Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ayyyy tebriklerrr
BEnde 69 u göreyimmm lokma döktüreceğimm :)

inşallah arkadaşım Allah gönlüne göre versin

bende 69 u görürsem okuldaki öğrencilerime çikolata dağıtacağım. çocuklarım sevinsin.
ama ben 69 u göremem sanki

175 boyum var, kemikliyim, 69 olmayalı 10 yıldan fazla oldu.

ama dukan amcayla imkansız diye bişey yoktu değil mi

İnşallah görelim o günleri (AMİN)

aliye ablammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

nerelerdesin yaw

sen yokken ben çok hasta oldum ama şimdi iyileştim :) hemde 79 oldum :) (şımarasım geldi ablam seni görünce:))

kesin yasaklı listesinde hindistan cevizi, çörek otunu ya da susamı çok az böyle süslemek amacıyla kullanabilirsiniz, ama gene de siz özellikle susamdan uzak durun

inşallah o artıların sadece +1 le kalır ilerde duraklama yaşamazsın...hani üzülerek söylüyorum ama ilerde duraklama yaşamaman imkansız gibi, hele senin yaptıklarını birleştirirsek büyük bir kaçamak yapmışsın ....
hani 1 tabak yağlı yedin fasulyeyi, açlığını bastırdın işte orda bitirmen gerekiyordu yemeğini...yağsız olsa bile p+s günlerinde sebzeye dikkat ediyoruz sen üstüne yağlı bir tabak daha kabak yemişsin, inşallah suyunu falan süzmüşsündür, çünkü yemeklerin yağı genelde suyuna birikiyor... yoğurt yağlı demişsin, keşke diğer yediklerin yerine bir kase daha yoğurt yeseydin...Kızlar normal yoğurtların yağ oranı %2 civarı, light yoğurtlarda bu oran %1.2 e kadar düşüyor,daha düşük yağlısını bulamadım ben... aslında yağsız yememiz gerekiyor ama hani dışardaysanız en masumu yoğurt bence....

Sanırım kestanenin kokusuna dayanamadın... ama neden 15 tane diye soruyorum canım arkadaşım, yaptın bir hata 1-2 tane yiyip bırakabilirdin...

Ben güçlendirmedeyim o kadar kestaneyi korkarak yerdim valla....
kestane güçlendirmeye kadar yasak bize, biz mısır nişastasını bile seyirde duraklama yapmasın diye öpe koklaya kullanıyoruz, sen nişastasın alasını hüpletmişsin valla üstüne bir de elma... Bu kadar kaçamak yapmış olsam o gün spora ve yeşil çaya yüklenirdim ki sen sanırım onu da yapmamışsın...
Bence bir kitabı tekrar oku arkadaşım ( okudun mu bilmiyorum), ondan sonra diyeti yapıp yapamayacağına karar ver...
Bu kadar ayrıntılı açıklamama kızmamışsındır umarım, hani hataları tekrarlama diyerek ve okuyan arkadaşlara örnek olsun diye yazdım.

Gelelim kendime, güçlendirmedeyim haftada bir kez tartılıyorum...reglden dolayı birazcık fazla çıkacağımı düşünmüştüm ama kilom aynı demekki azıcık da olsa kilo vermişim ben
Bu arada edanın el açması ıspanaklı böreğini yaptım amanın nasıl bir lezzettir o, üstelik ben 1,5 kaşık kepekten yaptım, süt tozunu 1 kaşık koydum diğer mısır ununu falan koymadım...Yuvarlak borcama döktüm, sıcak sıcak yiyorum şu an...Misafirliğe giderkende böyle yanınızda birşey götürürseniz kaçamak yapmanız imkansız
http://edadukancan.blogspot.com/2012/08/el-acmas-tadnda-ispanakl-borek-atak_31.html
tarif burda merak edenler deneyebilir:)
Bu arada dely hiç kendinden bahsetmiosun, nasıl gidiyor diet, iyisindir inşallah...

