Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın kızlar..

Sabah hastaneye gittim ultrason, simir testi ve kan testi yaptırdım..

Ultrasonda ters bişey yokmuş..
Ama diğerlerine bakacaklarmış..
Biraz hırpalandım sanki.. Biraz da gerginim.. :18:

Bu arada doktora kilo verdiğimi ve protein ağırlıklı beslendiğimi de söyledim.
Bunların da (pkos) durumunu düzeltebileceğini belki ilaca hiç gerek kalmayacağını söyledi..

Ay inşallah iyi haberler alırımm..

İnşallah iyi haberler alacaksın canım.. İlaca da gerek kalmıcak inşallah.. geçmiş olsun..

Ben başka bir grupta listeye giriyorum. ama dukan yapıyorum. Önümüzdeki persembe burada da listeye girebilir miyim?

Bugun 38. günüm (ilk 7 günü ataktı)

Başlanıç kilom 92.4

Bugünkü kilom 86.8

Toplam giden: 6

kızlar çayın adı tilaks

Tilaks çayının içeriği: Sinameki Yaprağı, Anason Meyvası, Kişniş, Rezene, Meyan Kökü...

zaten sinameki bu işin çözümü... yeni bir çay pöşeti haline gelmesine gerek yok diye düşünüyorum. Çok kontrollu kulanmak gerek. sinameki sürekli kulanildiginda barsak tembeliğine sebebiyet verebiliyor.

kızlar,bir sorum var yine..
hani dukan diyor ya,yumurta sarısında kolestrol var,kolestrol sorununuz yoksa günde 2 tane yemekte sorun yok diye.. ben,yemeğim olmadığında 5-6 tüketiyorum zaman zaman...ve Karatay'ın yumurtayı aklaması buna sebep biraz da..yalnız kilo verimini etkileyebilir mi?

Benim düsüncem şu seklide, 2 adetten fazlasının sarılarını yemeyin hep beyazını yiyin.

Dukana göre yumurtanın sarısını 2 den fazla yememek lazım..
Ayrıca yemek neden yok canım benim?
Yani sorun maddi değil ise et-tavuk-balık yemeniz daha uygun olacaktır.
Dukanın Sınırsız protein diye bahsettiği şey bu et gurubu oluyor.. Ve özellikle her öğün yemelisiniz diye üstüne basa basa söylüyor. Diğerler proteinler yani yumurta, yoğurt, süt, peynir ancak öğünümüze takviye olabiliyor; ana besinimiz değil.

Biliyorum maddi olarak biraz külfetli oluyor..

Yani yaptığımız diyet dukan ise kurallar böyle, ama siz başka bir diyet yada başka bir yöntem ile yapıyorsanız birşey diyemem

Bana kalırsa etkilemiyor. Ben de her zaman olmasa da haftasonu sabahları yumurta kırıp yiyorum bi güzel.. 3 olur 5 olur... Sabah yemişim mesela 1 tane, spordan geliyorum akşam, yiyecek bişey bulamayınca 2 yumurta haşlayıp yediğim oluyo. Burda bu konuyu konuşmuştuk ve sayısını dikkate almayan çok kişi var. Kilo vermeyi de etkilemediğini söylemişlerdi. He herkesin bünyesi bir olmaz. Kendinizi denersiniz. Bunun dışında, kolesterol gibi bir rahatsızlığınız yoksa, her gün olmamak kaydıyla 2'den fazla yiyebilirsiniz diye düşünüyorum ben de. Yapması en kolay şey.. Benim de kurtarıcım oluyor kimi zaman. Sadece haftasonu evde yemek yapıyorum ben de.

