arkadaslar hepinize bol eksili mutlu günler,bende 15 gündür ducan diyeti yapiyorum.ama üc gündür cok istahsizlik basladi bende sizce bu normalmi?
Bunu ben yazaydım,mandalina yedim deseydim,yiyin iyi geliyor diye önerseydim anam ağlardı.en başta vadi ^tecrübeli arkadaşlar önermiyor derdi^sonra çok bilmiş bi arkadaş "sen 1kg ye"ama buraya yazma derdi.kıymetini bil lisabella dukan polisleri yok.sonunda yedin ya sanada helal olsun ben senin yerinde olsam yoğurda diyabetik reçel katıp yerdim,tuvalete o kadar sık giderdin ki durakladığına dua eder 70 i bile görürdün.diyabetik reçel diyetimizde uygun değildir.yukarıda yazdığımın gerçek dukanla alakası olmayıp tamamen hayal ürünüdür.
ahhh utandırdın beni şimdiYardımcı olabildimse ne mutlu bana! Ama sen zaten diyete bilinçli olarak yaklaşıyorsun!
Doğru söylüyorsun, o kadar uğraşıp dururken 50 gr bile allahın lütfü gibi geliyor. Duraklamalara benim de hiç tahammülüm yoktu.O kiloları yıllar boyunca aldığımızı unutup bir an önce vermek istiyoruz. Böyleyiz işte n'apalım?.. Ama organizmamız de gerçekten gıcık bişey. Sistemimiz, vermeyi değil almayı progranlanmıştır.
Ay evet, o tatlı bu tatlı..noldu sana?:76:Gerçi bende öyleydim baştan. Sonra anladım ki enerjiye ihtiyacım var. Yediklerimi gözden geçirip mutfakta daha fazla zaman geçirmeyi başladım ve herşey hallodu. Dukan da bunu diyor zaten, tolere gıdalara yön alabilirsin hatta hatta tamamen yasak şeyleri bile yiyebilirsin ama neticelerine de katlamalısın, illa yavaşlama ve duraklama ile karşılaşırsın!
Yaa şu fransız kadınların kiloları korumaya hayranım!! Paristeyken 3 orta yaşlı hatunla sohbet ettiydim. Genelde gıcıklar, ama bunlar neşeli ve espirik çıktılar. Şarap yudumlarken nasıl bu kadar incecik kalabildikleri sorduğumda bana spor anlayışlarını anlattılar veee çok gizli bi sır verdiler! Meğer fransızlar, dediğin gibi her gün porsiyonlara sıkıca dikkat edip haftada 1 (genelde Cumartesi akşamları) hiçbişeyi düşünmeden kendilerine sınırsız bir ziyafet veriyorlar.İşte en önemlisi de bunu sadece haftada 1 ve sadece 1 kere yapmakmış. :79:Maşallah şarapları de zaten hiç eksik etmezlez. Başka türlü bu hayat çekilmez diye güldülar. Al şimdi yap yapabiliyrosan.
ayy sende benim nese kaynagimsin,seni okudukca gulmekten helak oluyorum..gulmekte kalori yaktiriyor ya bende emegin buyuk.hem ilk goz agrimsin vallaaa ben yemedim ben senin dedigin gibi dukenella yedim ve cokta guzel oldu
ahh o tatlilar beni mahvetti.ben hayatta yemeyen insan canim tatli seyler istemeye basladi ya.sen soylemistin baslangicta oluyor diye.ama onunla ilgili soyle bisey var tatli yedikce bu kez hergun yemek istiyorsun.evet tolere gida ama her gun olmazki.oyle olsa tolere olmayip gunluk menulerimizin icinde olurdu.yok anacigim ben biraktim tatli islerini(en azindan simdilik)biz burdaki tirkler hep karsilastirirdik kendimizi fransiz kadinlari ile ama biraktik artik karsilastirmayi.genetikleri farkli,metebolizmalari farkli,yemek kulturleri farkli.giciklar dedigin gibi,soguklar herseyden onemlisi. geneli calisiyor ve haftaici yemeklerini gecistirip duruyorlar ama haftasonu severler ziyafet sofralarini.saatlerce masada oturur sogugundan sicagina vede arkasina tatlisina herseyi yerler en sonada peynir yerler spor yapmiyorlar ama mumkun oldugunca yuruyusler,gezintiler yapiyorlar,dans kurslarina,yuzmeye falan gidiyorlar..ne onlar gibi yiyebiliyor,nede onlar gibi yasayabiliyoruz.ama onlar gibi zayif ve uzun yasamak icinde onlardan ders almakta gerekiyor.
mandalina olayını denedim
bakalım perşembeye kadar, bir faydasını görecek miyim...
yeni başlayan arkadaşlar, sakın şu anda denemeyin...bir teori üzerinde çalışıyoruz da...
her bünyenin farklı olduğunu ve aynı şeye karşı, farklı farklı tepkiler verdiğini unutmayalım...
ben kendimi feda ettimdukancanlarım için valla 2 aya yakın süredir meyve yememiştim... ballandıra ballandıra yedim
Arkadaşlar kilo, boy, ölcü vs bildirimi yapılıyormu..
