Kızlar grip gibiyim sankimm.. :2:
Multi Vitamin hapı içtim, PS günü diye çiğ biber yedim.. Kefir içtim azıcık..
1 Bardak yeşil çay içtim birazdan ıhlamur da içeceğim..
Başka ne yapabilirim?
Birde sanki vücudum su tutmuş biraz + vardı bir gün önceye göre, birazda parmaklarım şiş gibi gibi bilmedimm..
Yaşayan var mı bunu?
Selam Bayanlar,
Bu sabah 80,100 geldim
Eğer ki yarın Allah nasip eder 79,999 olursam sabah sabah foruma girip bas bas bağıracağım 79 um diye :)
Bugünkü menümü bildiriyorum
Sabah 1 bardak süt
Ara 1 fincan yeşil çay
Öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran
Akşam 1 kocaman tabak tavuklu yoğurt çorbası
Gün boyunca 1,5 litre de su içtim.
Sanırım birazdan 1 kase de light tatlandırıcılı pudingimi yiyebilirim.
dukan ile bugün 43. günüm ve giden kilom toplamda 9,500
2 kez isveç diyeti yaptım, harfiyen uydum ama kesinlikle 5 kilodan fazla veremedim
bence kesinlikle dukan yap. tecrübemi paylaşmak istedim.
cok teşekkür ederim.
darısı tüm isteyenlerin başına inşallah şu kilolardan kurtulup artık kafamızı daha zevkli şeylere yorabileceğiz. kıyafetler. gzellik malzemeleri
96.5 den 90.5 kadar olan kısım uzun bir sürece yayıldığı ve dukanla alakası olmadığı için onu saymıyorum.
kasımın 26sında atak dönemine başladım. her pazartesi tartılıyorum. 22 gün olmuş ve tam 7.6 kilo vermişim.
toplamda da 13.6 olmuş.
insan istediği gibi görünmeyince en güzel şeyleri bile yakıştıramıyor kendine.
hele bide benim önümüzdeki ekim evlilik plalarım var inşallah çok güzel bir gelin olacağım.
Günaydın kızlarrr
İzmir biraz yağmurlu.. Benim burnumda öyle
Yine de çook güzel bir gün olsuuun...
merhaba arkadaşlarbende bugün itibariyle dukan diyetine başladım. kitabı elimde yok ama netten birtakım yazıları okudum. daha önce başka bir grupta kilo vermiştim ama oradan ayrılınca diyeti de bıraktım ve verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım. bana tavsiye edeceğiniz bir şeyler var mı??
öğleden sonra yerli malı kutlamam var. tavsiyelerinizi bekliyorum.zaten + görünüyorum. bu gün de kaçırırsam biterim........
Başka ne yapabilirim?
Birde sanki vücudum su tutmuş biraz + vardı bir gün önceye göre, birazda parmaklarım şiş gibi gibi bilmedimm..
Yaşayan var mı bunu?
evet bende dun gerek kitaptan,gerekse dukan in kendi sitesindeki birebir kendisiyle yapilan yazismalari okudum.ve sonuc olarak suna karar verdimki bendeki durumda aynen senin bahsettigin gibi uzun sure kaldigim en yuksek kilodayim ve burda takildi.dunde acaba bu yuzdenmi diye sormustumki cevabini buldum.bugun itibari ile dedigin gibi sinirli izinlileri kestim ve spor yapacagim en az 60 dak..(gerci daha fazla yapiyordum ama onuda 1 saatle tutacagim)amaaaaa dun aksam son kez zeynepcigimin soyledigi dukenallayi yaptim.supeeeer oldu ,ne guzel biseymis o yaaa
Başka ne yapabilirim?
Yaşayan var mı bunu?
Canım olayı çözdüğüne çok sevendim!!Bende tam bunları söylecektim. İlk mesajını okuyup tam da cevap yazacaktım, sonra dur bakiyim dedim multaka boş durmamıştır ve cevabını çoktan bulmuştur.. Ahhanda öyle oldu.
Kendi tercrübeme dayanarak birkaç şey daha ekliym.
