Evet takita yapiyo galiba, gerci kekte yapmiyor, ama zaten gunluk alimin bir kasigi gecmiyor kek yerken, ama dukanellaya baya tatlandirici konuluyor ki, bi dedikte tuketince de:))
:) ayni seyi yazmisiz, aklin yolu birdir:)
Ben bi kere murat bey aldim dikkat etmemisim. kekimi yaptim, ama bi guzel guzel, dedim bu muratbey pek guzelmis bundan alayim bi daha.
Sonra dikkat ettim yag orani %18mis:)) EE o kadar yagi baska peynire koy o da guzel olur. O yuzden lor peynirinin yag oranina bakmadan almayin. kissadan hisse.
Yorsan uygundur.
haa olabilir o zaman. ben hep kepeğimi her türlü pişirdim, hiç dukanella yapıp yemedim..
Bende bugün ilk defa tatlandırıcı aldım. Takita Form olanından aldım. Henüz kullnmadım. Eğer biraz barsakları çalıştırırsa hiç fena olmaz :)))) İhtiyacım var...
Ben de aynı hatayı yaptım.Muratbey böreklik peyniri mi ne aldım. Anaam ayıla bayıla yedim. Ben onu %1.8 olarak gördüm baştan. Ama Aknazı ve diğer bütün light beyaz peynirleri hiç sevmedim..:18: Artık lor penirlere takılıyorum.
ipekcim yılbaşı menüne bayıldım. hepsi de benim damak tadıma uygun.. kim demiş diyetteyiz diye.. alternatifimiz çooookk
bu da benden olsun. tatlı yemek isteyen ama yulaf kepeğiyle başarılı tatlar yakalayamayanlara sütlü tatlı benden. isteyen olursa tarif yazabilirimEki Görüntüle 583672
üstündeki kivi esetik olsun diye koydum. yemeyecektim amma....
ipekcim yılbaşı menüne bayıldım. hepsi de benim damak tadıma uygun.. kim demiş diyetteyiz diye.. alternatifimiz çooookk
bu da benden olsun. tatlı yemek isteyen ama yulaf kepeğiyle başarılı tatlar yakalayamayanlara sütlü tatlı benden. isteyen olursa tarif yazabilirimEki Görüntüle 583672
üstündeki kivi esetik olsun diye koydum. yemeyecektim amma....
Merhaba Hashish, ben bu haftaki grafik incelememi yaptim:)) biraz gec kaldim bu sefer.
Sen yeni baslayanlar haric en hizli kilo veren kisiymissin. 70 gun de 14 kilo. yani on gunde 2 kiloya denk geliyor, harika bir hiz.
Ozel yaptigin bir seyler var mi. Biz de senin sirlarina ortak olalim.
Tarif geliyor canlar.
1 bardak su, icine 1 tatli kasigi nazo(ben visneli koydum) 1 yem. Kasigi misir nisasta koyup kaynatalim. Guzel bir jole oluyor. Ayri bir kapta 1.5 su bardagi layt sut,damak tadiniza gore tatlandirici, 1kasik misir nisastasi koyalim. Muhallebimizi bardagin altina koyalim.ustune de visneli jole koyalim. Bu olcu 2 subardagina olacak sekilde. Nisasta sinirli unutmayinn. Gunde sade 1 bardak tuketelim
:) tatlandiriciya cok dadanmamakta fayda var zaten, en iyisini yapiyosun. Ben de cok tuketmemeye calisiyorum. Ama bazen canim pis seyler cekiyo oyle. Pis gidalarim.
:) siz bal kabagi furyasindan sonra geldiniz. bal kabagi kizartmasi var, patates kizartmasi gibi oluyor, tarifi diyettarifleri blogunda var.
Surimi cipsleri, yine ayni blogda var. Pek cips gibi degil kraker gibi oluyor, o da guzel.
