Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selam Kızlar,

saat 3 te uyanmış bir dukancı olarak kendime güzel bir akşam yemeği hazırladım ve kesinlikle çoook beğendim hemen menümü ve hangi sitelerden faydalandığımı yazmam lazım size :)

El açması tadında bir börek yaptım ki içinde sadece 3 kaşık kepek var ve yarısından daha azını yedim, kalan kısmını da 2'ye böldüm bir yarısı yarın okulda yenilecek, diğer yarısı da öbür gün :) Ayrıca ben içine sadece peynir ve maydanoz koydum, ıspanağım yoktu. Yine de süperrrrrrrrrrr oldu. Tarifi bulana da yazana da Allah razı olsun. Yolu Yarılamış Bir Dukancan'ın Maceraları:): El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Atak Hariç)

sonra da et yemem lazımdı doğal olarak, tavuktan çok tiksindim bu ara pek yiyemiyorum, onu nasıl yesem diye bakarken beğendili tavuk ızgara tarifini gördüm. hemen de yaptım. o da süper oldu. dukandiyetitariflerim: BEĞENDİLİ TAVUK IZGARA

böylece etimi de otumu da yedim :)

börekte 1 tatlı kaşığı mısır unu, beğendide de 1 tatlı kaşığı mısır nişastası var. ama böreğin yarısından azını yediğim göz önünde bulundurulursa sorun olacağını asla düşünmüyorum.

gün içinde 1 litre de su tükettim.
şimdi de yeşil çayımı yudumluyorum.
bu tarifleri kesinlikle deneyin. süper oldular.

buarada kilo bildirim günleri perşembe mi

Evet perşembe canım

Tadı nasıl guzelmi ben metroda gördüm ikilemde kaldım aliyimmi almiyimmi nasıl tuketiyosunuz birde

Evet perşembe canım

Tadı nasıl guzelmi ben metroda gördüm ikilemde kaldım aliyimmi almiyimmi nasıl tuketiyosunuz birde

Tofuyu ben pek sevmemistim, cin restauraninda corbanin icine koyup getirmislerdi. yani tadi tuzu olmayan yumurta beyazinin haslanmisi kivaminda bir seydi. Bilmiyorum bana oylesi denk geldi ya da, bir daha almaya cesaret edemedim ben.

Tofulu cips tarifi dukan diyet tariflerinde. yabanci sitelerde cok tarif var, oralarda cok tuketilen bi sey, turkiyede pek olmasa da.

Evet perşembe canım

valla ben sadesini aldim tadsiz tuzsuz bisey ama iste bir alternatifbir cok cesidi var(feslegenlisi,domateslisi,fumesi...)cok degisik sekilde kullanabilirsin sebzelerle falan pisirebilirsin ,biraz tuz katip borek,pogacada falan kullanabilirsin.en iyisimi tofulu tarifler yaz internete cikan tarifleri bizim kullanabilecegimiz sekilde yap,ben oyle yapacagim.

dukanın kendi ürünlerinden türkiyede hiç yok mu ? bi de bişey daha sorcam bu tickerfactory de ben handi yere hangi kiloyu yazacağımı bir türlü ayarlayamadım bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

target:hedef kilon
starting:baslangic kilon
current:guncel kilon

height units de metric sec

your height ;boyunu yaz..

umarım bu alışma süresi uzun sürmez

ah kesinlikle! şu en iştahsız halimle bile taş kadayıf olsa yerdim birkaç tane:)

cuma akşamından bu yana kızım hastaydı,bu nedenle yemeye fırsat bulamadım..hani ekmek arası birşeyler olsa,bir-iki dakikada halledersin de..dukan,hazırlık gerektiriyor öğünler için..kucağımdan inmeyen bir bebekle (artık bebek de sayılmaz ya:) su içmek bile zordu..neyse ki şimdi daha iyi,çok şükür..

tebrikler darisi bizlerin basina:)

Bu sabah tartı yine 99.2 yi gösterdi.... Takıldım resmen. Kaçamak falanda yapmıyorum.. Anlamadım birtürlü...

Ayrıca bişey sormak istiyorum.. Bu tek içimlik çorbalardan içebiliyor muyuz ??? Şuan kendime yaptım ama içip içmemekte kararsızım..

benim bildigim icilmiyor un iceriginden dolayi

BENCE BIR AN ÖNCE TOPARLANMAYA VE KALDINIGINZ YERDEN DEVM ETMEYE BAKIN.4 AY MEYVA YEMICEKSINIZ AMA KARSILIGINI ALACAKSINZ.bu güne kadar yedikte ne oldu kilo oldu baska birsey degil.elbetteki bu diyetin de kendine göre zorluklari var ama baska yöntemlere göre en mantikli ve garantilisi bence bu.baslamisken sonuna kadar gidilmeli.toplamda bütün asamalarla beraber hayatinizdan en fazla 1 yili böyle gecirmek ,alacagimiz sonuclari düsününce bence cok degil.yarida kesmek bütün emeklerini zi bosa vermek bence daha kötü.nacizane benim fikirlerim bunlar moralinizi yüksek tutmaya vereceginiz kilolardan sonraki halinizi düsünün sonra karar verin