1. Bünyenin hafızasına yerleşen kilorarın geçmişine göre böyle duraklamalar daha da olacak.Hazır ol buna.
2. Hep dediğim gibi enerjiyi çok harcıyorsan çok alman gerekiyordur. 1-1.5 saatlik sporun sebebini anlamadım zaten. Dukan düşük kalorili bir diyettir. O yuzden de sadece 30 dk'lık çok yorucu olmayan sporu tavsiye ediyor. O da, tamamen Fransız mantığıyle bir spordur.Yani Fransız kadınlar asla eşofman giyip bir parkta koşmazlar. Onlar sadece asansörü kullanmaz, otobüs'ten 1-2 durak önce inip yada arabayı uzakta park edip yüremeye bakarlar. Ama bunları her gün ve gün içinde her fırsatta yaparlar. Yani 5 dk ordan 10 dk şurdan şeklinde. Sen Fransa'dasın işte incele oradaki kadınları. En azından gördüğüm kadar Paris kadınları kesinlikle öyle yapıyorlar.
3. Duraklamalarda vücudunu şaşırtmak da iyi sonuç verebiliyor. En azından bana iyi gelyordu. Kahvaltı menüsü hep aynı ise yediklerini deşiştir. Akşamı öylenle değiştir. Saatları değiştir. Kahvaltıyı daha erkene kaydır ki ara öğünler çoğalsın. Somonu abart (yani daha sık ye, haftada 3-4 defa), hem omega3 hem de kalori alımın yükselsin.PS günlerde sebzeyi abart. Hem çeşitleri hem miktarları (tabii o zaman proteini de abartmak zorundasın). Onları daha çok çiğ olarak tüketmeyi çalış.
4. Kaliteli bi multivitamini araştır, al mutlaka.
Bol şanslar tatlım!!:13:
gecmis olsun canim,dikat et kendine malum saglik butun diyetlerden daha onemli o olmadiktan sonra kilolu olmussun zayif olmussun bir onemi olmaz.zencefilli cay ic yada bir patates buyuklugunde zencefili rendele suyu SIK ve ic gerci cok aci bisey ama bir dikiste bitir hepsini.cok iyi geliyor.eger regl olacaksan yada bir gun oncesinde tuzlu biseyler yediysen sislik olmasi normal bide tabiki dun protein sebze gununse oda yapmis olabilir.odem atici caylardan falan icmeyi dene ve tuzu biraz daha kes..ama regl oncesi doneminse normal bu sislik..
Geçmiş olsun canım...
Canım ben ağrı kesici alıyorum böyle durumlarda...
Grip olacağım varsa dahi olmuyorum...
Grip olacaksan belki vücudun hastalık dolayısıyla su tutmuş olabilir takılma canım...
Yeşil çaya takıl ve bol su...Mikropları at vücudundan suyla...Yıka gitsinler
Çok geçmiş olsun! Çiğ sarımsak ye derim, çok etkili doğal antibiyotiktir. Güzel bi tavuk bulyon da yapıp iç bence.
Ödemin varsa sıvı alımın az demek ki.Vücudunun su tutma programına geçmiştir. Garip gibi gelebilir ama ödemden kurtulmak için daha fazla su içmen lazım.
kac zaman sonra meyve yiyince senin gozun dondu sanirimama unutma sadece bir mandalindi ve sadece deneme amacli
diger arkadaslar sakin denemesin bak sormaya basladilar mandalin ne diye yemeye yemeye meyvenin adinida unuttuk biz bence yanlis ornek olmamak adina mandalin degilde "sinirli izinsiz tolere "diyelim
Kurtarici melegim gelmis ,hos gelmis sefalar getirmisyine dolu dolu yazarak gelmis. valla soyle bisey varki kitabi bir kez okumak yetmiyor unutuyorsun sonra tekrar tekrar okumak istiyorsun bu konuda ne demisti diye..simdi 1 hafta boyunca kilom sabit kalinca ister istemez uzuldum ve arastirmaya basladim.aslina bakarsan benimki henuz duraklama olarakta sayilmiyor bir 15 gun-1 ay falan gecmesi gerekiyorki duraklama diyelim.ama iste insan hergun 50 gr da olsa azalma gormeyi umit ediyor.yaptigim arastirmalarda benim icin en mantikli olani olabildigim en yuksek kiloda takilip kalmanin mumkun olacagi oldu.gecen hafta tolereleri de fazla aldigimi farkettim helva,tiramisu ..derken abartmis olabilirim dukan in kendisinin yaptigi gorusmeleri okudum verdigi onerileri dikkate almayada karar verdim.ve 10 sorunun 9 u hep duraklamalarla ilgli yada yeniden kilo almaya baslamakla.
spor olayina gelince spor salonuna gitmek zor geliyor ama gidincede cikamiyorsunbide zayiflamak isteyenlere hep spor onerilir ya.
