öncelikle merhaba sayın zümrem :)
buradaki zümre çoğunluğumuza bakarak "Türkçe öğretmenleri yemeyi severmiş tabi Dukan amcayla tanışmadan önce:))" diyebiliriz sanırım.
şimdi şu kilo durumuna yorum yapalım. 10 kilocuk bir fazlan var sanırım, çizelgene bakıp öyle yorum yapıyorum. atakta 2 kilo vermen hemde sporsuz gayet başarılı.
bugün spor yaptıysan yarın kesin biraz daha gitmiş olur ki bu da senin kilon için gayet güzel. kilo fazlan çoook olsa (ben gibi) işte o zaman atakta daha çok verebilirdin.
şimdi seyire geçince de kilon düşmeye devam edecek.
et olayını sevdiğini anladım yazdıklarından. madem durumun bu o zaman sebze günlerinde de etin yanında çiğ salatalar ekleyerek sebze olayını halledersin. ki benden sana bir tüyo kesinlikle salata olarak tüketilen sebzeler sebze yemeği yemenden daha hızlı kilo düşümü sağlıyor. bu benim fikrim. ben denedim böyle sonuç verdi.
benim dukanda 45. günüm 9,700 verdim. sebze yemeği yemedim hemen hemen hiç. varsa yoksa salata. ama bol bol et, tavuk, balık :)
aklımdan geçeni okudun resmen.
merhaba,
üniversite hayatı boyunca yurtta kalıp etiform yemiş biri olarak hemen sana yazmak istedim. ki üni yıllarında 175 boy ile 65 kiloydum ve bana fazla geliyordu. 45 gün önce dukana başladığımda 90 kiloydum :)
benim sana ilk tavsiyem dukan kitabını hemen al ve okumaya başla.
şubat tatilinde eve gittiğinde atak olayına başla atağı bitirip seyire geç, yurda 3-5 kilo verip dön ki herkes şaşırsın.
peynir olayına gelince kendini azıcık zorla. yemezsen de dünyanın sonu değil süt ve yoğurtla takviye edersin. yurtta da saf protein günlerinde tavuk ya da senin kurtarıcın olabilecek ton balığına yüklen. dışarıda yediğin zaman da yağsız ızgara köfte, et vs.
içecekleri seviyorsan ki seviyorum demişsin yeşil çay stoğu yap kendine, günde 3 fincan iç. biraz da çıkıp yurt bahçesinde yürüyüş yaptın mı tamamdır.
ama ilk şart kitabı al.
yulaf kepeği vs ile ilgili detaylar orada.
başlamak bitirmenin yarısıdır demişler. sen kitabı al, okumaya başla, hedefini koy bak neler olacak :) abla tavsiyesi :)
KIZLAR ACİL DESTEK
Sonunda aradığım diyeti buldum sanırım DUKAN. Fiziksel ve ruhsal yapım için uygun ama yaşam tarzım için çok sorunlu olabilecek bir durum bu konuda yardımınza, tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var
Yaşım 19 kilom 74 boyum 1.55
Benim ki üniversite sınavı stresiyle alınmış ve verilememiş tam tersine üzerine de eklenmiş kilolar. Yaklaşık 1 aydır üzerine gidiyorum kilolarımın ama belirli bir çizgi oluşturabilmiş değilim.
Dukanla ilgili çekincem ise ben yurtta kalıyorum. Yurt odasında ne kadar kendime uygun yemekelr hazırlayabilriim nelerle beslenebilirim. Yiyebilecğeim yemekler hazırlayabildiğim sürece hiç çekinmeden başlıycam :) Hatta atak dönemi için haftaya eve gitmeyi düşünüyorum 5 günlüğüne :) Kızlar ciddi anlamda kilolarımdan çok şikayetçiğim tüm hayatımı mafediyorKendime olan güvenimi isteğimi her şeyimi aldı.
Duakansa tam bana uygun tek eksik peynirin hiç bir çeşidini yemiyorum. onun ışında kiloma dikkat etmeye başladığımdan beri zaten yağsız süt ve yoğurt kullanıyorum. Tavuğa bayılırım ve dukanın en sevdiğim özelliği ben sıvı tüketmeyi çok severim ve diyetler genellikle kolayı ve KAHVEyi yasakaldığı için nefret ederim. Kahvesiz yaşamaya da çalıştım arkadaşlar hayatımın en zor anlarıydı. Onun dışında günde bir fincan yeşil çayımı eksik etmem ve 2 lt.den fazla su tüketirim :) ekmek olarak çavdardan başka bir şey yemeyi sevmem de zaten.
