Kızlarr elma sirkesi hakkında ne düşünüyorsunuz??
Dukan amcamız öneriyordu ama ben mideme güvenemediğim için uzak duruyordum...
Sonra şunu gördüm;
Elma sirkesinin faydaları:
* İçinde pektin var. Bu bir liftir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
* Pektin, hayvansal gıdalardan gelen kolesterolün emilimini azaltır.
* Elma sirkesi sebzelerdeki kalsiyumun serbestleşmesini kolaylaştırır,
* Potasyum içerir.
* Bakteriler ve mantarlar için öldürücüdür.
* Ürik asidi düşürür.
* Malik aside magnezyum eklenerek oluşturulan magnezyum malat tabletleri fibromiyaljide tedavi amacıyla kullanılır.
* Malik asit, enerji üretimini hızlandırdığı için spor performansını arttır.
* Antreman sonrası kas ağrıları ve kraplarını azaltır.
* Genel olarak kronik yorgunluk sendromunu azaltır.
* Malik asit vücuttaki ağır toksik metallerin atılımını sağlar (alüminyum, civa gibi).
* Cilt için iyi bir kozmetiktir.
***Alıntıdır.
Deneyip sonuçlarını yazacağım sizede canlarr
bebegini emziriyormusun ?testini yaptinmi,kitabini aldinmi ? sorularinin cevabi oncelikli olmali...birde kilo cetveli derken hangi cetvelden sozettigin...74 kiloyum 6 aylık bebeğim var yarın dukana baslıcam 1 hafta atak yapmayı düşünüyorum yaa bu kilo cetvellerini nasıl yapıyorsunuzz(((
Troid problemini ciddiye almasın. İlacını mutlaka düzenli sabahları aç karnına yemekten yarim saat önce kullanmalısın. ve ilaç ne zaman tam etkisni gösterip, T4 ve TSH kan degerlerin normala gelirse ozaman dukana başlamalısın. Dukanda kitabinda tiroid hastaları için sorunlar olabileceğini yaziyor. Örneğin bu hormon hastaği oldugu için, regli düzensizligi bizde daha çok olası gibi.
Bende T4 ve TSH değerelrinin oturması tam 4 yıl aldı. ve 4 yıl boyunca gram veremedim. Şimdi değerlerim düzeldi ve verebiliyorum. Yanlız normal insanlardan daha zor oluyor. Sende daha ilacın etkisi kısa sürebilir. 3ay da bir kan tahlili yaptırt.
canım benim yaptığım yerde Türkçe de anlatıyordu keşke yardımcı olabilsem ingilzcem yok malesefselam dukan testimde bunlar çıktı anlıyamadım
You are 36 years old.
You are a young woman and are already dealing with weight issues. When calculating your True Weight, we add 2 pounds for every decade after the age of 18.
If we only refer to the traditional BMI, your BMI should be 40 . However, although the BMI is a good tool, it takes only your weight and size into account. It doesn't look at your age, your gender, how easily you put on weight, how many diets you have tried, how heavy your bone structure is or your family history! So according to this broader index, your BMI should be between 22 and 24. It is precisely because most of my patients cannot relate to the BMI that I created the True Weight.
Do you know what your weight range is?
It is the difference between the most you have ever weighed and the least you have ever weighed throughout your life.
Yours is 8. This is low and certainly wouldn't have affected how your ponderostat works or caused any resistance to dieting but try not to let the range get any wider.
You are lucky that no one in your family has a tendency to put on weight easily. People who are genetically predisposed to put on weight, generally have a harder time losing weight. This won't be a problem for you, so use this to your advantage. This piece of good news allows me to deduct a couple of pounds as I work out your True Weight.
You have a heavy bone structure. You may have exactly the same figure as another person, but you will weigh more. A heavy bone structure with 700 bones, that's a heavy load! I have to bear this in mind and add on a couple of pounds when calculating your True Weight.
Even though you may not be a "big dieter", you have already tried a few too many diets. You must stop. If you are to follow one more diet then let it be the last one you follow.
You need to avoid bad diets like the plague, especially diets which do not offer weight loss maintenance as part of the program. At the risk of sounding immodest, I can honestly tell you that the method that I am offering you is currently the only method in the world with a genuine, concrete and structured program for consolidation and then weight stabilization.
Finally, as far as pregnancies are concerned, you have been pregnant three times.
