- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
merhaba:) benim de kızım 4 ay 6 günlük:)) hep beraber vereceğiz kiloları inşallah bebeklerden fırsat bulursak
aaa evet ya seni ara sıra ağustos annelerinde görüyordum yanılmıyorsam,
sen de emziriyor musun hala?
evet ben de seni görüyordum:)) emzirmiyorum maalesef.çok zorladım sütüm olsun diye ama olmadı.bende zayıflayayım bari dedim:)))
Merhaba kızlar, umarım herkesler iyidir...
Düm hava muhalefeti nedeniyle yollarda uzuuunnn vakit geçirdiğimden, bildirimleri yayınlayamadım.. Ama unutmadıımmBugün hallettiimm Geç olsun güç olmasıınn
Tebrikleeerrr :13::13:
Eki Görüntüle 583210
Kilolarınız nedir bilmiyorumama çok da az değil. Daha önce diet yaptınızmı dukandan az önce. onun da etkisi vardırr.
Şimdi gelelim yılbaşı menüsüneee çok içimden geldi bozmadan atlatlanız için.
Evde olacağınızı hayal ederek yazıyorummm
Bütün bir tavuğun derisini ayırıp haşlıyorsun. Suyuna yumurta ve limoonla terbiye yapıp (2 yumurta ile) çorba yapıyorsun. (1)
1 damla pekmez ve 1 kaşık salçayı suyla açıp haşlanmış tavuğa sürüp fırına veriyorsunnn. Oluyor nar gibi tavukkkk (2)
Yağsız kıymaya bol maydanoz karabiber azda soğan katıp misket köftelerini yapıyorsunnn. Yağsız tavada güzelce pişirip kürdan saplayabilirsin. Yada 1 karışlıkl köfte şişlerine 1 köfte 1 peynir şeklinde dizip dekor yapabilirsinnn (3)
KArnabaharı haşlayıp çatalla eziyorsun, sonra yağsız tavada kırmızı pul biberle kavuruyorsunn 1 yumurta ile. Soğuyuncaa hopp yine toplar ve kürdan olayı (4)
Süzme yoğurda (kendin yaptığın) bol nane az sarımsak katıp adına haydari diyorsunn (5)
Teflon karnıyarık tenceresine 4 patlıcan 3 kırmızı 3 yeşil biberi yıkayıp sulu sulu ateşe hopp terleme usulü köz olayı. (Poşette fırında yada mikroda da oluyorr)
2 patlıcanın içini azıcık kavurarkkk içine süt koyup pişiriyoruzzz. Ilınınca az yoğurt koyuyoruzzz. İster salata gibi servis yap ister üstüne 100 gr et kavurr kıyma kavurr olsun sana Ali NAZİK (6)
Kalan 2 patlıcanı yine iyice ezerek için soğan, domates, nane, baharat, limonn istenirse biraz sirkeee. Oldumu sana patlıcan salatasıı (7)
Bol marulluu belki tavulu harika bir mevsim salatasıı. SOsu için 1 kaşık yoğurda nane kırmızı bibe ve çok azda kimyon ekle. Limon suyuyla açç. Olsun sana çakma sezar sos. (8)
3 diş sarımsağı bıçakla ezip (asla kesmedenn) azıcık kavur. Azıcık da soğan eklee. Üstüne acı biber salçasııı ve acı pul biberrr. Kavur kavurrr soğut. Olsun sana acılı ezmee (9)
Ayaklı bir kadehin içine 2 salatalık 1 havucu uzun jülyen şeklinde kesip doldur. Limon suyu ve 2 buz att. Buda sofraya süs olsunn. Hep kıt kıt yersiniz (10)
3-4 çeşitten oluşan bir peynir tabağıı (Bazılarının yağ oranına 1 gecelik aldırmayabilirsin bence). tabiki üstüne azıcık çörek otu. Görüntü herşeden önemli... (11)
Küçük kornişonlarrr (Sofraya çok yakışırr) (12)
Gelelim gecenin tatlısınaaa.
2 yumurtayı 4 kaşık tatlandırıcı ile çokkkk çırpıyorsun
kakao, kabartma, 1 kaşık süt tozu ve 8 kaşık kaşık kepek katıp karıştırıyorsun
Karşımı kek kıvamına getirene kadar yağsız süt ekliyorsun
Borcam kapağında pişiriyorsun yada o boy bi kalıptaa.
Fırında çıkınca sıcakken, yarım bardak süt 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao karışımınıı kekin üstüne döküp çektiriyorsun.
Tabi önce keki ortadan kesersen daha kolay olurrr
Sonra keyfine ağzının tadına göre muhallebi yapıyorsun.
Süt tatlandırıcı mısır nişastasıı kakaoo hepsiyle olurr. Senin tercihin dolu tarif var.
Kekimizin içine dışınaa bol bol sürerizz. SÜüslemeyleee (bir kısmını beyaz yapıp şırıngayla dukan, 2013, hatta ipek bile yazabilirsinn :)) süper olurrrr...(13)
Bunların dışında sitelerde dolu tatlı tuzlu tarifler var. Ama bu saydıklarımın hepsini yapsan sofradan bile kalkamazsınnn.
