evet,akı saf proteinmiş ama bu durumda sarılarını ne yapayım?
Kızlar ben hafta sonu şehir dışına gidiyorum kayınvalidemlere
dukan ekmeğimi yaptım, dukan browni yaptım, pancarımı haşladım azıcık, yarın da marketten etimi sütümü yoğurdumu alıp öyle giderim
umarım bol proteinli ve giden kiloların olduğu bir hafta sonu olur.
beni 1 aydan fazladır görmüyorlar
en son 23 kasımda görüştüğümüzde 84,70 idim ki epey zayıflamışsın demişlerdi
şu an o zamandan 6 kilo 100 gram daha zayıfım 78,600 üm :) bakalım ne yorumlar gelecek
kendinize dikkat edin
giden kiloların bol olduğu güzel bir hafta sonu olması dileğiyle :)
GÜNAYDIIIIIINNNNNNNkızlar sabah sabah bu konuyla başlamak istemezdim ama sizinle paylaşayım dedim biliyorsunuzdur benim atak bitti bugün sp ye başlıcam ama atakta 4 gün tuvalete çıkamadım en sonunda dün aktara gittim bana anında çözüm olabilecek birşey istedim bir çay verdi poşet çay tarzında ( marka 5 lira ) iç 5 dk içinde etki eder dedi gerçekten etki etti ama özellikle sabaha karşı çok etkili oldu şu an çok iyiyim çünkü dünden bugüne sayesinde 1.100 gr gitti varya her şeyin bir çözümü var Alllah a şükür NOT : atakta giden 4.400 oldu
Günaydın kızlar..
Sabah hastaneye gittim ultrason, simir testi ve kan testi yaptırdım..
Ultrasonda ters bişey yokmuş..
Ama diğerlerine bakacaklarmış..
Biraz hırpalandım sanki.. Biraz da gerginim.. :18:
Bu arada doktora kilo verdiğimi ve protein ağırlıklı beslendiğimi de söyledim.
Bunların da (pkos) durumunu düzeltebileceğini belki ilaca hiç gerek kalmayacağını söyledi..
Ay inşallah iyi haberler alırımm..
Dukan chatte gennellikle kolestrol sorunuz varsa hafta 2 yumurta sarisi, yoksa 5 yumurta sarisini gecmeyin diyorlar. Sinirsiz yumurta beyazi.
Ben gecen olcturdugumde kolestrol ust sinira yakin cikti, genellikle kilo verirken kolestrol yukseliyor. bu nedenle problemli bir sey. O yuzden haftada 5 yumurta sarisi tavsiyelerine sadik kaliyorum.
Karataya gelince, kolestrolun sorun olmadigini soyleeybilir, ama ortada en az onun kadar saygin bir suru doktor var kolestrolun saglik sorunlari yaratacagini soyleyen. ben genellikle problem yaratmicak tarafta kalip, kolestrol alimimi sinirlandirma taraftariyim. hani dukan gibi cok protein alirsaniz, benim dediklerimi yaparsaniz, sorunlari indirgersiniz de demiyo, direk zararsizdir diyo, yani ondan onceki tip tamamen yaniliyo muydu, hic mi haklilik paylari yok.
Bu arada kan degerlerinizi 7-8 kiloda bir olcturmenizi tavsiye ederim. Ancak saglikli kilo verdigimize oyle ikna olabiliriz.
Arkadaşlar ben dukkan diyeti ile iyi kilo verebildim.Sanırım yaşla metabolizmam yavaşladı.Ne yapsam vermiyordum.Şimdi görenler inanın gözlerişne inanamıyorlar.Bugünleri görecekmiydim.Bu arada dukan diyeti hayatımızda sadece 2 defa mı yapabiliyoruz.İnşallah kilo verdikten sonra bu diyeti bir daha yapmaya ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyarsak böyle birşey var mı)?
sanki aliye abla gelmiş, hoşgelmiş, hoş da bulmuştur umarım
ayyy ne güzel çok az kalmıııış sağlıklı sıhatli tez zamanda kavuşun inşallahbirlikte güzel günlere
kızlar,bir sorum var yine..
hani dukan diyor ya,yumurta sarısında kolestrol var,kolestrol sorununuz yoksa günde 2 tane yemekte sorun yok diye.. ben,yemeğim olmadığında 5-6 tüketiyorum zaman zaman...ve Karatay'ın yumurtayı aklaması buna sebep biraz da..yalnız kilo verimini etkileyebilir mi?
Ben yine bir soru soracağım:) İyi ki varsınız kızlar,yoksa imkansız yapamazdım bu diyeti ben:)
Koşu bandında yürüyenler,kaçıncı programda yürüyorsunuz ya da koşuyorsunuz?
