Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Arkadaşlar kilo vermem acayip yavaşladı.Geçen hafta 61 iken şimdi 60.600 çıktım.Şu sıra fazla su içememiştim.Dün su içmeyi hızlandırdım.Tuvalete gitme sorunum vardı.Sanırım su içmemden bu sabah bu sorun çözüldü.Acaba su içmemle alakalı olabilirmi.Diyete uyuyorum.Ama kilo vermem yavaşlayınca moralim bozuldu.İnşallah bundan sonraki hafta hızlanır

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrr :))

bugünn çok mutluyum dün sabah tartıldığımda tam 57 kiloydum aksam tartıldım ilk defa 56.5 çıktım veeee bu sabah tartıldım 55.9 çıktım :) 8 gün içinde 60 kilodan düştüm süperrrrr :))) geriye kaldı 6,5 kilom

bu arada dün akşam : yulaf kepeği + 1 yumurta akı + çok az kaşar rendesini yoğurdum iyice tavuk göğüsünü küp küp doğradım pişirdim üstünede bu karısımı attım kavurdum iki üç dk . çok lezzetli oldu :)) bir bardakta süt içtim yanında light. tavsiye ederim.

bu sabah kalktığımdada yulaf kepeğini yoğurtla karıstırdım pul biber attım içine yedim. tadı pek güzel değildi açıkçası ((

bugün protein ve sebze günüm öğlen sebze hakkımı kullanmayı düşünüyorum :))

günaydın herkese bugun tekrar seyre geçiyorum 1-1 yapıcam. Korkuyorum kilo verme gerileyecek diye.bir de yoldan çıkmaya çok müsaitim dün akşamı zor kapattım. Dün akşam yatmadan önce bir de pilates yaptım yarım saat falan. Bu sabah tartıda düne göre de çok az ilerleme var 53.6 yım. Dün 53.9 dum ki atak yapıyorum. Neyse böylece 2 günlük atağı 1,7 kg ile tamamlamış oldum toplamda iyi skor. Hala hastalanamadım onun da etkisi vardır.

Bugun sebze de yicem ama işe kendi yemeğimi getiremedim buradaki yemeklerle idare edicem artık. acilen bir yemek termosu edinmem lazım.

Merhaba Arkadaslar aranıza yeni katıldım .. Bende dukan diyeti ile 4 ayda 36 kg verdim..105 kg dan 69 kg ya dustum..
2 yasındada bır kızım var , şimdi 15 kg fazlam var boyuma göre. bu gun tekrar basladım. inşallah kısaa surede verırım gene . hep destek tam destek :)

sibel geçmiş olsun canım umarım dukandan değildir denildiği gibi bünyeden bünyeye değişiyor herkestefarklı bir yan etkisi olabiliyor olumlu yada olumsuz.

canım gerileyeceğim diye korkma ben bir gün 56.7 iken gün içerisinde aksamında 57 olduğumu ve ertesi günde 56.9 olduğumu bilirim. emin ol seyir döneminde ister istemez kilo artısı gözlemleyebilirsin . bu kitaptada yazıyor. özellikle hastalandığın dönem durduğunu bile düşünebilirsin ama hiç bir sekilde bırakma. ben veremeyeceğim durdu ya da kilo artısı olmaya basladı dedim ama şok şok şok bugün bi kalktım 55.9 u gördüm :)) ve ben su sıralar yürüyüş yapamıyorum bile bir tek dün yaptım bugünde toplasan evden durağa duraktanda işe kadar maksimum 15 20 dk yürümüşümdür :)))

ayrıca bende arada kaçamaklar yapıyorum. mesela dün saf protein günümdü ama annem kıymalı börek yapmıs bir lokma sadece aldım ucundan koparıp . bu sabahta bir yudum portakal suyundan aldım. sakın moralini bozma. mühim olan abartmamak. eğer dayanamayıp tüketirsen ve bunu gün içinde sporla eritemezsen sorun oluyor .

