Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bu arkadaşlar var ya tam sopalık ya ne isterler diyetimizden anlamam ki biri kaymağı peynir die yutturur biri tavuğa yağ koymadım der biri başka bişi yapar. destek olacaklarına köstek oluyorlar ne bu arkadaşlardan çektiğimiz

Lisabella sen yakında72 yi görürsün üzülme mandalina falan yeme dukanella yap ye ben ne zaman dukanella yesem zayıflıyorum tartıda.milleti duraklatan beni zayıflatıyor ilginç dimi?

ayy bacim bide onu yapayim valla mandalina yemek istedigimden degildi sadece duraklamayi kirdigini okumustum.simdi biraz dukan in sayfasindaki yazismalar baktim bir hafta daha boyle surerse onun onerdigi sekli deneyecegim.bide senin dukenallayi deneyeyim bakayim insallah ise yarar.hep yilbasina 70 ile girmeyi hayal etmistim ama 13 gunde 3 kilo verememki bu gidisle

cnm ben akdereden alıyorum. eğer oraya gelemem bilmiyorum dersen işyerim ulusta bnm ben sana alırım sende ulustan alırsın hem bi bardak çayımı içmiş olursun

yerim ben bu dukancanlarıııı...

canım ya, ben bir bakayım buraya, bulamazsam sana biraz zahmet veririm...

ben dikimevindeyim...

bir dolmuşluk işim olur, hem de bir dukancan görmüş olurum....

reelde böyle çenem düşük diil... şaşırma tamam mı...

seviyorum ben siziiiii...

Kıslarr ben geldimmm
Uzuun toplantıdan ancak çıkabildim çok şükür allahımaaa

Bu arada mandalina meselesini ben denemiştim itiraf edeyim.. Ama aç karnına ve hiçbir yiyecekle karıştırmadan sabah sabah yaptım..
Ne oldu söyliim.. Biraz bağırsaklarım çalışt,ı birazda korktum bidaha yapmammm, siz de sakın yapmayııınnn

Lisa canım sen çok spor yapıyor olabilir misin canım?
Dukan amca yumruktan önce ya suyu yada egzersizinizi kontrol edin diyor.
Ama senin şok diyet deneyimin var hemde çok yeni biliyorsun yavaş gidecek..
Tek önerim egzersizi azaltabilirsinnn sen çok yapıyordun sankimmm

Uzun zamandır duraklıyorsan olur bi bakarsın 70 olmuşsun bende çok oldu şimdi de tam çözüldü hergün zayıflıyorum sanki kızlar.çok inceliyorum bi düğüm var sanki çözünce gerisi geliyor umudunu kaybetme devam et yeter ki gerisi geliyor inş.

Ah zeynepcim ne guzel anlatmissin canim ya..benim dugum cozulmek yerine daha bir karisiyor sanki. Ayrica insan kilo vermeyince sabri tasip kacamak yapiyor.kacamaklar kilo oarak donuyor.yani kisir dongu iste

:) zahmet ne kelime cnm yeterki bi duancanıma faydam dokunmuş olsun. ne zmn dersen alırım cnm.

sen müsait olduğunda gelirsin yanıma hem bi çay kahve içeriz hemde yulaf kepeğine kavuşursun. hbr bekliyorum senden cnm

severim seni ne guzel anlatmissin insallah canim ya..senin adina cok sevindim darisi bize arkadasim o dugum bi cozulse eminim devami gelecek.ve cok ilginctirki takilip kaldigim bu kilo hayatim boyunca (hamilelik haric) olmus oldugum en yuksek kilo.ben bu kilo ile hamile kalmistim.acaba vucut kaydediyorda orda kilitleniyor olabilirmi savunma amacli