"tofu yüksek nitelikli proteinler acisindan zengindir.ayni zamanda iyi bir B vitamini ve demir kaynagidir.tofonon icerigindeki kaloronin yarisi yaglardan gelse de 100.gr tofo porsiyonunda sadece 6 gr yag bulunur.doymus yag acisindan fakirdir ve kolestrol icermez.genel olarak tofu ne kadar yumusaksa yag orani da o denli düsük olur.

soya loru olarakda bilinen tofu, nagari adlı bir madde ile lor haline getirilmiş soya loruna verilen addır. Nagari maddesi doğal olarak okyanus suyunda ya da kalsiyum sülfat içerisinde bulunur. Limon suyu ya da sirke gibi asidik gıdalar kullanılarak da lor elde etmek mümkündür.

Tofu Çin’de ilk olarak M.Ö. 200 civarında kullanılmaya başlanmıştır. İlk olarak nasıl bulunduğu bilinmese de Çinliler arasında yaygın olan bir söylentiye göre tofu, bir kaza neticesinde bulunmuştur. Çinli bir aşçı pişirilmiş ve püre yapılmış soya fasülyesine tat vermesi için nagari eklemiş ve neticede bugün bildiğimiz tofuyu bulmuştur.
Bugün tofu Asya’da çok yaygın bir yiyecektir. Bu lezzetli gıda binlerce tofu dükkanında taze olarak hazırlanmakta ve sokaklarda satılmaktadır.
Yemek tariflerinde tofu bir çeşit sünger gıda olarak kullanılmaktadır. Gerçekten de tofu eklenen her tür çeşniye absorbe etme kabiliyetine sahiptir.
Tofuyu bir tencere çili sosuna koyarsanız çili biberi tadını alır. Kakao ve tatlandırıcılarla kanrıştırırsanız çikolata kremalı bir kek dolgusu elde edersiniz.

sakın içme. onlar yasak...

ilk fırsatta kendinize ekmek yapmanızı tavsiye ederim o halde :)
arasına peynir ya da uygun olan herhangibişi koyar tost yapar yersiniz şipşak, kurtarıcı olur :)

Arkadaşlar,

Oğlum 6. sınıf öğrencisi. Yeni ödevimiz seçmeli. Sizlerden fikir istesem. bana ve bize fikirlerinizle destek olur musunuz?

ödev konuları:

1- cumhuriyetin bize kazandırdıkalrı konusunda broşür hazırlama
2- okuduğu kitabın birinden deyim atasözü derleme
3-yapım ekleri ve çekim ekleri ağacı hazırlama
4-ana teması sosyal sorumluluk olan bir hikaye yazma

dukan dışı olduğu için özür dilerim. Ama bu da önemli:)

bu arada konuyu dukana bağlıyım: şu anda sıcak light süt içiyorum içerisine vanilya aroması koydum. çok hoş oldu. tavisye ederim.

Son düzenleme:

bence cumhuriyetin bize kazandirdiklari brosuru zira cumhuriyet bize cok sey kazandirdi

bir Türkçe öğretmeni olarak ne desem ki şimdi :)
konuyu oğlunun en iyi yapabileceğini düşünüp seçmesini sağla bence.
1 ve 4 numaralı performans görevleri oğlunun öznel yaratıcılığına, farklı boyutlarda düşünme ve o düşünceyi geliştirme becerilerine dayanarak yapabileceği görevler.
2 numara ki hem kitap okumasını hemde o kitap ile ilgili fikir yürütmesini, atasözü ve deyimlere hakim olmasını sağlar (ben deyimlerden albüm oluşturma etkinliği verdim 5. sınıflara.seçtikleri 5 deyimi resimleştirip hikayeleştireceklerdi. sonuç harika!2 numarayı seçerseniz deyimlere uygun resimler de çizerek ödevi zenginleştirebilirsiniz.ama tabi seçim sizin.)
3 numarada ise dil bilgisinden çocukların çok hazzetmediği bir konu olan ekleri oyun haline dönüştürüp yaratıcılıkla birleştirilmesini gerektiriyor.

oğlun özelliklerine göre, yapabileceğine inandığına göre seçim yapmalı bence.
ödev yapmış olmak için ödev yapan öğrencilerime gıcık oluyorum. bilinçli, kısa ama dolu dolu ödevler yapsalar dünyalar benim olurdu.

ben bir hemsire :94:ve cumhuriyet kadini gozuyle baktim olaya ogretmen gozuyle bakmak bu olsa gerek topiktede ogretmen var epeyce masallah

ben yumurta yemekten kurdeşen falan oldum sanırım bacaklarım kabardı kaşınıo, yarın doktora gidicem.bikere daha olmuştu yumurta yasaklamıştı bi süre doktor. yarın da yasaklarsa napıcam ben( rejimimi bozmak istemyiroum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…