Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Şimdi yeniden gün saydım... dukan'a başladigimin, 8. günü, olması gerekenden 2 gün önce hasta oldum. Bugünda tam 28 günmüs asılnda erken olmuyormus. Ne panik birisiyim ya... 2 seferdir başağrısı yapıyor...

Regl düzensizlikleri bütün sistemli diyetlerde normaldir. Yani uzun vadeli bir diyet uyguluyorsan, bu tür şeylere hazırlıklı ol. Çünkü vücudun değişiyor ve çok az bilinen şöyle bir durum var: Şişmanladığımızda yağlarla birlikte fazladan östrojen hormonu da biriktiriyoruz. Kilo vermeye başlayınca bu hormonlar saklandıkları yağ dokularından çıkıyor. Her zamankinden daha fazla östrojen salgılanınca vücudun dengesi bozuluyor. Hormonal durumlar yaşanıyor.

Tavsiyelerim:
- Omega 3 ve 6 alman,
- Kırmızı eti ve yumurta sarısını azaltman hatta kesmen,
- Az tuz, bol su
- Peynir, süt, yoğurdu organik seçmen.

Dukan diyeti özellikle "protein-yoğun, düşük karbonhidrat" sınıfına girdiği için en çok hormonal dengesizlik yapan diyetlerdendir. Aklında olsun.

Tabii ki paniğe gerek yok. Her sorunun çözümü var
Şu anda bir sorunun olmasa da yukarda yazdıklarımı dikkate al lütfen. İlerde düzensizliklerin olursa aklında bulunsun.

Aramızda yılbaşı yemeği sınavını verenler var ama ben kara kara yılbaşını düşünüyorum, ne yaparım hiç bilmiyorum. Biz her yılbaşında kayınvalidemler görümcemler ve aile dostlarıyla otele gider kalırız, eğlence falan işte.. bu sene 2 gecelik oda ayırtmışlar, eziyetim 2 ye katlanacak. malum açık büfe bol soslu yemekler, tatlılar oracıkta seni bekliyor, gelde yeme!! benimle birlikte kocam da başlamıştı Dukan'a ama O oteldeyken bırakıırım diyor( kendimi avutmaya çalışıyorum işte, evdeyken pişiremediğin et yemeklerini yersin Ebru fena mı diyorum yok tatlılar gözümün önünde raks ediyor
Bir de dün bilmediğim bir şeyi öğrendim maden suyu yasakmış( ben bazı yemeklerin hemen üstüne içiyordum asitli içecek niyetine çok üzüldüm.

Tabii ki paniğe gerek yok. Her sorunun çözümü var
Şu anda bir sorunun olmasa da yukarda yazdıklarımı dikkate al lütfen. İlerde düzensizliklerin olursa aklında bulunsun.

Çok tesükkürler... Ben multivitamin kullanıyorum. Nişanlım benden daha bilgili. Şimdi şok oldum. Gecen hafta başka birşeyler için eczaneye gitmisti. Omega-3 almış önüme koyup bu iç demişti... ben içeyim.. çok mersi..

tebrik ederim:)) iste dukan gücü,,,

maden suyu mineralli su degilmi neden yasak olsunki ,bende bazen iki bardak iciyorum.

Selamlar,
Ben de adet düzensizliği yaşadım yaklaşık 10 gün önce geldi.az az da olsa.sonra adet günümde tekrar geldi ve bugün itibariyle bitti.olabiliyor bu tarz düzensizlikler.yine de içinizi rahatlatmak istiyorsanız doktora gidin ama kötü bir şey olacağını sanmam

en güzelini yapmışsın arkadaşım ben de kahvaltımı okulda yapıyorum.götürüyorum yumurtamı peynirimi takılıyorum diğer öğretmen arkadaşlar da karşımda gevreklerini yiyorlar bir güzel.gevrek der geçersin ama mis gibi kokuyor valla. olsun yılmak yok aynen devammm