Mado light dondurma, az daha ucuz yapsalarmis, her gun gidip yicem de:))
Bal kabagi keki bi de. annem yapmis, bal kabagi rendesinden, havuclu kek gibi, zaten hepsini yiyemedim, evde paylasilmadi cunku, benim yulaf kepegimi bitirdiler oyle.
EE baya dikkat ediyomussun sen:)merhabalar :)
öyle miymişim ay ne güzel
aslında hiçbişey yapmıyorum özel olarak. ama diyeti nasıl yaptığımı aklıma gelenlerle kısa bi özet geçiim:)
11 gibi kahvaltı yapıp 4 gibi akşam yemeği yiyorum. kepeksiz kahvaltı ettiğimde 11-4 arası kepek hakkımı kullanıyorum.
1 tatlı kaşığı izinli bi yağ kullanımımız var ya hani, onu kullanmıyorum hiç. ama mesela fırın-ızgara balık yerine kızartma balık yemişliğim çoktur. onları da yağ kullanımına sayıyorum.
baharat çok fazla kullanıyorum. 1 kase yoğurdu 2 tatlı kaşığı pul biberle yediğimi bilirim mesela.
1 ekimde başladım, 2 buçuk ay oldu hemen hemen ve aldığım ilk splendamın hala bi kısmı duruyor yani çok nadir tatlandırıcı kullanıyorum. süt tozunun da ikinci paketini yeni açtım :) son güncellemelere göre sınırsız oldu gerçi ama hala süt tozu kullanımına dikkat ediyorum.
genelde kepek hakkımla tavuk sulu çorba ve ekmek bazen de helva yapıyorum. geceyi başka yerde geçirmem gerektiğinde poğaça yapıp yanımda götürüyorum.
zaten pek tatlı sevmem, karbonhidrata düşkünümdür oldum olası. o yüzden tatlandırıcı konusunda pek sıkıntı çıkmıyor. bunlar dışında yeni tarif pek yapmıyorum, ilk başladığımda çok sık yapardım deneme amaçlı. artık genelde köfte-tavuk-balık yiyorum. sebze günlerinde de patlıcan-kabak-ıspanak-lahana vb. öyle çok çeşitli bi beslenme tarzım yok yani.
tabi bi de olumsuz örnekleri var:)
yürüyüşü aksattığım zamanlarım oldu, su içmediğim zamanlarım oldu. açlıktan-dukana uygun bişi o an bulamadığımdan 1 tane kurabiyeyle gün geçirdiğim oldu.
ama mesela eskiden olsa oturur o kutuyu yerdim, dukan dolayısıyla 1 tane yeyip durmuştumm. ve eğer bütün kutuyu yeseydim devam edemezdim muhtemelen, ihanet etmişim gibi olurdu. yani kaçamak yaptım ama zaten kaçamak yaptım deyip ipin ucunu bırakmadım.
yaşım 24 bu arada, o da belki etkiliyordur metabolizma hızı açısından. daha önce böyle planlı programlı bi diyet uygulamadım, metabolizmam alışkın değil, o etkilemiş olabilir.
bi de gerçekten çok fazla karbonhidrat tüketiyodum. gece makarna yer yatardım sınav zamanlarında mesela, ya da kahvaltıda kocaman bi sandviç yerdim patates kızartmasıyla. yani öyle bişi ki kuru ekmek yemekten zevk alıyodum, zevk aldığım için yiyodum diyebiliriz yani. tabi vücuttan o ekmekleri makarnaları pilavları kesince şoka girdi, o yüzden hızlı olduğunu düşündüm ben hep. öyle çok fazla da duraklamadım çok şükür ama son kilolar yavaş gidiyor malesef.
ayın 18inde yeşilçayı günde 3 kupa içmeye, minimum 1.5 litre su tüketmeye, 30 dk mutlaka yürümeye, süt hiç içmemeye zero içmemeye uykuyu düzenli tutmaya tuzu azaltmaya tatlandırıcıyı kesmeye dikkat etmeye başladım. bakalım bi değişiklik yapıcak mı. bu maddelerden şimdilik yapamadığım tek şey tuz. tuzsuz yiyemiyorum hatta az tuzlu da yiyemiyorum
amma da yazmışım, böyle işte :)
Yok canım dukanella sırf çikolata evmediğim için ilgimi çekmemişti.Gerçi prk tatlı da sevmem ama atakta hep tatlı krizlerim oldu nedense ve hala her perşembe öyledir..