Bayanlar bugün fellaket yoğun bir gündü sadece sabahtan girip okuyabildim yazdıklarınızı, lisabella üzülme ya gidenleri getir aklına maşallah güzel güzel gittiler böyle durcak değil ya maşallah gidicek hepimizin kiloları.
Kızlar proteinin dibini görmüş durumdayım şuan kıyma kavurdum (haşladım gibi bişi) bir yumurta kırdım üzerine yanına da yoğurt patlattım oooooh hamursuz mantı :) Anneciğim benim için teflonda azcık ciğer kavurmuş 3 kaşık kadar da ondan yedim proteincikler birikti vücudumda az sonra dizi keyfiylen birde sporumu yaparsam gitsin yüzcükler

olabilir belki oda :26:suyu azalttim bide sporu azaltayim denemekte fayda var ..evet o sok diyet konusunda haklisin ben daha cok ona bagliyorum ya.simdi bir kirdimmi bu duraklamayi sonra devami gelir..sagol arkadasim onerin icin

Mantıklı...Dene bence de, fazla spordan dolayı kasların şişiyor ve su tutuyor olmasın :26:

İnşallah...

Ah zeynepcim ne guzel anlatmissin canim ya..benim dugum cozulmek yerine daha bir karisiyor sanki. Ayrica insan kilo vermeyince sabri tasip kacamak yapiyor.kacamaklar kilo oarak donuyor.yani kisir dongu iste

Dediğine katılıyorum (ama yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın)...

Ben de birkaç gündür şöyle bir durum var kızlar...
Daha az yediğimde daha çok gram vermeye başladım
Az yeme olayını bilerek isteyerek yapmadım, üst üste misafirlerim vardı geçen hafta içi ve sonu...
Dolayısıyla evi temizle hazırlık yap derken kahvaltıyı atladım ve günde 2 öğün yedim...
Akşamları da genelde çorba içtim ( kepekle bişiler hazırlamak zor geldiği için)

Tabi perşembe durum daha iyi anlaşılır olacak...
Perşembeye kadar bu şekilde denemeye karar verdim...
Belki bu durum benim bazal metabolizma hızından kaynaklanıyor olabilir de ..
Daha önce ölçtürmüştüm ve normalin 200-300 altında olduğu söylenmişti...
Ya metabolizmam hızlandı ve daha fazla verir oldum ya da hız aynı ama daha az yediğim için böyle oldu...
Anlarım yakında nedenini...

Belki de artık 40 günü devirdiğim için bu diyette fücudum bana direnmekten vazgeçmeye başlamış da olabilir ...
Bu olsun daha mantıklı sanki...Çünkü her gece yatarken "zayıflayacaksın, zayıflayacaksın" diyordum
40 kere söylersen olurmuş yaaa...Söledim oldu hahahaaaaaahaaaaaaaaaa

ya kızlar eskiler nerde? sanki kaç gündür göremedim medesa, dely, aliye, ipek ... nirdesiniz anam ya...

Selam yavrukuşlarr nasılsınıızz ??

benden iyilik , bugünsebze günüm , 2 aydır ilk kez menemen yaptım , güzel güzel yedim valla

bendede duraklama değilde çook ağırdan gitme var , sıkı yönetim başladı ama halen tosbaa hızında hissediyom kendimii

ya kızlar eskiler nerde? sanki kaç gündür göremedim medesa, dely, aliye, ipek ... nirdesiniz anam ya...

evet yaa nerde bu Dukan kraliçeleri ?? hiçkimsecikler yok , kızlarrr özledik sizi haaaa

hiç söyleme jeo.

bir kere de şekerli kahve gelmişti iki yudum içip bırakmıştım.

merhaba
dukan diyetini yapmak için kitabı aldım ve okudum başladım yapmaya atak devresinin 3.gününde yulaf kepeğinden rahatsızlandım mide bulantısı yaptı.aslında 3 günde çokda iyi kilo vermiştim hastalanınca bıraktım yeniden başlamak istiyorum ancak korkuyorum hastalanacağım diye.merek ettiğim sizlerde de aynı şekilde bir rahatsızlanma ve kabızlık gibi problemler oldu mu?bana yardımcı olursanız sevinirim :)

tatlım geçmiş olsun , nasıl tüketmiştin kepeğini? belki kullanma şeklini değiştirsen , yiyebilirsin diye düşündümm