Dolu alternatif varr. En basitlerini yazdımmm en evde olabilecek malzemelerleee.
Meyve yok çerez yok biliyorum ama dietteyiz işteee olur o kadar. Ayrıca cips falan tarifide varrr. Öyle atıştırmalılar var yapabileceğin.
Karnabaharı minik çiçieklere ayırıp tuzluyorsun . Hopp fırınaa oluyor sana pat pat mısır. Akşam oyalıyor elinii tadı çok benzemesede. Ama kötü değil.
Eki Görüntüle 583128
Sevgilerrr. İYİ YILLARRRRRRRRRR
Çok teşekkür ederim kuzucumumarım tartı bende de 60ları gösterir.
Kızlar böyle içim bir nahoş; şöyle ki:
Ben diyet yapıyorum ve okul bundan haberdar, bu akşam serviste gelirken fen bilgisi öğretmenimiz başladı sen kendine yazık ediyorsun, vücudun 10 yıl yaşlandı, sağlıksız besleniyorsun, meyve-sebzesiz olur mu vs. vs.
Ben ne desem saçmalık dedi. Kendisi hem fen bilgisi öğretmeni hem de daha önce spor ve beslenmeyle ilgili geçmişe sahip olduğu için moralim bozuldu.
Bir kaç arkadaş da verdiğin 5 kgyi kat kat geri alacaksın deyince gözüm korktu.
Ben diyeti bırakmak istemiyorum kaldı ki düşünmüyorum da ama ya yanlış bir hareketim her şeyi mahvederse
ammmaaa ben yumurtaaa yemıyorummmm nasıl yapcam dıeti
slm kızlar dıyete baslıcagım ama ben hayatta yumurta yemm ne yapabılırım
ayy lisabella bu hastalık beni mahvetti,beni sen motive edersin ancak,beni bir patakla,çok saldım kendimi bir kaç gündürnasıl atlattın duraklamayı,biraz kendime yemek tarifleri bakım,gına geldi haşlama tavuk et yemekten,sen neler yiyorsun,zor geliyor evdekilere ayrı bana ayrı yemek pişirmek offf:2:
merhaba:) benim de kızım 4 ay 6 günlük:)) hep beraber vereceğiz kiloları inşallah bebeklerden fırsat bulursak
merhaba arkadaşlar, nihayet döndüm
döndüm diyorum çünkü ben burda eski bir dukancıyım
geçen sene 2 ay dukandan sonra 88 kg.dan 75 kg. düştüm, sonra hamile kalınca gerisi yalan oldu
hamileliğimde toplam 17 kg aldım 92 kg ile doğuma girdim
şuan 82 kg.ım ve bu sabah itibari ile tekrar dukancıyım.. hedef 65 kg..
5 günlük atağımın ilk günü hayırlı olsun
umarım gecen seneki gibi verimli olur, üstelik bu son dukan hakkım malumm..
Selam kızlar..
Benimde uzun süreli duraklama sonrasında iki gün içinde tam -2,5 kg gördüm. Resmen şok geçirdim. Bu wc olayı çok önemli kızlar. Eğer tuvalete çıkma problemi varsa kesinlikle kilo verme duruyor. Ben onu çözdüm kilo vermeye başladım. Birde sanırım vücut direncini kırdım. Bu diyet hakikaten uyulduğu taktirde insana emeğinin karşılığını muhakkak veriyor. Yeterki biz azmedelim.
Bebim bebişimde 4 ay 9 günlük :) Ağustos annelerinde bende vardım doğuma gittikten sonra daha giremedim.
Hoş geldin canımmm. Hatırlıyormusun bizim zamandan 4 kişiydik hamile kalıp diyeti bırakan. Döndük yine kürkçü dükkanımıza. Bende başladım dukana 40 günde 8 kiloya yakın kilo verdim bende. Hadi gazan müberek olsun
tebrikler sanada canimkesinlikle onemli bazi noktalar oluyor onlar cozume ulasincada duraklama kiriliyor bu bazen herkeste farkli biseyler olabiliyor onemli olan kisinin kendinde neyin duraklama yaptigini bilmek ve ona gore onlem almak.sevgili zeynep, sevgili etateta soylemisti
bir vermeye baslayinca corap sokugu gibi gelecek diye (ee nede olsa tecrube)
ayyy ne guzel hamile kalmis dogurmus saglicakla almissiniz kucaklariniza bebisleriniziallah bagislasin ve darisi isteyenlerin basina.varmi benimle hamile kalacak arkadaslar
canım yaa hatırlamaz mıyım, ben ara ara girip sizlere baktım.. bak yine başladığımız yerdeyiz
maşallah çok güzel vermişsin, ben de emziriyorum diye doğumdan sonra 2 kg aldım o da canıma tak etti
bebeğin nasıl? nasıl gidiyor annelik ve dukan bir arada
Çok şükür herşey yolunda. Ben 2 ay emzirdim o da yarım yamalak. Mamaya talim anlayacağın. Şimdilik herşey güzel gidiyor. Dukanda da idmanlıyım ya zorlanmadım. Bakalım uzun soluklu bir yola girdik. Sende bozmada yaza fıstık gibi girelim. Bebeklerimiz yürüyene kadar filinta gibi olalım ki -aaaa hem çocuk doğurdun hemde ne güzel fiziğin var desinler
ay evet canım yaa, yazın sahillerde oğlumla fırtına estirmek istiyorum
inan bozmamak için başlamaya karar vermem uzun zaman aldı, kendimi tam anlamıyla hazır hissetmeyi bekledim ve o gün bugündür arkadaşım
atak 1 kazasız belasız geçti ya artık gerisi kolay benim için
Kilo verdikçe dahada azimleneceksin. Atakta gider şimdi 2-3 kilo inşallah oda sana dahada bir motive olur.