Evet, balkabağı muhabbeti kaçırmışımdır. Ben ondan sadece bol karabiberli çorba yapıyorum ama..
Surimi seviyorum, ama cipsleri.. ıııııyyy oldum:)
Mado..aaaahhh evet..bütün yaz oradaydim..Hele yarım porsyon olayı pek sevdim. Bir de saray muhallebinin su muhallebesi var. çantamdan üstüne splendamı koydum mu tam süper!!
Aaaay demek evdekiler de ucundan da olsa dukancılar olmuşlar.
EE baya dikkat ediyomussun sen:)
ben bu aralar sporu eksik yaptigimin farkindayim. Bir de galiba yesil cay cok etkili onu tuketmiyorum pek. Bak dedigin iyi oldu, ben de hiz vereyim kullanimima. Iki ogun besleniyomussun, onu ben pek yapamam, ben baya yiyorum, ara ogun normal ogun:) Evet dukanda da az yesen daha cok kilo veriliyor, ama bir kac gun sonra gozum donuyor benim, kacmak yapmak istiyorum, o yuzden pek oyle yapmamaya calisiyorum.
Bakalim, ben de daha dikkat edeyim.
Tesekkurler paylastigin icin.
ben kullandım takita. hiç öyle bişey yaşamadım ama..balıklara iyi gelmiyor demek h.g. hasta hasta halinle..
iyi fikir yaa alsın herkes takitayi da kavuşsun sonra tavaletlere..
Benim oyle bir oyunum var. healthmonth.com.çok sevindim valla bunu duyduğuma, teşekkür ederim :)
aralarda acıkınca su içmeye çalışyorum, karnım şişiyo su içincesu içmeyip de bişiler atıştırınca su içemiyorum olmuyo öyle de
yeşilçay hiç hiç içemezdim ben, başladığımdan beri içmedim. bu salı başladım günde 3 bardak içmeye, umarım olumlu etkisi olur çünlü hala pek zevk alarak içmiyorum :)
bi de önceki msjda söylediklerimi masaüstüne not olarak yazdım kendime, kopyalayıp yapıştıriim size de, her gün sonunda o notları yapıp yapamadığıma bakıyorum, dediğim gibi sadece tuz eksik şimdilik. notlar da şöyle:
8 saat uyu!
30 dk yürü!
zero içme!
suyunu unutma!
3 kupa yeşilçay!
tuzu azalt!
tatlandırıcı yok!
sütte 1 bardak!
ayrıca ne demek ben teşekkür ederim :)
Merhaba kızlar, umarım herkesler iyidir...
Düm hava muhalefeti nedeniyle yollarda uzuuunnn vakit geçirdiğimden, bildirimleri yayınlayamadım.. Ama unutmadıımmBugün hallettiimm Geç olsun güç olmasıınn
Tebrikleeerrr :13::13:
Eki Görüntüle 583210
Ama ben de turkce ogretmeniyim.hem de gazi mezunuyum.2004
Benim oyle bir oyunum var. healthmonth.com.
Kendine ay icinde kurallar belirliyosun. sonra her gun site uzerinden, uymus musun uymamis misin isaretliyosun. O sana puan veriyo uyup uymadigina, kurallarinin zorluguna gore. hem cok puan toplamaya calisiyosun, hem de kurallarini cok kacirmamaya calisiyosun. senin bu kurallari oraya yazmam lazim:))
Amac hayatinda kucuk degisiklikler yaparak, sana faydali degisimleri yaratmak. bence cok guzel fikir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?