benim aklima gelen yan etkiler
-kabizlik(ozellikle yulaf kepegini tuketmiyosaniz olagan)
-sac dokulmesi( bi kac kisiden duydum- vitamin takviyesi ise yariyor diyorlar)
-regl duzensizligi(yaglarin hormonlari depolamasi sonucu, yaglar erirken, cok sayida hormon kana kariisyor bu nedenle kilo verilen diyetlerde, hele cok kilo veriliyosa gorulen birsey)
-proteine bagli dis tasi olusumu(dis hekimimiz vardi bi tane o aciklamisti bi seyler ama unuttum.- birisi gelip baya sikayet ettiydi- dislerinden olduguna dair- ama bizim forumdan baska kimsede duymadim- ama ben de bugun disimin ustunde tas gibi bir sey hissettim- fircaladim fircaladim gitmedi- dis doktoruna gidecegim)
-kolestrol yukselmesi(kilo verilen diyetlerde gorulen bir sey- yaglarin erimesi cesitli yan atiklara sebep oluyor bu nedenle bi r sorun- bi de yumurtayida gereginden cok tuketiyoruz- kan degerlerinizi olcturmenizde fayda var)
- su tuketmeden yaparsaniz cok zararli bir diyet. kitapta yeterince aciklanmis zaten. bunu da belirtmeden gecemedim
- ilk atak evresinde psikolojik olarak kendini uzgun bitkin halsiz hissetmek, cabuk sinirlenmek(karbonhidrat keyif yiyecegi, bunu kesince ariyoruz ve bunun bazi psikolojik sonuclari oluyor, ama ilk baslardan sonra geciyor)
- atakta bas donmesi-agiz kokusu
- dukan yapanlar grip benzeri bir sey geciriyolarmis ben olmadim ama bu konuda sikayetler duydum.
aklima bunlar geldi, daha baska yan etki hatirlayanlar eklem yapabilir.
ya ben yabancı dukan sitesinde form doldurdum hesap yapsın diye, kilom 64 boyum 170
olmak istediğim kiloya 55 diyorum ama bana 64 ile başlayıp 59 kilo ile bitireceğim 85 günlük program çıkarıyor? niye? kendi mi belirliyor olmamız gereken kiloyu bu
canım ben parmatonun vitaminini kullanıyorum.içindeki gingseng açıktırıyor dedıler ama bana hiç öyle yapmadıBen hangi vitamini kullanacağıma karar veremedim sen ne kullanıyorsun supradyn malti vitaminini aldım ama kilo aldırır diye korkuyorum
gerçekten giden arkadaşlar için bende senınle aynı şeyleri düşünüyorum esra..keşke burda olsalardı kaç defa sordum nerelerdeler diye ? ama ses yok..artık bızde eskıdık 20nin dediği gibiuzuncadir ilk defa spor niyetine bir saat yuruyup geldim. Demistim benim kilo vermemin durma nedeni spor yapmamak diye. bakalim bundan sonra aksatmicam insallah.
bu arada 68 i noktasiz gordum. Boylece yolumun 2/3 bitti, 8 kilo daha verirsem dukanin verdigi hedef kiloya ulasmis olacagim. Yol daha uzun ama insallah cok takilmadan ilerlerim.
Hashishi gordum sanki, ne zamandir yok, ozletti kendini. Eskilerin kopmalari iyi olmuyor, aslinda buyuk bilgi girisi oluyor, birisini oncesini ve sonrasini izlerken. Mesela pksnmz'i merak ediyorum, 17 kilo verdikten sonra uzun sure ayni kiloda kalmisti, acaba o kiloyu asti mi,asmak icin ne yapti cok degerli bilgi olurdu. Medesa hic takilmadan vermisti, dukanin soyledigi tarihte vermesi gerekenden daha cok kiloyla bitirmisti. Naptigini bilsem iyi olurdu aam ben geldikten sonra cabuk gitti o. benim donemimde mezun bir medesa bi de mervex var. Merve de inanilmaz motiveydi, yerinde durmuyordu, vermesi gereken kilo azdi gerci, hizla bitirdi ve gitti.
Ben su an duraksadim, onu kirmam lazim, deneyimli birileri olsaydi, benim kilolarda takilip kalan sorardim.
