Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba ya da günaydın mı desem acaba?
Gece uzun olacak, uyku bastırmasın diye içtiğim kahveden sonra gecenin bitesi, misafirlerin gidesi geldi...
Eeee herkes evine gitti, evdekiler de yattı...Ama ben böyle dolanıyorum, bu saat oldu...

Umarım herkes için hoş bir akşam olmuştur...Benim için yorucuydu ama keyifliydi de...
Eş, dost, akraba derken 10-11 kişiydik...
Çok değil aslında ama hazırlık yap, servis yap, sonra tekrar toparlan derken yoruldum tabi ki ...

Yılbaşı fındık, fıstık tırtıklamak dışında normal bir ps günü gibi geçti, artık ne kadar normalse ...
Ne yapalım buna da şükür:18:...Perşembe günü ne kadar etkilendiğimiz ortaya çıkacak nasılsa...

Herkes önce ve sonra iyi dileklerde bulunmuş...Hepinize çok teşekkürler...
Ben de 2013 yılının herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum...
Nedense bu yılbaşı çok buruk hissettim kendimi (diyette olduğumdan)...
Kiloları o kadar çok takıyorum ki yeni bir yıla daha kilolu girmek içimi acıttı...
Ve Allah biliyor ya, bu yıldan istediğim en önemli isteklerden biri; kilolu olduğum ve kiloları vererek bir daha da almadığım son yıl olmasaydı...
Umarım hepimiz bu isteğe tez zamanda ulaşırız ...

Hepinizi bol bol öpüyorum ...
Yarın görüşmek dileğiyle
Biraz daha Simla'nın sayfasındaki önce-sonralara bakayım da motivasyonum tavan yapsın

Günaydın kızlar iyi yıllarrrr

Biraz badem ve biraz şarap dışında kaçamaksız geçirdim diyebilirim..
Dün akşam 2 ayrı sofradan geçtik, ilki kayınvalidemlerdeydi ve neredeyse haşlanmış tavuk dışında dukana uygun yiyecek hiçbirşey yoktu.. Masadakiler börek, kızartma, patates salatası, piyaz, mercimek köftesi, pilav ve de kek idi.. Hiçbirinin tadına dahi bakmadım.. Biraz tavuk ile yağlı olduğu için bir iki kaşık yoğurtla geçiştirdim..

Sonrasında annemlere gittik ve orada da yemek masasını kaçamaksız bol protein ve sebze ile atlattım.
Ancak yemek sonrasında patlamış mısır, meyve ve çerez faslında bir kaç tane badem yedim.. Ki elimde baharatlı fırınlanmış kabağım olmasına rağmen..
Gerçi iyiki varmış yoksa daha kötü şeyler olabilirdi..

Birde tabi şu şarap konusuna çözüm getirmem lazım. Ki ben sigarayı bir anda bırakmış insan, şarap gördüğümde içmeden duramıyorum yaa.. Otur oturduğun yerde değil mi :26:
1 kadeh kırmızı, 1 kadehe yakın da beyaz şarap içtim.. Ama beyaz olan aromalıydı ve de baya tatlıydı..

Bakalım perşembeye neler olacak..

dikkat burası yeni dukancılara da seyirci dukancılara da örnek teşkil etmez bu sadece benim diyetim.. yaptım ama sonuçlarını bilerek..duraklama belki artı görmeyi göze alarak yapılmış hata olduğu bilincinde eylemlerdir..

walla aynen.. bütün günüm dukan günüydü.. akşam kendimi tanıyorum görümcede olcam kendimi tutamayacağım tahmin ettiğimden gündüz çok az yedim..biraz tavuk biraz hindi füme az biraz lor..tabii ki yeşil çay ve su.. akşam yemekte kepekli yumurta... sonra lunaparka gittik orada da biraz enerji attık geldik.. ve sonra bir dilim pasta 1 tane lokum az biraz da fındık yedim 1 bardak da kola içtim.. hiç de pişman değilim çünkü psikolojim alt üsttü walla son 1 haftadır şundan tırıklasam bundan tırtıklasam modundaydım yedim kurtuldum.. üstelik yemişken abartırım heralde diyordum hiç de öyle olmadı 1 dilimcik pasta ile durabildim ve bir kaç fındıktan sonra yemişte de durdum.evet kaçamaklıydı.. ama olsun..bugün sporu fazla yapıp onlar daha yerleşmeden gönderme niyetindeyim..gerekirse 1 hafta daha çok spor ve sebzesiz devam ederim ama dün akşam bana iyi geldi..

