Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

chesecake mi dedi biri nolur paylaş tarifi:)))
var yaaa supeeeer oldu supeeeerr pisdi,sogudu,fotograflari cektim ama fotolari yukleyemedim henuz teknik bir hatadan dolayi ..aksam hem fotolari hem tarifi paylasirim..

Herkese merhaba, dukan diyeti tehlikelidir. Karbonhidrattan yoksun beslenme ölüme davetiye çıkarır. lütfen dikkat ediniz. doktora başvurunuz. enerjinin ve besinlerin yüzde 60'ını karbonhidrattan aldığımızı tüm bilim kabul eder ve bunun tersi bir diyet ilk başlarda tehlikeli görülmese de kilo verdikçe sinsileşir ve ilerde rahatsızlıklar çıkarabilir. ben karatay diyetini beğeniyorum fakat haftanın 4 günü düzenli spor yaptığım için biraz daha besin ekleyerek sağlıklı, doğal besleniyorum. örnek menüme gelince;

Sabah
2 dilim çavdar ekmeği
2 yumurta haşlanmış
biraz beyaz peynir
zeytin
yeşil çay

Ara
bir avuç kuruyemiş(kayısı, badem, fındık, leblebi vs.)

Öğlen
1 dilim çavdar ekmeği
mantarlı bulgur pilavı
tavuk sote
küçük kase yoğurt

Akşam
1 porsiyon sebze yemeği
bir kase yoğurt
2 dilim çavdar ekmeği

ve SPOR !!! haftada 3-4 kez ve 1-2 saat arası fitness...

Seçim tabiki sizlerin ama sonuçlar tabiki aldatacak ve kolaya kaçılacaktır. Karbonhidrat olmadan aldığınız proteinler nkdr faydalı ve beyin fonksiyonlarını gerçekleştirmek için neye ihtiyaç duyar araştırın. beni yanlış anlamayın lütfen. saygılarımla.

scholarcım hakikaten tebriği hakediyorsun. gerçekten çok güzel kılo verdin. darısı bizlerin başına.
senden bir şey rica edecektim. bana güzel bir pasta tarifi verir misin? daha önce kakaolu kek ve havuçlu kek yapmıştım. tatları çoook kötüydü. şekerlileri sanki beğenmedim gibi. ama şimdi regl dönemimdeyim. yine canım tattlı çekti. bir de yolculuğa cıkacağım. yanımda da götürüp atıştırmalık yaparım. senin özellikle tavsiye ettiğin bir tarifin var mı

Selam kızlar. Dün ben de bildiri yapacaktım, ama annemi hastaneye yatırdım:105: safrakesesi ile ilgili sorunu var. neyse ki iyi. biraz sonra ona gideceğim. gitmeden yazayım size dedim.
ben bugün 57.5çıktım, ki 1aylık seyahattan sonra bu pazartesi tekrardan dukana sıkı şekilde başladım..neyse....hepinizi tebrik ediyorum, baya güzel bildiriler okudum. maaşallah kızlar
ama biraz kızanlar olmuş başlayanlar kaçamak yapıyor falan diye...herkes kendinden sorumlu bence, zaten kitapta da yazıyor, hazırsan başla yada hiç başlama...
bu kadar başkaların hatalarına kızmaya gerek yok bence, sonuçta birbirimize moral vermemiz lazım ama dimi güzel bir dille uyarılır, devam ediyorsa hatasını yapmaya o zaten kızsanız bile yapacak kaçamağı çünkü
beyninde bitirip başlama iradesi oluşmamış. herşey beyinde bitiyor kızlar. karar verdiysen tamamdır, beyninde karar vermediysen kaçamak yaparsın, zorlanırsın vesaire...

