Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın Kızlarrr..

Bool bool eksiler getirsin bugün hepimizeee

Hava sanki daha iyi bugün İzmirde.. Biraz yürüyüş yapacağım bu öğlen..

Hadi bakalım gitsin kilolarrrr

Dukan diyetinin en eğlenceli ve biraz esnek evresidir konsolidasyon evresi. Diyetin 3. Aşamasıdır.
Sıkı evrelerden geçtikten sonra diyet programını izleyen kişilerin rahatlıkla uyguladığı aşamadır.
Bu evrede her gün besin olarak protein, karbonhidrat ve sebze tüketilmektedir.
Meyve tüketimi aşırıya kaçılmadan diyette yer almaktadır.
Konsolidasyon evresinin en eğlenceli kısmı ise hafta 2 öğün kendinize ödül vermeniz ve canınız ne istiyor ise onu serbestçe yiyebilmenizdir.
Dukan diyetinin 3. Aşamasının süresi verilmek istenen kilo başına 5 gün şeklinde hesaplanmaktadır. Ne kadar istikrarla kilo verirseniz ve kilonuzu korursanız bu aşamanın süresi o kadar olacaktır.
Meyve, makarna, tazecik ekmek gibi özlediğiniz besinleri bu evrede ödül kısmında tüketmeniz önerilir. Hem diyet süresi daha eğlenceli bir hal alır, hem de bu aşamaya gelmişken kalori kontrolünü kaybederek gerileme yaşanması engellenir.

Dukan diyetinin konsolidasyon evresinde de diyetin diğer evrelerindeki gibi destekleyici olarak diyet çayları ve bol miktarda su tüketimi uygulanmaktadır.
Ödül öğünlerinde belki bir fincan sütsüz ve şekersiz kahve kaçamağı yapabilirsiniz. Bu diyet sürecinizi keyifli hale getiren uygulama olur.

Alıntı...

Merhaba.
Bu da nerden çıktı? Sizin bahsettiğiniz şey güçlendirme evresi sanırım ama onun da 2. aşaması. 1. aşamada ödül öğünü haftada 1 öğün. Kitapta zaten yazıyor. Kitabı okuyan herkes de bunu biliyor. Güçlendirme, verdiğiniz kilo başına 10 gün yapıldığından, yarısına göre yazılmış. Nerden alıntı yaptınız bilmiyorum ama, böyle şeylerle kafa karıştırmaya hiç gerek yok. Ayrıca kahve zaten içebiliyoruz. Ödül falan sayılmıyor o. Hatta sütle de içebiliyoruz. Light sütle. Türk kahvesi şekersizse zaten içilebilir.

Son düzenleme:
Merhaba dukancanlar
Umarım herkes iyidir ve keyifler yerindedir...

Bugün hava biraz daha aydınlık olduğundan ben de daha aydınlığım
Umarım güzel bir gün olur hepimiz için...

Bugünkü menüm şöyle:

Sabah: 1 yumurta, lor ve 1 bardak form çay
Ara: 1 bardak yeşil çay
Öğlen: tavuk ve ayran ikilisi (düşünülen menü)
Ara: 1 bardak kahve
Akşam: ???

Pazar günkü kaçamak sonrası perşembeye kadar protein günü yapayım dedim kendimce ama yapmalı mıyım yapmamalı mıyım muallakta kaldım :26: Yumruk mu sayılır acaba?? Yanlış bir şey yapıp metabolizmamı daha da kitlemek istemiyorum...Ne dersiniz???

sevgili arkadaşlarım :))
uzun zaman oldu yazamıyorum işler çok yoğun ancak fırsatını buldum..103 kg ile başladığım yolculuk 84 kılo ıle devam edıyor çok şükür yeni arkadaşların aramıza katıldıgını gördum çok mutlu oldum gerçekten bırlıkten kuvvet doğuyor..
Bu arada CADDY arkadaşımız dukanın güçlendirme evresi ile ilgili bir sıtede okuduğum bölümü alıntı yapmış..fakat alıntıda yazanlar maalesef dukanın güçlendirme evresini yansıtmıyorverilen kılo başına 10 gün yapılan güçlendirme evresinde ödül olarak gösterılen kahve zaten her evrede şekersiz tüketilebilen bır içecek..kitabı alıp okuyun canım arkadaşlarım .. O zaman yanlışa düşülmediği gib emeklerinizde boşa gitmez..
Hepinize sevgiler..

eğer porsiyonlar çok çok değilse bu menü biraz zayıf
akşam süt veya yoğurt yap ama öğlen porsiyonu abart derim
işe yarar

yani şimdi birşey sormam gerek burada helva fazlalığı varken sabah neden bu kadar az
1 bardak sütle metabolizma faliyete geçmezki
akşam yemeğinde alın 1 bardak süt , ama akşama kadarki kısmı sağlam tutun derim
hem metabolizma faliyete geçer hemde bünye o proteinleri yakayım derken güzel güzel kalori harcar

herkese selam güzel bayanlar.. walla sayfaları nereden itibaren okumadığımı karıştırdım ben.. geçmişte kaybolmadan bir selam vereyim dedim :)

bu arada bir maşallah istiyorum.. tartılmadım gerçi sabah ama içine en son geçen sezon girebildiğim pantolonumu giydim bu sabah ve beline kemer taktım :)

eğer porsiyonlar çok çok değilse bu menü biraz zayıf
akşam süt veya yoğurt yap ama öğlen porsiyonu abart derim
işe yarar

Yorumun için teşekkürler cute77
Porsiyonlarım hiç az değil (tabi bence)...
Her gün bir bütün tavuğun yarısını yiyorum bazı günler ise tavuk küçük ise hepsini de bitirdiğim oluyor o derece yani ...
Az mı ki ????

