yoğurtla karıştırarak yedim başka türlü de denemedim.acaba yemesem ve o şekilde yapsam olmaz mı ?
Selam Bayanlar,
Bu sabah 80,100 geldim
Eğer ki yarın Allah nasip eder 79,999 olursam sabah sabah foruma girip bas bas bağıracağım 79 um diye :)
Bugünkü menümü bildiriyorum
Sabah 1 bardak süt
Ara 1 fincan yeşil çay
Öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran
Akşam 1 kocaman tabak tavuklu yoğurt çorbası
Gün boyunca 1,5 litre de su içtim.
Sanırım birazdan 1 kase de light tatlandırıcılı pudingimi yiyebilirim.
çok teşekkür ederim.çarşamba günü başlıycam inş.sizden destek alarak yapmaya çalışacağım iradem çok zayıf ve verilmesi gereken çokkk kilolarım var
kızlar bende atak 4 te yim.yanı 4.gunum.. ama yulaf kepeğini yiyemıyorum.aslında hıç bışey yıyemıyorum cnm ıstemıyorrr.
gun ıcınde
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 parça haşlanmış tavuk göğsü
2 lt su
2 fincan yeşil çayy
nasıl sizce kızlar?
birde bu egzersizleri bana gönderebılır mısınız?
yorumlarınızı beklıyorum.
ne bileyim iste hersey herkeste ayni etkiyi gostermiyor malesef.evet pitircik sonuc olarak neye karar verdin sen diyet konusunda
canım sen dukan yapmıyorsun , bence açlık grevindesin
hem yulaf kepeğini tüketmessen olmazz, dukan amcam sadece diyet sırasında değil , bir ömür tüketmeni istiyor biliyorsun , bu işe bi çözüm bulman lazımm
ablacım isveç diyetiyle başlayıp hiç ara vermeden dukan amcanın diyetine başlıcam inş
Hepsi çok yoğun sanırım bu aralar, facede de sesleri çıkmıyor çünkü
Kızlar mandalina konusuna açıklık getireyim, aliye ablacım yedi mandalinayı kırdı duraklamayı , ama bu yeni gelenlerin deneyeceği anlamına gelmiyor, zaten eğer herkeste duraklama kırıcı özelliği olsaydı dukan amcamız bize söylerdi bunu....Duraklamayı kıracağız derken mandalinayı yiyerek daha fazla duraklamayı uzatmayınne yapabileceğinize dair bir sürü şey yazılmış zaten kitapta.... Aşağıdaki yazı benim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşayım dedim:
dukan « benimdukandiyetim sitesinden alıntıdır:
Duraklama nedir ne değildir,duraklamada ne yapmak gerekir?
Aslında bu konu kitapta ve de bu blogda Dukan chatlerinden derlemelerde bahsediliyor.
Ancak duraklamanın ne olduğu,kişilerin duraklamada olup olmadığını rahat yorumlamaları için bu yazıyı hazırlamak istedim.
DURAKLAMA NEDİR? En az 1 hafta aynı kiloda kaldıysanız veya belli bir kilonun çevresinde dolandıysanız duraklamadasınız demektir.Ancaaaak bu duraklamaya gerçekten duraklama diyebilmek için,her türlü kuralı tam uygulamış olmanız gerekli.Öncelikle şu sorulara cevap verin ve yanlarında yazan çözümleri uygulayın:
1) Kaçamak yapıyor musunuz?…..Kaçamaklardan tamamen uzak durun.
2) Günde 1.5 -2 lt suyunuzu içiyor musunuz?Az içiyorsanız suyunuzu tam için.Aşırı su tüketiminde bulunuyorsanız 1.5 -2 litreyle sınırlayın
3) Günde 2-3 fincan yeşil çayınızı içiyor musunuz?…..Yeşil çayı atlamayın.Hatta durağanlık döneminde bütün gün su yerine sadece yeşil çay içebilirsiniz diyor Dukan.Ama bunu 1-2 günle sınırlayın.
4) Kabızlık var mı?………Çaresini arayın.(Kabızlığa karşı ne yapsak? « benimdukandiyetim)
5) Regl dönemi yakın mı?……Bitmesini bekleyin.