Buyrun bayanlaaarrr

dely tebrik ederim, ellerine sağlık. tüm arkadaşları da kutlarım

Eki Görüntüle 615094

Selam adaşım. Sen bu diyetin kitabını içeriğini ve detaylı bilgilerini okuduğuna emin misin ? günde 5 dilim çavdar ekmeği yiyorsun, iyi güzel... biz buna karşı 2 yulaflı krep yiyoruz...ki 5 dilim bence fazla, ki bulgularla beraber ekmek yeme ihtiyacı neden duyuyorsun ?
bulgur şişiriyor zaten, içinde de mantar da var, yanında da tavuk sote de var ve bir kâse yoğurt...yani bana fazla o yemek, o kadar diyet yapmadığım zamanlarda bile yiyemem şahsen. hem zaten bulgurun makarnanın pilavın yanında bence ekmek gereksiz,
hem de çok. bundan hariç zaten bu saydıklarını biz de yiyoruz. beyaz peynir seçimimiz lor oluyor sadece. yumurta seven yiyor senin gibi 2 tane yada 3 tane yiyen de var.akşam biz de sebze yemeği yiyoruz belirli günlerde, ya 2günde biryada 5 gün saf protein 5 gün proteinü sebze oluyor bizim seçeneğimiz. yoğurt ve süt ürünleri zaten bizim bu diyetin ana gıdaları...sanki biraz kulaktan duyma yazmışsın..ben de hem diyet hem de yemek kitabı var. evimde goji berry dedikleri kurutulmuş meyveler de var.
dediğim gibi, sabah kahvalatısında bizde mesela 2 yulaf kepeğinden yapılmış krep, füme hindi dilimi ve yağsız labne ile süslenmiş, yanına yumurta ve lor, yanına da misgibi çay....yani şimdi ne fark var senin kinden ?
öğlen bulgur pilavı yiyemeyiz tabii. ama zengin beyaz ve kırmızı et ve balık mönülerimiz mevcut. onları çoğunlukla evimizde kendimiz hazırlayıp işe götürüyoruz yada sabah yerine öğlen kullanıyoruz yulaf hakkımızı bir şekilde.
akşam da balık kırmızı et yada beyaz etten yapılmış bir yemek yiyebiliyoruz...bir kâse yoğurt da istediğin zaman yiyebilirsin bizde, tek şart yağsız olcak....bizde de en az 20-30 dakika yürüyüş, isteğen ve zamanı olan spor da yapıyor. ama
takdir edersin ki 150kiloda birisine de 'hadi 30dakika koş koçum' demek hata olur. ben normalde her gün 30dakika koşuyor ardından 30 dakika evde yağ yakıcı hareketlerimden yapıyorum. bu aralar zamanım yok, yapamıyorum, o ayrı.
ama yazdığın menü ile pek de farkımız yok...sebze günümde karnı yarık bile yiyorum. dukan yemek tarifinde var...sebzelerin nerdeyse hepsini yiyebiliyoruz. 1-2hariç.
Sadece tembel olmayıp hazırlayacaksın kendi yemeğini bu diyette ve biraz daha yağsız beslenmeyi öğreneceksin. biz tatlı bile yapıyoruz. mousse au chocolatlar dukannellalarımız (şokokremin dukan uygulaması) chessecakeler puddingler neler neler...
ve bu bir bilinç sistemi...yani ben çoğu tarifi diyeti bıraktıktan sonra da yapacağım çünkü güzel ve farklı fikirler var...işte bu yüzden kitabı okumak şart diyoruz.hatta imkan varsa yemek kitabını da alın diyoruz...

Son düzenleme:
Selam kızlar. Dün ben de bildiri yapacaktım, ama annemi hastaneye yatırdım:105: safrakesesi ile ilgili sorunu var. neyse ki iyi. biraz sonra ona gideceğim. gitmeden yazayım size dedim.
ben bugün 57.5çıktım, ki 1aylık seyahattan sonra bu pazartesi tekrardan dukana sıkı şekilde başladım..neyse....hepinizi tebrik ediyorum, baya güzel bildiriler okudum. maaşallah kızlar
ama biraz kızanlar olmuş başlayanlar kaçamak yapıyor falan diye...herkes kendinden sorumlu bence, zaten kitapta da yazıyor, hazırsan başla yada hiç başlama...
bu kadar başkaların hatalarına kızmaya gerek yok bence, sonuçta birbirimize moral vermemiz lazım ama dimi güzel bir dille uyarılır, devam ediyorsa hatasını yapmaya o zaten kızsanız bile yapacak kaçamağı çünkü
beyninde bitirip başlama iradesi oluşmamış. herşey beyinde bitiyor kızlar. karar verdiysen tamamdır, beyninde karar vermediysen kaçamak yaparsın, zorlanırsın vesaire...

