google a yazınca çıkıyor, günde 1 çay kaşığı keten tohumuna izin varmış
bayanlar bugunun tarihini not alın çünkü dukan diyeti yaparken cır cır olmayı başardım sanırım bu alanda bir ilk olabilirim :) ve tabiki bunu, bugün 5 kupa içtiğim kayısılı form çayına borçluyum efferem bana
merhaba kızlar bende aranıza bugün katıldım,
öncelikle biraz kendimden bahsedeyim 27 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim 1.5 yaşında ikizlerim var.
66 kiloyla hamile kaldım ama gebelik artı süt verme döneminde toplamda 17 kilo daha aldım şimdi 83 kiloyum bebeklerim 7 aylıkken sütten kesildiler ama kilolarım bana sadık giderek artıyor.
boyum 1.70 kilom 83 yaşım 27 hedef kilom 60 daha bu sabah başladım.
alanyada ikamet ediyorum öğretmenim branşım fen ve teknoloji.
kitabı okuyorum yeni başladım sayılır atağa kadar okuyup başaldım diyete.
burayı uzun zamandır takip ediyorum iyiki varsınız motivasyon süper.
2.5 yıllık evli olup 2 bebiş annesi olmak çok güzel ama bukadar kısa sürede 23 kilo fazlalıkla dolaşmak çok sinir bozucu.çevremdeki herkes kilolarıma takmış durumda.
eşimde zayıf uzun noktayla virgül gibi oluyoruz .
neyse desteklerinizibekliyorum herkese bol eksili günler iyi geceler.
Form çayını günde 2 fincandan fazla içmemenizi öneririm.. Barsaklarınıza zarar verirsiniz..
Evet,adet donemınde vucut zaten odemlı oldugu ıcın duraganlık soz konusu,kıtabında da yazıyor eger elınızde varsa... zaten tartıda gorunmuyorsa ölçude farkedermıs.
Muhtemelen adetten sonra 2. 3. gunden soonra odem ınecektır,o zaman vermeye baslanılır yazıyor kıtapta...
bu tarifle dukan ekmeği yapan var sizce sakıncalı mı bu tarif?
Malzemeler:
9 yk. yulaf kepeği
2 yumurta
2 yk yoğurt
5 yk yağsız süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı
kabartma tozunun falan zararı oluyor mu karbondihrat mı o? :26:
ay ben çok sevdim ama bu dukan diyetini, tam benlik. miktar kısıtlaması da yok.
ben 8 9 kilo için 3 gün atak yapmayı planlıyorum, kitabı okuyorum şu an, 1+1 yapmayı düşünüyorum seyirde.
şimdi güzel tarifler araştırıp başlamak için sabırsızlanıyorum
slm hoşgeldin adet döneminden kaynaklanıyodur duraklama pes etme göreceksin sabret sonuş mükemel olacak..bende 17 gün oldu başlayalı 4 kiloya yakın verdim pes etme:)))
ha birde yumurtayı ben senden daha çok yedim 5 yumurta yediğim gün çok oldu ..duraklamanda yumurtanın bi etkisi oldugunu sanmıyorum ..kolay gelsinn:)))
çogu tarıfte var aslında kabartma tozu,bende hep aynı seyı dusunmusumdur ama sanırım dıyetı bozacaka bır katkısı fazla yok olsa gerek...
9 kasık yulaf kullanıldıgı ıcın atakta 1,5 kasıga denk gelecek olan mıktarı tuketeceksın ekmegın zaten.
Dolayısıyla o mıktara denk gelen kabartma tozununda bır etkısı olacagını zannetmıyorum ama dıkkatlı kullanmak gerek :)[/COLOR][/B]
merhaba kızlar bende aranıza bugün katıldım,
öncelikle biraz kendimden bahsedeyim 27 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim 1.5 yaşında ikizlerim var.
66 kiloyla hamile kaldım ama gebelik artı süt verme döneminde toplamda 17 kilo daha aldım şimdi 83 kiloyum bebeklerim 7 aylıkken sütten kesildiler ama kilolarım bana sadık giderek artıyor.
boyum 1.70 kilom 83 yaşım 27 hedef kilom 60 daha bu sabah başladım.
alanyada ikamet ediyorum öğretmenim branşım fen ve teknoloji.
kitabı okuyorum yeni başladım sayılır atağa kadar okuyup başaldım diyete.
burayı uzun zamandır takip ediyorum iyiki varsınız motivasyon süper.
2.5 yıllık evli olup 2 bebiş annesi olmak çok güzel ama bukadar kısa sürede 23 kilo fazlalıkla dolaşmak çok sinir bozucu.çevremdeki herkes kilolarıma takmış durumda.
eşimde zayıf uzun noktayla virgül gibi oluyoruz .
neyse desteklerinizibekliyorum herkese bol eksili günler iyi geceler.