Merhabalar kızlar; hepinize iyi seneler. Haftasonu ve dün kahvaltıma yumurta eklemesi yapmıştım. Öğünlerimi biraz artırıp akşamları 3 tür etten birini yemiştim. tartı 97den 98 98a çıkmışken bugün ilk defa 96.7yi gördüm :)

dün birazcık kuru üzümle bir dilim mandalin gümletmeme rağmen bu sonuç beni çok mutlu etti. çok teşekkür ederim yardım meleklerime. :)

Yahu bizim eski kızlar nereye kayboldular? Medesa, rachelfine, aliye, nesli, dely, kestaneşekeri... Dün akşam güçlendirmenin 2. evresinde olmama rağmen biraz abarttığımı düşündüm.
2013 ün hatırına...

1 adet ( büyük bir rulo) şarlot ( kakaolu yoğun bir tatlı)
pringles (cips) 15 tane filan atmışımdır ağzıma
bir avuç fındık
1 armut
Abarttım ama regl' in de etkisi var bu patlamada. Bugün asayiş berkemal.
Hepinize mutlu bir yıl diliyorum.

Hic uzulme arkadasim emin ol 2014 e hicbirimiz (suan burda olup bu diyeti yapanlarin hicbiri) asla bu kilolarla girmeyecegiz.hatta 2013 un 2.yarisina bile girmeyecegiz ben inaniyorum ..bunun icin ugrasiyoruz.boyle ozel gunlerde daha bir daralmamiz normal...

cooooook sevindim.basaracaksin biliyorum.zaten senin kilonun yerinde saymasi anormaldi.ve goreceksinki gitmeye basladimi corap sokugu gibi gelecek arkasi.bu sana iyi bir 2013 hediyesi olmustur.proteine yuklenerek devam et canim...

GUNAAAAAYDIN,MUTLU SABAHLAR HERKESE....

2013 UN ilk gunundeyiz onumuzde 365 gun tertemiz bembeyaz bir sayfa gibi duruyor.iyi seyler yazalim bu temiz sayfalara :126:.ben hep yenilikleri severim ,yeni seyler heyecan verir bana.yepyenidir cunku onu ozenle kullanirsan ozenle saklanir ..bazen senin disindada yazilar yazilir bu sayfalara ama sen yinede sana dusen kismina iyi seyler yazmaya calisabilirsin..

dun yilbasi bir sinavdi hepimiz icin kacamakli yada kacamaksiz oldu bitti.simdi yeni bir gune uyandik ve daha azimle,dunu unutarak hedefimize odaklanarak Dukan imiza devam etmeliyiz.yilmadan,usanmadan taki hedefe ulasana kadar.

veeeee 2013 bana ilk hediyesini verdi ve uzun zamandir gormeyi hayalledigim 70 kilodayim.(her ne kadar 500 gram fazla olsada)

hepinize bol bol eksili ,musmutlu gunler canlarim..

merhaba kızlar dün ben kaçamak yaptım maaaalesef.1 dilim pizza,3 tane dolma,2 dilim kek,ve daha bitmedi çerezzzzzzzzz.
az öncede ceviz yedim demekki rekor bende.okuduklarımdan öyle anlaşılıyo.tartıyada hemencecik yansıdı 1200 gr .1200 gr ben 2 haftada zor veriyorum ya ama bi gecede aldım.offffff
offffffffffffffffff.olmuşla ölmüşe çare yok durmak yok yola devam........perşembeye %100 artı olcak benim kilom.

cooooook sevindim.basaracaksin biliyorum.zaten senin kilonun yerinde saymasi anormaldi.ve goreceksinki gitmeye basladimi corap sokugu gibi gelecek arkasi.bu sana iyi bir 2013 hediyesi olmustur.proteine yuklenerek devam et canim...

Çook teşekkür ederim lisa <3 yardımlarınız sayesinde oldu :) umarım güzelce tamamlarım :)