dely tebrik ederim, ellerine sağlık. tüm arkadaşları da kutlarım

Selam adaşım. Sen bu diyetin kitabını içeriğini ve detaylı bilgilerini okuduğuna emin misin ? günde 5 dilim çavdar ekmeği yiyorsun, iyi güzel... biz buna karşı 2 yulaflı krep yiyoruz...ki 5 dilim bence fazla, ki bulgularla beraber ekmek yeme ihtiyacı neden duyuyorsun ?
bulgur şişiriyor zaten, içinde de mantar da var, yanında da tavuk sote de var ve bir kâse yoğurt...yani bana fazla o yemek, o kadar diyet yapmadığım zamanlarda bile yiyemem şahsen. hem zaten bulgurun makarnanın pilavın yanında bence ekmek gereksiz,
hem de çok. bundan hariç zaten bu saydıklarını biz de yiyoruz. beyaz peynir seçimimiz lor oluyor sadece. yumurta seven yiyor senin gibi 2 tane yada 3 tane yiyen de var.akşam biz de sebze yemeği yiyoruz belirli günlerde, ya 2günde biryada 5 gün saf protein 5 gün proteinü sebze oluyor bizim seçeneğimiz. yoğurt ve süt ürünleri zaten bizim bu diyetin ana gıdaları...sanki biraz kulaktan duyma yazmışsın..ben de hem diyet hem de yemek kitabı var. evimde goji berry dedikleri kurutulmuş meyveler de var.
dediğim gibi, sabah kahvalatısında bizde mesela 2 yulaf kepeğinden yapılmış krep, füme hindi dilimi ve yağsız labne ile süslenmiş, yanına yumurta ve lor, yanına da misgibi çay....yani şimdi ne fark var senin kinden ?
öğlen bulgur pilavı yiyemeyiz tabii. ama zengin beyaz ve kırmızı et ve balık mönülerimiz mevcut. onları çoğunlukla evimizde kendimiz hazırlayıp işe götürüyoruz yada sabah yerine öğlen kullanıyoruz yulaf hakkımızı bir şekilde.
akşam da balık kırmızı et yada beyaz etten yapılmış bir yemek yiyebiliyoruz...bir kâse yoğurt da istediğin zaman yiyebilirsin bizde, tek şart yağsız olcak....bizde de en az 20-30 dakika yürüyüş, isteğen ve zamanı olan spor da yapıyor. ama
takdir edersin ki 150kiloda birisine de 'hadi 30dakika koş koçum' demek hata olur. ben normalde her gün 30dakika koşuyor ardından 30 dakika evde yağ yakıcı hareketlerimden yapıyorum. bu aralar zamanım yok, yapamıyorum, o ayrı.
ama yazdığın menü ile pek de farkımız yok...sebze günümde karnı yarık bile yiyorum. dukan yemek tarifinde var...sebzelerin nerdeyse hepsini yiyebiliyoruz. 1-2hariç.
Sadece tembel olmayıp hazırlayacaksın kendi yemeğini bu diyette ve biraz daha yağsız beslenmeyi öğreneceksin. biz tatlı bile yapıyoruz. mousse au chocolatlar dukannellalarımız (şokokremin dukan uygulaması) chessecakeler puddingler neler neler...
ve bu bir bilinç sistemi...yani ben çoğu tarifi diyeti bıraktıktan sonra da yapacağım çünkü güzel ve farklı fikirler var...işte bu yüzden kitabı okumak şart diyoruz.hatta imkan varsa yemek kitabını da alın diyoruz...

keşke bende dukana hiç başlamasaydım çok pişmanım.saçım açıldı depresyon hat safhada

Tamamda arkadaşım yanlış yapanı uyarmak gerekmez mi?
Ayrıca bu topiğe gelmiş ve dukan diyetini İLK DEFA duyan/inceleyen biri bu yanlışları doğru zannederse ne olacak?
Bizim görevimiz burda yanlış yolda olanları uyarmak.. Tıpkı bize yapıldığı gibi..
Hepimiz aynı yollardan geçtik, Merak etme bizim de zamanında yanlışlarımız oldu ama eskiler bizi uyarırken biz susardık, peki derdik..
Çünkü BİLDİKLERİ BİR ŞEY VARdı..
Ve de kendimizi düzelttik geliştirdik, gocunmadık..

