabilirmis acaba:
-evet onceleri gunde 4 lt su iciyodum arkadaslarin uyarisindan sonra 2-3 arasi iciyorum ama cesme suyu iciyorum.cunku digerinin eve tasimasi zor oluyor
-tuz ise ben normalde tuzsuz asla yiyemeyen bir insanken diyetle bereber tuzsuz beslenmeyi ogrendim
-uyku ise gece yarisindan once uyumuyorum :18:
once likle cesme suyunu degilde minarelli suyu icmeye baslayayim,uykuya dikkat etmeye calisayim..valla sporu fazlasina cikaramam bunu bile zorla yapiyorum.bir hafat sonra baktim degisen bisey yok o zaman o 4 gunluk atak yapayim...cok tesekkurler
şarküteri ürünleri yasak aslında, sadece tavuk - hindi sosis izinli onlar da sınırlı izinli, 50 gr, seyirde kullanılmaya başlanıyor onlar da.
yani ben 50 gr tavuk sosis yemek yerine kakao ya da mısır nişastası kullanırım mesela :)
jambon yağsız ya da az yağlıysa yenebiliyor, az yağlı ve yağsızı mevcut yani ama içeriğine bakın ki nişasta eklenmiş olmasın :) pınarın light hindi etli salamı da jambonu da vardı, sanırım migrosta görmüştüm.
valla en iyisi kullanmayın bence ama siz bilirsiniz tabii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?