- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
forumda birisi önermişti kayısılı lipton form çayını. bayıldım ya çok güzel insanın tatlı isteğini de kırıyor. Doğadan'ınkini de aldım ama liptonunkini daha çok beğendim. Ama daha az aroma ve tat isteyenler için doğadanınki daha iyi. Bu arada tüm kaçamakları kenara bıraktım ve yeniden bir güçle 2-3 gün atak yapıp tam gaz seyrime dvm edicem yeter bu kadar cıvıttığım diyorum. Bu sabahki kilom 55.3 tü. 54.0 ı gördükten sonra ne kadar ağır geldi anlatamam. Hafta sonu tambir dukan alışverişi yaptım dolabı herşeyin ekstra light ıyla doldurdum. (Bu noktada light ürünlerin zararlı olduguna dair malum konuda hala içim çok rahat değil. Splenda ve süt tozu siparişimi de verdim. Artık bu gaz kaçmadan dvm ederim inşallah sizlerle de birlikte )
uzuncadir ilk defa spor niyetine bir saat yuruyup geldim. Demistim benim kilo vermemin durma nedeni spor yapmamak diye. bakalim bundan sonra aksatmicam insallah.
bu arada 68 i noktasiz gordum. Boylece yolumun 2/3 bitti, 8 kilo daha verirsem dukanin verdigi hedef kiloya ulasmis olacagim. Yol daha uzun ama insallah cok takilmadan ilerlerim.
Hashishi gordum sanki, ne zamandir yok, ozletti kendini. Eskilerin kopmalari iyi olmuyor, aslinda buyuk bilgi girisi oluyor, birisini oncesini ve sonrasini izlerken. Mesela pksnmz'i merak ediyorum, 17 kilo verdikten sonra uzun sure ayni kiloda kalmisti, acaba o kiloyu asti mi,asmak icin ne yapti cok degerli bilgi olurdu. Medesa hic takilmadan vermisti, dukanin soyledigi tarihte vermesi gerekenden daha cok kiloyla bitirmisti. Naptigini bilsem iyi olurdu aam ben geldikten sonra cabuk gitti o. benim donemimde mezun bir medesa bi de mervex var. Merve de inanilmaz motiveydi, yerinde durmuyordu, vermesi gereken kilo azdi gerci, hizla bitirdi ve gitti.
Ben su an duraksadim, onu kirmam lazim, deneyimli birileri olsaydi, benim kilolarda takilip kalan sorardim.
Sibel80 65 kiloda takilmis, Zemmuff bir aydir ayni kilodaymis, ben de yaklasik bir aydir kilo veremiyorum, sanki bu kilolar insanin takilma kilolari.
Yirmi takildiydi bi ara, gecen hafta iyi kilo verdi ama.
sabah 2 yumurta ile omlet ve 2 dilim lıght üçgen peynir
sonraki saatler haşlanmış tavuk yoğurt ile takılsam uygun dimi
deneyeceğim bakalım aklıma yattı bu diyet
kitabı okuyunca bu sorun ortadan kalkacak zaten otomatikmanben de başlayacağım yarın, ama atak evresinin falan kaç gün sürmesi gerektiğini kişiye özel bulan site var mı baktım göremedim, ing siteleri anlayamıyorum.. ben 65 kiloyum 55 56 olmak istiyorum 10 kilo için atak kaç gün olmalı acaba :26:
Selam kızlar.
Ben de bir kaç ay önce buraya takılıyordum. Dukan diyet kitabını okudum, yemek kitabını da aldım üstelik. Seyahata çıkana kadar herşey güzel gitti, ama 1 ay yoktum ve orda maalesef bozdum
tabii ki 1-2 kilo eklendi sanırım. daha tartıya çıkmadım. çıkmamak daha iyi,
yoksa üzülüp umutsuzluğa kapılıp diyete tekrar başlayamam.
Her neyse. Ben yarından itibaren yine harfi harfine dukanımı uygulayacağım. Şurda gitmesi gerek bir 5kiloluk bir aşamam var. aslında fazla değil, ki ilk 5-6kilo gitti ne de olsa, ama işte..biraz da kendi suçum,
yoksa çoktan ideal kiloma ulaşmıştım. ama şu seyahat işi de bana çok köstek oluyor. her seferinde dukan amcama ihanet edemem, o yüzden buna bir formül bulmam lazım.
neyse kızlar. yarından itibaren (pazartesi) yanınızdayım yine, bu sefer daha da kararlı (ki güzel gidiyordu güzelim diyetim) ve ne olursa olsun bozmamak üzere. tüm evreleri yapacağım ve başarı ile tamamlayacağım!