Selam kızlar..
Benimde uzun süreli duraklama sonrasında iki gün içinde tam -2,5 kg gördüm. Resmen şok geçirdim. Bu wc olayı çok önemli kızlar. Eğer tuvalete çıkma problemi varsa kesinlikle kilo verme duruyor. Ben onu çözdüm kilo vermeye başladım. Birde sanırım vücut direncini kırdım. Bu diyet hakikaten uyulduğu taktirde insana emeğinin karşılığını muhakkak veriyor. Yeterki biz azmedelim.
Bebim bebişimde 4 ay 9 günlük :) Ağustos annelerinde bende vardım doğuma gittikten sonra daha giremedim.
kızlar merhaba,
sayın Türkçe öğretmenlerim önünüzde saygıyla eğiliyorum. geçen gün oğluma verilen türkçe performans ödevini yaparken göbeğimiz çatlamıştı
masal yazmıştık da...
merhaba arkadaşlar, nihayet döndüm
döndüm diyorum çünkü ben burda eski bir dukancıyım
geçen sene 2 ay dukandan sonra 88 kg.dan 75 kg. düştüm, sonra hamile kalınca gerisi yalan oldu
hamileliğimde toplam 17 kg aldım 92 kg ile doğuma girdim
şuan 82 kg.ım ve bu sabah itibari ile tekrar dukancıyım.. hedef 65 kg..
5 günlük atağımın ilk günü hayırlı olsun
umarım gecen seneki gibi verimli olur, üstelik bu son dukan hakkım malumm..
başlangıç kilom 105.5 inşallah iyi atlatırım bugünümü ancak kendimi çok iyi hissetmiyorum halsizim dukan da halsizlik ilk 1-2 gün olur demişti. sabah krep yapayım dedim neye benzedi anlamadım gerip bişey oldu ama yedim şimdiye kadar 1,5 litre su içtim. bugün kursta vardı belki de o da etkilemiştir
canım benim sen başkalarının lafıyla sözüyle hayatını sürdürecek bir insan değilsin , kendi doğrun neyse sakın ondan vazgeçme
yaa öğretmen camiasında onca anormal tip varki anlatamam , insanlar senin bu işi önemseyip , dikkat etmeni bile kendine sıkıntı eder , senin zayıflamayı kafana koymuş olman onlara batar , bende aynı tarzda ortamdayım biliyorsun , benim okuldakiler sürekli , yeter artık zayıflama , bak çok sağlıksız olacaksın , hasta olacaksın , aaa meyve yenmezmi .....bla bla bla
Allah aşkına ben yediğim zamanlarıda hatrılıyorum , gayet sağlıksız ve mutsuz bi insandım , şuan kendimi o kadar iyi hissediyorumki , bu duyguyu hiçbirşeye değişmem , sende sakın başkalarının sözüne kulak asma , önüne bak ve fazlalıklarından kurtul , bu lafları söyleyenlerin hepsine zamanı gelince hatırlat söylediklerini , hadi bakalım örtmenimm sana güveniyorumm :129::129::129::129::129::129:
kızlar 2 haftadır pc bozuktu yeni ulaştı elime internet 3.ayımı bitirdim yenice dukanda sorun şu ki yıllar önce dogum yapmıştım sonra da büyük bir üzüntü yaşamıştım.saçım da bir tarafta açılma oldu bir daha da çıkmadı.bunu dikkatli bakmayan çok anlamıyordu.gecen sene doktor bana kan değerimin düşük olduğunu bu gidişle saçımın dahada döküleceğini söylemişti.mezoterapi önerdi ama maddi sıkıntı yüzünden yaptıramamıştım.şu anda o kısım çok fazla açılmış durumda ve çok fazla dökülüyor saçım.mezoterapiye başladım ben dukan diyetinden mi acaba diye düşünüyorum.ilk iki ay tahlil yaptırmıştım sorun yoktu.bu ay yaptırmadım.dukanla 11 kilo verdim daha vermem gereken 9 kilo var.pzt doktora gidip dukan yaptığımı söyleyip tahlil yaptıracam.kızlar ne yapmalıyım sizce bana yardım edin verdiğim kiloları almak ta istemiyorum saçımdan da korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?