Hepsi çok yoğun sanırım bu aralar, facede de sesleri çıkmıyor çünkü

Kızlar mandalina konusuna açıklık getireyim, aliye ablacım yedi mandalinayı kırdı duraklamayı , ama bu yeni gelenlerin deneyeceği anlamına gelmiyor, zaten eğer herkeste duraklama kırıcı özelliği olsaydı dukan amcamız bize söylerdi bunu....Duraklamayı kıracağız derken mandalinayı yiyerek daha fazla duraklamayı uzatmayın ne yapabileceğinize dair bir sürü şey yazılmış zaten kitapta.... Aşağıdaki yazı benim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşayım dedim:
dukan « benimdukandiyetim sitesinden alıntıdır:

Duraklama nedir ne değildir,duraklamada ne yapmak gerekir?
Aslında bu konu kitapta ve de bu blogda Dukan chatlerinden derlemelerde bahsediliyor.
Ancak duraklamanın ne olduğu,kişilerin duraklamada olup olmadığını rahat yorumlamaları için bu yazıyı hazırlamak istedim.
DURAKLAMA NEDİR? En az 1 hafta aynı kiloda kaldıysanız veya belli bir kilonun çevresinde dolandıysanız duraklamadasınız demektir.Ancaaaak bu duraklamaya gerçekten duraklama diyebilmek için,her türlü kuralı tam uygulamış olmanız gerekli.Öncelikle şu sorulara cevap verin ve yanlarında yazan çözümleri uygulayın:
1) Kaçamak yapıyor musunuz?…..Kaçamaklardan tamamen uzak durun.
2) Günde 1.5 -2 lt suyunuzu içiyor musunuz?Az içiyorsanız suyunuzu tam için.Aşırı su tüketiminde bulunuyorsanız 1.5 -2 litreyle sınırlayın
3) Günde 2-3 fincan yeşil çayınızı içiyor musunuz?…..Yeşil çayı atlamayın.Hatta durağanlık döneminde bütün gün su yerine sadece yeşil çay içebilirsiniz diyor Dukan.Ama bunu 1-2 günle sınırlayın.
4) Kabızlık var mı?………Çaresini arayın.(Kabızlığa karşı ne yapsak? « benimdukandiyetim)
5) Regl dönemi yakın mı?……Bitmesini bekleyin.
6) Yürüyüşlerinizi,merdiven çıkmalarınızı yapıyor musunuz?………Yapmıyorsanız yapın
7) Yulaf kepeğinizi atakta 1.5 kaşık,seyirde 2 kaşık tüketiyor musunuz?(Ne az ne fazla olmalı)……… Önerilen mikarda yulaf kepeğinizi tüketin
8) Sınırlı izinlileri tüketiyor musunuz?….Sınırlı izinlileri tamamen kesin.
9) Süt ve süt ürünlerini günde yarım litreden çok mu tüketiyorsunuz?……Mümkün olduğunca sıfırlayın.(Yulaf kepeğiyle yaptığınız keklere konulan az miktardaki yoğurt veya süt hariç)
10) Öğün atlıyor musunuz?……..Aç kalmayın
11) Öğünlerde proteini az mı tüketiyorsunuz?…..Az tüketmeyin.Her öğün en az bir porsiyon (200-250 gr et-tavuk-balık) yemelisiniz
12) Bamya-kereviz ve diğer nişastası nispeten çok olan sebzeleri tüketiyor musunuz?…Bunları kesin
13) Ispanak-patlıcan gibi zayıflamaya yardımcı sebzeleri tüketiyor musunuz?……..Bunları tüketmeye başlayın
14) Stresli bir zamanda mısınız?…stresinizi azaltacak çareler arayın
15) Ağrı kesici kullanıyor musunuz veya yeni bir ilaca mı başladınız?…Bazı ilaçların kullanımı ödem yapabilir.