Şimdi anlayamadığım perşembeye kadar protein günü yapmalı mıyım? Atak ya da yumruk mu sayılır?
Ya da bir şey olmamış gibi sebze gününe devam mı :26:???

pazar günü ne kadar kaçamak yaptın ki
çok abartı birşey yoksa seyrine devam et derim
zaten yeterince sıkmışsın

Hemen canım hemen ...
Sana şöyle en güzelinden bir boncuğu gönderiyorum
Veee

Tü tü tü 41 kere maşallah...
Darısı başıma olur inşallah...

diyerek sözlerime son veriyorum

Bu hafta çok sıkı ve stresli bir hafta benim için, onun için sabahları canım hiç bir şey istemiyor...
Sabah: light kaşar, süt ve yoğurt.
Ara: 2 kupa çay,
Öğlen: Krep (bol yumurtalı), koca bir parça peynir, yoğurt, hindi füme, yeşil çay
Ara: Yeşil çay olur muhtemelen
Akşama: Büyük porsiyon Tavuk döner, yoğurt, krep

Bu arada tazecik suyumuz geldi, 22'ye kadar okuldayım, ders arası koşturmalar harici bol bol su ve çay içerim artık...

Protein günümden sevgiler.

pazar günü ne kadar kaçamak yaptın ki
çok abartı birşey yoksa seyrine devam et derim
zaten yeterince sıkmışsın

Şöyle ki;
Aşure zamanı geçmeden aşure yapıp dağıtmak istedim
Amma velakin aşureyi yaparken çiğ mi, diri mi? tadı tuzu yerinde mi? oldu mu olmadı mı derken? ben dağıttım

4-5 kaşık rahat yedim yani...Bundan daha büyük kaçamak düşünemiyorum
Zaten hemen etkisini gösterdi ve geçen hafta ki kiloma dönüverdim (72.5 kg)...
Bu benim 2. kaçamağım...Diyette 48. günüm ve ben anca 3-4 kg arası verdim...
O yüzden kafam çok karıştı yapmam gereken konusunda :26:...
Metabolizmam göçük...Her türlü diyete dirençli ...
Daha da bozmak istemiyorum anlayacağın

tamam yemişsin birşeyler ama bu durumunu açıklamıyor
tam bir analiz yapmalısın bence
48 gün 2 kaçamak
ve 4 kilo biraz az
daha bir detaylı değerlendir ne yapıp neyi yapmadığını
bence yumrukluk bir durum yok
seyrine devam etmelisin
ama için nasıl rahat edecekse onu yap

yağsız tavuk döner bulabildiniz mi?
ben tavuk dönere çok karşıyım ya
içinde hayvanın nereleri var belli değil
onun yerine gögüs yeseniz

Merhaba.. Kaçamağı okudum, aşure yemişsin ama bünyem de diyetlere dirençli falan demişsin. Bu yüzden, bu diyete de daha fazla direnç kazanmaman için protein günü yapmamanı tavsiye ederim. Öncelikle kaçamak olayını sıfır yap uzuuun bir süre.. sporu arttır. yürüyüşler falan yap. Yeşil çayı daha çok iç falan. sınırlı izinlileri yeme mesela bir süre. ama hemen yumruk falan gibi bir olaya girmemeni tavsiye ederim.
Cute'un dediği çok doğru. Az kilo vermişsin. bu metabolizma hızıyla alakalı tabi, ben de çok yavaş kilo veriyorum mesela ama; yine de önce yediklerini, yaptıklarını iyice bi gözden geçirmelisin.

Maşallaahhhhhh canıımm Daha küçüklerine gir inşallahhh!

38 bedene girmek istiyorum,künefe yemek istiyorum,güçlendirme yapmadan korumaya geçmek istiyorum,takita tatlandırıcı kaldırılsın istiyorum,çocuklara ödev verilmesin istiyorum,kocam her işe yardım etsin istiyorum,regly günlerimde canım tatlı istemesin istiyorum,dukancan kardeşlerimde mutlu olsun istiyorum...nasıl yeni yıl dileklerimden bir kaçı yazarken bile rahatladım evrene pozitif enerji göndererek bu işi çözmeyi planlıyorum olur mu?

Tam normal sınırlara girdim ohh diye bir iki yeni kıyafet denemesi yaptım..
Genel olarak kışlık kalın şeyler denemiş olmama rağmen iyiydi..
Standart bedenler pörtlemedi birde artık M beden giyebiliyorum (Önceden L hatta XL giyebiliyordum ancak)
Moralim düzeldi diyeceğim ama düzelmedi.. Mafeeeleess

Uzuuun boylu, uzun bacaklı, incecik kızları görünce daha çook yolum olduğunu hatırladım..
Ah İzmir ahh..
İyi mi oldu evet! Gaza geldimmm

Oooo onlara bakmıyorum ben.kendimi onlarla hiç kıyaslamıyorum.ben eski Halim'e bakıp seviniyorum.ben 38giyeyim kim 34 giyerse giysin,40 a bile seviniyorum İnan ben Eylül'de 44bedendim 42 olamam diye çok ağlamışımdır.38 olursan Ocak 15 e kadar tamam olamazsam bedenimi sevip böyle yaşayacağım belki güçlendirmede 3-5kilo daha veririm kısmet artık sıkıldım.

Süppeeer dilekleeerrr!! Amin amiinnnn Bir deee... dünya barışıııı

Maşallah sana da canım Çok iyi gidiyorsun, yolu yarılıcaksın yakında Ha gayreettt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…