Yarın sabah lazer randevum var, o yüzden kahvalatımı yazayım, sabit ne de olsa :) dukan müslim (nasıl da özledim ben bu müsliyi bilemezsiniz) yağsız süt ile...belki bir bardak bitki çayı içerim..ama müslim garanti...
Şimdiden herkese güzel bir hafta dilerim. Aranıza tekrardan alırsınız beni umarım
Selam nuhan
Vallah söz, bi daha olmayacak:78:
dukan müsli tarifini daha önce burda vermiştim, tekrar yazayım:
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday kepeği
5 yemek kaşığı yağsız süt
yarım çay kaşığı sıvı tatlandırıcı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 damla vanilya aroması
biraz tarçın tozu
bunları karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye döküp, bir kaşık yada ellerinizle bastırıp karışımın biraz ince olmasını sağlıyorsunuz. önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5-10 dakika pişiriyoruz (kenarları hafif kızarmış olunca tamamdır, yani çıtır çıtır olması lazım biraz).
fırından çıkarıp soğması için kenara kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra küçük parçalara bölüp kavanoza koyuyoruz. Bu tarifden 2 porsiyon yani 2günlük müsli çıkar. kahvaltı (yada başka öğünde) yağsız süt yada isteğe göre yağsız yoğurt ile yeniyor.
Çok doyurucu ve pratik oluyor. Stoklamanızda fayda var, tabii o zaman bir porsiyon ne kadar ediyor hesaplamanız lazım. İsteğe göre yoğurda yada süte bir kaç goji berry de serpilebilinir. sakın hazırlanışta karışıma katıp pişirmeyin, ben denedim, yanıyor ve
hiç güzel olmuyor. yağsız kakao tozu da beni hüsrana uğrattı. en iyi vanilyalı aroma.
afiyet şeker olsun herkese
ayyyy ne güzeelll kaç günde düştün 54 kiloya canım kaç kiloydun basladığında :))
ben 60 la basladım daha 56,9 um bu sabah tartıldımda . bugün 7. gunum bırdeiki gün atak yaptım baslangıcta. cok mu kotu gıdıyorum sence
Kötü olur mu bence müthiş gidiyosun. Ben 56.3 le başladım. Atağın ikinci gününde 54 ü gördüm ama sonra koruyamadım benim diyet pek düzgün gidemedi. Şimdi 2 gün tekrar atak yapıyorum. Ortalam 10 gün zırt pırt kaçamak yaparak güya seyir yaptım. Şuanda da 55.3 üm. Önümdeki 2 gün atak sonra 1SP 1PS dvm edicem. Sen de gayet güzel vermişsin bravo vallahi.
Bu arada sabah bi gıdım light peynir yedim. az önce 2 incecik biftek yedim. İş yerine yemeğimi kendim getiriyorum artık fena gaz durumundayım. 4 kupa kayısılı form çayı içtim burada abarttım fena. Adet başlicak bakalım nasıl bir kilo değişimim olacak merak içindeyim
içimi rahatlattın tatlım teşekkürler.
inşallah sen de en yakın zamanda istediğin kilona kavusursun.
bende adet dönemine gireceğim sanırım 15 gün filan gecikti benimki anlamadım ne iş ama acaba o yüzden mi kilom tartıda göstermiyor diyorum. belki şişkinlik gidecek ya. kitaptada diyor zaten regl dönemlerinizde fazla cıkabilir durmus gibi gözükebilir diye. test yaptım negatif cıktı kan tahlilimde . acaba diyorum hamilemiyim allah göstermesin bebeğede zarar vermekten korkuyorum.
bu arada çayı günde 3 kupadan fazla içmemeye bak canım cünkü fazlası gerçekten zarar bitki çaylarının. benim arkadasımda yan etki göstermişti. ben hep korkarım o yüzden.
doktorlarda iki üc kupadan fazlasını önermiyor.
defne hoşgeldin..kitabın yoksa tedarik edip okumakla başlayabılırsın..dukan kıtabını okumadan mantıgı anlamadan altından kalkabılınecek bır dıyet değil maalesef..bence 11 kg çok rahat 2 ayda verırsın..başarılar canım..ben yeni üye oldum ama uzun süredir farklı konularda takipçiyim bu konuyu 2 haftadır takip ediyorum ve karar verdim aranıza katılmaya ama nasıl başlıcamı bilmiyorum kitaba başladım hırslanmam lazın fena gaza gelmeliyim lüfeeen 71.5 aranızdayım hedef 60 lüfennnn
16.1. 65.3
17.1. 64.3
18.1. 65.5
19.1. 64.8
20.1. 64.8 ( istedigimi yedigim Gün)
21.1. 64.6 ( saf proteibli günüm )
Normalinde hizli kilo veririm ama dukan da pek basarili degilim.