Yapılıyorsa kime vermemiz gerekiyor hangi arkadaş ilgileniyor.
Ben dukan dietime burdan devam edeceğim sizlerin de yardımıyla üzerimdeki bu durgunluk illetinden kurtulurum belki
7fındık lahmacun ve bir sürü çikolata yemiştim kaçamak diye pek kaçamak sayılmaz ben diyeti bozmuştum,kendimi topladım hedefime az kaldı şükür.20kg verdim tecrübesiz halimlezaman uzadı kaçamaklarım sayesinde olan bana oldu yani.burda herkes yediğini yazıyor bende öyle yapmıştım.
ben bu yeşilçayı hiç içemiyorum ama yaa of
dün belirlediğim altın anahtarlardan biri de günde min 2 max 3 kupa yeşilçay içmekti ama içemiyorum
acaba aranızda normalini içemeyip de naneli-ballı-bergamotlu-limonlu ya da yaseminli tarçınlı falan içebilen var mı ?
ya da bana biri yeşilçay içebilmeyi öğretebilir mi lütfen :))
öyle anlaşılmıyordu ki ama ya da ben yanlış anlamış olayım neyse uzamasın konu
sizinle şahsi bi meselem yok yani benim onu anlatmaya çalışıyorum sadece anlaştık umarım :13:
Sarımsağı akşam evde ye tabii..Üstüne maydanoz çiğne, biraz kokusun alır.
Hayatım tavuk bulyon derken tavuk suyu kastettim. Asla hazır tablet değil! Güzel derken de sebzeli ve bol baharatlı demek istedim. 1 göğüs ve 2 derisiz drumstick al. Suya onlarla beraber ufak bir havuç, bi baş soğan, 8-10 tane sarımsak (bolca yani), 1/2 kereviz sapı, 1 yeşil biber, 6-7 tane karabiber, biraz pul biber, 1 tutam serdeçal, 1 defne yaprağı, birkaç iğne taze biberiye, 1 dal taze kekik. Sevdiğin bişey daha varsa, onları da kat. Düdüklüde 7-10 dk pişir. Kasene dayanabileceğin kadar bolca karabiber-pul biber at, pişmemis sarımsakları soyup ufak ufak doğra, 1 çk kadar limon sık ve sıcak sıcak iç.
Aspirine karşı alerjin yoksa, günde 1-2 tablet suda ereyen sedarjin al. Grip daha başlangıçtayken iyi sonuç veriyor. Multivitaminla beraber 3-4 gün ayrıyeten vitamin C de al derim ve çok erken uymayı çalış bu aralar.Tekrar geçmiş olsun kuzum!
hanımlar herkese selam ve de sevgiler getirdimm
yine iş güç dünya işleri sebepli uzuun zaman oldu giremedim sayfaya..
yeni gelen çekirgeler var hepiniz hoş geldiniz :) kitaplı, kaçamaksız kurallara tam uyularak boooollll eksili günler hepinize :)
yaa kızlarrrr benim regl gecikti bu ay, geçen ay sıkıntı yoktu oh iyi etkilenmedi benim hatun demiştimüstelik tatlı krizindeyim ve sabah bütün kepek hakkımı tüketmiş bulunduğum için akşam sütleç ya da helva yapamayacağım... imdattt :18:
Edacimin, merakımı gidermek için internete bi göz attım.. Meğer senin gibi günde 5-6 lt su içen dünyada ne çok insan varmış! Yani, durumun gayet normalmış.Eminim sen de araştırmışındır ama yine de söylemek istedim... Çok şükür drlar da her geçen sene bilgilenyorlar ki eskiden maksimum 1,5 lt su içmesini tavsiye ettiklerini unutup artık günde 2-3 lt demeyi başlamışmışlar. Formülleri çıkarımayı çalışıyorlar artık ama yine de çelişki yaşıyorlar. Kimi kilo başına 30 ml diyor, kimi ise 40 ml. Ben de hayat boyu 2-2,5 lt su içerim de ama hep azar işitirdim. Yok böbreklerim zarar görür, yok zehirlenmesi olur.. Bak artık 3 lt normalmış. Meğer böbrekler, esas az su olunca yorulurup zarar görürmüş artık.. Yahu bizim Dukan amca bile sürekli kendisini yetiştiriyor. Eskiden kolayaı sınırsız içebilirsin derdi, sonra günde 3 kutuyle sınırladı, bu sene de sadece 1 kutu diyor. Gayet yani..