6) Yürüyüşlerinizi,merdiven çıkmalarınızı yapıyor musunuz?………Yapmıyorsanız yapın
7) Yulaf kepeğinizi atakta 1.5 kaşık,seyirde 2 kaşık tüketiyor musunuz?(Ne az ne fazla olmalı)……… Önerilen mikarda yulaf kepeğinizi tüketin
8) Sınırlı izinlileri tüketiyor musunuz?….Sınırlı izinlileri tamamen kesin.
9) Süt ve süt ürünlerini günde yarım litreden çok mu tüketiyorsunuz?……Mümkün olduğunca sıfırlayın.(Yulaf kepeğiyle yaptığınız keklere konulan az miktardaki yoğurt veya süt hariç)
10) Öğün atlıyor musunuz?……..Aç kalmayın
11) Öğünlerde proteini az mı tüketiyorsunuz?…..Az tüketmeyin.Her öğün en az bir porsiyon (200-250 gr et-tavuk-balık) yemelisiniz
12) Bamya-kereviz ve diğer nişastası nispeten çok olan sebzeleri tüketiyor musunuz?…Bunları kesin
13) Ispanak-patlıcan gibi zayıflamaya yardımcı sebzeleri tüketiyor musunuz?……..Bunları tüketmeye başlayın
14) Stresli bir zamanda mısınız?…stresinizi azaltacak çareler arayın
15) Ağrı kesici kullanıyor musunuz veya yeni bir ilaca mı başladınız?…Bazı ilaçların kullanımı ödem yapabilir.
16) Seyir dönemine yeni mi geçtiniz?…Bir süre bekleyin
17) Duraklama yaşayana dek çok mu hızlı kilo verdiniz?(ortalama haftada 1 kilo normaldir) ….Hızlı kilo verildiğinde bir süre kilo verme durabiliyor,sonra tekrar devam ediyor.Sabırlı olun,diyetinize sadık kalın
18) Uykularınız düzenli mi?………Gece yarısından önce yatağa girin ve 7-8 saat uyuyun.
19) Güçlendirmede iseniz,gerçek kilonuzu öğrenmek için saf protein gününün ertesi sabahı tartılmayı bekleyin.
20) Bilmeden yanlış ürün mü kullanıyorsunuz?….yağı önerilenin üstünde peynir-et veya şeker de içeren light içecekler olabilir..İçerikleri iyi okuyun
21) Tatlandırıcı bazı bünyelerde ödem yapabilir.Tatlandırıcıyı azaltın.Buna light içecekler de dahil.
22) Diyet kola tüketmeyi seviyor musunuz?….3 kutuya kadar maksimum izin verilse de Dukan 1 kutuyla sınırlayın hatta mümkünse hiç içmeyin diyor.Duraklama döneminde tamamen kesin
23) Sık sık ölçülerinizi kontrol edin,kilo vermeniz durmuş gibi gelebilir ama ölçüleriniz sıkılaşabilir.
24) Tuzlu gıda tüketiyor musunuz?…..Bu diyette tuzu tamamen kesmek gerekmese de aza indirmekte fayda var.Aksi halde ödem yapar.Turşu ve hazır gıdalar (jambon-surimi-hindi göğsü vs) veya bazı maden suları fazlaca tuz içerir.
25)Son kilolarınız mı ya da Dukan’ın önerdiği kilonun altına mı inmek istiyorsunuz?……Son kilolar çok ağır gider.Bazen 1 kiloyu vermek için 1 ay geçebilir.Ya sabbırlı olun ya da güçlendirmeye geçin.
Bütün bunları yaptığınız halde en az 1 hafta durağanlık yaşıyorsanız işte o zaman DURAKLAMADAYIM diyebilirsiniz.Bu durumda YUMRUK yapmanın zamanı gelmiştir.