yarın ve sonraki gün sadece proteinle devam edeyim dedim bu kaçamak yüzünden

Ben geldiiiiimmm :)))))) Yeni bir yıl mutluluk gelirken mutluluk getirmiştir herkese insallahhh
3-4 tane küçük peynir parçası dışında sıfır kaçamaklı bir yılbaşıydı benim için. Uyku düzeni şaştığı için az önce tartıda hala 88 görüyorum olsun + yok sabaha gitmiş olur inşallah biraz ama felekten bir eğlence oldu benim için, tunik aldım kendime cok güzel durdu eğlenirken oram buram tasıyormu sütyen izi varmı korkusu olmadan attım göbeciklerii :) Eşim sayesinde yemekler bana göre ayarlandı. Izgara tavuk balık et Allah ne verdiyse hep bana göreydi yanında bol yoğurt az yagsız salata ve peynir yedik hep peynirirn azı yaglı azı yagsızdı onun için o kadarını kaçamak kabul ediyorum ama onları dediğim gibi göbek atarken eritmişimdir umarım :) Gece görüşürüz inşallah şimdi bavul ayıklama ve yıkama temizleme zamanı (((

herkese mutlu ve saglikli yillar dilerim arkadaslar..:)
dün ben cok kacamak yaptim bugün tartida 300 gr fazla gördüm ama elafi edecegimi umuyorum :)herkese bol eksili günler diliyorum

selam arkadaşlar ilk yeni yıl dileğimi burdan sizlere yazıyorum herkeseeee mutlu sağlıklı huzurlu günahsız kilosuz sorunsun bir yıl geçirmesini diliyorum sizlerle yüzyüze danışmadık belki ama sizlerle karşılaştığım için çok şanslıyım sizlerin verdiği destek sayesinde bu şekilde ilerliyorum herşeyin en hayırlısına sahip olun sizleri çoooooook seviyorum

Konumuz kacamak olduguna gore bunu paylasmak uygun duser
dukandiyetitariflerim: KAÇAMAK NEDİR?

Burada yaptiginiz kacamagin boyutunu belirledikten sonra
Gelelim kaçamak yaptığınızda duraklama yaşamamak için alınabilecek önlemlere.
-Kaçamağın ciddiyetine gore 2-5 gün arası SINIRLI İZİNLİLERİ tamamen kesmelisiniz.
-Yürüyüşü ve egzersizi artırmalısınız .

ben bugun bir saatlik yuruyusumu yaptim, bir iki haftadir, hic evden cikmadan bilgisayar basinda oturup rapor yazmaya calistigim icin benim icin degisiklik oldu. insan sarktigini hisseder mi ya. ya bana oyle geldi:)

Insanlarin ilk tepkisi kacamaktan sonra 2-3 gun protein diyeti yaparim gecer oluyor. Ama protein gunlerini cok duraklama yasayacaginiz yumruk harekati yapmak zorunda kalacaginiz zamanlara saklayin derim. cunku bedeni alistirirsaniz, artik protein gunleri islevlerini yapmaz, normal besin duzeniniz oldugu icin kilo verdirmemeye baslar.

Sebze gunlerinde cok az sebze tuketmeninde ayni soruna yol actigini dusunuyorum. boyle yapanlar, bir sure sonra diyetten verim alamamaya basliyor. Diyette kilo vermeniz cok azalmissa sebze miktarini arttirmanizi ya da azaltmanizi oneriyorlar, artik diyetiniz hangi uca kayiyorsa.

Son düzenleme:

ben de son 1 hafta hiç spor yapmadım, önceki hafta da sadece 2 gün yapmıştım.. bugün 1 saat yürüyüş yaptım ve bu hafta bu şekilde devam edebilmeyi umuyorum.. diğer dediklerinizde haklısınız vücudu proteine çok alıştırmamak lazım.. ama burada da yazan "Tabi bu önlemler sadece bu listedekilerden bir kez yediğiniz varsayılarak öneriliyor.Çok sayıda kaçamak yaptığınızda o gün için diyet tamamen bozulmuş sayılıyor.
Seyirde ertesi gün ekstra bir SP günü yapmanız,güçlendirmede ise 1 gün daha eklemeniz gerekiyor." yazısı dolayısı ile sanırım çok kaçırdığımız düşüncesi ile proteine yöneliyoruz.. ama 1 gün kısmını görmezden gelmemek lazım tabi..

Ben gozlemlerime dayanarak soyledim, kisa zaamnda kilo verenler genelde yumruk harekatini en son yapiyor, ve protein sebze gunlerini muntazam uyguluyor.