Psikolojik dediği şey da psikojenik polidipsi olmalı herhalde. Ama o da, ancak günde 10 litreden fazla ise oluyor. İngliterede bir kadın varmış, 26 yaşında, günde 25 lt içiyormuş. Bu yaz olay yapmış. Ama ona bile bu teşhisi koyamamışlar, şüphelenip araştırıyorlar hala.. Gerçi kadın aşırı şişman, başka psikolojik dertleri vardır bence ama neyse..
Birşey daha sormak istiyorum canım. Yaşın genç herhalde ama yine de çok merak ettim ve cevabın benim için çok önemli... Senin hiç bir hastalık rahatsızlığın yoktur diye düşünüyorum. Baş ağırısı veya selülit gibi şeyler bile.. Öyle değil mi?
günaydııınnnnn
dün çağdaş markete uğradım...bakındım bakındım bulamadım...
görevlilere sordum... "oda ne" diyecekler diye beklerken "sayım yapıyoruz birkaç güne getireceğiz" dediler....
bu sefer ben şaştım kaldım
burdaki çağdaşta un reyonuna koyuyorlarmış...
yarın tekrar uğrayacağım... bulamazsam o zaman anında yanındayım zaten...
Kızlar delirdinizmiiii
MANDALİNA konusunu bir daha açılmamak üzere kapatıyorum izninizle..
Tamam kötü bir niyetiniz yok uyarılarda bol bol yapılmış ama muhabbetini yapmak bile genç çekirgelere kötü örnek. Bi kereden bişey olmazzz falan olacaklar.
Hem ne o öle mandalinaaa kötü cısss
Rusya bilmem kaç bin ton mandalinayı içinden bilmem ne paraziti var diye geri göndermiş.
Hem o parazit gaz yapıyorrrr şişiriyorrrrr
Goji yeyin milli meyvemizzz. Anamızın evinde de vardı hani ondannnnn
tmm cnm senden hbr bekliyorum.
Çook teşekkürler canım akşama hemen uygulayacağım tarifini..
Benim yaramazı da kocama satarsam uyurum beklimmm, ah hadi inşallah..
Muhallebi yapabilirsin canım benim..
Kepeksiz kolay muhallebi
3 bardak süt
3 kaşık mısır nişastası
3 kaşık splenda(tatlandırıcıyı kendinize göre ayarlayabilirisniz)
1 yumurta
Birkaç damla aroma vanilya, limon yada sen ne istiyorsan
1 bardak yağsız süte 1 yk mısır nişastası koyuyorsun ki ben 2-3 bardaktan yapıyorum..
Eğer çok nişasta yemek istemiyor ve elinde var ise nişastayı jelatin ile aynı ölçüde değiştirebilirsin.
Tatlandırıcını da ekle..
Ocakta koyulaşana kadar pişirilecek, pişmeye yakın 1 yumurtanın sarısını da at içine karıştırrr..
Sonrasında yaklaşık 5 dk pişirmek yeterli, ocaktan al fokurdamazken yumurta beyazını ekle hızlıca karıştır ki kesilmesin..
En son aromalar, evde yok ise üzülme az limon yada portakal kabuğu rendesi de olur..
Dileyen kakao da ekleyebilir ama ben sadeyi daha çok beğeniyorumm...
Afiyet olsuuunn
dün belirlediğim altın anahtarlardan biri de günde min 2 max 3 kupa yeşilçay içmekti ama içemiyorum
acaba aranızda normalini içemeyip de naneli-ballı-bergamotlu-limonlu ya da yaseminli tarçınlı falan içebilen var mı ?
çok sağol yaaa eve gider gitmez yapacağım.. jelatinim yok nişastayı da daha dün aldım hiç kullanmadım nasip bu muhallebiye imiş demekki :)
canım ben tarcınlı olan var hazır sallama onu içiyorum hiç fena değil tadı...
ben kendimi feda ediyorum arkadaşlar
nasıl olsa 3-4 gündür aynı gramlarda geziniyoum....
1 taneydi diiimi....
çok yiynce, daha çok veriliyo diye bir duyum yokmuyduşööle bir daha düşünseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?