Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Evet kitabi okumadan başlarsan çok hata yaparsin

tşk ederim cevapladığın için. azıcık baktım kitaba spor yapmadan bile kilo verildiği yazıyo. kafama takılan şey enerji harcamakla kilo verme doğru orantılı değil mi?

Kitapta kesinlikle 20 dakka yürüyüş yapın diyordu bn mi yanlış hatirlıyorum?

tşk ederim cevapladığın için. azıcık baktım kitaba spor yapmadan bile kilo verildiği yazıyo. kafama takılan şey enerji harcamakla kilo verme doğru orantılı değil mi?

evet kitapta yürüyüş yapın diyor ama atakta önermiyor pek, kendinizi yormayın diyordu. sonraları günde yarım saat ideal bence de. ya da egzersiz.. ben yarım mekik çekeceğim

yulaf kepeğiyle ekmek yapmaya çalışcam , ya da işte poğaça tarzı bir şey. maksat sulu yemeklerin yanında bir şey olsun

mrb
merak ettiğim bi durum var. dukan diyetini yapmak için illa kitabını okumak mı lazım?

işin özü tabiki aldığınız kalorinin harcadığnızdan daha düşük olması ama protein ağırlıklı bi diyet bu, proteinin karbonhidrata göre vücuttaki sindirim durumu çok önemli mesela.vücudumuz karbonhidratların sindirimi için 7, yağların sindirimi için 12 kalori harcarken proteinlerin sindirimi için 30 kalori harcıyor.
ve inanın hiçbirimiz siz bana dukanı özetler misiniz dediğinizde bunu söylemeyecektik, aklımıza gelmeyecekti çünkü çok detay bi bilgi bu. kitabı okumanız bu yüzden önemli işte. dukanın bu diyeti neye dayandırarak uyguladığını öğreniyorsunuz okuyunca. dolayısıyla da aa adam haklıymış diyor ve güveniyorsunuz. güvenip inanmak da diyette başarı sağlamanın en önemli kısmı bence. başlamayı düşünüyorsanız alın okuyun gerçekten ki kitap elinizde var anladığım kadarıyla. o yüzden şöyle söyliym :) kitabı çabuk bitirin çabuk başlayın diyete ki keşke daha önce başlasaydım demeyesiniz :)

kitap elimde yok şuan ama. şu yönde tereddütüm var.şimdiye kadar denediğim diyetler maddi açıdan biraz sarsacak durumda. umarım kitabı aldığımda böyle bi sıkıntı yaşamam. kitabın bi kaç farklı Türkçe'ye çevrilmiş kitabı gözüküyor. çevirmende az çok yorum katıyor içine . hangisini alcam azaca?. bi mavi renkte bi de beyaz renkte olanı var

Hosgendin cigdem:) bende yeni basladim diyete. Ve yeni baslayan bir cok arkadas var :) umarim deneyimlerinden onerilerinden bizi mahrum birakmazsin:)))

Hosgendin cigdem:) bende yeni basladim diyete. Ve yeni baslayan bir cok arkadas var :) umarim deneyimlerinden onerilerinden bizi mahrum birakmazsin:)))

kitabımı,eliptik bisikletimi ve dukan için gerekli olan herşeyi aldıktan sonra bende başlıyorummmmmmm

evet maddi konuda biraz sıkıntılı oluyo ama ben genelde kıyma ve tavuk göğsüyle idare edebiliyorum, öyle çok et düşkünü biri değilseniz sanırım kolay atlatırsınız :) yarım kilo kıymadan 5 günlük köftem çıkıyo benim mesela +1 tavuk göğsü ilavesiyle bi öğün çok çok rahat oluyor :) balık da yardımınıza koşar böyle durumlarda :) kitabı ekliyorum, sanırım mavi olan dediğiniz tarif kitabı. isterseniz onu da alın tabi ama temel kitap bu :)

hayır.yanlış görüyor olamam değil mi? kilo cetvelinde 16.1 yazıyor öyle değil mi??

16 kilo ne kiii 20-30 kilo veren arkadaşlarımız var:)

kitabımı,eliptik bisikletimi ve dukan için gerekli olan herşeyi aldıktan sonra bende başlıyorummmmmmm

bu msjı çok sevdim :) başarılar

kızlar atakta sabahları 3 yumurta beyazı + 2 yumurta sarısı ile omlet yapsam çok mu gelir?
kolesterol sorununuz yoksa haftada 5 sarıyı, varsa 2 sarıyı geçmeyin diyorlardı sanırım dukan chatte. yanlış hatırlıyor olabilirim ama -eğer yanlışsa- kesin bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim.
bunun dışında içinde yumurta sarısı olan herhangibişi -ekmektir, köftedir- yemezseniz sıkıntı çıkmaz ama bi de onları yerseniz ve de kolesterolünüz varsa sorun olabilir. yulaf kepeği ve süt ilave ederek krep de yapabilirsiniz atak kahvaltılarında. hatta arasına peynir koyup gözleme bile yapabilirsiniz :)

kızlar atakta sabahları 3 yumurta beyazı + 2 yumurta sarısı ile omlet yapsam çok mu gelir?