Son düzenleme:

daha başlayalı 10 oldu,acemiyim bu işlerde diyemedim onları:)) çok problem olacağını zannetmiyorum.zaten sonrasında dün kalori hesabına geçtim.sınırsızları sınırsız yemedim yani.

Yaşasın kar tatiliiiiiiiiiiiii
Gidip sporu abartayım bariiiiii
İyi akşamlar herkeseeeee

Aliye abla sen şu maratonu tamamlayınca bir gün ayarlayalım katılabilenler için çok hevesliyim. İzmir ayağı buluştukça iyice bir heveslenir oldum ben, büyük konuşmayım ama herşeyi ayarlayabilirsek ben gelirim. Hem motivasyonum katmerlenir hem de yeni yeni insanlar tanımış olurum. İdolümsün Aliye abla... :))))

daha başlayalı 10 oldu,acemiyim bu işlerde diyemedim onları:)) çok problem olacağını zannetmiyorum.zaten sonrasında dün kalori hesabına geçtim.sınırsızları sınırsız yemedim yani.

bu diyet diğer diyetlerden tam da bu yönü ile ayrılıyor zaten. kari hesabı ile uğraşmayıp sınırsız herşeyden sınırsız yiyoruz sınırlı olanları azıcık izin verildiği kadar yiyoruz yasaklara dokunmuyoruz. aç kalmıyoruz hesap yapmakla uğraşmıyoruz ama kilo veriyoruz..
proteinleri yemeyi azalttığınız zaman verdiğniz kilo da azalıyor hatta tecrübeme dayanarak söylüyorum artı bile görülüyor.. ben bu hafta aslında 3 protein 2 psebze günü yaptım ama protein günlerinde yediğim sadece 10 yumurta 1 kase yoğurt olunca bu hafta tartıda + 200 gördüm.. -yani yaptığım başka dukan dışı birşey olmadığı için sebebini buna bağlıyorum-
kitabı okuyun ve kurallarına uyarak yapın diyetinizi.. yediklerinizi azaltınca metabolizma hızınızı düşürüyorsunuz, vücut kıtlık sinyalleri verip daha çok saklama daha az yakma moduna geçiyor..bilginize..

aminnnnnnnnnnnnnn

Canım benim Dukan zaten protein derken Et ürünlerini kastediyor.. Sınırsız yenmesi gereken tek şey ettir (dana,tavuk, balık vs.)..
Kuralları biliyorsunuz yağsız olacak hazır ürün olmayacak etc. Fümeyi de ayırıyorum çünkü o da katkılı ve sınırlı yenmeli..

Diğerler proteinler etten sonra geliyor.. SP (Saf Protein) gününde yumurta, süt, yoğurt ve peynir..
Ki sütü de sınırlı kullanın diyor laktozdan ötürü..
Toplamda süt ürünlerinde 1 litreyi geçmeyin de diyorr Dukan amcamm..

PS (Protein Sebze) Gününe gelirsek yine başrolde et var.
Sebze yanında yoğurt yada peynirile PS öğünü olmaz maleseff..

Bunlar hem sağlığımız için hemde daha kolay kilo vermemiz için kurallar kızlarrr..
Yapmazsanız ne olur? Mesela sadece yumurta ile günü geçirirseniz o diyet Dukan olmaz.. Başka bir diyet olur..