Yumruk, Dukan Diyeti kitabında sayfa : 289 da yazıyor
Kısaca şöyle: 4 gün saf protein günü yapın
Yoğurt süt ürünlerini fazla tüketmeyin
Sınırlı izinli tüketmeyin
Yağlı balıkları tüketmeyin
Yürüyüşlerinizi yarım saat arttırın
Bazı arkadaşlarımız kendilerince yöntemler deneyerek durağanlığı kırdıklarını ifade ediyorlar.örneğin:
Tavuk suyuna çorba içmek
Acı biber turşusu yemek
Nar şerbeti içmek (Hibiskus çayı….1 litre sıcak suya birkaç tutam hibiskus atılarak demlenir.Sıcak veya soğuk tüketilir)
Veee sabırlı olun.Sonuç her zaman yüzünüze gülecektir.
.
Bu seneçekleri bir deneyin kızlar, eminim çoğunuzda işe yarayacaktır
canim bir bu linkte var bide ben kaydetmisim ama biskuvi demisim sanirim ayni sey oda soyle :kızlar ya şu kıtır petibör tarifini bulamadım
başım döndü geçmişi okumaktan
bilen var mı
ablacım isveç diyetiyle başlayıp hiç ara vermeden dukan amcanın diyetine başlıcam inş
Aşağıdaki yazı benim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşayım dedim:
dukan « benimdukandiyetim sitesinden alıntıdır:
DURAKLAMA NEDİR? En az 1 hafta aynı kiloda kaldıysanız veya belli bir kilonun çevresinde dolandıysanız duraklamadasınız demektir.Ancaaaak bu duraklamaya gerçekten duraklama diyebilmek için,her türlü kuralı tam uygulamış olmanız gerekli.Öncelikle şu sorulara cevap verin ve yanlarında yazan çözümleri uygulayın:
2) Günde 1.5 -2 lt suyunuzu içiyor musunuz?Az içiyorsanız suyunuzu tam için.Aşırı su tüketiminde bulunuyorsanız 1.5 -2 litreyle sınırlayın
3) Günde 2-3 fincan yeşil çayınızı içiyor musunuz?…..Yeşil çayı atlamayın.Hatta durağanlık döneminde bütün gün su yerine sadece yeşil çay içebilirsiniz diyor Dukan.Ama bunu 1-2 günle sınırlayın.
6) Yürüyüşlerinizi,merdiven çıkmalarınızı yapıyor musunuz?………Yapmıyorsanız yapın
8) Sınırlı izinlileri tüketiyor musunuz?….Sınırlı izinlileri tamamen kesin.
9) Süt ve süt ürünlerini günde yarım litreden çok mu tüketiyorsunuz?……Mümkün olduğunca sıfırlayın.(Yulaf kepeğiyle yaptığınız keklere konulan az miktardaki yoğurt veya süt hariç)
13) Ispanak-patlıcan gibi zayıflamaya yardımcı sebzeleri tüketiyor musunuz?……..Bunları tüketmeye başlayın
17) Duraklama yaşayana dek çok mu hızlı kilo verdiniz?(ortalama haftada 1 kilo normaldir) ….Hızlı kilo verildiğinde bir süre kilo verme durabiliyor,sonra tekrar devam ediyor.Sabırlı olun,diyetinize sadık kalın
18) Uykularınız düzenli mi?………Gece yarısından önce yatağa girin ve 7-8 saat uyuyun.
21) Tatlandırıcı bazı bünyelerde ödem yapabilir.Tatlandırıcıyı azaltın.Buna light içecekler de dahil.
22) Diyet kola tüketmeyi seviyor musunuz?….3 kutuya kadar maksimum izin verilse de Dukan 1 kutuyla sınırlayın hatta mümkünse hiç içmeyin diyor.Duraklama döneminde tamamen kesin
23) Sık sık ölçülerinizi kontrol edin,kilo vermeniz durmuş gibi gelebilir ama ölçüleriniz sıkılaşabilir.
24) Tuzlu gıda tüketiyor musunuz?…..Bu diyette tuzu tamamen kesmek gerekmese de aza indirmekte fayda var.Aksi halde ödem yapar.Turşu ve hazır gıdalar (jambon-surimi-hindi göğsü vs) veya bazı maden suları fazlaca tuz içerir.