Because you have given birth to three children, your True Weight has been adjusted accordingly, adding around 6 lbs., i.e 2 lbs per pregnancy.
canım light peynirdeki katkı maddesinden kasıt nedir ki?
normal şartlarda sütün yağ orenı düşük olarak peynir yapılıyor!!!
yörsan civil peyniri üzerindede tam yağlı olduğu yazar zaten yağ oranı önerilenden yüksek bence, yörsan yarımyağlı b.peynir kullanabilir
[TABLE="width: 226"]
[TR]
[TD="class: xl71, width: 302, bgcolor: transparent, colspan: 2"]Enerji ve Besin Öğeleri Tablosu (100 g için)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Enerji (kcal)[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]211 kcal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"](kj)[/TD]
[TD="class: xl70, bgcolor: transparent"]878[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Protein[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]18.5 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Yağ[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]15 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Karbonhidrat[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]0.5 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Kalsiyum[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]647 mg (%81 RDA)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl68, bgcolor: transparent"]Fosfor[/TD]
[TD="class: xl69, bgcolor: transparent"]542 mg (%68 RDA)[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
74 kiloyum 6 aylık bebeğim var yarın dukana baslıcam 1 hafta atak yapmayı düşünüyorum yaa bu kilo cetvellerini nasıl yapıyorsunuzz(((
ben hayatta kolay kolay kimseyi kirmam bu burdada boyle gercek hayatimdada.sizi tanimam etmem sadece burda ortak bir amac icin bulunuyoruz."dukan diyeti ".biz birkac gun once uyari ve ceza aldigimizda bende cok kirilmis ve uzulmustum.insaniz ve bazen dukan disina cikabiliyoruz hepimiz.ama biz sikayet edildik bu yuzden.editor bu mesaji yayinladi ve sizde bunu destekleyen onaylayan kisilerdensiniz .
slm lisa hanım bende onlardan 1 tanesiyim. ben siteye daha yeni üyeyim amacım sizleri takip edip eksik bilgilerimi gidermek. o silinen yazıları görmedim okumadım ama dukan için burda olduğum için tabiki başka bilgileri okumak istemembunda bi sakınca varmı anlamadım ? hemen cezalandırma yöntemine girmişsiniz ? zeynep hanımın özeli kimseyi ilgilendirmez öyle değilmi?
Merhaba
Bu başlık dukan paylaşımının yapıldığı başlıktır, ne siyasi söylemelerin, ne politik söylevlerin ne de parfümlerinizi tartışacağınız ve 20 mesaj boyunca bu konu üzerinde dönecek bir başlık değildir(4 sayfa mesaj silinmiştir). Dukan diyeti üzerine paylaşımları okumak isteyen sizin konu dışı mesajlarınızı okumak zorunda bırakılıyor. İlgilenmiyorsa okumasın diyebilirsiniz ama konu Dukan Diyeti !
Her konunun ilgili kategorisi var.
size katılıyorum
Bilginize
zxshermine, chickpeas, sempatika ve 2 diğer kişi bu mesajı beğendiler.
nesca, sufflem
bunu begenmek demek konu disi konusmayi onaylamamak demektir.yoksa benimde kimseyle bir problemim yok.
Bizde çok şeye üzülüyoruz artı bi arkadaştan kastın bensem ben senini arkadaşın değilim yazdıklarna okuyup beğendiklerine dikkat et sen bana destek olmadın olamazsın
ne kadar sert ve gereksiz bir tepki.....
Bu senin düşüncen editör bizi uzaklaştırınca böyle bi tepki vermemeniz de bence öyleydi gayet gerekli bu tepki.ben uzaklaştırılacak insan bölecek ne yazdım?çok canı çeken bayılan varsa gitsin Hakkari'ye yerse tabi:)lisa dukan iyi bi diyet ben herkese tavsiye ediyorum.konu dışı konuşmayın şikayet ederim kimsenin lahanasına,uyarısına,yorumuna ihtiyacım yok Buda böyle biline:)benim aklım bana yetiyor arkadaşlarlada paylaşıyorum ayrıca ne mutlu Türküm diyene!!!
Merhaba
Bu başlık dukan paylaşımının yapıldığı başlıktır, ne siyasi söylemelerin, ne politik söylevlerin ne de parfümlerinizi tartışacağınız ve 20 mesaj boyunca bu konu üzerinde dönecek bir başlık değildir(4 sayfa mesaj silinmiştir). Dukan diyeti üzerine paylaşımları okumak isteyen sizin konu dışı mesajlarınızı okumak zorunda bırakılıyor. İlgilenmiyorsa okumasın diyebilirsiniz ama konu Dukan Diyeti !