Çevremde kilo vermesine hayran olduğum ve bana güven veren 2 kişininde dukanla zayıfladığını tesadüfen öğrendim ve bu bana çok güç verdi
Önümüzdeki cumaya kadar araştırmaya devam edip başlıycam inşallaaah
Daha önce kendimi hiç bu kadar umutlu hissetmemiştim kızlar özellikle sizin öyle kilo verdiğinizi gördükçe öyle mutlu oldum ki :)
Umarım ben de sizin gibi başarabilriim :)
Önerilerinizi heeeeyyycanla beklemekteyim
Cevap için teşekkür ederim zümremyemek yemeyi evlendikten sonra daha çok sevdim eşim yüzünden zaten 15 ayda 10 kilo almayı da yine onun sayesinde başardım:)) et yemeyi gerçekten çok seviyorum ve umarım dediğin gibi salatalarla daha hızlı kilo veririm. şu an Dr. Dukan'ın öngörüsünden daha hızlı kilo veriyorum zaten. benim bütün olayım şeker çikolata yüzündenmiş bunu anladım.
keşke ben de senin gibi 45 günde bütün fazlalıklarımdan kurtulsam:)) Maşallah Allah bozmasın şu seyrini
Kesinlikle aranan diyet budur:)) ben de çok pişman oldum keşke hep duyduğum sağlıksızdır diye ötelediğim bu diyeti 1 yıl önce yapmaya başlasaydım. 1 ay haftanın altı günü fitness yaptım dukan'ın 2günde verdirdiği kiloyu veremedim valla. Yurtta ortak mutfak gb. birşeyiniz var mı?
canim ya hastalanman kotu oldu aslinda hastayken gercekten rejim yapmak zor oluyor.hem halsiz oluyorsun hem vucudun vitamin ihtiyaci,enerji ihtiyaci duyuyor..ama iste atlatmaya bak canim.vitamin haplari al mutlaka.sana bir onerim bir taze zencefil al onu ortadan ikiye kesip yarisini rendele sonra bir tulbente dokup SIK suyunu yada kati meyve SIKACAGIN varsa onda SIK.yarim cay bardagi kadar suyu olacaktir onu bir dikiste ic diger yarisinida ayni sekilde aksama yap yatmadan once.bu sana iyi gelecektir.eger oksurugunde varsa 2 kasik toz zencefile 2 kasik bal ekle iyice karisitir bunuda gun icinde ara ara birer tatli kasigi yut.buda oksuruge iyi gelecektir.tavuk suyuna corba yap bol limonlu sebzeli ic onuda sicak sicak.cok guzel tarifler bulabilirsin insanlar yaraticilik sinirlarini zorlamis ve oylesine seyler bulmuslarki hic diyette oldugunu hissetmiyorsun.dedigin gibide zor oluyor evdekilere ayri kendine ayri hazirlamak malesef ama herkesin birlikte yiyecegi tariflerde bulabilirsin( tantuni,karniyarik,hunkar begendi...)aslinda hem insanlar senin moralini bozmasaydi hemde hastalik isi girmeseydi sende iyi vermistin simdiye ama hala verebilirsin ve yolun daha cok basindasin bide yanlis anlamada simdi senin kilo bana gore biraz daha fazla ya sen aslinda daha cabuk ve kolay verirsin.ben gecen haftalarda duraklamadayim diye depresyona girdim ya nerdeyse ama sonra karar aldim belli bazi noktalarda onlari degistirdim.
-mesela ictigim su cesme suyuydu onun yerine zengin mineralli su aldim ve gunde 3 lt su iciyorum.
-tuzu hayatimdan tamami ile cikardim (benki hayatin tadi tuzu TUZderdim ve asla tuzsuz yiyemezdim )
-gecen haftalarda dukan tatlilari yapmistim o beni duraklatti onu kestim yemiyorum artik.cunku zaten biz diyetteyiz ve o tatlilar her nekadar bize uysada luks aslinda ve duraklatiyor.bir sure yemem olur biter dedim..
-spor zaten yapiyordum devam ediyorum.
