kızlar ben bugün az kıyma kavurdum yaklaşık 5 damla yağ koydum ama çok üzüldüm sonra ya çok koyduysam diye atakta o kadar problem olabilecek bi ölçü mü bu :18:
damla büyüklüğünüze göre değişebilir bu. sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanımı izinli biliyosunuzdur :)
1 tatlı kaşığını geçmediyse 5 damlanız, sorun olmaz
içim rahatladı valla yarım tatlı kaşığı anva vardı ohhhdamla büyüklüğünüze göre değişebilir bu. sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanımı izinli biliyosunuzdur :)
1 tatlı kaşığını geçmediyse 5 damlanız, sorun olmaz
ay ben de yemiştim bi ay kadar önce, pek de ince olmayan bi dilimdi hem de, o vicdanı iyi bilirim o yüzden
ama motivasyonu düşürmemek lazım yine de, en güzeli aynen devamm
kararsızlık varsa eminim yanlış yaptım bi daha yapmıcamizinli olan 1 kasik yag seyir evresinde serbest yanilmiyorsam:)))ataktan bahsediyor arkadas
chickpeas sen ne kadar zamanda indin 76 ya
benim de aslında 76ya inmem gerek 30 kilo dukan amca mayısa kadar verirsin dedi testinde inşallah ben de o günleri görürüm seni de çok tebrik ediyorum canım
izinli olan 1 kasik yag seyir evresinde serbest yanilmiyorsam:)))ataktan bahsediyor arkadas
kararsızlık varsa eminim yanlış yaptım bi daha yapmıcam
arkadaşlar ben de dukan diyetine başlamak istiyorum.10 kilo kadar fazlam var.gerekli tum alısverişimi yaptım light süt,ligt yoğurt,yulaf kepeği vs. yarın başlamayı düşünüyodum ama şimdi regl oldum.sizce regl döneminde başlamam doğru olur mu ?
arkadaşlar ben de dukan diyetine başlamak istiyorum.10 kilo kadar fazlam var.gerekli tum alısverişimi yaptım light süt,ligt yoğurt,yulaf kepeği vs. yarın başlamayı düşünüyodum ama şimdi regl oldum.sizce regl döneminde başlamam doğru olur mu ?
cyy çok güzel izah etmiş ama yine de bir kaç şey söyleyim dedim canım. 3 etkinlik biraz zorlayıcı olur ama diğerleri bence oğlunun ilgi alanına göre daha seçilebilir olabilir.
1. için inkılaplarda ve inkılap fotoğraflarından faydalanarak basit 8-10 sayfalık bir broşür hazırlanabilir ki bence bu aynı zaman da sosyal bilgiler dersiyle de bağlantılı olduğu için çok yönlü bir kazanım sağlar.
2. de ise ben kendi araştırmalarımdan biliyorum, bazen kitaplarda hiç atasözü olmayabiliyor. bu da oğlunu sıkıntıya sokar ve ödevden soğur. yine de tercih edersen bu ödevi miyase sertbarut un kitaplarından birini seçmeni öneririm.
4. hikaye yazmak oğluşun duyarlılığına ve yaratıcılığına bağlı. o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim; ama çeşitli yardım fotoğrafları bulup resme göre hikaye yazdırabilirsin. hem sonrasında da resimli bir hikaye kitabı yapılmış olur.
ben bir hemsire :94:ve cumhuriyet kadinigozuyle baktim olaya ogretmen gozuyle bakmak bu olsa gerek topiktede ogretmen var epeyce masallah
bence cumhuriyetin bize kazandirdiklari brosuru zira cumhuriyet bize cok sey kazandirdi
bir Türkçe öğretmeni olarak ne desem ki şimdi :)
konuyu oğlunun en iyi yapabileceğini düşünüp seçmesini sağla bence.