Selam canımay meraba ya ben o dukan müsliyi yaptım bi kere, ama böyle müsli gibi çıtır çıtır olmadı. ben mi beceremedim acaba. tadı fena değildi ama böyle bayat ekmek kırıntısı gibi bişi oldu. hatta sorcaktım ama sizi bulamadım o yüzden de soramadım :) şimdi sormuş oliym, tarifi de vermişsiniz tekrar, harfiyen yapmıştım diye hatırlıyorum ama başarısız olmuştum
rica ederim canım. pratik ve doyurucu birşey. farklı yorumlara da açık ayrıcagüzelmiş teşekkürler..
teşekkürler, zamanla iyice kavrarım olayı sanırım, ama şu ekmek işini de halletsem çok iyi olur, yemeğin yanında bi parça güzel olur yani, yine de şimdilik bulaşmayayım bari :)
kıyma, tavuk ve balık gayet iyi zaten :)
Kahvaltı ıcın krep tarıfı verebılırım,belkı elınde vardır ama dıger arkadaslar da faydalansın ısterım...
10 yemek kasıgı yagsız veya lıght sut
1,5 y.k. yulaf kepeği
1 yumurta akı
bır cımdık tuz(tuz tuketılmemesı daha ıyı aslında ama tadımlık bır cımdık atabılırsın)
Önce sutle kepeği ıslatın bıraz şişsin kepekler :) sonra dıgerlerını de ekleyın cırpın... Yagsız yapısmayan tavanızda krep hazır...
Bır de dukan usulu petit beurre(pettibör) tarıfı rastgeldım nette :) Tatlı ıhtıyacını gercekten gıderıyor...
1 yumurta
4 y.k. suttozu
2 y.k. tatlandırıcı
4-5 damla vanılya aroması...
Hepsını karıstırın mıkserle.Zaten cok az bırsey cıkıyor,kasık yardımıyla yaglı kagıda ufak ufak dökün 180 derecede pişirin:)
Ben bugun yaptım,1 tanesı bıle yettı :)
teşekkürler böyle tarifler çok önemli ilk başlarda bi hevesle başlarım tabi ama sonra değişik tatlarla diyeti renklendirmek lazım yoksa sıkılabiliriz :26:
ben de tatlandırıcıyı soracaktım, ben zaten 2 yıldır falan şeker koymuyorum kahveme çaya falan, tatlandırıcı kullanıyorum hep. takitanın minik yuvarlak tatlandırıcılarından hani. acaba uygun mu? marka falan farkeder mi? aspartam diye bir şeyden bahsedilmiş ama bilemedim :26:
Kahvaltı ıcın krep tarıfı verebılırım,belkı elınde vardır ama dıger arkadaslar da faydalansın ısterım...
10 yemek kasıgı yagsız veya lıght sut
1,5 y.k. yulaf kepeği
1 yumurta akı
bır cımdık tuz(tuz tuketılmemesı daha ıyı aslında ama tadımlık bır cımdık atabılırsın)
Önce sutle kepeği ıslatın bıraz şişsin kepekler :) sonra dıgerlerını de ekleyın cırpın... Yagsız yapısmayan tavanızda krep hazır...
Bır de dukan usulu petit beurre(pettibör) tarıfı rastgeldım nette :) Tatlı ıhtıyacını gercekten gıderıyor...
1 yumurta
4 y.k. suttozu
2 y.k. tatlandırıcı
4-5 damla vanılya aroması...
Hepsını karıstırın mıkserle.Zaten cok az bırsey cıkıyor,kasık yardımıyla yaglı kagıda ufak ufak dökün 180 derecede pişirin:)
Ben bugun yaptım,1 tanesı bıle yettı :)
hosgeldin ozlettin kendini:) valla gaza getirmene ihtiyacimiz var, biz bir iki kisi takildik kaldik ayni kilolarda.
Yesil Cay tavsiyeni uygulamaya basladim bakalim. Sen daha kolay hizli veriyorsun, senden umutluyum.
haşhişcim hoşgeldin. hadi bakalım tam gaz devam. perşembeye kadar birbirimizi motive edelim.ben geçen hafta 3 gün üstüste protin yaparak kilo verebilmiştim. bu hafta da öyle yapacağım. pazartesi salı çarşamba üç gün protein...