-gunde 3 bardak yesil cayimi iciyorum
-birde bir iki aci minnacik top biber yiyorum(gerci aci biberinde metebolizmayi hizlandirdigi soylenirdi)
mesela bugunki menum:
sabah:ekmegim+1 dilim fume hindi+1 yumurta+biraz lor
ogle:6-7 kofte +ayran
aksam:firin posetinde balik
bir iki gundur sebze yemedim mesela.ben senin duraklamaya girdigini dusunmuyorum sadece hastasin sen griptede vucut su tutar.sakin pes etme arkadasim cunku daha yolun cok basi.lutfen once hastaligini en iyi sekilde atlatmanin yollarina bak.ne zaman yardima destege ihtiyacin olursa ben minik cekirgeve diger kanatsiz dukan melekleri sana yardim ve destege haziriz unutma.cok optum seni
Ablalarım bitanesi :):)
Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim böyle deneyip başaranlardan tavsiyeler almak öyle iyi geliyor ki :)
Peynir olayında ben doğduğumdan beri yemiyorum yani fiziksel bir sorun :) Ama yoğurt ve sütle aram iyi :) Asıl sorunum da saf protein günlerinde ne yiyeceğim ? Ton balığı gibi bir alternatifi öğrenmem çok iyi oldu mesela :)
Kitabı da okumaya başladım canım :) Bir iki gün içinde bitiririm zaten :)
Günde 3 fincan yeşil çay da hiç problem değil ama asıl içimi rahatlatmayan sallama çay olması sallama olunca pek içime sinmiyor açıkçası :) Sallama çayda nerebileceğiniz iyi bir marka varsa onu da öğrenmek isterim aslında :)
Hedefim net 52 kilo :) Dukan sitesine göre 156 günde kavuşucam harika vücuduma :) :) :)
Umarım ben de başarabilriim :)
Yemekhanenin mutfağı var. Ben diyet yapıyorum desem kullanabilirim de ama yemekhane gibi işlek ve devamlı birilerinino lduğu bir yer olduğu için biraz çekiniyorum. zaten gündüz yemek hazırlandığı için çok kullanableceğimi sanmıyorum ama akşamları bir şeyler yapabilem şansım da yok değil :)
ton balığı ama light olacak ve yağını iyice süzeceksin. ben ezip yazığı çıkarmaktan cılkını çıkarıyorum balığın :)
mesela hindi füme diye bir zımbırtı var onu da sabah kahvaltısı için tüketebilirsin :)
nerede okuduğunu bilmiyorum ama bir yerle anlaşıp sana haşlanmış tavuk servisi vermelerini sağlayabilirsin ya daaaaaaaaaaaa evde kalan yakın bir arkadaşına gidip haftada 1 kez 2-3 tavuk gögsü haşlayabilirsin ki bu seni en az 2 gün idare eder :) tabi arkadaşlarına da biraz bırakmak şartıyla :)
süpermiş...
sende akşamları kullanıver ne olacak.
geceden haşla tavuğunu, at dolaba, ertesi gün yoğurt ve baharatı bas üstüne ye gitsin :)
haaa bir de haşlanmış yumurta olur yurtta, onu da yiyebilirsin
ya da mutfakta azıcık kıymayla kıymalı yumurta yapabilirsin :)
Evde kalan çok arkadaşım olmasa da sınırlarımı zorlayabilirim sanırım :) Şu an Ankaradayım ailem İstanbulda :)
Fırında tavuk satan kasaplar falan vardı sanırım öyle bir şeyler hatırlıyorum :)
Hindi füme falan o tar şeyleri okudum ne olduğunu bende bilmiyorum ama inşallah sevebileceğim şeylerdir diye umudediyorum çünkü hayatımı kurtarsbilirler :)
Seyir döneminde slatalar ve sebze yemeklerini de eklediğim zaman saf protein için alternatifim az da olsa idare edebilirim diye tahmin ediyorum istediğim kadar sıvı tüketebildiğim sürece umarım umarım işe yarar :) :)
hemde başkenttesin :) daha ne olsun.
sen abla sözü dinle önce kitabı bitir ve şubat tatiline kadar nereden yiyebileceğim na alırım, neler yiyebilir, nereden temin ederim araştırmasını yap.
hatta küçük bir defter tut. ben tariflerimi, yemeklerimi hep yazıyorum dukan defterime.
sonra git ailenin yanına ve başla dukan amcayla atağa :)
yeşil çay ben doğadan ın ginko lusu ve chai lisi yani tarçın ve karabiberlisini içiyorum. süpperrrrrrrrrrrrrr.
Kilolarınız nedir bilmiyorumama çok da az değil. Daha önce diet yaptınızmı dukandan az önce. onun da etkisi vardırr.