En iyisi kacamak yapmamak tabi.

vallahi kaçamak yapan varmış benim gibi kendime çok kızıyorum,fındık fıstık kaju offff dayanılmaz üçlü,ve bol yağlı,yedim mutlu oldum :) sabah kendimi topladım bugun sebze+protein yapayım dedim sabah kahvaltısı tamam ama öğlen bi yere gittim orda bana uygun birşey yoktu onlardan yedim,birde sabah tartıda moralimi bozan rakamı gördüğüm halde.ama söylemeyeceğim,bakalım perşembe ne çıkacak,aynı olur inşallahda,artmasın yeter.

ben bol kaçamaklı 2 gün geçirdim bakalım perşembeye nasıl yansıcak,senin adınada sevindim 70 i gördüğüne arkadaşım ,mutlu bir yıl olsun senin içinde

ayyy aceleyle ne berbat yazmışım önceki mesajımı. İmla hataları zaten var da düşük cümleleri ard arda patlatmışım kusura bakmayın... Yemeğimi yedim orayı burayı topladım çayımı demledim geçtim bilgisayarın başına. 88 den kesin düştüm bayanlar haftalık form çayımın yarısını (zararlı diye haftada 2 paketi geçmemeye çalışıyorum) içmiştim etkisini gösterdi Valla iki gündür kahvaltıları görmeniz gerekti pişi, börek, bazlama, yufka ekmek, kaymak, bal, sucuk, tereyağı, reçeller, tulum çeşitleri şehzade sofralarıydı yani kayınvalidem üşenmedi kurdu sofraları sabahları kargalarlan kalkıpta. Yimedim aldım krebimi peynirimi yumurtamı çayımı geçtim kenara onların yemelerini seyrettim ama bol bol oğluma yedirdim. İrademe hayran kalmışşşş. Oyyy bende kayınvalide olacağım ;(((( gelinim diyetteyken kalkıp mükellef sofralar mı kuracağımm? Amaaaaan neyse az bir cilveyle eşimi soktum markete elindeki sipariş listesini soktum sol cebine bak canıım şunu yiyelim bak aşkım şöyle yapalım diye diye güle eğlene aldırdım yiyeceklerimi, (mevzu Antalyada olmak ve Ispartada bulamıyoruz bak ben sana şunu şöyle pişiririm böyle yediririm diye diye) safım benim seviyor beni yaaa.. Akşam isten pisten kaçınan ben kurdurdum mangal sofrasını oooooh kayınpederle birlikte yaptılar yemeciklerimi :)))))) Oooohhhh bir iyi oldu ama bayanlar sormayın. Pazar akşamı şöyle bir tempolu yürüyüş eşliğinde puslu deniz havasını soludum ciğerlerime ama spor sayılmaz çok durakladık... Pazartesi malum yılbaşı gecesi Allah ne verdiyse yani ama olsun moral oldu hele hele kilomla her fırsatta dalga gecen kayınbiraderim -bizim kız cidden erimişsin sen dedi ya abisinden artık daha hafif olduğumu ilk ağızdan öğrenipte nasıl yaptın ya maşşallah dedi ya ölsemde gam yemem.

Herkese merhaba sevgili arkadaşlarım ;
Bitmeyen işler ve yalnız geçen bir yılbaşından sonra bikaç kelam etmek istedim
Dukan diyetine olan güvenim her geçen gün artıyor ve kilo vermem devam ettikçe azmim de körükleniyor..Rabbime hamdolsun..
Kendi çapımda yaptığım dukan yemekleri arttıkça daha çok sever oldum diyetimi. en önemlisi lezzet farklılıkları olunca daha da kolaylaşıyor ..
Okuduklarımdan anladığım az kaçamaklı ama güzel yılbaşı geceleri yaşamışsınız..Hepinizin adına mutlu oldum..Dilerim daha güzellerine erişiriz hep birlikte..
Bu arada 2 sorum olacak..
ilkayın sitesinde dukan chatte yazılanları okuyordum..Parmaton isimli multivitaminin kendisinde duraklama yaptığını yazmış..Siz bu konuda ne düşünuyorsunuz..Çünkü ben işim gereği sürekli seyahete gitmek zorundayım çok yoruluyorum ve vitamine ihtiyacım var :)) Sizce duraklama yapar mı parmaton ?
ikince soruma gelince Allah aşkına nerde bu millet ?? aliye abla başta olmak üzere diğer dukancanlar neden hiç uğramıyor ?
Hepinizi çok öpuyorum canım arkadaşlarım..

Selam Kızlar,
Yeni yılın ilk gününde bu saate kadar misafir ağırladım ve ancak yazabildim.
Dünkü minik kaçamaklarıma rağmen bugün 100 gram eksiktim. Bu günün güzel haberi. Tabi 2 günlük kabızlığım da hala devam ediyordu.
Akşam saatlerinde kabızlık sorunumu atlattım şükür.
Bakalım yarın kilo durumum ne olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…