Selam kızlar, herekese hayırlı geceler
Öncelikle çakma tiramisù tatlımın tadını aktarayım: gayet güzel, yani gerçeğine yakın. Ben sadece biraz kahvesini fazla kaçırmışımi, o hariç fena değil aslında, hele ilk deneme için. Eminim ki internette bir sürü
dukan tiramisu tarifi dolanıyordur, açıkcası hiç bakmadım daha. tamamen dukanın kek tarifini dukana uygulanmış tiramisu kremasını birleştirip ortaya çıkardım
Ama başka sorunum çıktı demin ortaya: İSHAL OLDUM BEN YAAAAsanırım sabah içtiğim şu kayısılı form çayından kaynaklanıyor. Akşam marine ettiğim tavuk eti yedim. Bir tane de tiramisu yedim (toplam 3 bardak tiramisu çıktı yaptığım ölçü ile,
gerçi buraya yazmadım nasıl yaptığımı, ama demem o ki, gelecek 2 gün için de var tiramisum, canım çekecek olursa. olmazsa anneme veririm,yer o birini).
selam canım. evet, ne yazık ki öyle. ne yazık ki dediğime bakma, bence iyi tarafı bu, çünkü bu kitap diyet sürecinde yol arkadaşın, sık sık danışacağın bir kaynak. İnsanı hem motive ediyor, hem de aslında ömür boyu
bakabileceğin bir el kitabı oluşturuyor. her yaşa ve özellikle bayanların her durumuna göre açıklama var. olur ya arada bir motivasyon sorunu yaşarsın, aç oku bir kaç kısmını (işaretle okurken seni motive edecek, pes etmekten caydıracak
sayfaları, gerektiğinde oku oraları ve tekrar yeni depolanmış enerjin ile devam yoluna). Hem ne yeyip yememen konusunda da sık sık başvuracağın bir yol gösterici.
Vallah bende yemek kitabı da var. Onu da çok sevdim. Hatta diyeti bıraksam bile bazı tarifleri yaparım eşime de kendime de. Belki haftalık protein günümde uygularım.
Sana şimdiden başarılar ve aramıza da hoşgeldin ayrıca
Selam SILA :80: dört gözle aramıza bekliyoruz seni. AMA ben senin yerinde olsam adet olmuşken başlardım hemen diyete. Adetin kötü tarafı insan şişiyor, iradesi zayıf oluyor, özellikle tatlı ve abur cuburlara karşı.
Ama iyi tarafı, eğer iradene sahip olursan regl sonrası daha fazla kilo vermiş oluyorsun. Yani öyle okumuştum bir yerde. Bana mantıklı da geldi. Ben de hep kızıyordum, regl oldum, başlamayayım şimdi falan diye,
ama bu bilgiyi okuduktan beri seviniyorum artık, ki ben 3kiloya kadar fazla gösterebiliyorumo dönemde, karnım gözle görülür şekilde şişiyor maalesef.
Ama bir de üstüne biraz spor eklersen, regl dönemleri senin 'turbo' dönemlerin olur
Sor güzelim, yani kitabı okuduğum halde bazen aklıma takılan konular oluyor. Ben bazen yaptığım yemekle 2gün idare edebiliyorum. Zaten çoğu tarif en az 2porsiyonluk. eğer kendine yapıyorsan zaten 2gün idare edebilirsin genelde.
İlk başta biraz pahalı, çünkü lazım olan bir çok şeyi alman gerekiyor. Ama zamanla rayına oturuyor. Benim evimde mesela soya sosu da var, yemek tariflerinde ismi geçen baharatlar, yağı azaltılmış kakao tozu, süt tozu,
% 0.1 lik yoğurt süt ve diğer diyete uygun süt ürünleri, hepsi var. Genelde en çok yumurta alma ihtiyacı duyuyorum, çünkü çok fazla kullanıyorum tarifler için. Yumurtayı stoklamakta fayda var yani
ben sütü çok seviyorum, o yüzden bazen yağsız sıcak süt ile sonlandırıyorum günümü.
He bi de benden tavsiye, ki bunun için bana teşekkür edeceksin: durumun müsait ise seramik tava al kendine. Aslında pek pahalı da değil. Ama o kadar gıda alışverişten sonra bütçe zaten sarsılıyor biraz.
Ama mesela şu dukan krep için süper, en uygun tava. benim teflon, ki yeni ve sözde çok kaliteli, yapışmaya başladı. sinir ediyor sabahları beni krep yapayım derken. ama seramik tavam öyle mi ? hayırlı evlat gibi mübarek. canım tavam benim
gerçi ben zaten artık sabahları dukan müslimden yiyorum. Ama bazen kütüphaneye gideceğim günlerde yulaf hakkımı kütüphaneye hindi fümeli krep yapıp kullanıyorum. seramik tavada yağ kullanmana da gerek yok, yapışmıyor. benden tavsiye yani
sos tarifi için sağol. Ay ben de hep kitapta yazan farklı sosları yapıyorum. Gerçekten süper oluyor. Benim favorim beyaz sos tarifi.