Diyete başladığımda evden okula,okuldan eve yürüyordum.Yaklaşık 2 hafta önce yaptığım kazadan dolayı arabam servisteydi,bugün geldi.Artık evde yürürüm.Dışarda yürüsen daha iyi,diye içinden geçirenler varsa hemen söyleyeyim.Erzurum'da yaşıyorum ve doğal olarak üşüyorum
bldrmlere br bakayım dedm maşallah liste kalabalıklamış
Biz o kısımları geçtik
Ben zaten uzun zamandır ekmeği sadece haftasonları kahvaltılarında falan yiyordum. Kesecek bişey kalmayınca Dukan'a başladım :)
valla ben dıyet yapmadan uc kılo vermısım:)sadece ekmegı kestım ama...
Dukan chatte gennellikle kolestrol sorunuz varsa hafta 2 yumurta sarisi, yoksa 5 yumurta sarisini gecmeyin diyorlar. Sinirsiz yumurta beyazi.
Ben gecen olcturdugumde kolestrol ust sinira yakin cikti, genellikle kilo verirken kolestrol yukseliyor. bu nedenle problemli bir sey. O yuzden haftada 5 yumurta sarisi tavsiyelerine sadik kaliyorum.
Karataya gelince, kolestrolun sorun olmadigini soyleeybilir, ama ortada en az onun kadar saygin bir suru doktor var kolestrolun saglik sorunlari yaratacagini soyleyen. ben genellikle problem yaratmicak tarafta kalip, kolestrol alimimi sinirlandirma taraftariyim. hani dukan gibi cok protein alirsaniz, benim dediklerimi yaparsaniz, sorunlari indirgersiniz de demiyo, direk zararsizdir diyo, yani ondan onceki tip tamamen yaniliyo muydu, hic mi haklilik paylari yok.
Bu arada kan degerlerinizi 7-8 kiloda bir olcturmenizi tavsiye ederim. Ancak saglikli kilo verdigimize oyle ikna olabiliriz.
kızlar,bir sorum var yine..
hani dukan diyor ya,yumurta sarısında kolestrol var,kolestrol sorununuz yoksa günde 2 tane yemekte sorun yok diye.. ben,yemeğim olmadığında 5-6 tüketiyorum zaman zaman...ve Karatay'ın yumurtayı aklaması buna sebep biraz da..yalnız kilo verimini etkileyebilir mi?
yaaa haftada 5 yumurta sarısı mı? çok az diil mi ama günde maksimum 5 olsaymış ne güzel olurmuş:44:
hashishkurutulmuş glikoz şurubu. [/QUOTE .!.:glikoz şuruub var. diyeti birakıp çikotala yemeyi tercih etmelisin...
Please don't have more than 5 egg yolks per week! The good news is that you can have as many egg whites you want on both PP and PV days! Have a great day!
if you don't have cholesterol problems you can have up to 5 eggs a week. If you have reached that daily amount and if you want to prepare a recipe which contains eggs, just leave aside the yolks and use the whites ones. Indeed, only the yolks contain fat and cholesterol, whites are exclusively made of proteins.
For eggs the average amount is 5 yolks per week but as many white as you want.
Insanlar israrla daha fazla yumurta istiyoruz demisler:))
kat'i bi cevap olmuş valla :)glikoz şuruub var. diyeti birakıp çikotala yemeyi tercih etmelisin...
Bir cok defa dukan chatte oyle tavsiye ediliyor.
Goldenfool : If my GP has confirmed that I have no problems with cholesterol, can I have more egg yolks per week than the recommended amount? I love my scrambled eggs in the morning!
Moderatrice Carine : Hi Goldenfool, welcome to the chat! Please don't have more than 5 egg yolks per week! The good news is that you can have as many egg whites you want on both PP and PV days! Have a great day!
October 8 Weekly Chat With Dr. Dukan
dawson1199 : Hello again. Just a quick question regarding eggs if there is no cholesterol problem what is the daily limit? on my daily suggested reipe it talks about an onion omelette made with more than 1 egg for 1 person. I thought I read somewhere that it shouldn't be more than 1 egg per day. Also if you've had your limit can you still enjoy the dukan mayonnaise for example?Thanks
Moderatrice cathy : Hi again dawson1199, if you don't have cholesterol problems you can have up to 5 eggs a week. If you have reached that daily amount and if you want to prepare a recipe which contains eggs, just leave aside the yolks and use the whites ones. Indeed, only the yolks contain fat and cholesterol, whites are exclusively made of proteins. Enjoy your recipes and your Dukan mayonnaise!