Bende diyete baslayali 12 gun oldu yemekle aramda bi sorun yok kacamak yapmiyorum. Yurtdisinda oturdugum icin dukanin tavsiye ettigi yiyecekleri bulmamdada pek sorun yasamiyorum. 68.9 kg ile basladim aksam tartilinca bu. Simdi 67.2 kg da kaldm.. Dukan testinde 1.20 kg zayiflicam cikti atak evresinde vede oldu simdi seyir evresindeyim 8gundur bir kilo oynamadi( acaba bu normalmiki??? Pes etmek istemiyorum is yerindekiler olsun evde esim olsun surekli bi dalgasi gecme halindeler basaramicakmisim (( motivasjon sifir ( dukan amcama gore 1 nisana kadar 57 olurmusum. Belkide duraklamayi ben simdi yasiyorum????? Peki nekadar surerki bu duraklama??? Umarim sesimi birileri duyar ve cvp yazar en kisa zamanda:)
kuzucuklarım,
elimde iki ayrı puding paketi var
1. light puding (50% daha az kalori diyoo)
2. şekersiz puding (kendiniz tatlandırındiyoo) ikiside dr.ötker
simdi siz hic kullandınızmı??? nasıl yaptınız
dukandiyetitariflerinide araştırıyorum....merake tmeyin....:)
Arkadaslar bugün ilk günüm hic ac kalmadim ama bu 1 saatten beri acayip bir mide bulantisi var, iki litre su icmeme ragmen sizlerde yasadinizmi böyle bir durum
bu tarifle dukan ekmeği yapan var sizce sakıncalı mı bu tarif?
Malzemeler:
9 yk. yulaf kepeği
2 yumurta
2 yk yoğurt
5 yk yağsız süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı
kabartma tozunun falan zararı oluyor mu karbondihrat mı o? :26:
ay ben çok sevdim ama bu dukan diyetini, tam benlik. miktar kısıtlaması da yok.
ben 8 9 kilo için 3 gün atak yapmayı planlıyorum, kitabı okuyorum şu an, 1+1 yapmayı düşünüyorum seyirde.
şimdi güzel tarifler araştırıp başlamak için sabırsızlanıyorum
Selam canımaslında bende de çok fazla çıtır çıtır olmuyor, kenarları ve yeterince ince bastırdığım kısımları oluyor öyle. Doğru yaptığını düşünüyorum, hafif bir ekmek gibi bir benzer yanı var sanki, şimdi sen deyince fark ettim. Belki biraz daha ince bastırırsan daha
da çıtır olur. Tabii ki gerçek müsli ile kıyaslanamaz pek, ama ben sevdim. doyurucu ve insan başka aromalar ile farklı tatlar da yaratbilir. Tekrar verdiğim tarife göre yapıp olduğunca ince bir tabaka oluşturun, belki o şekilde daha da hoşunuza gider.
rica ederim canım. pratik ve doyurucu birşey. farklı yorumlara da açık ayrıca
bu arada akşam yemeğim de 1 saat marine edilmiş hindi göğüsü ve üzerine yoğurt sos. tatlı olarak da yağsız kakao ile hazırlanmış çikolatalı mini kek :) yanına 1 kutu cola zero içtim...
bu arada duraklayan yada yavaş kilo verdiğini söyleyen arkadaşlara spor yapmalarını tavsiye ederim. mümkünse 30 dakika koşun yada en az 2saat yürüyüş yapın. olmadı evde en az yarım yağ yakıcı hareket yada
aerobic falan yapın. ayrıca merdiven çıkmak da çok faydalı...ben istanbul metrosunda önüme gelen merdivenleri koşarak çıkıyor, yürüyen merdivendeki özellikle karşı cinse ait tipler böğün böğün bakıyor bana ne yapıyor bu diye
ama çok faydalıyani spor yapınca sonuçlar daha güzel olur. dukan amcamızın verdiği bazı hareketler de var ayrıca. onları da yapabilirsiniz. bir şekilde sporu da sokun yani hayatınıza. bir müddet sonra
alışıyor insan ve spor yapmadan duramıyor gerçekten. benim mesela bu arala yine pek zamanım olmuyor ama bir şekilde merdiven çıkmakla fırsat buldukca dans etmekle açığımı kapatmaya çalışıyorum.
ben rejim yapan önce her gün 30dakika koşu + 30 dakika yağ yakıcı hareketler yapıyordum. 1 ay sonra kilo vermedim ama herkes verdiğimi düşünüyordu, hem de 5 kilo falan diye rakamlar havada uçuşuyordu.
Zamanınız varsa sporu düzenli yapın yani, ne türlü spor olursa olsun.
teşekkür ederiz tarif için. ben ilk fırsatta deneyeceğim bunu. kaç dakika aşağa yukarı pişmesi gerekiyor ? yada piştiğini kızardığından mı anlıyoruz ? bazı tariflerdeki tatlılarda (yani dukan usulu olanlarda) bazen zor anlaşılıyor
pişip pişmediği.
kitabı okuyup öyle devam etmeye karar vermişsiniz, çok sevindim çok doğru bi karar olmuş :)
8-9 kilo için şu kadar gün atak yapmayı planlamak yerine dukanın sitesinden kaç gün yapmanız gerektiğini hesaplarsınız direk. daha kolay olur, daha kesin sonuç olur hem, nerde yanlış yaptım demezsiniz geriye dönüp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?