Son düzenleme:
Dukanella yapsana, Ayyy dayanamadım hemen yazdım okunacak çok sayfa var belki de yazmışındır yaptım yedim diye ama gözlerimde dolar işareti çıktı tatlı lor diyince bir anda

günaydın arkadaşlar:)))

bugün -500 grla uyandım sonunda..ay çok ama çok mutlu oldum.14 aylık aradan sonraki regl nin marifetleriymiş demekki..kendime nazar bile değidiğini düşünmüştüm bir ara cmt güne katılmıştım.her gören ay nekadar zayıflamışsın...bu kadar kısa sürede bu kadar fazla değişim çok değil mi..ben niye zayıflayamıyorum... bla bla bla... tabi bu arada ben niye zayıflayamıyorum diyenler 4-5 adet lahmacun yiyip üstüne kalburabastıyı götürdüler. zavalla bende light ton balığı ve salata.çayın yanında evde yapıp götürdüğüm lorlu kurabiyelerim...cvbı burda diyecektim de demedim tabiki...

su bu diyette çok önemli.proteinin yaktığı yağlar su ile dışarı atılıyor.vücudumuz yıkanıyor bir bakıma.lütfen su içmeyi bırakma.1-2 hafta takıldıysan yumrukda yapabilirsin.uğraşıp kilo verememek cidden çok sıkıcı bir durum.ben de 2 haftadır çok yavaş ilerliyorum.

sibelcim çok geçmiş olsun.face de senin saçlarını görmüştüm.yanlar gerçekten çok açılmış.ama moralini bozmak işini daha çıkılmaz hale getirir inan.çözüm bulmaya çalışmalısın.biryerde okumuştum,vücut vitaminsiz kaldığında ilk tepkisini saçlarda verirmiş.hepimizde azda olsa var şu an.bence biraz ara ver diyete.güçlendirmeye geçebilirsin.güçlendirmede de kilo verenler var.hatta güçlendirmeyi kendine uygulayabilirsin.ödül öğünlerini uygulama mesela ilk etapta..

Bu bana bir gaz oldu teşekkür ederim çünkü ben kaçamağın önüne geçemiyorum. Senin de kaçamağa rağmen verdiğini duymam iyi oldu çünkü çok uzun süre kısıtlı yiyeceklerle dvm edemicem seyirde veremicekmişim gibi geliyor ama herkes nasıl veriyorsa kaçamagı da abartmazsam vericem inşallah. Çok teşekkür ederim cnm

kaçamağı fazla kacırmamak şartıyla yalnız dediğim gibi tek bir kücük lokmadan birşey olmaz ama dayanamayıp yarısını oturup yersen işte bu oldukca zorlar seni kilo verirken. ayrıca sürekli yapmamaya calıs. gün içerisinde maksimum bir defa ve bir lokmalık.
yada iki üç günde bir.

not : çikolata kesinlikle yeme. ben cikolata kacamağı yapmadım. cünkü bir çikolatayı eritebilmek için bir futbol sahası çevresinde bir iki tur kosman lazım. hatta daha fazla diye biliyorum.

canım dün aksam benide görenler ne kadar zayıflamıssın dedi oysaki 4 kilo 100 gr vermiştim belli ediyormusum :))
hatta komsu nasıl zayıfladın bana da ver diyetini yaz bi kağıda yapayım dedi. bende kitabı vereyim istersen yazmakla olmaz dedim
eşimle bu sabah konusuyoruz onun kilo vermesi sıkar biraz diyor. tabi dedim otursun yesin sürekli evde börekleri kısırları sonrada diyet yapacam desin dedim. benim gibi herseyden mahrum kalamaz o dedim. dün aksam bol bol kayınvalidemde meyveleri fıstıkları poğacaları götürdüler :)) bende bir lokma bile atmadım ağzıma. acır gözlerle bir yandanda kıskanc gözlerle baktılar durdular :))
yiyin yiyinde şişko olun dombiili olun dedim içimden bende yazın bikinimle poz veririm kameralara

Son düzenleme:
sizinki geri çıktı mı dukana devam ediyormusunuz?

çok şükür, geri çıkıyorlar...