Sibel80 65 kiloda takilmis, Zemmuff bir aydir ayni kilodaymis, ben de yaklasik bir aydir kilo veremiyorum, sanki bu kilolar insanin takilma kilolari.
Yirmi takildiydi bi ara, gecen hafta iyi kilo verdi ama.
evet dukan amca hesapliyor....55 i sizin için az bulmus... size yakısan 59 diyor...
170 boyla 55 kilo sıfır bendenmi oluyor? merak ettim...
Yaklaşık 10 gündür splenda ile ile birşeyler yapmiyordum. bugun simlanın sitesinden birsey yaptım. reğli olmak üzereyim tatlı isteyim o kadar tavan yaptiki, aksam yemeği yiyek istemedim. bir kase yoğurda 1 kaşık diyebetik reçel koyup yedim. daha önce hiç bukadar abartmamşıtımkendimi önce psikolojik olarak kötü hissediyorum sonrada miğdem bulanıyor .... bugun bana iyi ders oldu...
canım ishal olabilirsin dikkat et..diyabetik recellerin fazlası laktasif etki yapıyor..
canım hoşgeldin aramıza. bildirimlerimizi perşembe günleri 16'yakadar yapıyoruz.
yok ya 0 beden olmuyor yani zayıf oluyor, öyle 0 beden takıntım amacım yok valla yanlış anlamayın ama ben bi 8 9 kilo vermek istiyorum, atak evresi kaç gün olur acaba yine hesaplayayım diyeceğim ama kendi bildiğini yazıyor o site, 10 kilo için atak kaç gün ki üff...
pegasus yayınlarına ait sadece bir kitap var...
Bir sağlık problemininiz yoksa, diyeti kurallarına uyarak yaparsanız, 85 günde 10 kilo vermemeniz icin bir neden yok
61. günümdeyim. 9 kilo verdim. Kilo arttikça kilo verimleri daha hızlı oluyor ve her insanda ilerleme farklı. Dukanın testi sonuçlarıma göre gitiğim kesin..Benden 10 gün sonra başlayan arkadaşım 12 kilo verdi.. 104 kilo ile başladı. oda dukan testine göre gidiyor...yani dukan amca taa pariste herkesi görüyor, her metebolizmayi bir testle taniyor valla
canım ben de denemiştim ve benim labnem de yoğurt gibiydi. yani labne ve yoğurt arası bişey olmuştu. süzdün mü sen yoğurdu. süzünce biraz daha iyi bişey oluyor
Selam kızlar.
Ben de bir kaç ay önce buraya takılıyordum. Dukan diyet kitabını okudum, yemek kitabını da aldım üstelik. Seyahata çıkana kadar herşey güzel gitti, ama 1 ay yoktum ve orda maalesef bozdum
tabii ki 1-2 kilo eklendi sanırım. daha tartıya çıkmadım. çıkmamak daha iyi,
yoksa üzülüp umutsuzluğa kapılıp diyete tekrar başlayamam.
Her neyse. Ben yarından itibaren yine harfi harfine dukanımı uygulayacağım. Şurda gitmesi gerek bir 5kiloluk bir aşamam var. aslında fazla değil, ki ilk 5-6kilo gitti ne de olsa, ama işte..biraz da kendi suçum,
yoksa çoktan ideal kiloma ulaşmıştım. ama şu seyahat işi de bana çok köstek oluyor. her seferinde dukan amcama ihanet edemem, o yüzden buna bir formül bulmam lazım.
neyse kızlar. yarından itibaren (pazartesi) yanınızdayım yine, bu sefer daha da kararlı (ki güzel gidiyordu güzelim diyetim) ve ne olursa olsun bozmamak üzere. tüm evreleri yapacağım ve başarı ile tamamlayacağım!
Yarın sabah lazer randevum var, o yüzden kahvalatımı yazayım, sabit ne de olsa :) dukan müslim (nasıl da özledim ben bu müsliyi bilemezsiniz) yağsız süt ile...belki bir bardak bitki çayı içerim..ama müslim garanti...
Şimdiden herkese güzel bir hafta dilerim. Aranıza tekrardan alırsınız beni umarım
bida olmasin.
dukan müslisi nedir? bize anlatır mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?