Offf off .reglimin 3.gunu.ilk iki gun dayandim da bu gun fena yedim yaaaa. Sabah 2 dilim dukan borek peynir ,ogle 3 kase tavuklu ve yulafli corba, kacamak yapip 1 tane kurabiye , ustune 2 su bardagi kakaolu sut, 2 yaprak sarma ,2 kasik pilav, koca bir tabak ton balikli salata...yine doymayip1 dilim daha dukan boregi...hala aciiiiiiiiiim. Gun icinde 1.2 kilo almayi da basarmisim. Yaww 1 ileri 2 geri.... Sizin pazariniz nasil gecti dukaniceler?
ohhh ne guzel keyifli seyler yapiyorsun arkadasimalisveris,puzzle ..kafa dagitmak icin iyi secimler canim sen ne guzel ulastin hedefine darisi bize artikin bende iyi gidiyorum simdilik sadece 1 haftadir sporu aksattim ondan biraz mutsuzum ama yarindan itibaren yeniden basliyorum.beklenen reglim 6 gunluk gecikmeden sonra bugun olay mahaline ulasti ondan dolayi mutluyum.2013 u 70 ile karsilamayi umit ettim ama sanirim 71 ile girecegim ama olsun bunada sukur.artik herkesten zayifladigimi duymak mutlu ediyor beni.esim bile bu halimden oldukca memnun ki fransiz olmasina ragmen sanada iyi alisverisler ve puzzler canimcim.optum seni
Aynen katılıyorum.Kilolar almama rağmen kendimi 38 bedeni az geçip 40 bedene yaklaştığıma inandırmıştım.Kıyafet almaya gittiğimde 44 bedene giremeyince şok oldum uzunca bir süre kendime kıyafet almamıştım.Üst bedeni belli olmayan kazaklar almış alt etek pantolon ise yok denecek kadar azdı.Neyse bir gün cesaretimi toplayıp tartıldım.75 evde kimseye çaktırmadan tartıdan indim.Dukana başladım şu an 40 bedene yakınım.Ama bu sefer gerçekten)))).Ama 2 kilo daha versem 40 bedeb tam olacak.Neyse kışta bitiyor.İndirimlerde kendime güzel güzel kıyafetler alacağımın keyfini yaşayacam.Birde bu diyetler yüzümde hiç çökme olmadı.Genelde diğer diyetlerde olurdu.Buda diğer güzel tarafı
Herkese iyi pazarlar
Diyetimi bozmadım,suyumu içtim,sporumu yaptım..sonuç=+300
Sanırım ben başaramıcam.Çok üzgünüm..
hayıır öyle söyleme:2::2::2:
ben dün gece çok üzüldüm, buradan ağlayarak ayrıldım; yok olmayacak diye ama göz ardı ettiğimiz bir şey var. o da bedenimizin hafızası: bir kiloda ne kadar uzun süre kaldınsa o bedeninin hafızaına o kadar işliyor ve onu kırmak biraz zorluyor seni. sakın pes etme.
bak ben kendime yeni bir çizelge hazırladım. böyle bir çizelge:
Eki Görüntüle 591631
bir ay daha deneyeceğim, olmazsa soluğu doktorda alacağım. :2::18:
Aşkitoooom teşekkür ederim!Kolay olmadı aslında. Şu son 15 senedir defalarca çeşit çeşit diyet yaptım ben, az buçuk zayıflıyınca ooohhh deyip sonrasında yine ve yine pis boğazımı tutamadım.. Ama dukanda artık yeter dedim kendime.. nedir bu bitmek bilmeyen diyet çilesi yahuu kadın.. kendini bu kadar paralayıp te niçin kendi uğraşına değer vermiyorsun ki.. diye bir güzel fırçaladım kendimi.. Karar meselesi yanii.. Sen de koyduğun hedefine mutlaka ulaşırsın gülüm! Hiç şüphem yok! Ha 70 ha 71.. 1 kilo ne ki?! Tardıdan başka bunu kimsecik farketmez bile Hem zaten etrafındakiler giden 10 kilonu bir güzel farketmişler! Bak kocan da şimdiki halini bile beğeniyor, fransız olsa da.. Az bir beklesin daha neler neler görücek o!.. Tam bir fransız anne olacan canım benim!! Hani şu hamile mi dğil mi..olanlardan yani! Bebek meselesini hiç kafana takma şimdilik tatlım. En zor kısmı budur aslında, ama yine de bunu düşünmemeyi çalış sadece. Kaç tane arkadaş-akrabam var, yıllardır tüp bebek yapmakla uğraşıp durdu sonrasında olmuyor deyip olayı akışına bıraktılar.. ve...hepsinin de oldu!!!! Bir de değil haaa.. Mucize mi?.. Sanmıyorum.. Sadece kafa rahat olmalı bence. Eee sende de zaten hamile kalma problemin yok, vücudun reddiyordu yalnız.. Belki de kendi cüsse fazla geldiği için.. Belki de kafanolarak hazır değildin.. Bilmediğin psikolojik durumlar da varmış belki.. Ama artık hafifleyen cüssenle psikolojin yerine gelir diye düşünüyorum ve yeni bedenin içindeki yeni hayata Evet daha rahat diyebileciğinden eminim hayatım!