25)Son kilolarınız mı ya da Dukan’ın önerdiği kilonun altına mı inmek istiyorsunuz?……Son kilolar çok ağır gider.Bazen 1 kiloyu vermek için 1 ay geçebilir.Ya sabbırlı olun ya da güçlendirmeye geçin.
dukan ile bugün 43. günüm ve giden kilom toplamda 9,500
2 kez isveç diyeti yaptım, harfiyen uydum ama kesinlikle 5 kilodan fazla veremedim
bence kesinlikle dukan yap. tecrübemi paylaşmak istedim.
ama canım istemıyor. su doyuruyor herhalde benii. acıkınca yiyiyorum sonuçta sınırsız hakkım var ama acıkmıyorum. çok tuhaff geliyor bu durumda bana..
dukan ile bugün 43. günüm ve giden kilom toplamda 9,500
2 kez isveç diyeti yaptım, harfiyen uydum ama kesinlikle 5 kilodan fazla veremedim
bence kesinlikle dukan yap. tecrübemi paylaşmak istedim.
tamam abla dediğin gibi yaparım 2 hafta ara veririmcok sagol canim harika bir paylasim
canim bir bu linkte var bide ben kaydetmisim ama biskuvi demisim sanirim ayni sey oda soyle :
Malzemeler
1 yumurta
4 yk süt tozu
2 yk splenda
4-5 damla vanilya aroması
4-5 damla petit beurre aroması
Yapılışı
Hepsini bir karistir ve kasikla uzunlamasina şekilvererek yağlı kağıt üzerine dok onceden isitilmis 180 derece fırında kizaranakadar pişir
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Petir Beuure Bisküvi
sana cok soyledim ama ben en buyuk ornegim iste bak durakladim veremiyorum.hemde daha seyirin basinda olmama ragmen nedenmi yaptigim isvecten dolayi.eger illede yapacaksan soyle yap o zaman uygula isveci sonra 1-2 hafta normal ama olculu ye yine sonrasinda basla dukan a.hemen baslamaben ettim sen etme bacim
canım emin ol bir çoğumuz acıkmadan yiyoruz , protein tüketmek zorundasın , arabaya benzin koymassan çalışmaz maleseff
şimdi ben acıkmasam da yıyeyım mı yanııı? ne diyorsunuz?
canım emin ol bir çoğumuz acıkmadan yiyoruz , protein tüketmek zorundasın , arabaya benzin koymassan çalışmaz maleseff
şimdi ben acıkmasam da yıyeyım mı yanııı? ne diyorsunuz?
acıkmasanda günde 3 öğün protein yemek zorundasın , aksi takdirde kilo veriminiz yavaşlar, ne kadar çok protein o kadar çok kilo kaybı demek... o proteinleri böyle iştahınızı artıracak lezzetli hale getirin, sonra afiyetle bol bol yiyin
abla karbonhidrat diyeti warmış mehmet öz bu diyetin sadece duraklama dönemlernde yapılmasını önermiş....cok sagol canim harika bir paylasim
canim bir bu linkte var bide ben kaydetmisim ama biskuvi demisim sanirim ayni sey oda soyle :
Malzemeler
1 yumurta
4 yk süt tozu
2 yk splenda
4-5 damla vanilya aroması
4-5 damla petit beurre aroması
Yapılışı
Hepsini bir karistir ve kasikla uzunlamasina şekilvererek yağlı kağıt üzerine dok onceden isitilmis 180 derece fırında kizaranakadar pişir
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Petir Beuure Bisküvi
sana cok soyledim ama ben en buyuk ornegim iste bak durakladim veremiyorum.hemde daha seyirin basinda olmama ragmen nedenmi yaptigim isvecten dolayi.eger illede yapacaksan soyle yap o zaman uygula isveci sonra 1-2 hafta normal ama olculu ye yine sonrasinda basla dukan a.hemen baslamaben ettim sen etme bacim
canim biz DUKAN yapiyoruz bu yuzden bu diyeti yaptigimiz surece bu diyetin kurallari gecerli bu baska diyetlerle karistirilmazabla karbonhidrat diyeti warmış mehmet öz bu diyetin sadece duraklama dönemlernde yapılmasını önermiş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?