1 hafta -10 gün panik yapmadan devam et...

eğer başka bir hastalık yüzünden dökülmüyorsa, saçların çıkacaktır...

bazı vitaminlerin barsaklardan emilebilmesi için yağa ihtiyaç var...

vitamini alırsınız ama vücuda emilebilmesi için gerekli yağı bulamazsa çekmez ve atıklarla vücuttan atar...

bu şekilde de sonuç alamazsanız mutlaka bir dahiliye uzmanına görünün ve diyete ara verin...

önce sağlık...

Günaydın arkadaşlar...

Bugün tartıda tam 96 kg yu gördüm... Gözlerime inanamadım.... İnşallah böyle devam eder...
Regli dün bitti bugün vucut hemen cevap verdi..

Dukanella yapsana, Ayyy dayanamadım hemen yazdım okunacak çok sayfa var belki de yazmışındır yaptım yedim diye ama gözlerimde dolar işareti çıktı tatlı lor diyince bir anda

Kıss aynı kafadayızz..
Hehe peynir yapmada çalışmalarına başlama amacım zaten dukanella yapabilmek..
Ama ben labneyi bulmaya çalışıyorumm

Canım benim bu o kadar tatlı ki nasıl diyeyim.. Hazır Cheesecakelerin dolgusu kadar tatlı..
Ondan birşey eklemeden öylece yemeyi seçtim..
Gerçi anlamadığım şey içine tatlandırıcı da koymadım ama neden bu kadar tatlı oldu ki?
Acaba sütün içindeki laktoz mayalanırken şekere mi dönüştü?

Son düzenleme:
neden light labne alip onunla yapmiyorsun,bu kadar ugrasiyorsunyag orani cokmu yuksek light dada..bide ekstra light varmis labnede belki onu bulabilirsinyada yagsiz suzma yogurt alip dukanellani onunla yapsan ..

hepinize ama hepinize teşekkürler kendimi daha iyi hissediyorum sayenizde başladım zorlansamda adet dönemimde olsamda başladım artıkk başarıcam desteklerinizle inşallah.
bu arada mevlid kandiliniz mübarek olsun öpüldünüzz....

neden light labne alip onunla yapmiyorsun,bu kadar ugrasiyorsunyag orani cokmu yuksek light dada..bide ekstra light varmis labnede belki onu bulabilirsinyada yagsiz suzma yogurt alip dukanellani onunla yapsan ..

Pınarın var light labnesi %9 yada %10 olması lazım yağ oranının.. Bir kere denedim dukanella yapmayı hem biraz tuzlu peynir tadı geldi hemde yağı biraz yüksekti.
Bende kendim tatlı bir peynir yapayım da bunu tatlı niyetine tüketeyim derken başladım bu mayalama işlerine..

İlk peynirim, peynirden çok krema kıvamında bir yoğurt oldu ve tuzluydu..
İkinci denemem ise kesik kesik lor gibi oldu ve tatlıydı..
Ben aslında krema gibi ve tuzlu tadı gelmeyen bir peynir yakalamaya çalışıyorum..
Bakalım sonraki denemeler ne olacak..

Bu arada peynir mayalarken yağsız sütle activa kullanıyorum..
Koyulaştırmak için de biraz süttozu..
Isı, bekleme süresi ve mayalama şekli bile sonucu değiştiriyor..
İlkinde maya olan activayı iyice süte karıştırmıştım..
İkincide ise karıştırmadan kaşık kaşık bıraktım sütün içine..
Bu mayalama işleri ilginç bir deneyim

-500 çok çok iyi tebrik ederim kırdınız sonunda devamı da gelir inşallah :)

aaa evet kandil bugün :) öncelikle sizin sonra da herkesin kandili mübarek olsun

öğle yemeğimide yedim ps+sp günümdü :)
sebze ihtiyacımı öğle yemeğinden aldım. etli mantarlı sote yedim bir servis kaşığı kadar yanında yoğurt ve çeyrek porsiyon sirkeli havuçtan aldım.
akşamada muhtemelen yine tavuk yerim ve bir bardak sütle geçiştiririm kızlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…