arkadaşlar ben de dukan diyeti kitabı sipariş verdim bugün internetten. kendimden çok annem için spariş verdim ama kilo vermem durdu gibi. böyle giderse ben de başlayabilirim. burdan sizinle paylaşırım gelişmeleri.
ah inşaallah canım
bir de şu yumurta meselesine gelince..tavuğu haşlamaya koymak kolay,evet.. ama haşlanması en az 20 dk. sürüyor;oysa yumurta kırmak 1-2 dk... süre benim için önemli;çünkü öğle arası eve yemeğe geliyorum.akşamdan birşeyler kalmamışsa, 1.5 saatlik öğle aramda yemek yiyip kızlarımı yedirip küçük kızımı uyutarak tekrar okul yoluna koyulmam gerek... planlama ve organizasyon güzeldir ama küçük çocuğunuz varsa sürekli aksar..mesela tam evden çıkacakken sen,üstüne kusar..ya da diğerini okula bırakacaksın ki kendi okuluna yetişesin;tuvaletim geldi,önce tuvalete gidecem,der..sırf bu yüzden evden erken çıkarım...vs.vs..liste uzar gider.. tavuğu haşlamaya bırak,çocuklarını yedir o sırada dersen... o esnada o kadar çok işle de meşgulsündür ki (ben bunu yemem çığlıkları,çorbanın dökülmesi,ufaklığın altına yapması vs.,bir de ev dubleks,aşağı yukarı defalarca iner çıkarsın,yukarda işin uzarsa aşağıdan yanık kokusu geldiğinde hiç üstüne alınmayabilirsin bile:) sadece 11 günlük dukan maceramda bile 1 kez tavuk yakma,bir kez de yakmaya ramak kalma poizsyonlarını yaşadım
bazen kendimi umutsuz ev kadınları'ndaki elif'e ne çok benzetiyorum
ilk haftansa gayet doğal canım.. ben de geçen bir ara + 400de gördüm ki hiç kaçamağım yok şu ana dek..ama son 2 gündür gidiyor hızla
arkadaşlar ben yeni üyeyim :)
tabiki dukan diyeti yapıyorum diyete 75,1 kg ile 12 aralıkta başladım şu anda 70,6 kg geliyorum :) siteyi inceledim sonuçlar hep iyi :) ama ben bişeyi merak ediyorum diyet bitince yani korunma evresinde gerçekten kilo korunuyormu??
bu arada nickimdende anlaşılacağı gibi suffleyi çok özledim :)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w44QNrG/weight.png[/img]
[/url]
neyse canim ucundan acicik yediysen cok sorun degil telafi edersin.yilbasi yemegi icin bakiniz ipegin yilbasi menusune:129:Selam Kızlar,
Ben geldim nihayet evime
cuma ve cumartesi dukan amca açısından gıcık bir durumdu.
cuma yemeğe davetliymişiz ve benim haberim yoktu. kayınvalidemlerle gittik ve sadece hamur işi yapmışlar yemeğe azıcık ucundan yemek zorunda kaldım.çok üzüldüm.