Her konunun ilgili kategorisi var.
Bilginize
bu mesajda 2 üye uzaklaştırıldı diye bir ibare geçmiyor.türk-kürt tartışması,siyasal tartışmalar olduğu için bu mesaj yayınlandığı düşünülmüştü öncelikle.-ki ben de türküm,ve de gurur duyarım-ayrıcada hakkariye gitmek istemeyen gitmez zorla götürüldüğünüzü düşünmüyorum.saygı sınırını aşıyorsunuz artık. burası 8198 sayfa olan bir topik.sizin özel alanınız değil yani.kimse sizin gel demenizle gelmez git demenizle gitmez.sizin fikirlerinize karşı gelen her kişiye beğenmiyorsan çık burdan okuma deme gibi lüksünüz yok.ha dersiniz ama sizi dinleyen olur mu?OLMAZ.
Iste benim uzuldugum yada kirildigimda tam bu nokta.konu disikonusmayi onaylamayip buna destek verip sonrada kendilerinin konu disi konusmasi.o arkadasa patladi ama onlardan hangisi olsaydi ayni tepkiyi verirdim.neyse ben konuyu kapatiyorum amacimizdan sapmak istemiyorum verecegim kilolara yogunlasmak istiyorum. o listedeki arkadaslarada cevap vermem olur biter.burasi kimsenin babasinin ciftligi degil ne kimse benim yuzumden gitsin nede ben kilmse yuzunden giderim.
sana hotmailden kremi ve lahana kurunu attim.bir bak canim..
arkadaşlar, kimse sizin şahsi tartışmalarınızı okumak zorunda değil. birbirinize verdiğiniz gereksiz cevaplarınızla gününü negatif geçirmek zorunda da değil.
lahana olsun krem olsun kabızlık önerileri olsun dukan diyetine yardımcı olabilecek yan konulardır. ki durup dururken yazılmamış o mesaj, biri lahana kürüyle ilgili yardım istemiş, başka bi arkadaş da 'yardım konulu' bi mesaj yazmış. -o mesajı yazan arkadaşı da tanımıyorum, arkadaşım falan olduğu için koruyorum ya da destekliyorum zannedilmesin-dolayısıyla onu yargılama hakkına hiç birimiz sahip değiliz. hepimiz yazıyoruz yeri geldiğinde, marka söz konusu olduğunda özelden yazılır olur biter. ancak konunun ana başlığı diyet ve sağlıklı beslenme dikkat ederseniz. siyasi içerik yok yani. sizin uzaklaştırılma sebebiniz muhtemelen siyasi içerikli yazışmalarda bulunmuş olmanızdı.
ek olarak, editörün mesajını beğenenlere karşı cephe alma mantığınıza inanamıyorum. dönüp o mesaja bakıp beğenenleri takip etmenize de. kaç yaşında insanlarsınız yapmayın Allah aşkına. şimdi bu mesajım dolayısıyla bana da cephe alacak arkadaşlar varsa alabilirler. mesajıma cevap verecek bi arkadaş olursa cevap yazmayacağım. çünkü ben yazınca olay diyaloğa dönüşecek, gerek yok. kimse birbirini sevmek zorunda değil ama hepimiz birbirimize az da olsa saygı göstersek harika olur.
---
sizi tebrik ederim
ne demis DUKAN ;
Suskunluğum Asaletimdendir Her Lafa Verecek Cevabım Var Lakin Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Söyleyene Bakarım Adammı Diye !
:)
Günaydın kızlar, ortamın gerçekten çok gerildiğinin farkındasınızdır inşallah bu gerginlikten dolayı acaba şu şuna ne dedi şu ne yaptı diye bakar olduk foruma, kızlar herkes kendiyle ilgilensin yaptıklarını kendine faydalı olanları yemek tariflerini yazsın biz siteye ilk girdiğimiz zaman bu böyleydi kimse kimsenin ne üstünü nede patronu laf çarpmalar gereksiz düzeltmeler ne manası var ki? DİYETLERİMİZLE İLGİLENELİM ha atışma tartışma istiyorsanız editöre rica edelim hep beraber bir başlık daha açalım DUKAN DENEYİMLERİNİ SAÇ SAÇA BAŞ BAŞA TARTIŞMA PAŞLAŞMA FORUMU diye oraya taşının olsun bitsin. Lütfen sakin olun bi derin nefes alın arkadaşlar. Yazdıklarım rahatsızlığımı belirtmek adınaydı ister laf söyleyin ister beni de uyarın ama bu tarz hiç bir yoruma cevap vermeyeceğim.