cok gecmis olsun.umarim iyi haberler alirsin

Canım tarifi verdinmi benmi kaçırdım bende istiyorum tarifi

3 yk kepek
2 yk süt tozu
1 yk mısır nişastası
3 yk tatlandırıcı (arkadaş az koymuş ıslatırken süte eklemiş)
2-3 kaşık yoğurt (hatırlayamadım şimdi istersen 2 sini önce koy kıvamına göre eklersin)
1 pkt kabartma tozu
1 yumurta
1 yk kakao (yağı %20 azaltılmışından)
birkaç damla vanilya aroması
öncesine sonrasına dikkat etmeden hepsini aynı anda çırptım ben sonra küçük kek kağıtlarına koydum ki kalıpla koymalıymışım ama olsun borcama yerleştirdim mikrodalgada 5 bilemedin 6 dakika pişirdim kabarıncaya kadar. Çıkardığımda çok sıcaklardı üzerlerine sade süt gezdirdim kapadım kaldırdım dolaba sonra çıkardım yedim (aaaah hepsini yerdim deee bana kalmamış)

Gerginliğini anlıyorum hayatım, inşallah birşey yoktur yoksaa düzenli bakım git gel kontrol moralin bozulmasın ama baya bir geriliyorsun, kilo veriyoruz herşey yoluna girecek ultrasonda bişi yoksa polikistik değilsindir, adet düzensizliği yaşıyorsun canım bak gör smearında temiz çıkacak, sana dua ediyorum. Rabbim dermanı olmayan hastalıklardan korusun hepimizi inşallah...

Kızlar bugün ikidir çok kilo vermişsin ama cildinde hafif lekelenme var ilaçmı kullanıyon diye sordular, bir ampul yandı kafamda sormayın, ben önceden yumurtayı çok yiyen bir insan değildim şimdi günlük 1 taneyi geçmeden tüketmeye çalışıyorum oda krebin içinde ekmek falan yaparsam sayı daha da düşüyor sanırım lekelenmelerim ondan oluyor çünkü herşey normal cildim bi ara kurudu ama şimdi yağ dengeside normal. Eeee şimdiye kadar krem mrem bilmeyen ben sanırım 30+lara geçeceğim. Bir fikri olan varmı bişi yapayımmı cildiyeye falan gideyimmi sizce böyle küçük noktalar var sayıyla 20 tane falan onlarda belli belirsiz beyaz tenli olunca belli oluyor heralde.

Destekleriniz için teşekkürler kızlarr

Ultrasondan sonra kan hormon testim de temiz çıktı.. Ollley

10 gün kadar sonra da simir çıkacakmış.. Ondan da birşey çıkacağını sanmıyorum..

Neyse rahatladım diyelimm.. Adet düzensizliğimi de kilo alıp vermeme bağladı..
Son iki senenin ilkinde 8 kilo aldım sonrada bu yıl içinde 10-11 kilo verdim..
Bu durumda düzensizlik normaldir dedi..

Şimdiki beslenme düzenimi vs. anlattım, ilaca da gerek duymadı.. Oh çok şükür..

Diyet bittikten sonra sıkıntı hala var ise tekrar test yaparız dedi...

Ay hafifledim

Geçmiş olsuunnn.. İlaç da kullanmıcaksın, ne güzel Kilo alıp vermek adet düzensizliği yapıyor. Sanırım protein ağırlıklı beslenmek de öyle.. Bende de diyetin ilk aylarında olmuştu, hatta sonra da ara ara gecikmeler oldu ama şimdi yine düzene girdi. 1 hafta 10 gün kadar gecikiyordu bazen. Sorun yaratmadı ama, ben biliyordum ki diyetten.. Aynen senin gibi ben de son 1,5 sene içinde, evlendikten sonra olmak üzere :) 10 ayda 10 kilo alıp büyük bir başarıya imza attıktan sonra aklım başıma gelerekten, sonraki 7-8 ayda 12 kilo verdim He şimdi de evlendiğim kilo civarındayım, yine 2-3 kilo geri aldım yani.. ama daha da almıcam kararlıyım :128:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canıımm... Dikkat eettt