Ekonomik olmak lazım ancak sağlık herşeyden önemli..
Ben özel masrafları kestim, ev için vs alacaklarımı erteledim hepsini dukana yatırıyorumm..

vücüt proteini sindirirken diğer besin gruplarına göre daha çok kalori harcar.ne kadar çok protein o kadar çok kalori harcaması.siz 10 yumurtayı sarısıyla birlikte yediyseniz hatanız ordadır.çünkü yumurtanın beyazında saf protein var evet ama sarı 2 taneye kadar izinli diye biliyorum.benim dün 1 lahmacun yemem balona iğne batırmak oldu ve karbonhidrat ve yağ girdiği için vücuduma dün için kalori hesabına girdim ki buda kitapta yazar.kitabı okudum elbette hemde altını çize çize üniversite yıllarımdan kalma fosforlu kalemlerle çizmek:) ama herzaman teoriyle pratik bir olmuyor işte...

bugün henüz kepek hakkımı kullanmadım,

akşam yemeğim için bu böreği kıymalı harçla yapmayı planlıyorum

çok teşekkür ederim

zeynebim tebrikler canim cok baasarilisin arkadasim.mutlulugun cetvelinede yansisin istersen bir isaret cak yeter

benim cetvel malumunuz degisme geregi duymadigindan seninki ni degistirerek mutlu olayim bari

Dostum söylemeye me gerek var.değişsin tabi.evet güzel gidiyorum çünkü diyete alıştım 1sene sonra son 10 kiloyu çok rahat verdim yiyeceklere özen gösterdim ciğer,köfte,ayran akşamları sebze günümde olsa hep saf protein yaptım ve seve seve doya doya yedim.kimseye diyetteyim demedim diyince herkes yediğimi kontrol edip motivasyonumu düşürüyor

sorma cok kotu bagimlilik yapiyor buraya takilmak ,hicbirseyi kacirmak istemiyoruz bir suru ev isi falan birikiyor kimin umrunda diyetteyim ozel bir durumum var madem cok istedin ben soyliyeyim "kalk kiz sogan dogra"

gercekten cok iyisin,cok basarilisin cetvel hemen degisiyor

biliyorum tatlım aslında da, bu hafta hep aksilikler vardı evde hazırlayamadım dışarıdan bir şey alamadım vs.. yoksa et tavuk ya da balık olmadan geçmedi hiç bir günüm şimdiye kadar; füme hiç yemedim,süt ürünlerinde 1 lt sınırına uydum;3-4 yumurtayı bir tek atakta geçmiştim :44: ve bu haftanın bir hata olduğunu bu şekilde geçirirken de biliyordum..
aslında bugün için tartıda sabit kalmayı ya da artı görmeyi zaten bekliyordum ama dün sabah 58.2 gelip bu sabah 58.8 gelince o biraz garip oldu sadece
bir de ben yaptım bak yanlış sen de yapma demek istedim arkadaşa

yanlış hatırlamıyorsam yumurta sarısı sadece kolestrolde sıkıntı varsa sınırlı.. gerçi 10 yumurta her durumda abartı onu biliyorum
bu hafta olaylar sizin için de benim içim de böyle gelişti devamı güzel olsun inşallah diyelim

simdi bir sey kafama takildi :26:biri bana ornek bir beyaz gunu menusu yazabilirmi?sut ,yumurta (beyazi ozellikle),peynir ama diger taraftan sut ve sut urunlerini fazla tuketmemek gerekiyor.bazi kaynaklar sadece gunde 1 bardak sut diyor bazilari 1 lt (icinde yogurt,peynir,ayran ,sut ..)ben simdi beyaz gunu en safindan bir gun protein gunu yapmak istiyorum ama neyi tuketeyim ne kadar tuketeyimki bembeyaz bir gun olsun

Son düzenleme:

ayrıca söz konusu masraf kesmek ise ben muayenehaneyi yeni açtığım ve hepsini senetle-kredi kartı borcu ile aldığım için zaten son 4-5 aydır faturalar ve zaruri yemek alışverişi haricinde tek bir harcama yok .. arada eşime dukan biraz tuzlu geliyor bıraksan mı diyor ama yapacak bir şey yok devam diyoruz sonra..

bu beyaz günü sadece bitmek bilmeyen duraklamalarda kullanmayı önermişlerdi ben ilk geldiğimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…