dedigin gibi fransiz kadinlari esofman giyip kosmuyorlar cunku kilolari yokki genel olarak.spor salonuna gelenlerde eglencesine geliyorlar hepsi incecik .hamile kalirlar saglikli kilolar alip dogumdan bir gun sonra hic hamile degilmis dogurmamis gibi incelirler.bizde onlari gordukce sinir krizi falan geciririz onlarda iyi yerler ama porsiyonlari hep kucuktur tirtiklarlar az az ondan bundan
bugun itibari ile oncelikle tolere leri kaldirdim bir sureligine,beyazlara yoneldim,sporu 60 dak olarak yuruyus gibi yapacagim ve ictigim suyu degistirip zengil mineralli su aldim.tek bir stevia kahveme kattim.duzensiz olan yeme ogunlerimi duzenledim ve gecistirdiigim sabah kahvaltimi erkenden yaptim ogle ve aksama sadece beyaz et koydum..bide uykumu duzene oturttummu eminim kirilacak bu direnc.birde hemen vitamin almaya basliyorum bugun..
onerilerin icin tekrar cok tesekkurler
bir sey soracagim bu bahsedilen yumruk var ya (sayfa 289) bir diyet suresince kac kez yapilabilinirki?her duraklamada yapilabilinirmi yani?
Bunu ben yazaydım,mandalina yedim deseydim,yiyin iyi geliyor diye önerseydim anam ağlardı.en başta vadi ^tecrübeli arkadaşlar önermiyor derdi^sonra çok bilmiş bi arkadaş "sen 1kg ye"ama buraya yazma derdi.kıymetini bil lisabella dukan polisleri yok.sonunda yedin ya sanada helal olsun ben senin yerinde olsam yoğurda diyabetik reçel katıp yerdim,tuvalete o kadar sık giderdin ki durakladığına dua eder 70 i bile görürdün.diyabetik reçel diyetimizde uygun değildir.yukarıda yazdığımın gerçek dukanla alakası olmayıp tamamen hayal ürünüdür.
Yedikçe zayıflıyorum yazmadım tatlım yedim dedim sadece geyikti.çok üzülmüştüm evet..Buda geyikti poliste öyle sevgiyle kalyürüyüşe çıkmadan bi bakiim dedim, yüriiim de geliiim
merhaba zeynep hanım :) o 1 kilo ye diyen bendim, ki sen 1 kg ye dememiştim siz 1 kilo yiyin isterseniz ama yeni arkadaşlar yemesinler demiştim :)
dukan polisi ben olmuş oluyorum şu durumda
ama siz o zaman diyabetik sarelle önerisinde bulunmuştunuz, diyette yasak malesef, o sert tepkim o yüzdendi yani. mandalina olayındaki tepkilerime bakacak olursak sert mizaca sahip bi insan olmadığımı görebiliriz:) sertliğim size değildi yani, kırılmayın kırıldıysanız. ne kadar yanlış bişey söylemiş olsanız da üzülün istemem. bi de öncesinde 7 lahmacundan bahsedip yedikçe zayıflıyorum demiştiniz, diyabetik sarelle öneriniz de son damlası oldu işin:)
neyse, tatlıya bağlansın olay diye yazdım ben bunları :13:
Ah çiğ sarımsak çok iyi teklif ama iş yerinde deneyemem her haldeZaten haşlanmış yumurtalarımla kendilerine yeterince çin işkencesi yapıyorum daha fazla abartmıyayım Akşama yerim artıkınnn..
Tavuk bulyon nasıl oluyor tarifin var ise alabilir miyim? Eve gidince yapayım hemen..
Bulyon dediğinde aklıma marketlerde satılan tabletler geldi de..
Bu arada çook teşkürler kısslar yine harikasınızzz..
Yedikçe zayıflıyorum yazmadım tatlım yedim dedim sadece geyikti.çok üzülmüştüm evet..Buda geyikti poliste öyle sevgiyle kal
Bunu ben yazaydım,mandalina yedim deseydim,yiyin iyi geliyor diye önerseydim anam ağlardı.en başta vadi ^tecrübeli arkadaşlar önermiyor derdi^sonra çok bilmiş bi arkadaş "sen 1kg ye"ama buraya yazma derdi.kıymetini bil lisabella dukan polisleri yok.sonunda yedin ya sanada helal olsun ben senin yerinde olsam yoğurda diyabetik reçel katıp yerdim,tuvalete o kadar sık giderdin ki durakladığına dua eder 70 i bile görürdün.diyabetik reçel diyetimizde uygun değildir.yukarıda yazdığımın gerçek dukanla alakası olmayıp tamamen hayal ürünüdür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?