16) Seyir dönemine yeni mi geçtiniz?…Bir süre bekleyin
17) Duraklama yaşayana dek çok mu hızlı kilo verdiniz?(ortalama haftada 1 kilo normaldir) ….Hızlı kilo verildiğinde bir süre kilo verme durabiliyor,sonra tekrar devam ediyor.Sabırlı olun,diyetinize sadık kalın
18) Uykularınız düzenli mi?………Gece yarısından önce yatağa girin ve 7-8 saat uyuyun.
19) Güçlendirmede iseniz,gerçek kilonuzu öğrenmek için saf protein gününün ertesi sabahı tartılmayı bekleyin.
20) Bilmeden yanlış ürün mü kullanıyorsunuz?….yağı önerilenin üstünde peynir-et veya şeker de içeren light içecekler olabilir..İçerikleri iyi okuyun
21) Tatlandırıcı bazı bünyelerde ödem yapabilir.Tatlandırıcıyı azaltın.Buna light içecekler de dahil.
22) Diyet kola tüketmeyi seviyor musunuz?….3 kutuya kadar maksimum izin verilse de Dukan 1 kutuyla sınırlayın hatta mümkünse hiç içmeyin diyor.Duraklama döneminde tamamen kesin
23) Sık sık ölçülerinizi kontrol edin,kilo vermeniz durmuş gibi gelebilir ama ölçüleriniz sıkılaşabilir.
24) Tuzlu gıda tüketiyor musunuz?…..Bu diyette tuzu tamamen kesmek gerekmese de aza indirmekte fayda var.Aksi halde ödem yapar.Turşu ve hazır gıdalar (jambon-surimi-hindi göğsü vs) veya bazı maden suları fazlaca tuz içerir.
25)Son kilolarınız mı ya da Dukan’ın önerdiği kilonun altına mı inmek istiyorsunuz?……Son kilolar çok ağır gider.Bazen 1 kiloyu vermek için 1 ay geçebilir.Ya sabbırlı olun ya da güçlendirmeye geçin.
Bütün bunları yaptığınız halde en az 1 hafta durağanlık yaşıyorsanız işte o zaman DURAKLAMADAYIM diyebilirsiniz.Bu durumda YUMRUK yapmanın zamanı gelmiştir.
Yumruk, Dukan Diyeti kitabında sayfa : 289 da yazıyor
Kısaca şöyle: 4 gün saf protein günü yapın
Yoğurt süt ürünlerini fazla tüketmeyin
Sınırlı izinli tüketmeyin
Yağlı balıkları tüketmeyin
Yürüyüşlerinizi yarım saat arttırın
Bazı arkadaşlarımız kendilerince yöntemler deneyerek durağanlığı kırdıklarını ifade ediyorlar.örneğin:
Tavuk suyuna çorba içmek
Acı biber turşusu yemek
Nar şerbeti içmek (Hibiskus çayı….1 litre sıcak suya birkaç tutam hibiskus atılarak demlenir.Sıcak veya soğuk tüketilir)
Veee sabırlı olun.Sonuç her zaman yüzünüze gülecektir.
.

Bu seneçekleri bir deneyin kızlar, eminim çoğunuzda işe yarayacaktır

Selam Bayanlar,

Bu sabah 80,100 geldim

Eğer ki yarın Allah nasip eder 79,999 olursam sabah sabah foruma girip bas bas bağıracağım 79 um diye :)

Bugünkü menümü bildiriyorum

Sabah 1 bardak süt

Ara 1 fincan yeşil çay

Öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran

Akşam 1 kocaman tabak tavuklu yoğurt çorbası

Gün boyunca 1,5 litre de su içtim.

Sanırım birazdan 1 kase de light tatlandırıcılı pudingimi yiyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…