Gün içinde zaten çok yumurta gerekiyor...B uyüzden sabahalrı 1 taneyi asmamakta fayda var. bazi günler belki 2....
Dukan ekmeği, keki, çorbası vs dereken baya yumurta gidiyor. ben bir günde öyle yada böyle 3 ad. yumurta tüketiyorum. kolestirol sorunum yok. açığada çıkmadı.

yarım kilo kıymadan 5 günlük köfte çıkıyosa ohoo oooo hiç sorun değil.

ayy yarın olsada kitabı gidip hemencik alsam

mavi kitap tarif kitabımıymış bende diyorum beyazla mavi kitap arasında neden sayfa farkı var diye:44:

anladğım kadarıylada istediğim kiloya nasılsa geldim diyeti bırakayım durumu yok sanırım. biliyorum kitabı okumadığım için çok soru soruyorum okumam gerekli ama şuan içimde çok değişik heves,heyecan duygusu var herşeyi bi çırpıda öğrenmek istiyorum sanırım yarını beklemek çok zor olacakkkk

Benim icin Etin tavugun baligin yaninda olmaZsa olmazdandir soslar.. Ayrica farkli lezzetlerde katacaktir:) kitaplarim bugun elime ulasti.. Uc saattir araliksiz okuyorummm. Biraz ara vermek isterim, bu aradada bi kac SOS tarifi yazayim :) limonlu yesil cayimi yudumlarken.. Tarifi dukan diyeti tarifleri kitabindan yazicam henuz denemedim.

Hazirlanma suresi: 10 dakika.
Pisirme suresi 10 dakika.
12 arpacik sogani
120 ml sirke
13 yemek kasigi kaymagi alinmis yagsiz syt
1 yumurta sarisi
Tuz ve karabiber
Arpacik soganlari soyup dograyin. Sirkeyle birlikte tencereye alin. 10 dakika kaynatin.
Tencereyi atesten alin. Tencereyi hizli bir sekilde karistirarak sutu ve yumurta sarisini ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin servil yapin

Afiyet olsun!

bana yarım kilo kiymadan köfte 2 öğün için yetiyor....
içine 2 kasık kepek koyuyorum. böylece bir kasiğini yemis oluyorum.

teşekkür ederimmm :)

ne kadar zamandır dukan yapıyorsunuz?

Ben 8 ocakda basladim. 69 kiloydum. Aksam tartilinca. Simdi tartiliyorum ama gunduzleri Ibsen yemeden. O zaman daha moralsk yuksek oluyor. Gaza geliyorum butun gun kilomu 65 gorunce ama aksam tartilinca yine 67. Ama regl doneminde deg geldi simdi. Vucutta odel olusabiliyormus. Bide ben malesef yuruyus yapamiyorum zamanim yok malesef. Ama pes etmek yok. Inaniyorum kilo verecegime. Innmark basarmanin yarisidir

1 yumurta sarisi
1 tatli kasigi sirke
Tur ve karabiber
Hardal
Bir yumurta sarisi, tuz ve karabiber ve bir tatli kasigi sirkeyi iyice karistirin. Tuz karabiber ve sirkenin iyice karisabilmesi icin yumurtayi cok yatak karistirarak seyreltmelisiniz. Bunun icin karistirmaya devam ederken bitkisel yagi damla damla eklemeye baslayin. ( miktar yazmamis. Eminim bikac damladan fazla degildir) artik hardali ekleyebilirsiniz.

Selam kızlar, herekese hayırlı geceler
Öncelikle çakma tiramisù tatlımın tadını aktarayım: gayet güzel, yani gerçeğine yakın. Ben sadece biraz kahvesini fazla kaçırmışımi, o hariç fena değil aslında, hele ilk deneme için. Eminim ki internette bir sürü
dukan tiramisu tarifi dolanıyordur, açıkcası hiç bakmadım daha. tamamen dukanın kek tarifini dukana uygulanmış tiramisu kremasını birleştirip ortaya çıkardım
Ama başka sorunum çıktı demin ortaya: İSHAL OLDUM BEN YAAAA sanırım sabah içtiğim şu kayısılı form çayından kaynaklanıyor. Akşam marine ettiğim tavuk eti yedim. Bir tane de tiramisu yedim (toplam 3 bardak tiramisu çıktı yaptığım ölçü ile,
gerçi buraya yazmadım nasıl yaptığımı, ama demem o ki, gelecek 2 gün için de var tiramisum, canım çekecek olursa. olmazsa anneme veririm,yer o birini).