Ayrıca eskiler burada olsaydı eminim şöyle de derlerdi..
Bu diyet 10 kilodan az kilo vermek için uygun değil..
Çünkü çok meşaketli uzun evreleri var ve ömrün boyunca sadece 2 defa yapılabiliyor..
Yani hakkınızı 3-5 kilo için boşu boşuna harcamayın!

Tabi bunların hepsi SİZİN için uyarıdır.. Kimse sizin kolunuzdan tutupta bunu illa yap yada yapma diyemez..

Ama topiği biraz araştırır ve eski mesajları da geriye dönük okursanız yanlışların nasıl sağlık problemlerine yol açabildiğini de bir nebze anlamış olursunuz.

Hayat sizin seçim sizin..

Tarif [url]http://www.dukanaute.com/[/URL] dan..Inanilmaz kolay ve cok lezzetli bir tarif..misafirlerinizede yapabilir gururla ikram edebilirsiniz..gelelim tarife:

hamur icin:

-6 yemek kasigi yulaf kepegi

-3
yemek kasigi bugday kepegi

-6
yemek kasigi yagsiz suttozu

-1
yemek kasigi sivi tatlandirici

-1 kucuk kutu yagsiz yogurt (su tek yemeliklerden 125 gr lik paketlerden)

-birkac damla sivi findik aromasi (bende findik yoktu vanilya aromasi koydum siz ne isterseniz ondan koyun ama orjinali findik aromasi diyor)

garnitur icin:

-3 paket kucuk yagsiz yogurt (125*3 =375 gr)

-3 petit suisses (bu sanirim turkiyede yok buna karsilik ligt labne olabilir 3
yemek kasigina denk gelir)

-4 yumurta

-3 kahve kasigi dolusu yagsiz sekersiz kakao

-2
yemek kasigi sivi tatlandirici (siz damak zevkinize uygun arttirabilir yada azaltabilirsiniz ama 2 kasik bence kivaminda oldu)

yapilisi
hamur malzemelerini bir buyuk kasede karistirin.hafif kati ve yapiskan bir hamur elde edeceksiniz.sonra 20 cm lik bir kaliba (kalibiniz yapismaz ise direk yapismasindan korkuyorsaniz aliminyum folyo yada yagli kagit serebilirsiniz isterseniz tum kaliba isterseniz sadece tabanina) karisimi dokuyoruz ve bir kasikla kalibin icine bastira bastira seriyoruz..200 derece firinda yaklasik 15 dakika pisiriyoruz.

hamur piserken bizde cikolatali garnituru hazirliyoruz.bunun icin butun malzemeleri yine buyuk bir salata kasesinde karistirip mikser ile cirpiyoruz.sulu gibi olacaktir ama korkmayin pistikce katilasacak..

pisen hamuru firindan aliyoruz ustune bu sulu sosu dokuyoruz ve 140 derecede 1 saat pisiriyoruz.ben bir 5 dakika daha fazla pisirdim ve bir 2-3 dakikada ustunu hafif kizarttim izgara modunda..

pisen keki alip sogumasini bekliyoruz..2 saat kadarda dolapta beklettikten sonra servise hazirdir (ben tabiki o 2 saatlik bekleme kismini yapamadim cunku bir an once tatmak istedim.sonuc superdi..afiyetler olsun..

Eki Görüntüle 616166 Eki Görüntüle 616167 Eki Görüntüle 616168 Eki Görüntüle 616169 Eki Görüntüle 616170

başkada bir çarem de yoktu onuda söyleyeyim.karatay da yaptım işe yaramadı.tek faydalandığım şey akupunktur oldu bu güne kadar.o da urfada yok.bir tarafı yaptım diğeri yıkıldı dikkatli olun arkadaşlar

Sibel cim öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sıkıntını düzeltirsin.

Bu arada lütfen beni yanlış anlama ama diyet boyunca yeterli vitamin desteğini aldın mı? Haplardan yada sebzelerden
Ayrıca Dukanın kitapta bahsettiği sebzeleri doğru şekilde tükettin mi?