dün de tavuklu çerkes çorbası yapalım o benim diyetime uygun dedim ki ben evde yulafla yaptığım için gayet uygun oluyordu ama annem ben ev işlerini yaparken kendi bildiği gibi bol yağlı ve mısır unlu haliyle yapmış, ucundan azıcık yemek zorunda kaldım. iyiki dukan ekmeğim ve light sütüm yoğurdum yanımdaydı. bakalım yarın kaç kilo çıkacağım.
umarım çok bir artış görmem.
bunun dışında işin iyi yanı beni en son 1 ay önce gören herkes, hatta yolda gören arkadaşlar bile çok zayıflamışsın dediler :)
bu çok sevindirici tabi.
yarın için ne pişirsem derdim mevcut.
fikriniz varsa paylaşır mısınız?
neyse canim ucundan acicik yediysen cok sorun degil telafi edersin.yilbasi yemegi icin bakiniz ipegin yilbasi menusune:129:
tabiki dukan diyeti yapıyorum diyete 75,1 kg ile 12 aralıkta başladım şu anda 70,6 kg geliyorum :) siteyi inceledim sonuçlar hep iyi :) ama ben bişeyi merak ediyorum diyet bitince yani korunma evresinde gerçekten kilo korunuyormu??
[/url]
Offf off .reglimin 3.gunu.ilk iki gun dayandim da bu gun fena yedim yaaaa. Sabah 2 dilim dukan borek peynir ,ogle 3 kase tavuklu ve yulafli corba, kacamak yapip 1 tane kurabiye , ustune 2 su bardagi kakaolu sut, 2 yaprak sarma ,2 kasik pilav, koca bir tabak ton balikli salata...yine doymayip1 dilim daha dukan boregi...hala aciiiiiiiiiim. Gun icinde 1.2 kilo almayi da basarmisim. Yaww 1 ileri 2 geri.... Sizin pazariniz nasil gecti dukaniceler?
Selam Kızlar,
Ben geldim nihayet evime
cuma ve cumartesi dukan amca açısından gıcık bir durumdu.
cuma yemeğe davetliymişiz ve benim haberim yoktu. kayınvalidemlerle gittik ve sadece hamur işi yapmışlar yemeğe azıcık ucundan yemek zorunda kaldım.çok üzüldüm.
dün de tavuklu çerkes çorbası yapalım o benim diyetime uygun dedim ki ben evde yulafla yaptığım için gayet uygun oluyordu ama annem ben ev işlerini yaparken kendi bildiği gibi bol yağlı ve mısır unlu haliyle yapmış, ucundan azıcık yemek zorunda kaldım. iyiki dukan ekmeğim ve light sütüm yoğurdum yanımdaydı. bakalım yarın kaç kilo çıkacağım.
umarım çok bir artış görmem.
bunun dışında işin iyi yanı beni en son 1 ay önce gören herkes, hatta yolda gören arkadaşlar bile çok zayıflamışsın dediler :)
bu çok sevindirici tabi.
yarın için ne pişirsem derdim mevcut.
fikriniz varsa paylaşır mısınız?
Evine hoş geldin kuzum! Takma kafana bence. Yarın bir abartı olsa da bir şekilde olayı az zararla kapatmışsın sonuçta, kendinden gurur duymalısın bence.
Yılbaşı için İpek o kadar fikir vermiştir..unuttun mu yoksa?..
kafamıza tek takılanlar dukan olsa keşke dimi ama
ipek dediğiniz balböcüüü müydü ?