mrb merak ettiğim bi durum var. dukan diyetini yapmak için illa kitabını okumak mı lazım?
selam canım. evet, ne yazık ki öyle. ne yazık ki dediğime bakma, bence iyi tarafı bu, çünkü bu kitap diyet sürecinde yol arkadaşın, sık sık danışacağın bir kaynak. İnsanı hem motive ediyor, hem de aslında ömür boyu
bakabileceğin bir el kitabı oluşturuyor. her yaşa ve özellikle bayanların her durumuna göre açıklama var. olur ya arada bir motivasyon sorunu yaşarsın, aç oku bir kaç kısmını (işaretle okurken seni motive edecek, pes etmekten caydıracak
sayfaları, gerektiğinde oku oraları ve tekrar yeni depolanmış enerjin ile devam yoluna). Hem ne yeyip yememen konusunda da sık sık başvuracağın bir yol gösterici.
Vallah bende yemek kitabı da var. Onu da çok sevdim. Hatta diyeti bıraksam bile bazı tarifleri yaparım eşime de kendime de. Belki haftalık protein günümde uygularım.
Sana şimdiden başarılar ve aramıza da hoşgeldin ayrıca

Selam SILA :80: dört gözle aramıza bekliyoruz seni. AMA ben senin yerinde olsam adet olmuşken başlardım hemen diyete. Adetin kötü tarafı insan şişiyor, iradesi zayıf oluyor, özellikle tatlı ve abur cuburlara karşı.
Ama iyi tarafı, eğer iradene sahip olursan regl sonrası daha fazla kilo vermiş oluyorsun. Yani öyle okumuştum bir yerde. Bana mantıklı da geldi. Ben de hep kızıyordum, regl oldum, başlamayayım şimdi falan diye,
ama bu bilgiyi okuduktan beri seviniyorum artık, ki ben 3kiloya kadar fazla gösterebiliyorumo dönemde, karnım gözle görülür şekilde şişiyor maalesef.
Ama bir de üstüne biraz spor eklersen, regl dönemleri senin 'turbo' dönemlerin olur

Sor güzelim, yani kitabı okuduğum halde bazen aklıma takılan konular oluyor. Ben bazen yaptığım yemekle 2gün idare edebiliyorum. Zaten çoğu tarif en az 2porsiyonluk. eğer kendine yapıyorsan zaten 2gün idare edebilirsin genelde.
İlk başta biraz pahalı, çünkü lazım olan bir çok şeyi alman gerekiyor. Ama zamanla rayına oturuyor. Benim evimde mesela soya sosu da var, yemek tariflerinde ismi geçen baharatlar, yağı azaltılmış kakao tozu, süt tozu,
% 0.1 lik yoğurt süt ve diğer diyete uygun süt ürünleri, hepsi var. Genelde en çok yumurta alma ihtiyacı duyuyorum, çünkü çok fazla kullanıyorum tarifler için. Yumurtayı stoklamakta fayda var yani
ben sütü çok seviyorum, o yüzden bazen yağsız sıcak süt ile sonlandırıyorum günümü.
He bi de benden tavsiye, ki bunun için bana teşekkür edeceksin: durumun müsait ise seramik tava al kendine. Aslında pek pahalı da değil. Ama o kadar gıda alışverişten sonra bütçe zaten sarsılıyor biraz.
Ama mesela şu dukan krep için süper, en uygun tava. benim teflon, ki yeni ve sözde çok kaliteli, yapışmaya başladı. sinir ediyor sabahları beni krep yapayım derken. ama seramik tavam öyle mi ? hayırlı evlat gibi mübarek. canım tavam benim
gerçi ben zaten artık sabahları dukan müslimden yiyorum. Ama bazen kütüphaneye gideceğim günlerde yulaf hakkımı kütüphaneye hindi fümeli krep yapıp kullanıyorum. seramik tavada yağ kullanmana da gerek yok, yapışmıyor. benden tavsiye yani

sos tarifi için sağol. Ay ben de hep kitapta yazan farklı sosları yapıyorum. Gerçekten süper oluyor. Benim favorim beyaz sos tarifi.

Son düzenleme:
sağolun kızlar yumurta zaten çok yiyeceğimiz bir şey haklısınız kahvaltıda çok da kullanmayayım bu hakkımı. 3 yumurta bayar zaten sanırım beni..
of bugün reglmin 2. günü bitse de başlasam dukana.. benim aklıma çok yattı artık bir endişem yok
atak dışında zaten sebzeye izin var normal miktarda tabi. e su için bol bol diyor zaten kitapta. hatta bu tek zorunlı şartım diyor dukan amca. meyve zaten normalde de diyetlerde önerilmeyebiliyor çok. meyve şekeri de çok masum değil çünkü. o yüzden kafam rahat başlayacağım.4 5 kilodan sonra takılma yaşayacağımı düşünüyorum, 59 olduktan sonra yani. ergenlikten beri hep balıketli oldum çünkü. ama ben 56 57 leri görmek istiyorum allahım lütfeeeen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…