Şimdi gelelim yılbaşı menüsüneee çok içimden geldi bozmadan atlatlanız için.
Evde olacağınızı hayal ederek yazıyorummm
Bütün bir tavuğun derisini ayırıp haşlıyorsun. Suyuna yumurta ve limoonla terbiye yapıp (2 yumurta ile) çorba yapıyorsun. (1)
1 damla pekmez ve 1 kaşık salçayı suyla açıp haşlanmış tavuğa sürüp fırına veriyorsunnn. Oluyor nar gibi tavukkkk (2)
Yağsız kıymaya bol maydanoz karabiber azda soğan katıp misket köftelerini yapıyorsunnn. Yağsız tavada güzelce pişirip kürdan saplayabilirsin. Yada 1 karışlıkl köfte şişlerine 1 köfte 1 peynir şeklinde dizip dekor yapabilirsinnn (3)
KArnabaharı haşlayıp çatalla eziyorsun, sonra yağsız tavada kırmızı pul biberle kavuruyorsunn 1 yumurta ile. Soğuyuncaa hopp yine toplar ve kürdan olayı (4)
Süzme yoğurda (kendin yaptığın) bol nane az sarımsak katıp adına haydari diyorsunn (5)
Teflon karnıyarık tenceresine 4 patlıcan 3 kırmızı 3 yeşil biberi yıkayıp sulu sulu ateşe hopp terleme usulü köz olayı. (Poşette fırında yada mikroda da oluyorr)
2 patlıcanın içini azıcık kavurarkkk içine süt koyup pişiriyoruzzz. Ilınınca az yoğurt koyuyoruzzz. İster salata gibi servis yap ister üstüne 100 gr et kavurr kıyma kavurr olsun sana Ali NAZİK (6)
Kalan 2 patlıcanı yine iyice ezerek için soğan, domates, nane, baharat, limonn istenirse biraz sirkeee. Oldumu sana patlıcan salatasıı (7)
Bol marulluu belki tavulu harika bir mevsim salatasıı. SOsu için 1 kaşık yoğurda nane kırmızı bibe ve çok azda kimyon ekle. Limon suyuyla açç. Olsun sana çakma sezar sos. (8)
3 diş sarımsağı bıçakla ezip (asla kesmedenn) azıcık kavur. Azıcık da soğan eklee. Üstüne acı biber salçasııı ve acı pul biberrr. Kavur kavurrr soğut. Olsun sana acılı ezmee (9)
Ayaklı bir kadehin içine 2 salatalık 1 havucu uzun jülyen şeklinde kesip doldur. Limon suyu ve 2 buz att. Buda sofraya süs olsunn. Hep kıt kıt yersiniz (10)
3-4 çeşitten oluşan bir peynir tabağıı (Bazılarının yağ oranına 1 gecelik aldırmayabilirsin bence). tabiki üstüne azıcık çörek otu. Görüntü herşeden önemli... (11)
Küçük kornişonlarrr (Sofraya çok yakışırr) (12)
Gelelim gecenin tatlısınaaa.
2 yumurtayı 4 kaşık tatlandırıcı ile çokkkk çırpıyorsun
kakao, kabartma, 1 kaşık süt tozu ve 8 kaşık kaşık kepek katıp karıştırıyorsun
Karşımı kek kıvamına getirene kadar yağsız süt ekliyorsun
Borcam kapağında pişiriyorsun yada o boy bi kalıptaa.
Fırında çıkınca sıcakken, yarım bardak süt 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao karışımınıı kekin üstüne döküp çektiriyorsun.
Tabi önce keki ortadan kesersen daha kolay olurrr
Sonra keyfine ağzının tadına göre muhallebi yapıyorsun.
Süt tatlandırıcı mısır nişastasıı kakaoo hepsiyle olurr. Senin tercihin dolu tarif var.
Kekimizin içine dışınaa bol bol sürerizz. SÜüslemeyleee (bir kısmını beyaz yapıp şırıngayla dukan, 2013, hatta ipek bile yazabilirsinn :)) süper olurrrr...(13)
Bunların dışında sitelerde dolu tatlı tuzlu tarifler var. Ama bu saydıklarımın hepsini yapsan sofradan bile kalkamazsınnn.
Dolu alternatif varr. En basitlerini yazdımmm en evde olabilecek malzemelerleee.
Meyve yok çerez yok biliyorum ama dietteyiz işteee olur o kadar. Ayrıca cips falan tarifide varrr. Öyle atıştırmalılar var yapabileceğin.