Muhteşem finalimi dün gece saatlerinde yaptım, çok rahatladım kullandığım kabızlık giderici toz baya bir etkili oldu bundan sonra kepek mepek ihmal edilmeyecek düzenim bozuldu ya ben şu aralar bu tozu deneme kararı aldım yani tekrar aynı sorunla karşılaşırsam ters bir yanını görürsem paylaşırım sizinlede. Sabah 85li rakamları gördüm çok şükür ama küsüratını yarına saklıyorum inşallah aynı kalır. Krep konusunda arkadaşlar uzun süren araştırmalarım neticesinde bir yumurtanın kendi bir yumurtanın beyazı ve iki yemek kaşığı ligt süt ve 1,5 yemek kaşığı kepek tuz ve pul biberli karışım mükemmel oluyor. Pişirmek içinde seramik tava kullanıyorum yağa da ihtiyaç kalmıyor resmen börek yapılabilecek incelikte süper ötesi krepler yapıyorum yoğunluğunu azaltıp adedini fazlalaştırarak haftasonuna ciddi ciddi börek yapmayı planlıyorum. Bugün sebze protein günüm güzel bir söğüş ayarladım kendime krep peynir ve hindi jambonla öğlene midemde olacak. Yeni tarifler konusunda da arkadaşlar önceki gün kendime gece vakti havuçlu kek yapmıştım gece yapınca da tadına falan bakmamıştım bugün sabah itibari ile onu da tattım ve süper olduğunu bizzat damakcağızımla test etmiş bulunmaktayım...
katılıyorum :)
ben de bir ara sabahlari ac karna iciyodum ama midemi agritmisti sonra denemedim. ama yazdiklarin guzel, bari daha dusuk cozeltide, tok karna iceyim.Kızlarr elma sirkesi hakkında ne düşünüyorsunuz??
Dukan amcamız öneriyordu ama ben mideme güvenemediğim için uzak duruyordum...
Sonra şunu gördüm;
Elma sirkesinin faydaları:
* İçinde pektin var. Bu bir liftir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
* Pektin, hayvansal gıdalardan gelen kolesterolün emilimini azaltır.
* Elma sirkesi sebzelerdeki kalsiyumun serbestleşmesini kolaylaştırır,
* Potasyum içerir.
* Bakteriler ve mantarlar için öldürücüdür.
* Ürik asidi düşürür.
* Malik aside magnezyum eklenerek oluşturulan magnezyum malat tabletleri fibromiyaljide tedavi amacıyla kullanılır.
* Malik asit, enerji üretimini hızlandırdığı için spor performansını arttır.
* Antreman sonrası kas ağrıları ve kraplarını azaltır.
* Genel olarak kronik yorgunluk sendromunu azaltır.
* Malik asit vücuttaki ağır toksik metallerin atılımını sağlar (alüminyum, civa gibi).
* Cilt için iyi bir kozmetiktir.
***Alıntıdır.
Deneyip sonuçlarını yazacağım sizede canlarr
kızlar civil peynirinin yağ oranı düşük olduğu için öneriliyordu. Dukan chatte light peynirin katkı maddelerinden dolayı yenmemesi gerektiğini yazmışlar. O halde şöyle bişi sorsam yörsanın civil peyniri var bizim burda sizce yenilebilirmi üzerinde tablo olmadığı için bir kıyaslama yapamıyorum.
selam dukan testimde bunlar çıktı anlıyamadım
You are 36 years old.
You are a young woman and are already dealing with weight issues. When calculating your True Weight, we add 2 pounds for every decade after the age of 18.
If we only refer to the traditional BMI, your BMI should be 40 . However, although the BMI is a good tool, it takes only your weight and size into account. It doesn't look at your age, your gender, how easily you put on weight, how many diets you have tried, how heavy your bone structure is or your family history! So according to this broader index, your BMI should be between 22 and 24. It is precisely because most of my patients cannot relate to the BMI that I created the True Weight.
Do you know what your weight range is?
It is the difference between the most you have ever weighed and the least you have ever weighed throughout your life.
Yours is 8. This is low and certainly wouldn't have affected how your ponderostat works or caused any resistance to dieting but try not to let the range get any wider.
You are lucky that no one in your family has a tendency to put on weight easily. People who are genetically predisposed to put on weight, generally have a harder time losing weight. This won't be a problem for you, so use this to your advantage. This piece of good news allows me to deduct a couple of pounds as I work out your True Weight.