Ben 2 aydan fazladır bu diyeti yapıyorum ama daha bugün saçlarımın güzelliği ile ilgili iltifat aldım. Ne 1 tel saçım döküldü ne de saçım matlaştı.
Saçım oldukça uzun, röfleli ama yine de sağlıklı ve parlak..

Normal yeme düzenine geçtiğinde bence doktora gidip kan tahlillerini yaptır..
Ve biran önce tıbbi bir destek al.

ama ama ama bu çok şık ve çoook lezzetli görünüyooooorrr..
çayımı yapsam, akşama sana çaya gelsem
benim buğday kepeğim yok olsaydı denemekisterdim.

ama ama ama bu çok şık ve çoook lezzetli görünüyooooorrr..
çayımı yapsam, akşama sana çaya gelsem
benim buğday kepeğim yok olsaydı denemekisterdim.

Canim,zevkle agirlarim seni gelebilsen keske gercekten cok guzel oldu ben bile bu kadar beklemiyordum inan..bilmiyorum hepsini yulaftan yapsan nasil olur acaba :26:ama tavsiye ederim mutlaka dene..

hakikaten kızlar size sonuna kadar katılıyorum ben uzun zamandır forumu takip ediyorum ama diyete başlayalı 5 gün oldu gayriihtiyari ara sıra kaçamakyapsam pekte bişi olmazmışgibi geliyo kaçamakları okuyunca.

bu arada kızlar ben yoğurt olarak kendi mayaladığım ev yoğurdunu yiyorum mayaladığım sütün kaymağını alıp yapıyorum ancak yinede çok yağlı gibi geliyo diğer yoğurtları yiyemiyorum ancak yinede kesinlikle olmazsa denerim light yoğurdu.
yanlış hatırlamıyorsam aliyede ev yoğurdu yiyordu sizler ne yapıyorsunuz hangi marka yoğurt yiyorsunuz.?
bide dün mecburen öğlen yemeğini dışarda yedim ızgara yedim ama sosu yağlıydı sizce telafisi yapılabilirmi?
son olarak toz splendayı nerden temin ettiğinizi ve callan cd sini nerden temin ettiğinizi sorabilirmiyim?
cevap verirsenizçok memnun olurum

vitamin desteği aldım sürekli.tahlillerimde sorun yok.teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için.

merhaba kizlar
bugün diyete basladiktan sonra ilk kez disari ciktim ve cok zorlandim,eskiden diyet yaparken 1 elma aliyordum marketten acligimi bastiriyordu:) ama ama bugün aciktim markete girdim yiyebilecegim sardalya vardi kutu icinde yagliydi ama peceteye yagini emdirerek yedim yarisini, eve gelincede tavuk sinitzel yaptim firinda ama yarisini yedikten sonra ayiktim, sinitzelin üstü galete unu kapliydim offf ne yaptim ben yaaa dedim ama yarisini yemistim, neyse yarin sebze protein günüm, calisiyorumda ama bu aksamda etli sebzeli biseyler yapip götürücem ise bugünü nasil telafi edicem onu bilmiyorum

Canim diyet surecinde kendini gozlemleyebilirsin. Ben de yogurdumu kendim mayaliyorum. Ama bende duraklamaya neden oldu. Layt yogurt kullanmaya basladim hemen kilo vermem hizlandi. Bir baskasinda duraklama yapmamis olabilir.
Disarida yemek yerken dikkat et. Yoksa kendini kandirmis olursun. Mutlaka yagsiz sossuz pilavsiz bir tabak iste. Pilav yerine yogurt koydur. Yaninda yiyecek tasimaya ozen goster. Telafisi elbette var. Spor ve atak benzeri bir gun gecirmek
Toz tatlandirici olarak ben takita kullaniyorum. Onu da migrostan aliyorum.
Callan cd si satilir mi bilmem. Ama internetten indirebilirsin. Bir de bizim eski sayfalarda ipek arkadasimiz link vermisti. Bulursan oradan indirebilirsin.

vitamin desteği aldım sürekli.tahlillerimde sorun yok.teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için.

sibelcim yaklaşık bir haftadır herkes diyeti bırakmanı tavsiye ediyor. bence güçlendirme falan uğraşma direkt bırak diyeti. madem o kadar tedavi bir işe yaramadı?