Merhaba kizlar bugün atakta son günümdü, yarin seyire basliyorum atak cok iyi gecti, bugün regl oldum ve canim cok tatli istedi ama ben yemedim:) yarin sebze ve protein yiycem, tatlandirici ile tatli yapip yiyebilirim degilmi?
mükemmelsin
atak evresi kaç gün sürüyo ve nedir bu atak?
kızlar bazı sorularım var yardımcı olur musunuz eğer alışverişimi tamamlarsam belki yarın bile başlayabilirim atağa
beyaz peynir olarak ne kullanıyorsunuz? pınarın pembe kutuda lıght peyniri var ama %60 daha az yağlı diyor, bu durumda %40 mi yağlı oluyor :26: peynir olarak ne alabilirim? yağsız süt bulunuyor o kolay da peyniri bilemedim
tavuğun göğüs kısmını mı almam lazım
dukan ton balığı yenebilir demiş. kutuda lıght ton balığı var hani, içinde yağı vardı sanırım hatırladığım kadarıyla, uygun mu o dukan içiin?
bir de tartı almak istiyorum, kullandığınız önereceğiniz bir tartı markası var mı?
Bende de aynı sorunlar vardı. Bana lor peyniri önerdiler. Ben lor kullanıyorum, en az yağ oranına sahip peynir oymuş. tavuğun istediğin her kısmını yiyebilirsin. bende dukan yemek tarifi kitabı var, onda kanatla yapılan tarif bile var.
ton balığın sos içinde bulunmayan, mümkün olduğunca kendi suyunda ve yağsız. yağını süzüp, balığı su ile yıkayıp uygun hale getirebilirsin ayrıca. ben böyle yapıyorum bazen. aslında dijital tartı al, yani bilmiyorum aralarında ne kadar fark var ve ne kadar mühim. yani bazı tartılar yağ oranını falan da gösteriyor sözde, bende var öyle bir tane, hediye geldi annemden, ama pek inandırıcı gelmiyor ordaki rakamlar, üstüne basmakla nasıl ölçüyor bilemem. ben mesela iri göğüslüyüm, baya bir ağırlığı vardır bunların, onu
tartı bilemez. uzun ömürülü, garantisi olan dijital bir tane alsan yeterli diye düşünüyorum. hangi şehirde kalıyorsun bilmiyorum, ama istanbul'da esse mağazalarında renkli renkli güzel dijital tartılar vardı 30TL'ye. ben alacaktım, ama vakit bulamadım ve
evde bi tane var diye de almadım, yani müsrüflüğe gerek yok
canım atak dukanın ilk aşaması, ortalama 5 gün deniyor ama vermek istediğin kiloya göre 1 ila 10 gün arasında değişiyor. mesela 5 kilo için dukanın sitesi bana 2 gün atak önerdi ama ben 7 8 kilo vermek istiyorum 3 gün atak yapabilirim o yüzden tam bilemiyorum onu.
atak ile vücudu birden şaşırtıyorsun ödemi atıyorsun ve kilo kaybı daha çok oluyor atakta, bu da motivasyonda etkili
atak kısmında sadece protein tüketeceksin. tavuk eti, balık... kuzu eti olmaz. yağsız süt ve yoğurt. yumurta. yağ kullanmak yok. şeker yok. tatlandırıcıya izin var. lıght kola içebilirsin. coco cola zero mesela.
kaç kilo vermek istiyorsun sen?
işin özü tabiki aldığınız kalorinin harcadığnızdan daha düşük olması ama protein ağırlıklı bi diyet bu, proteinin karbonhidrata göre vücuttaki sindirim durumu çok önemli mesela.vücudumuz karbonhidratların sindirimi için 7, yağların sindirimi için 12 kalori harcarken proteinlerin sindirimi için 30 kalori harcıyor.
ve inanın hiçbirimiz siz bana dukanı özetler misiniz dediğinizde bunu söylemeyecektik, aklımıza gelmeyecekti çünkü çok detay bi bilgi bu. kitabı okumanız bu yüzden önemli işte. dukanın bu diyeti neye dayandırarak uyguladığını öğreniyorsunuz okuyunca. dolayısıyla da aa adam haklıymış diyor ve güveniyorsunuz. güvenip inanmak da diyette başarı sağlamanın en önemli kısmı bence. başlamayı düşünüyorsanız alın okuyun gerçekten ki kitap elinizde var anladığım kadarıyla. o yüzden şöyle söyliym :) kitabı çabuk bitirin çabuk başlayın diyete ki keşke daha önce başlasaydım demeyesiniz :)
Evet çok güzel açıklamışsınız.Ben çok zor kilo veren kişiyim.Devamlı diyetler yapıp tekrardan kilo almamla alakalı sanırım.Hayatımda uzun süreden sonra ilk defa 60.5 i gördüm.Bildirimimi yapıyorum
Başlangıç kilo:74
Hedef kilo:58
Geçen haftaki kilo:61
Bu haftaki kilo.60.5
Boy:160
Gerçi benim baya bir yavaşladı.Ama hedefime az kaldı.3.5 kilo nedenle yavaş yavaş olsun diyorum.Beni görenler yolumu çeviriyor.Ne kadar zayıflamışsın.Ne kadar zayıflamışsın.Sanki 10 yaş gençleşmişsin diyorlar.Heleki markette teyze hitabından sonra devamlı abla hitapları nasıl mutlu ediyor.O gazla devamm diyorum))
Selam Kızlar,
Delycim bildirimim
Başlangıç kilo:89,600
Hedef kilo:75
Geçen haftaki kilo:76,600
Bu haftaki kilo.75,700
Boy:175
Toplam gün: 81
Giden kilo: 13,900
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?