[/url]
canikom,ne guzel seyler yazmissin,ne guzel moral verdin banaevet dedigin o karar ani gercekten cok onemli.ama oyle boyle degil ciddi anlamda karar vermek gerekiyor.yediklerime dikkat edeyim dediginde yapamiyor bir yerde acik veriyorsun. diyete baslama ve bitirme iside diger bircok sey gibi beyinde bitiyor.bebek isini dedigin gibi biraz zamana biraktim.su an kilo vermekle mesgulum ve dikkat ettim diyete baslayali buraya takilali cok fazla dusunmuyorum,uzulmuyorum.herseyin hayirlisi ve bazen bazi seyleri zamana birakmak en dogrusu.fransiz kadinlar gibi olamayizda (cunku genetigimiz cook farkli)ama daha dikkatli olarak az kilo ile gebelik bitirilebilinir.psikolojim simdi bile cok daha iyi.gercekten ilk gebeligimde 20 kilo kadar alinca artik 9. ayda fil gibi olmustum ve cokta uzuluyordum en azindan simdi zayif,saglikli bir hamile olacagim insallah.
senin adinada cook mutluyumkendin ile ilgili zayiflama kararini verip uygulayip hedefine ulastigin icin.hepimiz icin bol eksili bir yil olacak (kilo anlaminda)ama herseyden onemlisi saglikli olmak.tekrar tesekkurler canim destegin icin seni cook
Ipeeeek nirdesin???bak giderek unutulmaya yuz tuttun. :) medesa,rachel,aliye merve....eskiler neredeki...acıcık macıcık, kötü oldu ya. düznim sarsıldı. neyse artık inşallah önümüzdeki günler iyi gider.
olayın en sevindirici yanı herkes tarafından kilo vermiş olduğumun anlaşılması :)
ipek kimdi anlayamadım? saflığım üzerimde bugün.
Kilolarınız nedir bilmiyorumama çok da az değil. Daha önce diet yaptınızmı dukandan az önce. onun da etkisi vardırr.
Şimdi gelelim yılbaşı menüsüneee çok içimden geldi bozmadan atlatlanız için.
Evde olacağınızı hayal ederek yazıyorummm
Bütün bir tavuğun derisini ayırıp haşlıyorsun. Suyuna yumurta ve limoonla terbiye yapıp (2 yumurta ile) çorba yapıyorsun. (1)
1 damla pekmez ve 1 kaşık salçayı suyla açıp haşlanmış tavuğa sürüp fırına veriyorsunnn. Oluyor nar gibi tavukkkk (2)
Yağsız kıymaya bol maydanoz karabiber azda soğan katıp misket köftelerini yapıyorsunnn. Yağsız tavada güzelce pişirip kürdan saplayabilirsin. Yada 1 karışlıkl köfte şişlerine 1 köfte 1 peynir şeklinde dizip dekor yapabilirsinnn (3)
KArnabaharı haşlayıp çatalla eziyorsun, sonra yağsız tavada kırmızı pul biberle kavuruyorsunn 1 yumurta ile. Soğuyuncaa hopp yine toplar ve kürdan olayı (4)
Süzme yoğurda (kendin yaptığın) bol nane az sarımsak katıp adına haydari diyorsunn (5)
Teflon karnıyarık tenceresine 4 patlıcan 3 kırmızı 3 yeşil biberi yıkayıp sulu sulu ateşe hopp terleme usulü köz olayı. (Poşette fırında yada mikroda da oluyorr)
2 patlıcanın içini azıcık kavurarkkk içine süt koyup pişiriyoruzzz. Ilınınca az yoğurt koyuyoruzzz. İster salata gibi servis yap ister üstüne 100 gr et kavurr kıyma kavurr olsun sana Ali NAZİK (6)
Kalan 2 patlıcanı yine iyice ezerek için soğan, domates, nane, baharat, limonn istenirse biraz sirkeee. Oldumu sana patlıcan salatasıı (7)
Bol marulluu belki tavulu harika bir mevsim salatasıı. SOsu için 1 kaşık yoğurda nane kırmızı bibe ve çok azda kimyon ekle. Limon suyuyla açç. Olsun sana çakma sezar sos. (8)
3 diş sarımsağı bıçakla ezip (asla kesmedenn) azıcık kavur. Azıcık da soğan eklee. Üstüne acı biber salçasııı ve acı pul biberrr. Kavur kavurrr soğut. Olsun sana acılı ezmee (9)
Ayaklı bir kadehin içine 2 salatalık 1 havucu uzun jülyen şeklinde kesip doldur. Limon suyu ve 2 buz att. Buda sofraya süs olsunn. Hep kıt kıt yersiniz (10)
3-4 çeşitten oluşan bir peynir tabağıı (Bazılarının yağ oranına 1 gecelik aldırmayabilirsin bence). tabiki üstüne azıcık çörek otu. Görüntü herşeden önemli... (11)
Küçük kornişonlarrr (Sofraya çok yakışırr) (12)
Gelelim gecenin tatlısınaaa.