Kızlarrr imdattttt;
4 günlük yumruk hareketinden sonra kabız oldum
5.günüm hala tık yok ayy ölecem sancıdann
Yürüyüs,plates, koşu yapmadığım kalmadı ama tık yok
Dün 5 tane kuru kayısı yedim ama yine tık yokk bi çareee

aynen ya ne de güzel kokuyo insana ama diyetteyiz diye öyle diyette olmasak öyle olmaz herhalde varya iyiki burayı bulmuşum şu an çok mutluyum bu sefer dukan amcayla kesinlikle inanıyorum başaracağıma artık bunu da yapamazsam psikolojim alt üst olcak biliyorum burda yeni insanlarla tanışmanın da bana bu kadar yarar sağlayacağına inanamazdım

Kızlaaar
o bir şahane
o bir dayanılmaz
o bir güzellik
o bir lezzet
o bir felsefe
veee dukanla hiiiiç bozulmadan yapılabilen bir şeymiş az önce keşfettimmmmmmmm dolaptalar soğuyorlar merak ettiniz dimi küçük brownilerden bahsediyorumm... Oyyyyy şu ana kadar başardığım en şahane dukan şeysi bu olsa gerek sıcak sıcak hüplettim bir tane ama varya resmen o reklamlardaki kız gibiydimmmm. Hımmmm diye ağzıma yüzüme bulaştırarak yedimmmm. Aşk bu aşk çok güzelllll herkeste olan malzemeler ama sonuç süperrrr. Tek eksik tarafı görünüşünü ayarlayamadım, ama olsun haticeye değil neticeye bakmak lazım değilmi. Resmen zevk dalgalarında sörf yapıyorummmmm.....

Ben de dün aynı durumdaydım bugün 5. günümdü ama sorunum çözüldü. Evde keten tohumu vardı dün yatmadan önce 1 çay kaşığı sabahta 1 çay kaşığı yedim öğle yemeğinden önce sorunumu halletmiştim

aynen katılıyorum canım. inanır mısın aklıma kaçamak yapmak gelince hemen buraya giriyorum okuyorum okuyorum bi bakıyorum bir saat geçmiş :116: aynı zamanda da insanın yalnız olmadığını, kendisi gibi diğerlerinin de aynı yolda sağlam adımlarla yürüdüğünü bilmek süper hissettiriyor. bir de bu perşembe günleri bildirim yapma durumu harika.kendimle yarışır hale geldim resmen eminim ki başaracaksın.kurallara uyduğun takdirde başarısız olman imkansız

Eee madem o kadar lezzetli, tarifini de verirsiniz değil mi?

ellerine sağlık ben daha hiç yapmadım tatlı bişeyler daha doğrusu korkuyorum tatlandırıcıdan.bir de çoğunun içine mısır nişastası konuyor onu da tüketmek istemiyorum. biraz daha zaman geçsin krize girersem denemeyi düşünüyorum tarifi paylaşır mısın canım neler koydun içine merak ettim

Yazılanları okuyordum kızlar tabii yazarım

3 kaşık kepek
1,25 kaşık mısır nişastası
3 kaşık tatlandırıcı
2 kaşık süt tozu
1 kaşık kakao
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 pkt kabartma tozu
birkaç damla vanilya aroması

öyle önce çırp falan yapmadım hepsini karıştırdım. Küçük kek kağıtlarını borcama dizdim içlerine birer kaşık koydum ama az koymak gerekiyormuş fazla kabardılar şekilleri bozuldu. Mesela bir tatlı kaşığı yeter, benim gözüm doymadı birer çorba kaşığı koydum kağıtlarım küçüktü dolu dolu oldular. Sonra mikrodalgaya attım 5 dakikada muhteşem keklerim çıktı dışarı. 12 tane falan oldular. Sonra sıcakken üzerlerine göz kararı süt gezdirdim, dolaba kaldırdım bir tanesini hemen yedim tabi ama yarın güzel bir sonuç görmek istiyorum tartıda iki sınırlı izinliyi kullandığım için temkinli davrandım. Ama keklerimin kefiliyim muhakkak deneyin... Mikrodalga yoksa 180 veya 200 derecede 10 dakika yeder sanırım kabarıncaya kadar diyelim olsun...

kızlar bu sindirim tuvalet konusu açılmışken ben de yazayım dedim bu sorunu keten tohumuyla mı çözüyorsunuz ben de böyle birşey çoook hasta olursam o da binde bir olurdu ama diyete başladığımdan bu yana bu sorun çıktı başıma kendimi kötü hissettiriyor bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…