1 ve 4 numaralı performans görevleri oğlunun öznel yaratıcılığına, farklı boyutlarda düşünme ve o düşünceyi geliştirme becerilerine dayanarak yapabileceği görevler.
2 numara ki hem kitap okumasını hemde o kitap ile ilgili fikir yürütmesini, atasözü ve deyimlere hakim olmasını sağlar (ben deyimlerden albüm oluşturma etkinliği verdim 5. sınıflara.seçtikleri 5 deyimi resimleştirip hikayeleştireceklerdi. sonuç harika!2 numarayı seçerseniz deyimlere uygun resimler de çizerek ödevi zenginleştirebilirsiniz.ama tabi seçim sizin.)
3 numarada ise dil bilgisinden çocukların çok hazzetmediği bir konu olan ekleri oyun haline dönüştürüp yaratıcılıkla birleştirilmesini gerektiriyor.
oğlun özelliklerine göre, yapabileceğine inandığına göre seçim yapmalı bence.
ödev yapmış olmak için ödev yapan öğrencilerime gıcık oluyorum. bilinçli, kısa ama dolu dolu ödevler yapsalar dünyalar benim olurdu.
Selam Kızlar,
Bugünkü menümü vereyim sonra muhabbete dahil olurum :)
Sabah 1 bardak süt
Ara 1 fincan yeşil çay
Öğle dün yaptığım dukan böreğinden 1 parça ve 1 parça tavuk göğsü, 1 bardak ayran
Akşam ızgara balık, salata ve ve ve 1 parça helva :) sağlık olsun :)
Gün içinde 1 litreden fazla su
öncelikle sizi çok tebrik ediyorum kısa sürede çok güzel kilo vermişsiniz. bende 8 gün oldu başlayalı . 3200 gr verdim size birkaç soru soracağım... mesela kitapta lght kola yazıyor ben coca cola zero tüketiyorum, veya arada sütaşın light meyveli yoğurdundan yiyorum siz böyle şeyler tükettinizmi kitabı okuyorum, internette araştırıyorum kafam allak pullak oluyor kimisi kullan kimisi kullanma diyor en mantıklısı güzel kilo veren birinin ağzından duymak. Birde spordan kastınız nedir mesela neler yaptınız ben hem çalışıyorum hemde 7 aylık kızım var çok ağır spor yapmak gibi bir lüksüm yok ama arada 1-2 gün yapamasamda 45-50 dakika yürümeye çalışıyorum. İşin en kötü tarafı vermem gereken 17 kilo daha var ve ne kadar hızlı verirsem o kadar mutlu olacağımmm. Şimdiden teşekkürler
seninle aynı gün başlamışız vede lilolarımızda aynıymış,bende 97.8 le başladım ama 1 haftasını sayma hasta oldum ve yenmemesi gereken şeylerden yedim,ama yinede senin kadar hızlı gitmedi kilolarım,maşşallah,sporu fazla yapmıyodum,birde ben yemek yemenin saati yok diye biliyorum bu diyette yanlışmı biliyorum.:26: ben yerimde yatarken felan.
Lamia sen 9 kilo vermişsin 48 günde çizelgeye göre.. Nasıl üzülürsün :)) Ben aylardır bu işin içindeyim, kitapta ideal kilo verimi, haftada 1 kilo olarak yazıyor. O da diyetin ilk zamanlarında genelde böyle oluyor, sonra azalıyor zaten. Kendinizi üzerek böyle eziyet ederek bu iş olmazperşembe günü tartılacam bakalım.Eğer bir kilo vermezsem çok üzüleceğim.Oysa dukan diyeti kitabında haftada 2 3 kilo diyor.Neden ben öyle veremiyorum anlamadım.Bende 4 gün yumruk hareketi yapmaya karar verdim.Cumaya kadar yapayım.Hafta sonu eşim evde sebze yemem lazım en azından kahvaltıda.Bakalım Bu atak gelecek hafta kilom için iyi olacak mı.Yani kilo vermem konusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?