2 yumurtayı 4 kaşık tatlandırıcı ile çokkkk çırpıyorsun
kakao, kabartma, 1 kaşık süt tozu ve 8 kaşık kaşık kepek katıp karıştırıyorsun
Karşımı kek kıvamına getirene kadar yağsız süt ekliyorsun
Borcam kapağında pişiriyorsun yada o boy bi kalıptaa.
Fırında çıkınca sıcakken, yarım bardak süt 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao karışımınıı kekin üstüne döküp çektiriyorsun.
Tabi önce keki ortadan kesersen daha kolay olurrr
Sonra keyfine ağzının tadına göre muhallebi yapıyorsun.
Süt tatlandırıcı mısır nişastasıı kakaoo hepsiyle olurr. Senin tercihin dolu tarif var.
Kekimizin içine dışınaa bol bol sürerizz. SÜüslemeyleee (bir kısmını beyaz yapıp şırıngayla dukan, 2013, hatta ipek bile yazabilirsinn :)) süper olurrrr...(13)
Bunların dışında sitelerde dolu tatlı tuzlu tarifler var. Ama bu saydıklarımın hepsini yapsan sofradan bile kalkamazsınnn.
Dolu alternatif varr. En basitlerini yazdımmm en evde olabilecek malzemelerleee.
Meyve yok çerez yok biliyorum ama dietteyiz işteee olur o kadar. Ayrıca cips falan tarifide varrr. Öyle atıştırmalılar var yapabileceğin.
Karnabaharı minik çiçieklere ayırıp tuzluyorsun . Hopp fırınaa oluyor sana pat pat mısır. Akşam oyalıyor elinii tadı çok benzemesede. Ama kötü değil.
Eki Görüntüle 583128
Sevgilerrr. İYİ YILLARRRRRRRRRR
Közlenmiş biberlerim tezgahta kalmış . Unutmuşumm :)
Onlarıda süzme yoğurtla servis tabağına almayı unutmayın. Zira bayılırım kendilerineee.
Tabi sebze olayı biraz abartılı menüdee. Ama yılbaşııı. ÜStüne 2 gün atak tavsiye edilir...
Birde alkol olayı var. Şahsen ben içeceğimmm. Ama sporla telafi edeceğimmm
Ayy ben girdim yılbaşı havasınaaaa.
Yılbaşında aşk başkadırr....
acıcık macıcık, kötü oldu ya. düznim sarsıldı. neyse artık inşallah önümüzdeki günler iyi gider.
olayın en sevindirici yanı herkes tarafından kilo vermiş olduğumun anlaşılması :)
ipek kimdi anlayamadım? saflığım üzerimde bugün.
Sevgili Romantik desteğin için teşekkür ederim.Diyetimi bozmaya kıyamadım;ama ,çok üzgünüm.Bir hafta daha denicem.Neyi yanlış yapıyorum bir bilsem.Bugün gene hiç kaçamak yapmadım.3 lt su içtim.50 dk yürüdüm.Bakalım bu hafta ne olucak.Ağlamana da çok üzüldüm.Arkandan bende gelebilirim .Anlıyorum seni:)
Tebrik ederim!!44'ten 40'a inmek ne kadar da güzel bir duygu değil mi..
Tatlım hele bi dur biraz.Bırakmak ta ne demek? Sabır şarttır. Bünye meselesi olabilir. Benim 16 yaşındaki kızım da baştan artış görüyordu ama sonra olay rayına oturdu..
Romuşum ne oldu da ağladın?Ayy kıyamaam.. Çizelgen iyi bir fikirdi! Böylece kendini tanıcaksın! Canım bence senin menüler biraz zayıf olduğu için kilo verme yavaştır. Arkadaşlar da söyledi..:18: Üzülmene hiç gerek yok birkaç illaveler durumunu mutlaka halleder kuzum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?