kaçamaklar gündeme oturmuş :) yeni başlayan arkadaşların kaçamak yapma lüksü yok, böyle bişiyin ihtimali bile söz konusu olmamalı. ki minicik bi kaçamak kaç gün duraklamaya sebep oluyor. hani belki 1 ay 2 ay diyetten sonra yapılmış olsa metabolizmayı şaşırtmak yerine geçebilir -bi ihtimal- ama diyet başında kaçamak demek diyetin sonuna ulaşamamak demekten başka bişi değildir. ben bi hafta şehir dışında yürüyüşümü ve yeşilçayımı aksatıp az da olsa dengesiz ve sağlıksız beslendim de hemen artı bir kilo olarak geri döndü. şimdi ne yapsam da versem diye düşünüp duruyorum.

herkese güzel hafta sonları diliyorum bu arada :)

siz siz olun kaçamağı sıfıra yakın tutun :)
ben de ev yoğurdu yiyorum genelde ama pınarın % 0.15li light yoğurdu var ondan da tüketebilirsiniz. yiyemiyorum demişsiniz gerçi ama. eğer mayaladığınız süt yağlıysa sorun olabilir ama %2nin altındaysa farketmez :)
toz splendayı eczanelerden de satın alabilirsiniz. callanla ilgili de googledan callanetics indir diye aratırsanız çok çeşitli indirme linkiyle karşılaşıp indirebilirsiniz.

Ben light yoghurt bulamadim burda. Acaba yag orani 4 olan bir yogurt alip light sutle yogurt yapsam olurmuki sutun yag orani 0.02 cok az. Bir nebze yogurt light olurmuki?? Ben diyete baslayali 15 gunfilan oldu 3 kilonun ustunde verdim. Ama hic kacamak yapmadim. Regl doneminde denk geldi simdi ondan atakdan sora bir bucuk kilo anca verdim. Tecrubeli arkadaslarin kacamak yapanlarin yuzune tokat gibi vurdugu nasihatlardan bende kendime pay bictim.. Degil kacamak yapmak toløransli yiyeceklerden bile yemicem :) zamaninda cok yedim onlara sayayim. Ama tavuk ve yumurta yemekten gidaklicam yakinda.. bu arada kolesterol sorunum yok o yuzden ben gunde 3 yumurta yiyorum yoksa doymiyorum ama pek bi zarari olcagini sanmiyorum. Dietten once zaten gunde iki tane yumurta yerdim. Bide yarim litre pepsimax iciyorumkacamaga girmiyordur umarim, kitapta icilebilir yaziodu. Ama yumurtadan emin degilim. 68.9 kg ile basladim az once tartida 65.4 ü gordumm. Sevinerek uyuyamam ben bu gece gelsin dogumdan onceki kilom,,, gitsin gardrobumdaki simdiki kiyafetlerim!!!!:)

Merhaba arkadaşlar! Birkaç gündür yazdıklarınızı ve Dukan diyetini takip ediyorum.
Kitabımı sipariş ettim internetten. Aranızda bayağı kilo verenler var.. Tebrik ederim :)
Benim sorum şu; bazıları, saçım dökülüyor,böbrek yetmezliği çıktı gibi şeyler yazıyor da. Bu diyeti uzun süre yapanlarda mı böyle şeyler oluyor yoksa karbonhidratı kesince mi saç dökülüyor..
Uzmantv de saç dökülmesinin sebebi B vitamını almadığınızdan dolayıymış. Fakat B vitamini özellikle yeşil yapraklı sebzelerde içeriyor, ve siz sebze yiyorsunuz?
O zaman neden saç dökülmesi gibi şikayetler var?
Ben 8-10 kilo vermek istiyorum. 20 yaşındayım.Boyum 1.74 Şuan sanırım 61-62 kiloyum birkaç aydır aşırı karbonhidrat ve çikolata abur cubur krizine girdim,eve kapandım. Bu yüzden kendimden rahatsızlık duyuyorum.Özellikle yüzümden ve bacaklarımdan kilo aldım.
Normal kilom 55 falandı ama 52 olmak istiyorum.. Yani yaklaşık 2 ay falan yapacağım diyeti.
Bana zararı dokunur mu, ve çok mu masraflı olur benim için? Cevaplarınızı bekliyorum!! Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…