Yogun spor degilde mesela 2-3saat sehirde geziniyorum
Siviyi belki yeterli tüketmiyorum ama mümkün mertebe dukana sadik kaliyorum.
Kinlerin PÜF noktasi var? Ve acaba 2/7 yada 2/0 seyir i yapan armi veya basarili olan varmidir bu sekilde?? Ona göre devam edicem yada 1/1 e gecicem!
bayanlar bugunun tarihini not alın çünkü dukan diyeti yaparken cır cır olmayı başardım sanırım bu alanda bir ilk olabilirim :) ve tabiki bunu, bugün 5 kupa içtiğim kayısılı form çayına borçluyum efferem bana
16.1. 65.3
17.1. 64.3
18.1. 65.5
19.1. 64.8
20.1. 64.8 ( istedigimi yedigim Gün)
21.1. 64.6 ( saf proteibli günüm )
Normalinde hizli kilo veririm ama dukan da pek basarili degilim.
Yogun spor degilde mesela 2-3saat sehirde geziniyorum
Siviyi belki yeterli tüketmiyorum ama mümkün mertebe dukana sadik kaliyorum.
Kinlerin PÜF noktasi var? Ve acaba 2/7 yada 2/0 seyir i yapan armi veya basarili olan varmidir bu sekilde?? Ona göre devam edicem yada 1/1 e gecicem!
herkese selam :) buraya yazamayınca hatta yazmayı da geçtim okuyamayınca özlüyo insan hakikaten :)
herkesin keyfi yerindedir umarım. geçmişi okudum da bi sıkıntı yok gibi
burdayım sincerely :) ben öyle kolay kolay gitmem merak etmeyin :)
1 haftadır şehir dışındaydım, bildirim de yapamadım. dün geldim geçmişi okudum işte, sanırım sen de o zaman gördün :) o kadar sayfayı okuyunca beynim bulandı yazmadım o yüzden.
giderken bişiler götürmüştüm ama bi kısmı çöpe gitti bozulmuştur korkusuyla. pek takip edemedim o yüzden diyeti, şimdi bu bi hafta yeşilçaya spora suya dönmem lazım ki o takip edememe durumunu kurtarayım. geldiğimde 68 kiloydum. 1 haftada en azından 67ye dönebilsem bari
merhabalar, hoşgeldiniz :)
yazdıklarınızdan kitabı okumadığınızı anlıyorum. alıp okuyacağınızı söylemiştiniz bi msjınızda ama okumadan başlamasaydınız keşke.
kitabı okuyunca bu sorun ortadan kalkacak zaten otomatikman
ay meraba ya ben o dukan müsliyi yaptım bi kere, ama böyle müsli gibi çıtır çıtır olmadı. ben mi beceremedim acaba. tadı fena değildi ama böyle bayat ekmek kırıntısı gibi bişi oldu. hatta sorcaktım ama sizi bulamadım o yüzden de soramadım :) şimdi sormuş oliym, tarifi de vermişsiniz tekrar, harfiyen yapmıştım diye hatırlıyorum ama başarısız olmuştum
burdayım sincerely :) ben öyle kolay kolay gitmem merak etmeyin :)
1 haftadır şehir dışındaydım, bildirim de yapamadım. dün geldim geçmişi okudum işte, sanırım sen de o zaman gördün :) o kadar sayfayı okuyunca beynim bulandı yazmadım o yüzden.
giderken bişiler götürmüştüm ama bi kısmı çöpe gitti bozulmuştur korkusuyla. pek takip edemedim o yüzden diyeti, şimdi bu bi hafta yeşilçaya spora suya dönmem lazım ki o takip edememe durumunu kurtarayım. geldiğimde 68 kiloydum. 1 haftada en azından 67ye dönebilsem bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?