Teşekkür ederim kuzummm

aynı başarıyı bende sergiledim evlenince, hayatımda 2. kez 83 kg gördüm, diz ağrısı şikayeti ile doktora gittim çıtır doktor menisküs başlangıcı dedi ve lüften biraz zayıflayın dedi resmen dibe vurmuştum

ama inşallahhhhh kurtuluyoruz fazlalıklardannnn

ahhh pek sevindim sonuçların güzelliğineeee
Simirde iyi çıkar inşallah canımmm

Saol canım teşekkürlerr..
Ah ne güzel delycim sen vermişsin bak benim daha yolum var.. O anlattıklarım son iki seneydi sadece

Bir de bunun evlilik kiloları, hamilelik kiloları ve de emzirme dönemi kiloları vs. var.. Onlarıda zamanla vericem inşallah umutluyum..
Ben evlenmeden önce 54 kiloydum ama dukan amca yaşıma, diyet geçmişime ve hamileliğime bakıp 61 dedi.. Ben yine 60'ı hedef aldım ama bakalım bakalım neler olacak.. 60 lık halimi bir göreyim ona göre kara vereceğim..

Ayrıca ben bu sene başında zayıflama destek ürünleri kullandım.. Hani adı ingilizce 'bitkisel' kelimesi gibi olan..
Hatta onları bırakıp (kiloları hop diye geri de alıp) 1 ay olmadan dukana başladım.
Bu yüzden çok büyük mucizeler beklemiyorum, vücudum ancak kendine geliyor..

Biraz yavaş ama emin ve keyifle zayıflıyorum.. Umarım hepimiz hedeflerimize ulaşırızz..

cok gecmis olsun canim,sonuclarinin iyi cikmasina sevindim ,smear da iyi cikacaktir icini rahat tut..

demekki benim 5 gun geciken reglimin halada baslamamasinin altinda yatan sebep yaptigimiz diyet oluyor bu durumda.tamda yeni bir hamilelik dusunmeye baslamisken boylesine duzensizlikler hos olmayacak olsada yine bize ovulasyon testleri almak gorundu ..

aslina bakarsaniz cogumuz evlilik magduruyuz e bide hamilelik kilolari falan eklenince iste boyle istemedigimiz kilolara cikiyoruz....

Benim düsüncem şu seklide, 2 adetten fazlasının sarılarını yemeyin hep beyazını yiyin.

evet,akı saf proteinmiş ama bu durumda sarılarını ne yapayım?

her öğün yemelisiniz dediği şey,protein; et değil sadece diye biliyorum ben. ana öğünde mutlaka et olmalı diye birşey okuduğumu hatırlamıyorum:26: ki zaten dukanda ana-ara öğün kavramına da rastlamadım..

yumurta tercih ediyorum;çünkü hazırlaması çok kolay... kahvaltıda zaten olmazsa olmazım..öğle yemeğine eve geliyorum ve akşamdan yiyecek birşeyler kalmadıysa en doyurucu olan yumurta yine..akşam eve geldiğimde eşime ve çocuklarıma yemek yapıyorum ve bazen kendime birşeyler pişirecek ne takatim kalıyor ne zamanım...

Dukan,önceden hazırlık gerektiren bir diyet türü..özellikle çalışıyorsanız,çocukluysanız,eve iş getiriyorsanız ve evinizde dukan yapan sadece sizseniz ister istemez zorlanıyorsunuz

işte bu müjde niteliğinde oldu bana gerçi az yumurtalı ve çok yumurtalı günlerimi hiç değerlendirmedim..bir deneyelim

Ben yine bir soru soracağım:) İyi ki varsınız kızlar,yoksa imkansız yapamazdım bu diyeti ben:)
Koşu bandında yürüyenler,kaçıncı programda yürüyorsunuz ya da koşuyorsunuz?
Diyete başladığımda evden okula,okuldan eve yürüyordum.Yaklaşık 2 hafta önce yaptığım kazadan dolayı arabam servisteydi,bugün geldi.Artık evde yürürüm.Dışarda yürüsen daha iyi,diye içinden geçirenler varsa hemen söyleyeyim.Erzurum'da yaşıyorum ve doğal olarak üşüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…