October 22 Weekly Chat With Dr. Dukan
Leha27 : Dr. Dunkan, Hi there. I just signed up to start your diet last night. I'm a 27 year old college student from the U.S. (Mississippi). I learned about your diet through several health magazines and I am very excited about starting it, however I am slightly confused about what exactly I need to be eating and doing on the "ATTACK" phase. I know it's an ALL PROTEIN phase. I've read all info on the Slimming Apartment but I am still kind of confused. Can you please map me out a very "simple" example ATTACK menu of what I should be eating for breakfast, lunch and dinner, please sir. Can I eat baked salmon, tilapia and Catfish? What about Whey or Soy Protein shakes? Greek yogart? I love eggs so I assume egg whites are ok? Also, on the ATTACK phase, NO veggies or cheese is allowed, correct? I should be consuming ALL proteins and ONLY proteins, right? Thank you a ton! Lee Ellen Haskins
Moderatrice sonja : Hi Leha and welcome aboard! Any type of fish is allowed you can go for it! Also for dairies remember the rule: no more than 2% fat no added sugar and no fruit bites. For eggs the average amount is 5 yolks per week but as many white as you want. Fro protein shakes please let us know the composition before having them! it's really important; Keep going and do not hesitate to contact us via the email box of your slimming apartment.
October 15 Weekly Chat With Dr. Dukan
Insanlar israrla daha fazla yumurta istiyoruz demisler:))
Arkadaşlar ben dukkan diyeti ile iyi kilo verebildim.Sanırım yaşla metabolizmam yavaşladı.Ne yapsam vermiyordum.Şimdi görenler inanın gözlerişne inanamıyorlar.Bugünleri görecekmiydim.Bu arada dukan diyeti hayatımızda sadece 2 defa mı yapabiliyoruz.İnşallah kilo verdikten sonra bu diyeti bir daha yapmaya ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyarsak böyle birşey var mı)?
merhabalar, herkese güzel-sağlıklı-mutlu akşamlar diliyorum :)
a101den sahlep aldım bugün. bakınız besin değerleri ve içindekiler şöyle:
100gr için
enerji: 368 kcal
yağ: 1.1gr
karbonhidrat: 85.5gr (alırken algıda seçmeyicilikle bunu farketmemişim heralde) (yani 1 pakette yaklaşık 17.1 gr oluyor)
protein: 4.0 gr
bu değerler 100 gr için ama bi paketi sadece 20 gr. :)
içindekiler: şeker, yağsız süt tozu (%10), mısır nişastası, maltodekstrin (acaba ne), peyniraltı suyu tozu, salep süt tarçın ve vanilya aroma vericileri, sodyum kazeinat, kurutulmuş glikoz şurubu.
amma da şey varmış içinde ya..
haftada 1 tüketsek de olmaz mı? kaçamak mı sayılır yani :44:
Merhabalar kızlar;
18. günümde perşembe günü 97 olan ibre 99u gösterince yine çok bozuldum ve düşünmeye başladım nerede yanlış yaptım diye.
Benim oynamalarımın olmaya başladığı dönemle sanırım kepeğimin markasını değiştirdiğim dönem çakışıyor.
Böyle bir görüntüsü var kepeğimin.
Eki Görüntüle 590854
Biraz önce değerlerine bir bakayım eşit mi dedim...Ki hayatımın şoklarından birini yaşadım. Değerler eşit olmadığı gibi, lif ve karbonhidrad miktarları arasında büyük uçurumlar var. Şöyle:
Eki Görüntüle 590855
Şimdi size sorum şu olacak. Sizce olayı ben mi abartıyorum yoksa derhal değiştirmem mi gerek kepeğimi? :2:
Merhabalar kızlar;
18. günümde perşembe günü 97 olan ibre 99u gösterince yine çok bozuldum ve düşünmeye başladım nerede yanlış yaptım diye.
Benim oynamalarımın olmaya başladığı dönemle sanırım kepeğimin markasını değiştirdiğim dönem çakışıyor.
Böyle bir görüntüsü var kepeğimin.
Eki Görüntüle 590854
Biraz önce değerlerine bir bakayım eşit mi dedim...Ki hayatımın şoklarından birini yaşadım. Değerler eşit olmadığı gibi, lif ve karbonhidrad miktarları arasında büyük uçurumlar var. Şöyle:
Eki Görüntüle 590855
Şimdi size sorum şu olacak. Sizce olayı ben mi abartıyorum yoksa derhal değiştirmem mi gerek kepeğimi? :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?