Karnabaharı minik çiçieklere ayırıp tuzluyorsun . Hopp fırınaa oluyor sana pat pat mısır. Akşam oyalıyor elinii tadı çok benzemesede. Ama kötü değil.
Eki Görüntüle 583128
Sevgilerrr. İYİ YILLARRRRRRRRRR
KIZLAR ACİL DESTEK
Sonunda aradığım diyeti buldum sanırım DUKAN. Fiziksel ve ruhsal yapım için uygun ama yaşam tarzım için çok sorunlu olabilecek bir durum bu konuda yardımınza, tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var
Yaşım 19 kilom 74 boyum 1.55
Benim ki üniversite sınavı stresiyle alınmış ve verilememiş tam tersine üzerine de eklenmiş kilolar. Yaklaşık 1 aydır üzerine gidiyorum kilolarımın ama belirli bir çizgi oluşturabilmiş değilim.
Dukanla ilgili çekincem ise ben yurtta kalıyorum. Yurt odasında ne kadar kendime uygun yemekelr hazırlayabilriim nelerle beslenebilirim. Yiyebilecğeim yemekler hazırlayabildiğim sürece hiç çekinmeden başlıycam :) Hatta atak dönemi için haftaya eve gitmeyi düşünüyorum 5 günlüğüne :) Kızlar ciddi anlamda kilolarımdan çok şikayetçiğim tüm hayatımı mafediyorKendime olan güvenimi isteğimi her şeyimi aldı.
Duakansa tam bana uygun tek eksik peynirin hiç bir çeşidini yemiyorum. onun ışında kiloma dikkat etmeye başladığımdan beri zaten yağsız süt ve yoğurt kullanıyorum. Tavuğa bayılırım ve dukanın en sevdiğim özelliği ben sıvı tüketmeyi çok severim ve diyetler genellikle kolayı ve KAHVEyi yasakaldığı için nefret ederim. Kahvesiz yaşamaya da çalıştım arkadaşlar hayatımın en zor anlarıydı. Onun dışında günde bir fincan yeşil çayımı eksik etmem ve 2 lt.den fazla su tüketirim :) ekmek olarak çavdardan başka bir şey yemeyi sevmem de zaten.
Çevremde kilo vermesine hayran olduğum ve bana güven veren 2 kişininde dukanla zayıfladığını tesadüfen öğrendim ve bu bana çok güç verdi
Önümüzdeki cumaya kadar araştırmaya devam edip başlıycam inşallaaah
Daha önce kendimi hiç bu kadar umutlu hissetmemiştim kızlar özellikle sizin öyle kilo verdiğinizi gördükçe öyle mutlu oldum ki :)
Umarım ben de sizin gibi başarabilriim :)
Önerilerinizi heeeeyyycanla beklemekteyim
Bugün ilk defa tatlandırıcı kullandım. Dukan tariflerinden süt reçeli yaptım. Az tattım güzel olmuş. Yarın kahvaltıda ekmeğim ile yiyeceğim.
Bende nerdeyse bir haftadır 99.2 de takıldım. Şuan regliyim ondan mı aceba ?
Muhteşeeeeeeeeeeeemmmm :)
kesinlikle hepsini yapıcam. tarifler için ve menü için kocamaaaaann teşekkürler....
tabi bunların yanına 2duble rakı bir gecelik olur dimi ?
seviyorum sizi kızlaaaaaaaaaaaarrrr..
10 yıldan sonra ilk kez 7'li haneleri görebildim o kadar mutluyum ki anlatamam sevgili canlar :) 79,5 ile artık ben de yetmişlilere katılıyorum. İlk küçük hedefim buydu, darısı herkesin başına inşallah öpüyorum sizi
Bende bu hafta 64 ü görmek istiyorum.Nedense takmış vaziyetteyim.Hedef 58 59 lar ama 64 olunca sanki 60 a yakın 65 de 70 e yakın geliyor.Dietle beraber takıntılı olmaya başladım sanırım.Ver ver bitmez bu kilolar.Bu kiloları alasıya nerdeymişim.))Üstüne üstlük kendimi zayıf görüyordum.Taki beni alış veriş esnasında tezgahtar kız beni büyük beden reyonuna götürene kadar.Şok oldum.Ama haklı idi büyük bedenler oluyordu bana.Sinirden hiç bir şey almadan çıktım.Çünkü suç benim değildi beden kalıpları küçülmüştü)))) Ancak anlamadığım eşim hiç birşey yapmadan 8 kilo verdi.Sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?