You have a heavy bone structure. You may have exactly the same figure as another person, but you will weigh more. A heavy bone structure with 700 bones, that's a heavy load! I have to bear this in mind and add on a couple of pounds when calculating your True Weight.
Even though you may not be a "big dieter", you have already tried a few too many diets. You must stop. If you are to follow one more diet then let it be the last one you follow.
You need to avoid bad diets like the plague, especially diets which do not offer weight loss maintenance as part of the program. At the risk of sounding immodest, I can honestly tell you that the method that I am offering you is currently the only method in the world with a genuine, concrete and structured program for consolidation and then weight stabilization.
Finally, as far as pregnancies are concerned, you have been pregnant three times.
Because you have given birth to three children, your True Weight has been adjusted accordingly, adding around 6 lbs., i.e 2 lbs per pregnancy.
canım light peynirdeki katkı maddesinden kasıt nedir ki?
normal şartlarda sütün yağ orenı düşük olarak peynir yapılıyor!!!
yörsan civil peyniri üzerindede tam yağlı olduğu yazar zaten yağ oranı önerilenden yüksek bence, yörsan yarımyağlı b.peynir kullanabilir
[TABLE="width: 226"]
[TR]
[TD="class: xl71, width: 302, bgcolor: transparent, colspan: 2"]Enerji ve Besin Öğeleri Tablosu (100 g için)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Enerji (kcal)[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]211 kcal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"](kj)[/TD]
[TD="class: xl70, bgcolor: transparent"]878[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Protein[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]18.5 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Yağ[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]15 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: transparent"]Karbonhidrat[/TD]
[TD="class: xl65, bgcolor: transparent"]0.5 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Kalsiyum[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]647 mg (%81 RDA)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl68, bgcolor: transparent"]Fosfor[/TD]
[TD="class: xl69, bgcolor: transparent"]542 mg (%68 RDA)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Selam Kızlarrrrrrrr
Selam Kızlarrrrrrrr
genel olarak özetlersek senin genç bir bayan olduğunu beden-kitle endeksinin 40 olması gerektiğini ama geleneksel kurallara göre 22-24 arası olması gerektiğini bunun da zor olduğunu Dukan için önemli olanın Beden-kitle endeksi değil de kendisinin oluşturduğu "Doğru kilo" hesaplaması olduğunu söylemiş. en yüksek ve en düşük kilon arasında 8 kilo olduğunu, bunun az ve senin kilo vermende engel yaratmayacağını zaten ailende de kolay kilo alma eğilimi olmadığı için şanslı olduğunu söylemiş.Başka bir çok diyet deneyiminin olduğunu ve bunu durdurman gerektiğinden bahsetmiş. Özellikle de koruma evresi olmayan diyetlerden kaçınmanı istemiş.
son olarak da 3 doğum yaptığını her doğum için 2ibs(kaç kilo olduğunu bilmiyorum bu birimin) toplamda 6ibs eklemen gerektiğini söylemiş. Ama burada doğru kilonun kaç olduğunu yazmamış sanırım sayfanın en altında bir cetvel çıkmış olmalı evre evre tarih ve olman gereken kiloyu yazan. sen hedef kilonu oradan görmüşsündür.
Kızlar dün önerdiğiniz Simla'nın tatlı ekşi acı soslu tavuk tarifini yaptım acıssom yoktu yerine karabiber ekledim. acısı az ama lezzeti bol bir yemek oldu bayıldım. bir de dün spor yapamadığım için üzülüyordum acısını çıkardım bugün 45dk yürüyüş+koşu 15dk'da kondisyon bisikletinde çalıştım acayip ter attım çok mutlu oldum. sanırım yarın 1kilo eksilmiş çıkıcam, bu da 3 haftalık seyir geçmişimdeki en büyük kilo eksilmesi demek:)) umarım yarın hayal kırıklığı yaşamam.
lbs librenin kisaltmasi, ingiliz olcu birimi. arkadas yanlislikla metrik sistem yerine diger olcu birimini secmis olmali. 2 lb yaklasik 1 kilo yapiyo.
seni cook iyi anliyorum zamaninda bende bulana kadar cok sormustum sonra kendi kendime buldumHoşgeldin
Ya arkadaşlal ben bu mesajlara smiley ekleme işini bulamadım ben de teyy teyy, demek halay çektirmek arada sırada alkışlamak falan istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?